Κυριακή 13 Μαρτίου 2011

Σαν σήμερα....


1489: Αρχίζει η περίοδος της Βενετοκρατίας στην Κύπρο, που θα λήξει το 1571 με την κατάληψη της Μεγαλονήσου από τους Οθωμανούς.

1848: Εξέγερση των κατοίκων της Βιέννης τρέπει σε φυγή τον έως τότε πανίσχυρο υπουργό Εξωτερικών Μέτερνιχ, που διαφεύγει στην Αγγλία.

Πέντε κορυφαία πανεπιστήμια προσφέρουν δωρεάν διαδικτυακά μαθήματα


Θέλετε να λάβετε πανεπιστημιακή εκπαίδευση δωρεάν; Εάν στόχος σας είναι η απόκτηση γνώσεων, και όχι πτυχίου, η λύση είναι απλή και βρίσκεται στον υπολογιστή σας. Παρακάτω θα βρείτε πέντε ανώτατα πανεπιστημιακά ιδρύματα παγκοσμίου κύρους, τα οποία προσφέρουν διαδικτυακά μαθήματα για όλους, δωρεάν.

Μείωση των εισακτέων φοιτητών προωθεί το υπ. Παιδείας


Το υπουργείο παιδείας προσανατολίζεται στη μείωση μέχρι και 20% των πρωτοετών φοιτητών στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της περιφέρειας. Αυτή η κίνηση οφείλεται στη σφιχτή δημοσιονομική πολιτική που εφαρμόζεται και στην περικοπή έως και 35% των κρατικών κονδυλίων προς τα πανεπιστήμια.

Εικόνες του κόσμου


Τυροκομείο από την Ιερισσό Χαλκιδικής στο βιβλίο Guinness


Μία θέση στο βιβλίο των ρεκόρ Guinness απέκτησε σήμερα η τυροκομική μονάδα του Ιωάννη Σταθώρη στην Ιερισσό Χαλκιδικής, στην οποία παρασκευάστηκε το μεγαλύτερο κατσικίσιο τυρί στον κόσμο.
Ο εκπρόσωπος της Guinness World Records, Τζακ Μπρόκμπαντ παρέδωσε το....

Οι μεγαλύτεροι σεισμοί του αιώνα


Οι μεγαλύτεροι σεισμοί που έπληξαν περιοχές σε ολόκληρο τον κόσμο από τις αρχές του 20ού αιώνα, σύμφωνα με την κλίμακα στιγμής, με σειρά ισχύος:
1960: (Μάιος) Χιλή - Σεισμός μεγέθους 9,5R και μετά καταστροφικό τσουνάμι σε αρκετές χώρες που βρέχονται από τον Ειρηνικό Ωκεανό προκαλούν τον θάνατο 5.700 ανθρώπων στη Χιλή, 61 στη Χαβάη και 130 στην Ιαπωνία.

'Εκανε το γύρο του κόσμου με τα πόδια σε 11 χρόνια


Εγκατέλειψε τα πάντα και αποφάσισε να κάνει το γύρο του κοσμου με τα πόδια περνώντας από τις πιο φτωχές χώρες για να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο για τα παιδιά που υποφέρουν από ασθένειες και πολέμους. 'Οπως γράφει ΤΟ ΒΗΜΑ, στις 18 Αυγούστου του 2000, την ημέρα που έγινε 45 ετών, ο Ζαν Μπελιβό αποχαιρέτισε...

Το «Discovery» βγήκε σε σύνταξη


Το αμερικανικό διαστημικό λεωφορείο «Discovery» συνταξιοδοτείται μετά από σχεδόν 30 χρόνια «καριέρας» στο διάστημα. Ο πιο παλιός υπάλληλος της NASA ήταν μέσα στο διαστημικό λεωφορείο όταν αυτό προσγειώθηκε μετά την τελευταία του και 39η κατά σειρά αποστολή του, αναφέρει το AP.

Το 47,3% ψηφίζει «κανέναν»


Σύμφωνα με δημοσκόπηση της «Palmos Analysis» στην Α' και Β' εκλογική περιφέρεια Θεσσαλονίκης (νομός Θεσσαλονίκης) τα ευρήματα της οποίας δημοσιεύονται στον «Αγγελιοφόρο της Κυριακής» το 47,3%, δεν επιλέγει αυτή τη στιγμή κάποιο κόμμα. Αναποφάσιστο δηλώνει το 24,2% των ερωτηθέντων και το 22,5%, είτε επιλέγει την αποχή ή ψηφίζει άκυρο/λευκό.

Η γελιογραφία της ημέρας

Ο Ντένις ο Τρομερός... πάτησε τα 60!


«Τι πληκτικός που θα ήταν ο κόσμος χωρίς όλους αυτούς τους Ντένις τους τρομερούς. 'Ησυχος, βέβαια, αλλά ...πληκτικός». Αυτά είναι τα χαρακτηριστικά λόγια από την αυτοβιογραφία του «μπαμπά» του «Dennis the menace» με τίτλο:«Ο έμπορος του Ντένις του τρομερού»(1990)

Συμφωνία Facebook - Warner Bros


Πρόκειται για την πρώτη συμφωνία που σύναψε το κοινωνικό δικτύο με μεγάλο κινηματογραφικό στούντιο και τα περισσότερα από 500 εκατομμύρια μέλη του διεθνώς θα μπορούν πλέον να παρακολουθούν αρκετά από τα φιλμ που θα διατίθενται σταδιακά σε αυτό.

Εκεί που δεν τα κατάφεραν τα κινητά …


Το Twitter αποδεικνύεται για ακόμα μια φορά ως το «απόλυτο» εργαλείο επικοινωνίας. Μετά τις εξεγέρσεις σε Τυνησία, Αίγυπτο και Λιβύη, το Twitter απέδειξε τις … δυνατότητές του στην τραγωδία της Ιαπωνίας. Εκεί που μετά τον καταστροφικό σεισμό και την επέλαση του τσουνάμι τα τηλεπικοινωνιακά δίκτυα υποχωρούσαν, εκεί όπου ο...