Κυριακή 13 Μαρτίου 2011

Εκεί που δεν τα κατάφεραν τα κινητά …


Το Twitter αποδεικνύεται για ακόμα μια φορά ως το «απόλυτο» εργαλείο επικοινωνίας. Μετά τις εξεγέρσεις σε Τυνησία, Αίγυπτο και Λιβύη, το Twitter απέδειξε τις … δυνατότητές του στην τραγωδία της Ιαπωνίας. Εκεί που μετά τον καταστροφικό σεισμό και την επέλαση του τσουνάμι τα τηλεπικοινωνιακά δίκτυα υποχωρούσαν, εκεί όπου ο...
μεγαλύτερος πάροχος κινητής τηλεφωνίας, η NTT DoCoMo, δεν μπόρεσε να εξυπηρετήσει περισσότερες από το 80% των φωνητικών κλήσεων και των μηνυμάτων που κλήθηκε να διαχειριστεί, το Twitter πέτυχε να μεταφέρει κρίσιμες πληροφορίες από το πρώτο κιόλας λεπτό.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Online Social Media μόλις μια ώρα μετά το χτύπημα του Εγκέλαδου το Twitter διαχειριζόταν ήδη 1.200 tweets (σύντομα γραπτά κείμενα δηλαδή) το λεπτό από το Τόκιο. Κι αμέσως μετά μπόρεσε να διαχειριστεί επιτυχώς όχι μόνο μηνύματα αλλά και φωτογραφίες και σύντομα βίντεο από τους τόπους της τραγωδίας, να καταστεί εργαλείο επικοινωνίας ακόμα και μεταξύ οργανισμών άμεσης επέμβασης, κρατικών και μη, που αντάλλαξαν μέσω του site του πολύτιμες πληροφορίες και οργάνωσαν τη δράση τους.

Όλοι οι διεθνείς οργανισμοί αρωγής χρησιμοποίησαν – και χρησιμοποιούν ακόμη – το Twitter για να συντονίσουν τη δράση τους, ενώ ακόμα και ο Διεθνής Ερυθρός Σταυρός χρησιμοποιεί το Twitter για να διοργανώσει καμπάνια συγκέντρωσης κεφαλαίων για τα θύματα του τσουνάμι στην Ιαπωνία, όπως ακριβώς έκανε και μετά το σεισμό στην Αϊτή!

Ήδη τα top trending topics στο Twitter είναι τα #PrayforJapan, #tsunami, #japon και TextREDCROSS.
Πηγή-protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου