Σάββατο 20 Μαρτίου 2010

Καρικατούρες από τον Δημήτρη Γεωργοπάλη

Φίλιππος Πετσάλνικος

Δ. Αβραμόπουλος

Σύγκρουση «παλαιών» και «νέων» στην ΝΔ βλέπει ο Δ. Αβραμόπουλος

Δεν θα είναι εύκολη η μετάβαση στην καινούρια εποχή της Νέας Δημοκρατίας. τόνισε ο Δ. Αβραμόπουλος στην ομιλία του στο προσυνέδριο της Ν.Δ. στη Θεσσαλονίκη ενώ πρόσθεσε πως με τη νέα της μορφή η Ν.Δ. θα είναι ελκυστική, πειστική και έτοιμη να κυβερνήσει.
«Η Ν.Δ. θα περάσει τα δύσκολα στάδιά της και δεν θα αποφευχθούν εικόνες, όπου το παλιό θα συγκρουστεί με το καινούργιο, το αναχρονιστικό με το σύγχρονο, το ξεπερασμένο με το φρέσκο. Η Νέα Δημοκρατία με τη νέα μορφή και λειτουργία της θα είναι και ελκυστική και σύγχρονη και πειστική, και το κυριότερο, έτοιμη να κυβερνήσει» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου εξέφρασε επίσης τη βεβαιότητα πως ο Α. Σαμαράς θα οδηγήσει τη Ν.Δ. σε τροχιά διακυβέρνησης της χώρας.
«Όχι στην εξουσία για την εξουσία, αλλά στη διακυβέρνηση, που θα σηματοδοτήσει τις θεσμικές τομές της νέας μεταπολίτευσης και την παραγωγική ανασυγκρότηση του κράτους και της οικονομίας» πρόσθεσε.

πηγή-enet.gr

"Ώρα της Γης" στις 27 Μαρτίου Πλανήτης Γη

Το κλείσιμο του διακόπτη του ηλεκτρικού μπορεί να είναι μια κίνηση που κάνουμε μηχανικά και που πολλές φορές αμελούμε αφήνοντας τις λάμπες να καίνε άσκοπα. Με το να κλείσουμε όμως τα φώτα στις 8.30 το βράδυ του Σαββάτου 27 Μαρτίου 2010, συμμετέχουμε στην συμβολική κινητοποίηση της οργάνωσης "Ώρα της Γης" για τις κλιματικές αλλαγές.


πηγή-ert.gr


Προτάσεις Σαμαρά για "Ανοικτό Κόμμα"

Το νέο πλαίσιο λειτουργίας της ΝΔ ώστε να γίνει "Ανοιχτό Κόμμα" πρότεινε το Σάββατο, στο προσυνέδριο του κόμματος στη Θεσσαλονίκη, ο Αντώνης Σαμαράς.

Διαβάστε περισσότερα - http://news.ert.gr/el/ellada/politiki/34546-protaseis-gia-anoikto-komma

Για προσωπικούς λόγους αποχώρησε ο Γιώργος Γεωργίου

Ο δημοσιογράφος, Γιώργος Γεωργίου, όπως λένε οι πληροφορίες, δεν αντιμετώπιζε κανένα πρόβλημα υγείας. Μάλιστα από τα τόσα χρόνια που βρίσκεται στον χώρο, είχε δημιουργήσει και καλές οικονομικές συνθήκες για την οικογένειά του. Χθες, ο Γεωργίου...

Επίσημα η νέα McLaren MP4-12C

Η νέα McLaren MP4-12C μόλις παρουσιάστηκε. Το εντυπωσιακό υπεραυτοκίνητο από τη Μεγάλη Βρετανία έχει κάθε λόγο να καυχιέται ότι μπορεί να βάλει τα μάτια σε όλους τους αντιπάλους του από Ιταλία και Γερμανία, αφού αν μη τι άλλο διαθέτει πολλή, μα πάρα πολλή αγωνιστική τεχνολογία.

