Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2010

Ιράκ: Το μεγαλύτερο νεκροταφείο δημοσιογράφων μετά το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο πόλεμος στο Ιράκ συνιστά την πιο φονική σύγκρουση για τα μέσα μαζικής ενημέρωσης από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Σύμφωνα με τα στοιχεία της οργάνωσης «Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα» (RSF) 230 άνθρωποι που εργάζονταν για ΜΜΕ έχουν χάσει τη ζωή τους στο Ιράκ, εκ των οποίων οι 172 ήταν δημοσιογράφοι.

Coldplay η ιστορία τους

Οι Coldplay είναι ένα βρετανικό συγκρότημα της εναλλακτικής ροκ μουσικής που δημιουργήθηκε στο Λονδίνο το 1998. Το συγκρότημα αποτελείται από τους Chris Martin (πρώτη φωνή, πλήκτρα, κιθάρα), Jonny Buckland (πρώτη κιθάρα), Guy Berryman (Μπάσσο) και Will Champion (ντράμς, φωνητικά και άλλα μουσικά όργανα).

«Ένεση» ρευστότητας στην αγορά με 20 δις

Το ποσό των 20δις ευρώ πρόκειται να διαθέσουν οι τράπεζες στην αγορά, με στόχο την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και την αναζωπύρωση, της οικονομικής δραστηριότητας.  Τα κεφάλαια θα προέλθουν από το νέο πακέτο εγγυήσεων 25 δισ. ευρώ που έλαβαν οι τράπεζες από το κράτος.

Aνάπηρος κολυμβητής πέρασε κατά πλάτος το στενό της Μάγχης

Ο Φιλίπ Κρουαζόν, ανάπηρος και στα τέσσερα άκρα του, κολύμβησε σήμερα κατά πλάτος την Μάγχη και περίπου ένα τέταρτο μετά τις εννέα το βράδυ, τοπική ώρα, έφθασε στη γαλλική ακτή, ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες.

Δανειστές - κηδεμόνες

Του Γιώργου  Λακόπουλου από tanea.gr

Δυο-τρεις φορές μέχρι σήμερα, στελέχη της τρόικας έκαναν σχόλια για την εσωτερική πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα- για την ακρίβεια άσκησαν κριτική στη στάση της αντιπολίτευσης. Αλλες τόσες έκαναν υποδείξεις, όχι για τη συμμόρφωση της Ελλάδας στο Μνημόνιο, αλλά για τη διαμόρφωση κυβερνητικής πολιτικής.

Τελευταίο τεστ πριν σφραγιστεί οριστικά η πετρελαιοπηγή της BP στον Κόλπο του Μεξικού

Σε ένα τελευταίο τεστ προχωρούν την Κυριακή τα συνεργεία της ΒΡ πριν κηρύξουν το οριστικό σφράγισμα της πετρελαιοπηγής της εταιρείας στον Κόλπο του Μεξικό, όπως ανακοινώθηκε το Σάββατο.
Τα 74 βαρέλια τσιμέντου που διοχετεύτηκαν στη διαρροή την Παρασκευή έχουν στεγνώσει και η σφραγίδα μένει να περάσει το τεστ βάρους και πίεσης.

"Χρυσάφι" για την γκραβούρα Μινωταυρομαχία του Picasso

Στην τιμή - ρεκόρ των 2 εκατ. δολαρίων πωλήθηκε σήμερα μία γκραβούρα του Pablo Picasso σε δημοπρασία του οίκου Sotheby's στο Λονδίνο. Πρόκειται για τη «Μινωταυρομαχία» (La Minotauromachie), η οποία αναμενόταν να φτάσει τις 400.000 έως 600.000 λίρες.

Στα 9 δισεκατομμύρια ο πληθυσμός το 2050

Τεράστια αύξηση του παγκόσμιου πληθυσμού, που αναμένεται να ξεπεράσει οριακά τα 9 δισεκατομμύρια μέχρι το 2050, προβλέπει η έκθεση του Τμήματος Οικονομικών και Κοινωνικών Υποθέσεων του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών. Η έκθεση ξεκινά από τις αρχές του 20ου αιώνα, όταν ο παγκόσμιος πληθυσμός δεν ξεπερνούσε τα 1,6 δισεκατομμύρια ανθρώπους.

Βλέπουν φως οι μεταλλωρύχοι στη Χιλή

“Φως” βλέπουν σχεδόν ένα μήνα μετά την έναρξη της γεώτρησης για τον απεγκλωβισμό τους, οι 33 μεταλλωρύχοι στη Χιλή. Η γεώτρηση των διασωστών έφτασε την Παρασκευή σε βάθος 700 μέτρων, στη στοά όπου έχουν παγιδευτεί, όπως επιβεβαίωσε ο κυβερνήτης της επαρχίας Ατακάμα.

