Σάββατο 14 Μαΐου 2011

Ναι ρε. Εγω το έκανα…

Του Αναστάσιου Φούντογλου από το greek-publius.blogspot.com

Προσπαθώ τις τελευταίες μέρες να συνειδητοποιήσω, σαν άνθρωπος πάνω απ΄ όλα, τον άδικο χαμό του συμπολίτη μας. Να καταλάβω τα γιατί της αποτρόπαιας αυτής πράξης και να αποδώσω στους υπεύθυνους τα …συλλυπητήριά μου, για τον ενταφιασμό της όποιας μου ελπίδας να δώ αυτήν την χώρα να ξαναστέκεται περήφανη στα πόδια της.

Der Spiegel: “Ξαφνικά η Ελλάδα έκανε το μικρό θαύμα”

Αφού εκθειάζει τη γερμανική οικονομία με τη φράση “Κρίση; Ποιά κρίση;” και αναφέρεται στο “θαύμα” της γερμανικής οικονομίας που παρουσίασε ανάπτυξη 1,5% το πρώτο τρίμηνο του 2011 και είναι πλέον ο δεύτερος εξαγωγέας στον κόσμο μετά την Κίνα, η on-line έκδοση του περιοδικού Der Spiegel ασχολείται με ένα άλλο “θαύμα”, μικρό και ανεξήγητο.

Το τραγούδι της ημέρας....

Σαν σήμερα....

1865: Βουλευτικές εκλογές στην Ελλάδα. Διήρκεσαν έως τις 17 Μαΐου, με νικήτρια την παράταξη του Αλέξανδρου Κουμουνδούρου.

1900: Β' Ολυμπιακοί Αγώνες στο Παρίσι, με τη συμμετοχή 995 αθλητών και για πρώτη αθλητριών από 28 χώρες, που διαγωνίσθηκαν σε 19 αθλήματα. Διήρκεσαν έως τις 28 Οκτωβρίου.

«Σε καλό να μας βγει!»

Της Χρύσας Δαγουλά από το word.youropia.gr

Σαν παρατηρητής, κοιτώ τον κόσμο γύρω μου και βλέπω αυτόν το μαζικό φόβο.

Είναι η κρίση; Είναι τα φυσικά επακόλουθά της – η αβεβαιότητα και η ανασφάλεια; Ή μήπως είναι απλά το αποτέλεσμα μιας νοοτροπίας που αφήσαμε να εξελιχθεί τόσο, που έφτασε να μας ισοπεδώσει;

Διαδηλώσεις σε όλη την Τουρκία κατά της λογοκρισίας στο ίντερνετ

Μαζική αναμένεται η αντίδραση του τουρκικού λαού, στο νέο διαδικτυακό καθεστώς λογοκρισίας που πρόκειται να επιβάλει η τουρκική κυβέρνηση. Ταυτόχρονες διαδηλώσεις έχουν οργανωθεί σε όλη τη χώρα, για την Κυριακή 15η Μαΐου στις 2 το μεσημέρι, με αίτημα την...

Εικόνες του κόσμου

Εκτός από το Δ.Ν.Τ. και τους φόβους για το μέλλον , με τους Πορτογάλους μοιραζόμαστε και το καλό κλίμα. Να λοιπόν μια φωτογραφία από ένα ζευγάρι που απολαμβάνει τον ήλιο σε παραλία βόρεια της Λισαβώνας, μιας και ως γνωστόν, ο ήλιος φτιάχνει την διάθεση. (REUTERS/Jose Manuel Ribeiro)

πηγή-kathimerini.gr

Η γελιογραφία της ημέρας

Της Έφης Ξένου από tanea.gr

Το ξενύχτι παχαίνει!

Όσοι ξενυχτούν μπορεί ενδεχομένως να αντιμετωπίζουν μεγαλύτερες πιθανότητες για αύξηση του βάρους τους, αναφέρει νέα έρευνα. Ερευνητές του Πανεπιστημίου Northwestern στο Σικάγο, ανακάλυψαν ότι...

Τα θέματα που έπεσαν στις Πανελλαδικές σήμερα

Στα μαθήματα της Βιολογίας, της Φυσικής, των Μαθηματικών και Στοιχείων Στατιστικής και της Ιστορίας Γενικής Παιδείας διαγωνίστηκαν σήμερα οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών εξετάσεων.