πηγή-autotriti.gr


Περί Αλογοσκούφη και άλλων τινών

Του Γιώργου Λακόπουλου από το protagon.gr

Στην αρχαία Ρώμη εάν ο αυτοκράτορας δεν συγκατένευε στην εξόντωση όσων υπήρχαν στην αρένα με τα θηρία, το πλήθος ούρλιαζε- ήθελε αίμα. Το βλέπουμε να συμβαίνει και στις μέρες μας. Όποιος πέφτει στη μιντιακή αρένα πρέπει να κατασπαραχθεί μέχρι το τέλος. Χωρίς δικαίωμα λόγου και χωρίς κανόνες. Ένας από αυτούς είναι ο Γιώργος Αλογοσκούφης, που δέχεται τον λίθο του αναθέματος, ως υπουργός Οικονομίας των κυβερνήσεων της ΝΔ. Κανείς δεν θέλει να ρωτήσει: μήπως λιθοβολούμε λάθος άνθρωπο, για λάθος λόγους; Ο Αλογοσκούφης υπήρξε διαπρεπής οικονομολόγος και ευπρεπής πολιτικός. Ως υπουργός μπορεί να κριθεί από τον συνολικό απολογισμό της παρουσίας του. Η αποκλειστική σύνδεσή του με την οικονομία που παρέδωσε η ΝΔ θέλει ψύχραιμη συζήτηση. Το 2004 ανέλαβε να διεκπεραιώσει την απαίτηση της...

Σουηδική υποστήριξη για την πορεία ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ


Η σουηδική κυβέρνηση ανακοίνωσε πως θα προσφέρει όχι μόνο πολιτική αλλά και υλική υποστήριξη στις μεταρρυθμίσεις που γίνονται στην Τουρκία. Στο διάστημα 2000-2003 το ποσοστό της οικονομικής υποστήριξης για κάθε χρόνο θα είναι γύρο στο 8,5 δις. €. Σύμφωνα με την είδηση που δημοσιεύτηκε στον διαδικτυακό τόπο της κυβέρνησης...

«Πράσινες» κατοικίες δια χειρός ενός…τρελού επιστήμονα



O Πλίνι Φισκ ο Τρίτος εργάζεται κάπου έξω από το Ώστιν του Τέξας. Τον έχουν χαρακτηρίσει οραματιστή και ονειροπόλο. Ο ίδιος προτιμά τον όρο «τρελός». «Να είσαι ελεύθερος να κάνεις αυτό που κάνουμε εδώ είναι πραγματική μαγεία» είπε σχετικά. Ο Πλίνι Φισκ είναι ο ιδρυτής του μη κερδοσκοπικού Κέντρου Κτιρίων Μέγιστων Δυνατοτήτων (CMPB- Center for Maximum Potential Building) το 1975, ενώ επίσης διδάσκει αρχιτεκτονική στο πανεπιστήμιο στο Texas A&M University. Ο σκοπός του είναι...

Εικόνες του κόσμου

Ένας δισεκατομμυριούχος που κάνει παζάρια...

Oι Μεξικανοί τον γνωρίζουν καλά. Γεννιούνται στα νοσοκομεία του. Καπνίζουν τα πούρα του. Τρώνε στα εστιατόριά του. Μιλάνε στα τηλέφωνά του. Και... αγαπούν να τον μισούν. Εμείς ξέρουμε ότι εκθρόνισε τον Μπιλ Γκέιτς και αξίζει 53,5 δισ. δολάρια. Υπάρχουν όμως τόσα άλλα που αγνοούμε...

ΝΔ: ψάχνει ρόλο τώρα ο Καραμανλής

 Του Άρη Ραβανού από το ΒΗΜΑ

Τις τελευταίες ημέρες υπάρχει έντονη κινητικότητα στο πολιτικό γραφείο του Κ. Καραμανλή , πίσω από την πρεσβεία των ΗΠΑ. Αυτή η κινητικότητα οδηγεί στελέχη της ΝΔ να υποστηρίζουν ότι ο πρώην πρωθυπουργός αναζητεί ρόλο και άλλοι απλώς να επιμένουν πως δηλώνει «παρών». Ο κ. Καραμανλής συναντά πρώην υπουργούς των κυβερνήσεών του με τους οποίους είχε στενή πολιτική σχέση, και η συζήτηση μαζί τους περιστρέφεται αναπόφευκτα γύρω από τις τρέχουσες εξελίξεις, αλλά και το εσωκομματικό σκηνικό στη ΝΔ. Σύμφωνα με πληροφορίες του «Βήματος», πριν από λίγα εικοσιτετράωρα είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρώην υπουργό ΠΕΧΩΔΕ κ. Γ.Σουφλιά με τον οποίο συζήτησε την πολιτική επικαιρότητα.

Διαβάστε περισσότερα - http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=32&artId=321216&dt=20/03/2010

Το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης διαψεύδει τα δημοσιεύματα για κλείσιμο

Ως «ανυπόστατα» χαρακτηρίζει, με δελτίο Τύπου που εξέδωσε τα μεσάνυχτα χθες, το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, τα δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι «κλείνει ή διακόπτει τη λειτουργία του». Το ακριβές κείμενο του δελτίου τύπου του ΟΜΜΘ έχει ως εξής...

Νέο επεισόδιο στο Αιγαίο

Συνεχίζονται οι τουρκικές προκλήσεις στο ανατολικό Αιγαίο. Ελικόπτερο του λιμενικού σώματος που πετούσε βορειοδυτικά του Φαρμακονησίου για λογαριασμό της Frontex σε ύψος 300 ποδών, και εντός του εθνικού εναέριου χώρου, δέχθηκε τρεις κλήσεις από το τουρκικό ραντάρ Ντάτσα με τις οποίες εκλήθη ο χειριστής του ελικοπτέρου να απομακρυνθεί από την περιοχή διότι βρισκόταν "σε τουρκικό εναέριο χώρο". Ο πιλότος αγνόησε την παρενόχληση μέσω ασυρμάτου από το τουρκικό ραντάρ και συνέχισε κανονικά την αποστολή του. “Παρακολουθούμε με ιδιαίτερη προσοχή τα όσα συμβαίνουν στο Αιγαίο και από πλευράς τουρκικής αεροπορίας και τουρκικού πολεμικού ναυτικού” δήλωσε ο υπουργός Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος.

πηγή-skai.gr

Η Εκκλησία εκπέμπει SOS για την εκκλησιαστική εκπαίδευση

Του Κώστα Καντούνη από την Απογευνατινή

Σήμα κινδύνου εκπέμπει η Εκκλησία για τη σημερινή κατάσταση των εκκλησιαστικών σχολείων της χώρας και τις συνέπειες που ενέχει για τον Κλήρο η απαξίωση του θεσμού της εκκλησιαστικής εκπαίδευσης. Προβλήματα όπως οι κτιριακές εγκαταστάσεις και εν γένει οι υποδομές, ο φθίνων αριθμός των μαθητών, η «τάση αποϊεροποίησης», όπως οι Αρχιερείς υποστηρίζουν, αλλά και ταυτόχρονα ο ασύμβατος με τα σύγχρονα δεδομένα χαρακτήρας των ιδρυμάτων εγείρουν σημαντικά ερωτήματα για τη στελέχωση της Εκκλησίας στο μέλλον.

Διαβάστε περισσότερα - http://www.apogevmatini.gr/?p=69347

Απέχουν από τα καθήκοντά τους οι δικηγόροι στις 23, 24 και 26 Μαρτίου

Την πανελλαδική αποχή των δικηγόρων από τα καθήκοντά τους στις 23, 24 και 26 Μαρτίου αποφάσισε η συντονιστική επιτροπή των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας που συνήλθε εκτάκτως το Σάββατο. Η κινητοποίηση πραγματοποιείται σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την επιβολή ΦΠΑ στις υπηρεσίες των δικηγόρων. Παράλληλα, τις ίδιες μέρες θα απέχουν και οι δικαστικοί επιμελητές. Ο πρόεδρος της ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος και πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Δημήτρης Παξινός δήλωσε σχετικά: «Η διάταξη για την επιβολή ΦΠΑ δεν θα βαρύνει εμάς (δικηγόρους), αλλά τον πελάτη».

πηγή-in.gr

Με δυο εισαγγελείς το ντέρμπι των «αιωνίων»

Δύο θα είναι τελικά οι εισαγγελείς που θα βρεθούν στο ΟΑΚΑ την Κυριακή προκειμένου να διασφαλίσουν ότι όλα θα κυλήσουν ομαλά στο μεγάλο ντέρμπι μεταξύ του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού.

πηγή-naftemporiki.gr

Ήξερες ότι...

Κατά τη συντήρηση του Ηρωδείου το 2006, οι αρχαιολόγοι αφαίρεσαν 27 κιλά τσίχλες, που ήταν κολλημένες στα μαρμάρινα καθίσματα των διαζωμάτων, ακόμη και στις σειρές των επισήμων.

Μοναδικός συνδυασμός μικροβίων για τον καθένα

Όταν αγγίζουμε κάτι δεν αφήνουμε μόνο τα αποτυπώματά μας: αφήνουμε και μια σειρά μικροοργανισμών που «μαρτυρούν» την ταυτότητά μας, σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση Αμερικανών επιστημόνων. Η ανακάλυψη ανήκει στην ομάδα του καθηγητή Νόε Φίρερ του τμήματος οικολογίας και εξελικτικής βιολογίας του πανεπιστημίου του Κολοράντο και δημοσιεύτηκε στο περιοδικό PNAS της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών των ΗΠΑ. Η ερευνητική ομάδα κατόρθωσε να χαρτογραφήσει τη μοναδική «βακτηριδιακή» γενετική υπογραφή εννέα διαφορετικών ανθρώπων, η οποία, μάλιστα, είναι ιδιαίτερα ανθεκτική στις διαφορές θερμοκρασίας, την υγρασία και την ηλιοφάνεια. «Καθένας από εμάς αφήνει πίσω του...

Προτεινόμενο κρασί

Χρώμα ζωηρό ρουμπινί με πορφυρές ανταύγειες. Μύτη με καλή ένταση, με αρώματα φρέσκων κόκκινων φρούτων, νότες γλυκών μπαχαρικών και μια νύξη βανίλιας. Η έμφαση βρίσκεται στον ποικιλιακό χαρακτήρα του Αγιωργίτικου και το κομψό βαρέλι, αν και ο κέδρος του Cabernet Sauvignon είναι παρών. Στο στόμα σαρκώδες, γεμάτο φρεσκάδα και τραγανή οξύτητα. Βελούδινες, στρογγυλές ταννίνες και επίγευση καλής διάρκειας. Μπορεί να παλαιώσει για 2 εως 4 χρόνια από τον τρύγο, ενώ μπορεί να συνοδεύσει κόκκινα ζουμερά κρέατα με πικάντικες σάλτσες και πιάτα πικάντικων αλλαντικών. Σερβίρεται στους 15 - 17°C.

Γ. Ραγκούσης: Τέλος στις φαύλες πελατειακές σχέσεις

Tην αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να «χτυπήσει» τις πελατειακές πρακτικές και αντιλήψεις εξέφρασε ο υπουργός Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Γιάννης Ραγκούσης, μιλώντας στο Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ.

Διαβάστε περισσότερα - http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1792494

Εδώ και 50 χρόνια δεν "ακούει κανείς" εκεί έξω;

Σε λιγότερο από δύο εβδομάδες συμπληρώνονται πενήντα χρόνια από τότε που ο Φρανκ Ντρέικ έστρεψε το ραδιοτηλεσκόπιο του αστεροσκοπείου Green Bank στη Δυτική Βιρτζίνια προς το Ταυ Σέτι, ένα γειτονικό άστρο το οποίο παρουσιάζει ομοιότητες με τον δικό μας Ηλιο. Ο διάσημος Αμερικανός αστρονόμος και οι υπόλοιποι συνάδελφοί του στο αστεροσκοπείο θεώρησαν ότι τα όλο και πιο ισχυρά ραντάρ, οι ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές - από τις ειδήσεις έως τη δημοφιλή εκείνη την εποχή «Λούσι Μπολ» - σχημάτιζαν ένα τεράστιο «μπουκέτο» ηλεκτρομαγνητικών σημάτων που έφταναν στο διάστημα. Ηλπιζαν ότι τα σήματα αυτά θα έφταναν κάποια στιγμή στα αυτιά των εξωγήινων και ότι κι εκείνοι με τη σειρά τους θα έστελναν τα δικά τους σήματα στον Homo Sapiens.

Διαβάστε περισσότερα - http://www.e-typos.com/content.aspx?cid=4069&catid=24

Το twitter και το facebook αυξάνουν την παραγωγικότητα

Είναι γνωστές οι διάφορες έρευνες που λένε το "προφανές" οι εργαζόμενοι χάνουν ώρες εργασίας στην δουλειά τους “χαζεύοντας” στο facebook και το twitter. Και όμως, το WIRED υποστηρίζει το αντίθετο -τουλάχιστον στις περιπτώσεις της δημιουργικής εργασίας. Στο τελευταίο τεύχος έχει ένα άρθρο που περιγράφει πώς το facebook, το twitter και τα άλλα social networks αυξάνουν την...

