Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2010

ΣΟΚ> Κορυφαίοι πολιτικοί και δεκάδες επιχειρηματίες αγοράζουν σπίτια στο εξωτερικό για την επομένη της χρεοκοπίας!

Kι όμως στα σαλόνια είναι κοινό μυστικό: Η χώρα μπαίνει σε φάση χρεοκοπίας απο στιγμή σε στιγμή, μέσα σ έναν ωκεανό ατιμωρησίας των εκτελεστών της, οι οποίοι αφού παρελάσουν απο τις Εξεταστικές της Βουλής, πάνε να γλεντήσουν τα κλεμμένα. Ολο και πιο συχνά κορυφαίοι διεθνείς αναλυτές κάνουν λόγο για την επερχόμενη χρεοκοπία.

Το πρώτο βιοκλιματικό χωριό του κοσμου..στην Τενερίφη.

Στο πρώτο βιοκλιματικό χωριό θα μπορούν να παραθερίσουν οι τουρίστες που επισκέπτονται το ισπανικό νησί Τενερίφη. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του Ινστιτούτου Τεχνολογίας και Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας της Τενερίφης. Στο βιοκλιματικό χωριό έχουν ήδη χτιστεί 25 ενεργειακά αυτόνομα σπιτάκια, διαφορετικής αρχιτεκτονικής.

Καινοτομία και πράσινη ανάπτυξη

Κόντρα στην κρίση κινείται, από άποψη αριθμού εκθετών, η 75η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), καθώς οι φετινές συμμετοχές ξεπερνούν μέχρι στιγμής τις 1.041, έναντι 915 πέρυσι, ενώ αισθητά αυξημένος είναι και ο συνολικός εκθεσιακός χώρος. Στη ΔΕΘ αναμένονται 250.000 επισκέπτες, ενώ τρεις στους δέκα εκθέτες είναι νεοεμφανιζόμενοι. Η δε συμμετοχή του ελληνικού δημοσίου έχει περιοριστεί σε επίπεδα κάτω του...

Υπ. Παιδείας: Σύσκεψη για τις παραπλανητικές διαφημίσεις κολεγίων

Η χάραξη κοινής στρατηγικής για την εφαρμογή της νομοθεσίας και την ενημέρωση του κοινού ενόψει των εγγραφών στα Κέντρα Μεταλυκειακής Εκπαίδευσης (ΚΕΜΕ), ήταν το αντικείμενο σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων.

Η γελιογραφία της ημέρας

Είστε τεμπέληδες... φταίνε οι γονείς!

Αν κάποιος από τους γονείς σας σάς κατηγορήσει κάποια στιγμή ότι είστε τεμπέλης δεν χρειάζεται να τσακωθείτε, απλώς πείτε του «εσύ φταις»....Ακριβώς. Η απάντηση είναι πλέον απλή αφού και οι επιστήμονες υποστηρίζουν τώρα ότι η τάση να είναι κάποιος ενεργητικός και να γυμνάζεται ή αντίθετα να περνάει την περισσότερη ώρα του στην πολυθρόνα ή στον καναπέ είναι θέμα γονιδίων.

Όταν ο Απόφις προσκρούσει στη Γη ...

O Andrea Carusi, έχει εξειδικευτεί στη μελέτη των Αντικειμένων Κοντά στη Γη (Near Earth Objects) – σε αυτή την κατηγορία εντάσσεται και ο Απόφις - , είναι διδάκτωρ της Ιταλικής Αστροφυσικής Ένωσης και μέλος της Διεθνούς Αστρονομικής Ένωσης.