Κυνήγι μαγισσών σε βάρος του Ομπάμα

JEAN - MARIE COLOMBANI από tovima.gr

Χωρίς αμφιβολία, ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα διανύει μια δύσκολη περίοδο. Κατά παράδοξο τρόπο, ανάμεσα στα πράγματα για τα οποία τον κατηγορούν περιλαμβάνεται και η ανάμειξή του στη διαμάχη γύρω από το θέμα της ανέγερσης ενός ισλαμικού πολιτιστικού κέντρου στην καρδιά του Μανχάταν, όχι πολύ μακριά από το «Σημείο Μηδέν».

Dr. Martin Luther King: «Έχω ένα όνειρο»


«Έχω ένα όνειρο... Μια ημέρα κάθε μαύρος αυτής της χώρας, κάθε έγχρωμος αυτού του κόσμου να μπορεί να κριθεί βάσει της αξίας του κι όχι του χρώματος της δέρματός του». Στις 23 Ιουνίου 1963, ο αιδεσιμότατος Martin Luther King, Jr., ηγήθηκε μιας διαδήλωσης χιλιάδων πολιτών στο Ντιτρόιτ και απηύθυνε έναν λόγο που έμεινε στην ιστορία με τίτλο τη φράση του «έχω ένα όνειρο».

Πόσο «πράσινες» είναι τελικά οι ηλεκτρονικές αγορές;

Οι καταναλωτές πρέπει να αγοράσουν τουλάχιστον 25 προϊόντα από ηλεκτρονικά καταστήματα ώστε να προκύψουν περιβαλλοντικά οφέλη. Αν δεν σκοπεύουν να αγοράσουν τόσα, τότε είναι καλύτερα να κάνουν μια βόλτα στα μαγαζιά παρά να περιμένουν την παράδοση στο σπίτι.

Υψηλότατα ποσοστά φτώχειας στην ΠΓΔΜ

Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε η Στατιστική Υπηρεσία της ΠΓΔΜ, ποσοστό 31,1% των πολιτών της χώρας είναι φτωχοί και μόλις 4,5% των πολιτών απάντησαν ότι οι μισθοί τους επαρκούν ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν πλήρως στις ανάγκες τους.

Αναζητούν νέο ρεκόρ για το «π»

Το 2.000.000.000.000.000ό ψηφίο του «π», μίας από τις σημαντικότερες μαθηματικές σταθερές, κατάφερε να προσεγγίσει ακόμη περισσότερο ο Νίκολας Τζε, επιστήμονας που εργάζεται για τη Yahoo. Ένα μέσο PC θα χρειαζόταν περίπου 500 χρόνια για να ολοκληρώσει τον... άθλο.

Ανδρεϊκή και ανδρεικελική ομοιοτυπία

Tου Χρήστου Γιανναρά από την kathimerini.gr

Οι επερχόμενες εκλογές τοπικής αυτοδιοίκησης μπορούν και πρέπει να έχουν χαρακτήρα δημοψηφίσματος. Με την ψήφο τους οι πολίτες να προσδιορίσουν τον τύπο του πολιτεύματος: Θέλουν δημοκρατία ή κομματοκρατία;

Νέο κόμμα ζητάνε οι Έλληνες πολίτες

Την πλάτη του στο υπάρχον πολιτικό σύστημα έχουν γυρίσει ένας στους τέσσερις Έλληνες πολίτες σύμφωνα με δημοσκόπηση της Alco για την εφημερίδα Πρώτο Θέμα. Επιπλέον, το 64% των ερωτηθέντων δήλωσε πως δεν πιστεύει ότι τα τωρινά μέτρα θα βγάλουν τη χώρα από την κρίση ενώ το 82.8% του δείγματος εμφανίστηκε δυσαρεστημένο από τη Νέα Δημοκρατίας.

Η γελιογραφία της ημέρας

Στο «κόκκινο» τα οικονομικά των Δήμων

Η κακοδιαχείριση έχει οδηγήσει τη πλειονότητα των δήμων σε εξαιρετικά άσχημη κατάσταση. Όπως αποκαλύπτει η «Καθημερινή της Κυριακής», τα χρέη τους μέσα στο 2009 άγγιξαν τα 1,7 δισεκατομμύρια ευρώ και τα ελλείμματα ξεπέρασαν τα 287 εκατομμύρια.

Όχι από τον Αντώνη Σαμαρά σε πρόωρες εκλογές

Αντίθετος με το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών εμφανίστηκε από τη ΔΕΘ ο Αντώνης Σαμαράς υποστηρίζοντας πως κάτι τέτοιο θα έβαζε τη χώρα σε μια ανώφελη περιδίνηση. Όπως ανέφερε δεν θέλει η Eλλάδα να μπει σε μια προεκλογική διαμάχη καθώς η κυβέρνηση έχει νωπή λαϊκή εντολή και ισχυρή πλειοψηφία.