Τρίτη 9 Μαρτίου 2010

Η φτώχεια απειλεί το 20% των Ελλήνων

Στο 20% του πληθυσμού της χώρας ανέρχεται ο αριθμός των πολιτών που απειλείται από τη φτώχεια, σύμφωνα με την έρευνα της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας για το 2008.

πηγή-skai.gr

Ford Focus ST 2011

Την πρόθεση της Ford να εμπλουτίσει την γκάμα του νέoυ Focus με εκδόσεις κορυφαίων επιδόσεων επιβεβαίωσε στην 80η Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης ο επικεφαλής εξέλιξης του αυτοκινήτου, Derrick Kuzak...

Υψηλοί τόνοι στη συζήτηση του νομοσχεδίου για τους προϊσταμένους του Δημοσίου

Σφοδρή αντιπαράθεση μεταξύ του υπουργού Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση και της ΝΔ σημειώθηκε στην επί της αρχής δεύτερη συνεδρίαση του νομοσχεδίου για τους διευθυντές στο Δημόσιο, στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή, με αιχμή την προσθήκη διάταξης που αφορά τον πρωθυπουργό. Συγκεκριμένα, η ρύθμιση δίνει τη δυνατότητα στον πρωθυπουργό να αναθέσει απ' ευθείας σε φυσικά ή νομικά πρόσωπα την εκπόνηση μελετών ή την παροχή υπηρεσιών και να καθορίζει το αντικείμενο, τον χρόνο παροχής της μελέτης ή της υπηρεσίας, καθώς και να συστήνει επιτροπές και ομάδες εργασίας για τη μελέτη, αξιολόγηση και διατύπωση προτάσεων, να ορίζει τη διάρκεια λειτουργίας τους, το αντικείμενό τους και τα μέλη τους.

πηγή-in.gr

Παραβιάσεις από τουρκικά μαχητικά


Έλεος πια με τις παραβιάσεις από τούρκικα μαχητικά. Αυτό πια δεν αποτελεί είδηση! Λες και τα ελλήνικα μαχητικά δεν κάνουν καμία παραβίαση...

«Κλείδωσε» ο «Καλλικράτης» στη Δυτική Μακεδονία


ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΒΗΤΤΑ

«Κλείδωσε» ο «Καλλικράτης» με δέκα δήμους στη Δυτική Μακεδονία, εκ των οποίων τέσσερις στο νομό Κοζάνης και από δύο στους νομούς Φλώρινας, Καστοριάς και Γρεβενών.
Το περιφερειακό συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας του ΠΑΣΟΚ, που συνεδρίασε το βράδυ του περασμένου Σαββάτου, παρουσία του μέλους του Πολιτικού Συμβουλίου, Μαρίας Παυλίδου, κατέληξε στην παραπάνω χωροταξική κατανομή και αναμένεται να υποβάλει και επισήμως την πρότασή του, στον Γιάννη Ραγκούση, σε συνάντηση που θα έχει μαζί του τις προσεχείς ημέρες...

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων δικαίωσε Έλληνα, θύμα αστυνομικής βίας

Αποζημίωση 17.000 ευρώ επιδικάστηκε σε Έλληνα πολίτη, ο οποίος είχε ξυλοκοπηθεί άγρια από αστυνομικούς, από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, για τη σωματική και την ηθική βλάβη την οποία υπέστη.

πηγή-tvxs.gr

Εξαιρετικά ρυπογόνα για το περιβάλλον τα πλοία

Δεκαέξι από τα μεγαλύτερα φορτηγά πλοία του κόσμου προκαλούν πολύ μεγαλύτερη ρύπανση στο περιβάλλον από ότι όλα τα αυτοκίνητα στον πλανήτη. Τα φορτηγά πλοία βγάζουν θανατηφόρα χημικά, που ευθύνονται για χιλιάδες θανάτους, εξαιτίας των ρυπαρών καυσίμων που χρησιμοποιούν. «Όσο τα πλοία μεγαλώνουν σε μέγεθος, η ρύπανση χειροτερεύει. Η πιο συγκλονιστική στατιστική από όλες είναι πως μόλις 16 από τα μεγαλύτερα φορτηγά πλοία στον κόσμο παράγουν πολύ μεγαλύτερη θειούχα μόλυνση απ' όλα τα αυτοκίνητα του κόσμου,» ανέφερε ο Fred Pearce, πολυβραβευμένος επιστημονικός συγγραφέας.