Φωτοβολταικά: ρεκόρ ισχύος στη Γερμανία

Η επικεφαλής του τμήματος ηλιακής ενέργειας, του γερμανικού υπουργείου Περιβάλλοντος Κάριν Φράιερ, μιλώντας σε συνέδριο του Euroforum, αναφέρθηκε στο ρεκόρ νέας ισχύος 3,000 μεγαβάτ, το οποίο σημειώθηκε πέρυσι και πρόκειται να καταρρίψει το 2010, η αναμενόμενη επιπλέον εγκατεστημένη ισχύς 5,000 μεγαβάτ από φωτοβολταικά, στη Γερμανία. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Αγγελιοφόρος»...

Κατεπείγουσα έρευνα για το θάνατο βρέφους

Εντολή για την πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης του 12 μηνών βρέφους από την Κοζάνη, που έχασε τη ζωή του έπειτα από μία σειρά παραλείψεων, αλλά και την απίστευτη ταλαιπωρία που υπέστησαν το άτυχο αγοράκι και οι γονείς του σε νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας, έδωσε την Παρασκευή η ηγεσία του υπουργείου Υγείας. Η υπουργός Υγείας, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, μόλις ενημερώθηκε για το τραγικό περιστατικό ζήτησε...

Το πρώτο τρισδιάστατο ευρωπαϊκό τηλεοπτικό κανάλι

Στις 3 Απριλίου θα ξεκινήσει στη Βρετανία να μεταδίδει το πρώτο τρισδιάστατο τηλεοπτικό κανάλι της Ευρώπης ανακοίνωσε την Παρασκευή το βρετανικό δορυφορικό "μπουκέτο" BSkyB. Το πρώτο τηλεοπτικό πρόγραμμα που θα μεταδοθεί από το κανάλι αυτό θα είναι ένας...

Θα κατεβάζουν ταινίες σε 5 λεπτά!

Στον καιρό της οικονομικής κρίσης μοιάζει με μια μοναδική ευκαιρία για να  προσεγγίσουν νέους επενδυτές. Τουλάχιστον 100 κοινότητες στις ΗΠΑ  διαγωνίζονται για να πάρουν μέρος σε ένα  πείραμα της Google που θα τους  χαρίσει μια από τις πιο γρήγορες συνδέσεις Ίντερνετ στον κόσμο. «Φανταστείτε έναν κόσμο στον οποίο θα μπορείτε να κατεβάζετε σε λιγότερο από πέντε λεπτά μια ταινία από το Ίντερνετ. Ή θα έχετε τη δυνατότητα να...

Παπική συγγνώμη στα θύματα σεξουαλικής κακοποίησης

Με επιστολή του, που απευθύνεται στα θύματα σεξουαλικής κακοποίησης από Ιρλανδούς ιερείς, ο πάπας Βενέδικτος 16ος ζήτησε συγνώμη εκ μέρους της Καθολικής Εκκλησίας, λέγοντας ότι αισθάνεται «ντροπή και τύψεις» για τα όσα ήρθαν στο φως τους τελευταίους μήνες. Στην επιστολή, ο πάπας αναφέρει χαρακτηριστικά: «Έχετε υποφέρει και πονέσει και λυπούμαι ειλικρινώς», ενώ ανακοίνωσε την έναρξη έρευνας στις ιρλανδικές επισκοπές, στα ιεροδιδασκαλεία και στα θρησκευτικά τάγματα, που εμπλέκονται στο σκάνδαλο. Γνωστοποίησε, τέλος, την πρόθεσή του να συναντηθεί με τα θύματα, για να τους ζητήσει και από κοντά συγγνώμη.

πηγή-zougla.gr

Η ιστορία του S.O.S.


Εδώ και περίπου έναν αιώνα, το SOS αποτελεί το διεθνές σήμα κινδύνου. Πολλοί πιστεύουν ότι προέρχεται από τα αρχικά των αγγλικών λέξεων «Save Our Souls» (σώστε τις ψυχές μας) ή «Save Our Ship» (σώστε το πλοίο μας). Στην πραγματικότητα, επιλέχθηκε επειδή ήταν πολύ εύκολο, ακόμη και για τους αμύητους στον κώδικα Μορς, να το χρησιμοποιήσουν ή να το αναγνωρίσουν, έστω και με παρεμβολές. Απαρτίζεται από τρεις συνεχόμενες τελείες, τρεις παύλες και τρεις τελείες.
Το πρώτο σήμα κινδύνου ήταν το CQD. Προτάθηκε από τον εφευρέτη του ασυρμάτου Γκουλιέλμο Μαρκόνι και...