Εικόνες του κόσμου

Η εκπληκτική φωτογραφία της NASA με το κεντρικό άστρο του Hourglass Nebula να μεταμορφώνεται σε ένα λευκό νάνο. (AFP)  

πηγή-kathimerini.gr

Χωρίς σκαλωσιές η Ακρόπολη

Χωρίς σκαλωσιές είναι πλέον το μνημείο της Ακρόπολης, καθώς έπειτα από 9 χρόνια ολοκληρώθηκαν οι εργασίες. Ο ναός είναι πλέον ψηλότερος κατά ένα µέτρο από ό,τι είχαµε συνηθίσει και ύστερα από τρεις αιώνες έχει ξανά το χαµένο του αέτωµα το οποίο είχε διαλυθεί από τους Τούρκους το 1678 για να χτίσουν οχυρωματικό πύργο.

Eurostat: 929.500 οι αλλοδαποί στην Ελλάδα

Σε 929.500, ποσοστό 8,3% επί του συνολικού πληθυσμού, ανέρχονται οι ξένοι υπήκοοι που διαμένουν στην Ελλάδα, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat. Το 83% των αλλοδαπών, ήτοι 767.900,  προέρχεται από τρίτες χώρες, ενώ μόλις 161.600, ή 17% επί του συνόλου των αλλοδαπών, είναι πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ανασχηματισμού ερωτήματα

Του Τάσου Τέλλογλου από το protagon.gr

To ¼ της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση. Αυτό είναι το αποτέλεσμα του ανασχηματισμού. Πιθανώς θα το χρειασθεί ο ΓΑΠ καθ’ οδόν προς μία ακόμα ευρύτερη κυβέρνηση τον επόμενο χρόνο (που θα περιλαμβάνει και ανθρώπους εκτός ΠΑΣΟΚ). Αλλά υπάρχουν ορισμένα ερωτήματα: ποιός θα αποφασίζει, π.χ. για μία μεγάλη επένδυση ενέργειας;

Η συγχώνευση της Πειραιώς με την Εθνική στο τραπέζι διαβουλεύσεων

Τυφώνας διαβουλεύσεων έχει ξεσπάσει τις τελευταίες μέρες ανάμεσα στους τραπεζίτες και την Κυβέρνηση με αφορμή τις φημολογούμενες συγχωνεύσεις Τραπεζών.
Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε μάλιστα έγινε σύσκεψη κορυφής στο Μαριάνα Bay ανάμεσα στον Γιάννη Βαρδινογιάννη και τον Μιχάλη Σάλλα με αντικείμενο συζήτησης την συγχώνευση της Πειραιώς με την Εθνική.

ΝΔ: Αναγνώριση αποτυχίας ο ανασχηματισμός

Για αναγνώριση της αποτυχίας από τον Γιώργο Παπανδρέου της πρώτης κυβέρνησής του κάνει λόγο η επίσημη Νέα Δημοκρατία, σχετικά με τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης. «Άλλαξε ο Μανωλιός και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς» δήλωσε ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Πάνος Παναγιωτόπουλος, κάνοντας λόγο για...

Άρθρα βάσει του κριτηρίου του εκδότη ή των προτιμήσεων των αναγνωστών;

Προβληματισμό έχουν προκαλέσει σε μεγάλα Μέσα τα σύγχρονα εργαλεία της τεχνολογίας του διαδικτύου, που παρέχουν σαφείς πληροφορίες για τις επιλογές των αναγνωστών στα θέματα που αναρτώνται σε μια ειδησεογραφική ιστοσελίδα. Η γνώση των περισσότερο δημοφιλών άρθρων, του χρόνου που μένουν οι αναγνώστες στη σελίδα ενός κειμένου, ακόμα και οι οικονομικές εισφορές από τις διαφημίσεις που προβάλλονται σε αυτή τη σελίδα φαίνεται να...

Κυκλοφόρησε το πρώτο "έξυπνο" γραμματόσημο

Το βρετανικό Βασιλικό Ταχυδρομείο κυκλοφόρησε το πρώτο «έξυπνο» γραμματόσημο στον κόσμο, το οποίο είναι κολλημένο σε ένα γράμμα. Όμως, μόλις κάποιος το δει μέσα από την οθόνη ενός "smartphone" («έξυπνο» κινητό τηλέφωνο), θα τον μεταφέρει σε μια ιστοσελίδα στο διαδίκτυο όπου θα εμφανιστεί το περιεχόμενο online.