πηγή-news.pathfinder.gr

Μέχρι τη 1.00 το πρωί η μουσική στα κέντρα της Αθήνας

Μέχρι τη 1.00 το πρωί, την Παρασκευή και το Σάββατο, θα παίζουν πλέον μουσική τα μπαρ, τα εστιατόρια, οι καφετέριες και τα άλλα κέντρα διασκέδασης στο κέντρο της Αθήνας, ενώ τις υπόλοιπες μέρες η μουσική θα σταματά στις 11.00 το βράδυ. Όπως αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης, η σχετική άδεια περικόπτεται κατά δύο ώρες, καθώς, σύμφωνα με το αρμόδιο αντιδήμαρχο Ανδρέας Παπαδάκης, υπήρξαν πολλές καταγγελίες κατοίκων για ηχορύπανση με εντάσεις που φθάνουν και τα 150 ντεσιμπέλ.

πηγή-pathfinder.gr

Πρόστιμα για τη γκρίζα διαφήμιση στα δελτία ειδήσεων

«Βροχή» τα πρόστιμα από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης για «γκρίζα» διαφήμιση (συνολικά 80.000 ευρώ) σε δελτία ειδήσεων και εκπομπές τηλεοπτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας και για υπέρβαση τηλεπωλήσεων (συνολικά 90.000 ευρώ) σε περιφερειακά κανάλια.

Διαβάστε περισσότερα - http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=139828

Η κρίση στην Ελλάδα δεν απωθεί του Γερμανούς τουρίστες

Τα οικονομικά προβλήματα της Ελλάδας δεν θα έχουν επιπτώσεις στον γερμανικό τουρισμό προς τη χώρα το 2010, θεωρεί ο επίσημος Ομοσπονδιακός Σύνδεσμος της Γερμανικής Τουριστικής Οικονομίας. Η Διεθνής Έκθεση Τουρισμού ITB ανοίγει τις πόρτες της αύριο, Τετάρτη, στο Βερολίνο, με επίτιμη προσκεκλημένη την Τουρκία. Το 2009, τα γερμανικά ταξιδιωτικά γραφεία είδαν τη δραστηριότητά τους να συρρικνώνεται κατά 3%, καθώς για όλους ήταν μια πολύ δύσκολη χρονιά. Το 2010, θα είναι λίγο καλύτερο, διότι ήδη οι κρατήσεις για τις καλοκαιρινές διακοπές είναι αυξημένες σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι.

πηγή-zougla.gr

"Φόρο παχυσαρκίας" στην πίτσα και τα αναψυκτικά προτείνουν οι επιστήμονες


Την επιβολή φόρου στα προϊόντα που παχαίνουν υποστηρίζουν Αμερικανοί ερευνητές. Οι επιστήμονες σε εργασία τους στο ιατρικό περιοδικό "Archives of Internal Medicine" ανησυχούν για την επιδεινούμενη "επιδημία" παχυσαρκίας και εκτιμούν ότι μια αύξηση κατά 18% του φόρου σε προϊόντα όπως η πίτσα και τα αναψυκτικά, θα μειώσει σε σημαντικό βαθμό την καθημερινή λήψη θερμίδων από τους ενήλικες. Με αυτό τον τρόπο ένας ενήλικας θα μπορεί να χάσει μέχρι και δυο κιλά ετησίως.

πηγή-ert.gr

Έρευνα: Οι γυναίκες που τρώνε πλήρες πρωινό και λιπαρά φαγητά, έχουν περισσότερες πιθανότητες να γεννήσουν αγόρι

Το πόσο τρώει μια γυναίκα, ιδίως κατά τα πρώτα στάδια της εγκυμοσύνης της, επηρεάζει το φύλο και την υγεία του παιδιού που θα γεννηθεί, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα, η οποία υποστηρίζει ότι όσες έγκυες τρώνε ένα "γεμάτο" πρωινό κάθε μέρα και επίσης κάνουν διατροφή πλούσια σε λιπαρά, κατά τη στιγμή της σύλληψης και κατά την πρώτη περίοδο της εγκυμοσύνης, είναι πιο πιθανό να αποκτήσουν αγόρι. Αντίθετα, μια διατροφή με χαμηλά λιπαρά και περίοδοι νηστειών αυξάνουν την πιθανότητα γέννησης κοριτσιού...

Καρικατούρες από τον Δημήτρη Γεωργοπάλη

Προτεινόμενο κρασί

Τύπος: Τοπικός Οίνος Κοιλάδας Αταλάντης  Ερυθρός

Ποικιλία: Syrah, Grenache, Carignan

Προσωπικότητα: Λαμπερό ρουμπινί χρώμα μέτριας έντασης. Στη μύτη κυριαρχούν ευχάριστα αρώματα κόκκινων φρούτων του δάσους σε διακριτικό φόντο μπαχαρικών. Μαλακό στο στόμα, ευκολόπιοτο, μεσαίας τανικότητας με ελαφριά οξύτητα και κομψό, επίμονο τελείωμα.