Πιο κοντά στο φάρμακο για το AIDS

Για πρώτη φορά οι επιστήμονες μιλούν ανοιχτά για φάρμακο καταπολέμησης του ιού καθώς όπως λένε ανακάλυψαν ότι άτομα τα οποία έχουν προσβληθεί από τον HIV, παράγουν αντισώματα τα οποία προκαλούν τον οργανισμό να εντοπίσει τον ιό και να τον πολεμήσει.

Αθώωσαν τον Σωκράτη, έπειτα από 2.410 χρόνια

Ομοσπονδιακό Δικαστήριο της Νέας Υόρκης αθώωσε το Σωκράτη μετά από 2.410 χρόνια. Σε μια ιστορική δίκη, με αρχαιοελληνικά στοιχεία και συνάμα με σύγχρονες αντιλήψεις, δοσμένες με νομικές εκφάνσεις και χιούμορ, εκατοντάδες θεατές είχαν την ευκαιρία να βιώσουν μια εκπληκτική «παράσταση» της αλήθειας, του νόμου και της ελληνικής κληρονομιάς.

Ροκ νύχτες με τους «Charlatans»

Τονωτικές ενέσεις βρετανικού ροκ θα μας κάνουν οι «Charlatans», οι οποίοι θα ερμηνεύσουν τραγούδια που τους χάρισαν την παγκόσμια αναγνώριση όπως τα «The only one I know» και «Then» απόψε στη σκηνή του «Fuzz club» και αύριο στο «Principal Club Theatre» της Θεσσαλονίκης. Οι Τιμ Μπέργκες (φωνητικά), Μάρτιν Μπλαντ (μπάσο), Τζον Μπρουκς (ντραμς), Μαρκ Κόλινς (κιθάρα) και Τόνι Ρότζερς (κίμπορντς) συνθέτουν μία...

Αποκαταστάθηκε η ομαλή λειτουργία του Blogger

Μετά από σχεδόν 24 ώρες εκτός λειτουργίας, ο Blogger, η μεγαλύτερη πλατφόρμα «φιλοξενίας» blogs του κόσμου, λειτουργεί και πάλι αν και παραμένουν κάποια προβλήματα. Όλα ξεκίνησαν στις 11 Μαΐου, όταν ανακοινώθηκε από την Google ότι θα πραγματοποιηθούν εργασίες συντήρησης.

Το YouTube γίνεται… σινεμά

Πέρα από τα εκατομμύρια δωρεάν ερασιτεχνικά βίντεο που οι χρήστες "ανεβάζουν" στο YouTube, η εταιρεία έχει συνάψει σχετικές συμφωνίες συνεργασίας και με μεγάλα κινηματογραφικά στούντιο, όπως Warner Bros, Sony Pictures, Universal Pictures κ.ά. δίνοντας τη δυνατότητα στους χρήστες της σελίδας να...

Στα σκουπίδια καταλήγουν 1,3 δισ. τόνοι τροφίμων κάθε χρόνο

Στο καλάθι των αχρήστων καταλήγουν κάθε χρόνο 1,3 δισεκατομμύρια μετρικοί τόνοι τροφίμων, που αντιστοιχεί στο ένα τρίτο της ετήσιας παγκόσμιας παραγωγής, την ώρα που 925 εκατ. άνθρωποι λιμοκτονούν και ο υποσιτισμός αποτελεί την βασική αιτία θανάτου για τουλάχιστον 5,5 εκατ. παιδιά που πεθαίνουν ετησίως, σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση του ΟΗΕ.

Die Welt: Κίνδυνος διακοπής της βοήθειας στην Ελλάδα

Το χρέος της Ελλάδας θα είναι 13% μεγαλύτερο για το 2011 από όσο είχε συμφωνηθεί με την Ευρώπη, αναφέρεται σε δημοσίευμα στο ιστολόγιο της γερμανικής εφημερίδας "Die Welt" και για το λόγο αυτό "έρχεται πιο κοντά μια αναγκαστική διακοπή της διεθνούς βοήθειας".