Σάββατο 14 Μαΐου 2011

Ροκ νύχτες με τους «Charlatans»

Τονωτικές ενέσεις βρετανικού ροκ θα μας κάνουν οι «Charlatans», οι οποίοι θα ερμηνεύσουν τραγούδια που τους χάρισαν την παγκόσμια αναγνώριση όπως τα «The only one I know» και «Then» απόψε στη σκηνή του «Fuzz club» και αύριο στο «Principal Club Theatre» της Θεσσαλονίκης. Οι Τιμ Μπέργκες (φωνητικά), Μάρτιν Μπλαντ (μπάσο), Τζον Μπρουκς (ντραμς), Μαρκ Κόλινς (κιθάρα) και Τόνι Ρότζερς (κίμπορντς) συνθέτουν μία...
από τις σημαντικότερες μπάντες που ανέδειξε η αυθεντική σκηνή του Μάντσεστερ, όπως και τους «Joy Division», «New Order», «Stone Roses» και «Happy Mondays».

Το συγκρότημα έκανε την πρώτη του επιτυχία με το σινγκλ «Indian Rope», από το ντεμπούτο του άλμπουμ που κυκλοφόρησε το 1990 «Some friendly». Το τραγούδι βρέθηκε εύκολα στην κορυφή των βρετανικών τσαρτ. Σήμερα οι «Charlatans», οι οποίοι μετρούν δύο δεκαετίες «ζωής», έχουν στο ενεργητικό τους έντεκα αξιόλογα στούντιο άλμπουμ, με τελευταίο το «Who we touch» (2010).

Η συγκεκριμένη δουλειά τους, με παραγωγό τον Μάρτιν Γκλόβερ, σηματοδότησε και τον εορτασμό της 20ής επετείου τους από την κυκλοφορία της πρώτης τους δισκογραφικής δουλειάς, που σύμφωνα με τον Μπέργκες αποτελεί «ένα συναισθηματικό ταξίδι». Κάτι ανάλογο θα ζήσει και το ελληνικό κοινό μέσα από τις δύο συναυλίες των «Charlatans», οι οποίοι θα μοιραστούν μαζί του όλα τα μελωδικά και ιδιαίτερα τραγούδια τους («Smash the system», «Love is ending» κ.ά.).

ΤΙΜ ΜΠΕΡΓΚΕΣ

Ο Τιμ Μπέργκες, του οποίου η φωνή έχει ενωθεί, σε διάφορα τραγούδια, με αυτήν των «Κέμικαλ Μπράδερς», Μαρκ Ρόνσον και «Φρίμπας», είναι θαυμαστής και φίλος των «Ρόλινγκ Στόουνς», με τους οποίους έχει μοιραστεί και την ίδια σκηνή το 2003 ως σόλο καλλιτέχνης.

πηγή-ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου