Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2010

Υπ. Παιδείας: Σύσκεψη για τις παραπλανητικές διαφημίσεις κολεγίων

Η χάραξη κοινής στρατηγικής για την εφαρμογή της νομοθεσίας και την ενημέρωση του κοινού ενόψει των εγγραφών στα Κέντρα Μεταλυκειακής Εκπαίδευσης (ΚΕΜΕ), ήταν το αντικείμενο σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων.
Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Γ.Γ. του Υπουργείου Παιδείας, Βασίλης Κουλαϊδής, ο Γενικός Γραμματέας Καταναλωτή (ΓΓΚ), Δημήτρης Σπυράκος, ο Πρόεδρος του ΕΚΕΠΙΣ, Άγγελος Ευστράτογλου και ο Πρόεδρος του ΟΕΕΚ, Άγγελος Αγγελίδης.

Την εφαρμογή του νόμου ελέγχει ήδη το υπουργείο Παιδείας, προχωρώντας μάλιστα σε περιπτώσεις που απαιτούνταν σε κινήσεις σφραγίσματος και αποκαθήλωσης πινακίδων. Όπως αναφέρεται πάντως σε σχετική ανακοίνωση, η συνεργασία με τη ΓΓΚ αναμένεται ότι θα συμβάλλει και στην ενημέρωση των πολιτών για τα δικαιώματα, αλλά και τις υποχρεώσεις των ΚΕΜΕ ως προς τη νομιμότητα και το επίπεδο των υπηρεσιών.

Η ΓΓΚ έχει πολλαπλές δυνατότητες ενημέρωσης για παρανομίες (το 1520 τηλέφωνο καταγγελιών, ιστοσελίδα http://www.efpolis.gr/, κλπ), καθώς αντιμετωπίζει καθημερινά αντίστοιχα ζητήματα για προϊόντα και υπηρεσίες.

«Σήμερα αρχίσαμε να υλοποιούμε τη συστηματική συνεργασία με τη Γραμματεία Καταναλωτή, που αφορά σε θέματα για υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας. Σε πάρα πολλές περιπτώσεις υπάρχουν παραπλανητικές διαφημίσεις για το τι προσφέρουν αυτά τα κέντρα. Έχουμε λοιπόν αρχίσει ελέγχους από το Υπουργείο. Ταυτόχρονα, είμαστε σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή, για να προστατευθεί ο καταναλωτής από τις ψευδείς και παραπλανητικές διαφημίσεις», ανέφερε με αφορμή τη σύσκεψη ο κ. Κουλαϊδής.

πηγή-naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου