Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2010

Ιαπωνία - Η οικονομική ανέχεια... δημιουργεί υπεραιωνόβιους

Περισσότερα από 230.000 πρόσωπα, τα οποία αναφέρονται θεωρητικά ως αιωνόβιοι στο ιαπωνικό ληξιαρχείο, είναι άφαντα και σχεδόν χίλια εξ αυτών πρέπει να είναι σήμερα άνω των 150 ετών, σύμφωνα με έρευνα που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα. Επισήμως η Ιαπωνία έχει περίπου...

Πτώση στις αγορές της Ευρώπης

Με αρνητικό πρόσημο συνεχίζονται οι συναλλαγές στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια παρά τη χθεσινή βελτίωση που παρουσίασε το επενδυτικό κλίμα και τη θετική κίνηση στις αγορές. Συνεχίζεται η πτώση στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια μετά το αρνητικό άνοιγμα των συναλλαγών των πρωί.

Οι New York Times λένε "αντίο" στην έντυπη δημοσιογραφία

Η νέα ηλεκτρονική εποχή έχει ανατείλει για τα καλά και ο ούριος άνεμος που πνέει απομακρύνει τα λιγοστά σύννεφα που καλύπτουν τη λάμψη της.Σε αυτό το επαναστατικό σκηνικό των δομικών αλλαγών στη ζωή και στον τρόπο σκέψης των ανθρώπων κινούνται όλα τα διεθνή Μέσα ενημέρωσης, που απομακρύνονται από τους παραδοσιακούς τρόπους επικοινωνίας, αναζητώντας τους «ηλεκτρονικούς κωδικούς» που θα τους ανοίξουν νέους ορίζοντες.

Ενέργεια και από χαλασμένο κρασί

Επιστήμονες από τις ΗΠΑ και την Ινδία κατάφεραν να παράγουν ενέργεια από χαλασμένο κρασί. Πιο συγκεκριμένα, χρησιμοποιώντας μικρόβια, οι επιστήμονες αξιοποιούν τη ζάχαρη και το ξύδι του κρασιού για να παράγουν ηλεκτρική ενέργεια και υδρογόνο.

Παγκόσμιος πρωταθλητής τζούντο ο Ηλίας Ηλιάδης

Παγκόσμιος Πρωταθλητής στέφθηκε ο Ελληνας τζουντόκα Ηλίας Ηλιάδης στη γενέτειρα του τζούντο, την Ιαπωνία. Ό,τι δεν κατάφερε το 2005 στο Κάιρο και το 2007 στο Ρίο ντε Τζανέιρο (και στις δύο περιπτώσεις ήταν δεύτερος) ο Ηλίας Ηλιάδης το πέτυχε σήμερα στο Τόκιο, κατακτώντας το...

Η επόμενη γενιά τηλεσκοπίων θα μπορεί να εντοπίζει νερό σε πλανήτες

Η επόμενη γενιά τηλεσκοπίων ενδεχομένως να αποκαλύψει την ύπαρξη ωκεανών σε πλανήτες που βρίσκονται πέρα από το ηλιακό μας σύστημα. Η ύπαρξη νερού προσφέρει την ελκυστική προοπτική να υπάρχει ζωή σε πλανήτες εκτός του δικού μας ηλιακού συστήματος με συνθήκες παρόμοιες με εκείνες που επικρατούν στη Γη.

Νέα αστοχία με τα καύσιμα


Του Γιώργου Κύρτσου από την citypress.gr

Η απόφαση της κυβέρνησης Παπανδρέου να προχωρήσει στην εξίσωση της φορολογίας του πετρελαίου θέρμανσης με εκείνη του πετρελαίου κίνησης είναι δύσκολη από κοινωνική άποψη, υπόσχεται, όμως, πρόσθετα έσοδα στο Δημόσιο.

Μεγαλώνει η «μαύρη τρύπα» στα έσοδα

Χαμηλότερη από τον στόχο που είχε τεθεί είναι η αύξηση των εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού στο διάστημα Ιανουαρίου-Αυγούστου 2010, την ίδια στιγμή που η μείωση του ελλείμματος επιβραδύνεται και η «μαύρη τρύπα» στα έσοδα αυξάνει. Η πορεία μείωσης του ελλείμματος επιβραδύνεται κυρίως λόγω των αυξημένων δαπανών τόκων.

Νέα ρύθμιση ληξιπρόθεσμων χρεών και περαίωση

Το “κραχ” στα έσοδα ίσως δώσει την ευκαιρία σε πολλούς να “κλείσουν” τις φορολογικές τους υποθέσεις χωρίς έλεγχο. Η “μαύρη τρύπα” οδηγεί  και σε νέα ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων χρεών.
Σύμφωνα με τα στοιχεία θα ειδοποιηθούν από την εφορία όσοι δεν δέχθηκαν να κάνουν ρύθμιση για την περίοδο 2000-2006, και από τη Γ.Γ. Πληροφορικών Συστημάτων περίπου 1 εκατομμύριο ελεύθεροι επαγγελματίες και επιτηδευματίες.

Η γελιογραφία της ημέρας

Οι αρχαίοι Έλληνες «είχαν δει πρώτοι τον κομήτη του Χάλεϊ»

Το μυστηριώδες λαμπερό αντικείμενο που εμφανίστηκε πάνω από τον Ελλήσποντο τον 5ο αιώνα π.Χ ήταν πιθανώς ο κομήτης του Χάλεϊ, τον οποίο κανείς άλλος πολιτισμός δεν είχε περιγράψει ως τότε, υπολογίζουν Αμερικανοί αστρονόμοι. Προτείνουν μάλιστα ότι το περιστατικό έπαιξε ρόλο στην πρωτοποριακή θεωρία του Αναξαγόρα για την πτώση ουράνιων σωμάτων στη γη.

Βροχερό διήμερο

Επιδείνωση του καιρού με κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπεται το επόμενο διήμερο στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Συγκεκριμένα, από τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα...

Στο 11,6% η ανεργία τον Ιούνιο

Το ποσοστό ανεργίας τον Ιούνιο 2010 ανήλθε σε 11,6%, έναντι 8,6% που ήταν τον Ιούνιο 2009 και 12,0% το Μάιο 2010 σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ. Επίσης βάσει των στοιχείων που παραθέτει η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) , οι άνεργοι ανήλθαν σε 582.364 άτομα, ενώ ο οικονομικά μη ενεργός πληθυσμός ανήλθε σε 4.292.452 άτομα.