Πύλη ειδήσεων στα... αρχαία


«ΟKάρολος Παπούλιας ογδοήκοντα έτη γεγονώς αύθις Πρόεδρος της Eλλάδος χθες ηρέθη, ο δε της χώρας Πρωθυπουργός Γεώργιος Παπανδρέου και πάσα η Bουλή εν τη τελετή παρήσαν». Mε αυτό τον τρόπο αναφέρεται στην ορκωμοσία του Kάρολου Παπούλια η ειδησεογραφική ιστοσελίδα «Akropolis World News», στην οποία...

Μήνυμα σε Ντόρα, Καραμανλή από Σαμαρά

Μήνυμα στους εσωκομματικούς του αντιπάλους και ταυτόχρονη αποστασιοποίηση από το πρόσφατο κυβερνητικό παρελθόν των κυβερνήσεων της Νέας Δημοκρατίας περιελάμβανε η αρχική ομιλία του Αντώνη Σαμαρά από το βήμα του προσυνεδρίου της ΝΔ, στη Θεσσαλονίκη. Τελειώσαμε με τα βιλαέτια και τις βαρωνίες, είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, παρουσιάζοντας τις 13 αλλαγές στη λειτουργία του κόμματος.

πηγή-hbnews.gr

Η γελοιογραφία της ημέρας

Σχέδιο ΕΕ - ΔΝΤ για την Ελλάδα

Σε ένα σχέδιο διάσωσης της Ελλάδας με τη συμμετοχή των κρατών της Ευρωζώνης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, προσανατολίζεται η Ευρωπαϊκή Ένωση. Σύμφωνα με την Καθημερινή, παραλλαγή αυτού του μοντέλου υιοθετήθηκε και για τη στήριξη της Ουγγαρίας, Λετονίας και Ρουμανίας και προϋποθέτει τη λήψη σκληρών μέτρων από την κυβέρνηση.

πηγή-skai.gr

Τέλος στα σενάρια χρεοκοπίας βάζει ο πρωθυπουργός

Δεν θα χρεοκοπήσουμε και σύντομα θα επανέλθουμε στο δρόμο της σταθερότητας και της ανάπτυξης, επανέλαβε από τη Θεσσαλονίκη ο πρωθυπουργός, στην ομιλία του στο Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ. Οι θυσίες θα πιάσουν τόπο, δεσμεύτηκε ο Γ.Παπανδρέου, στέλνοντας μήνυμα στην Ευρώπη πως «δεν ζητάμε από κανέναν να πληρώσει τα δικά μας λάθη και χρέη». Παράλληλα, έκανε λόγο και για «'καλοθελητές' που διαδίδουν ψευδείς ειδήσεις για τη χώρα μας με προφανείς σκοπιμότητες», ενώ εξαπέλυσε δριμύτατη κριτική στη ΝΔ.

πηγή-in.gr

Μισό τόνο σκουπίδια παράγει κάθε Ελληνας

Περίπου μισό τόνο σκουπιδιών «παράγει» ετησίως ο μέσος Έλληνας, εκ των οποίων μόνο το 23% ανακυκλώνεται! Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα χθες η κοινοτική στατιστική υπηρεσία Eurostat.

πηγή-adesmeytos.gr

Η Ντόρα πυροβολεί εκ των υστέρων Καραμανλή, αλλά και Σαμαρά

Σκληρές αιχμές για τη διακυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, κάτι το οποίο δεν είχε κάνει όταν ήταν εκ των κορυφαίων υπουργών και μέλος του στενού επιτελείου του Κώστα Καραμανλή, άφησε η Ντόρα Μπακογιάννη από το βήμα της προσυνεδριακής διαδικασίας, στη Θεσσαλονίκη. Άσκησε σκληρή κριτική σε προτάσεις του Αντώνη Σαμαρά για τις οργανωτικές αλλαγές του κόμματος, αλλά και στη στρατηγική του, επιβεβαιώνοντας το χάσμα που τους χωρίζει.

πηγή-enet.gr