Στο 5,5% ο πληθωρισμός τον Αύγουστο

Στο 5,5% ανήλθε ο πληθωρισμός τον Αύγουστο σε ετήσια βάση, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η Ελληνική Στατιστική Αρχή. Ο πληθωρισμός διατηρήθηκε στα ίδια επίπεδα με τον Ιούνιο. Σημειώνεται πως τον Αύγουστο του 2009 είχε αυξηθεί σε ετήσια βάση κατά 0,8%.

Τελευταία ευκαιρία

Του Γιώργου Κύρτσου από την citypress.gr

Οι δημοτικές, περιφερειακές εκλογές με βάση τους κανόνες του «Καλλικράτη»  αποτελούν την τελευταία ευκαιρία για την αναβάθμιση των μεγάλων αστικών κέντρων της χώρας μας. Η Αθήνα έχει αποκτήσει μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες χαρακτηριστικά τριτοκοσμικής μεγαλούπολης. Ο Πειραιάς βυθίζεται στην οικονομική αδυναμία και στις κοινωνικές αντιθέσεις.

Στους δρόμους όλη η Γαλλία κόντρα στη συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση

Σε απεργιακό κλοιό ολόκληρη η Γαλλία ενάντια στην αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης που προωθεί η κυβέρνηση του Νικολά Σαρκοζί. Μισό εκατομμύριο άνθρωποι έχουν ήδη διαδηλώσει στους δρόμους γαλλικών πόλεων και επίκειται μεγάλη συγκέντρωση στο Παρίσι στην «ημέρα της μεγάλης αναμέτρησης», όπως τονίζει ο γαλλικός Τύπος. Σοβαρά προβλήματα στις μετακινήσεις, κλειστά σχολεία και δημόσιες υπηρεσίες.

Κλείνουν άλλα πέντε κολέγια και ΙΕΚ

Στο κλείσιμο πέντε ακόμα κολεγίων και ΙΕΚ προχωρά το επόμενο διάστημα το υπουργείο Παιδείας. Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με τη γενική γραμματεία καταναλωτή αποφασίσθηκε να μπει λουκέτο είτε επειδή δεν διαθέτουν άδεια λειτουργίας, είτε επειδή προβάλλονται με παραπλανητικές διαφημίσεις. Μέχρι στιγμής δεν έχουν ανακοινωθεί τα ονόματα των κολεγίων και ΙΕΚ που κλείνουν.

πηγή-skai.gr

Τρία σενάρια στο τραπέζι για το ΦΠΑ

Επιβεβαίωσε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου από τις Βρυξέλλες ότι η κυβέρνηση εξετάζει, σε συνεργασία με την τρόικα, εναλλακτικές προτάσεις, ώστε να αποφευχθεί η μαζική μετάταξη προϊόντων από το χαμηλό στον υψηλό συντελεστή ΦΠΑ. Όσον αφορά στο μέλλον του εγχώριου τραπεζικού συστήματος, είπε ότι η κυβέρνηση επιθυμεί όχι μόνο τη διατήρηση του δημοσίου πυλώνα, αλλά και την ισχυροποίησή του.

Ο ανασχηματισμός του... μεσονυχτίου!

Ορκίστηκε η νέα κυβέρνηση, ενώ η πρώτη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου θα γίνει την Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη. Μετά από απίστευτες καραμπόλες και άγριο παρασκήνιο τεσσάρων ωρών ανακοινώθηκε, μετά τη μία τα ξημερώματα της Τρίτης, το νέο κυβερνητικό σχήμα. Ο Γιάννης Ραγκούσης διατηρεί το υπουργείο Προεδρίας και Εσωτερικών, το οποίο θα αναλάβει και το συντονισμό της κυβέρνησης.