Ίχνη του μυκηναϊκού πολιτισμού εντοπίστηκαν στην Αιανή της Κοζάνης

Μυκηναϊκούς τάφους «έκρυβε» η νεκρόπολη στην Αιανή στην Κοζάνη, αποδεικνύοντας τον ενιαίο πολιτισμό της εποχής του Χαλκού, που ήταν εξαπλωμένος σε όλο τον ελλαδικό χώρο, από την Κρήτη ως και τη Μακεδονία. Σύμφωνα με το Βήμα, στη διάρκεια των εργασιών για το προστατευτικό στέγαστρο τμήματος της νεκρόπολης, εντοπίστηκαν τέσσερις λακκοειδείς μυκηναϊκοί τάφοι, μαζί με τα κτερίσματά τους. Συγκεκριμένα, βρέθηκαν αμφορείς, οινοχόες και άλλα αμαυρόχρωμα αγγεία της Υστερης Εποχής του Χαλκού, προϊόντα τοπικού εργαστηρίου και διακοσμημένα με γεωμετρικά σχήματα.
«Ως τώρα έχουν εντοπισθεί περισσότερες από 20 θέσεις με μυκηναϊκά ευρήματα στον νομό της Κοζάνης, τα οποία είναι αδιάψευστοι μάρτυρες της κατοίκησης της Μακεδονίας από ανθρώπους, οι οποίοι είχαν κοινά πολιτιστικά και κοινωνικά στοιχεία με εκείνα της υπόλοιπης Ελλάδας, ήταν δηλαδή μέρος της» δήλωσε η έφορος Αρχαιοτήτων της Αιανής Γεωργία Καραμήτρου-Μεντεσίδη.

πηγή-in.gr

Κόσμος: Επιμένει στη σκληρή στάση έναντι της Ουάσινγκτον ο Ερντογάν

 Ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απέκλεισε σήμερα το ενδεχόμενο να επιστρέψει σύντομα στην Ουάσινγκτον ο πρεσβευτής της Τουρκίας, ο οποίος ανακλήθηκε σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την επίμαχη απόφαση Επιτροπής της αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων που χαρακτηρίζει ως «γενοκτονία» τη σφαγή των Αρμενίων στις αρχές του 20ου αιώνα."Δεν θα στείλουμε πίσω τον πρεσβευτή μας στην Ουάσινγκτον έως ότου ξεκαθαριστεί η κατάσταση", ξεκαθάρισε ο Ερντογάν μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Ριάντ, όπου πραγματοποιεί επίσκεψη.

πηγή-naftemporiki.gr

Συγγνώμη για τη σεξουαλική κακοποίηση παιδιών ζητά ο αδελφός του Πάπα

Για τις περιπτώσεις σεξουαλικής κακοποίησης στη χορωδία της Ρατισβόννης στη Γερμανία.
 
Ο αδελφός του Ποντίφικα, Γκέοργκ Ράτσιγκερ, σε συνέντευξή του στον γερμανικό Τύπο, η οποία αναδημοσιεύεται από τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, ζήτησε συγγνώμη από τα μέλη της χορωδίας της Ρατισβόννης, ακόμη κι αν -όπως λέει- δεν γνώριζε τίποτα για τις σχετικές περιπτώσεις σεξουαλικής κακοποίησης...

Ήξερες ότι...

Οι μισοί περίπου από αυτούς που κάθονται 27 ώρες την εβδομάδα μπροστά σε μια οθόνη Η/Υ, πάσχουν από μία τουλάχιστον διαταραχή προσωπικότητας!

Όσκαρ σε ελληνικής καταγωγής ακτιβιστή σκηνοθέτη

Το οικολογικό ντοκιμαντέρ The Cove, το οποίο είναι δημιουργία του ελληνικής καταγωγής, ακτιβιστή σκηνοθέτη Λούι Ψυχογιού, και αναφέρεται στη σφαγή των δελφινιών στην Ιαπωνία, συγκίνησε την Ακαδημία και ανταμείφθηκε για αυτό με ένα Όσκαρ...

tvxs: Η Ελλάδα αλλάζει ο στρατός... ποτέ

Το δόγμα «η Eλλάδα αλλάζει, θα αλλάξει και ο στρατός», που έχουν προσπαθήσει να υιοθετήσουν οι κατά καιρούς υπεύθυνοι υπουργοί φαίνεται πως δεν έχει εφαρμοστεί στο ελάχιστο. Η στρατιωτική θητεία παραμένει ανεπιθύμητη από την πλειονότητα των νέων ενώ πολλές φορές είναι επικίνδυνη για τους ίδιους τους φαντάρους...

Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου στα ξένα ΜΜΕ

Αποφασισμένος να μειώσει το χρέος και το έλλειμμα την Ελλάδας εμφανίζεται στα διεθνή Μέσα Ενημέρωσης ο Γιώργος Παπανδρέου από την Ουάσιγκτον. Ο Έλληνας πρωθυπουργός επιβεβαιώνει ότι έχει λάβει τα απαραίτητα μέτρα για μείωση του ελλείμματος.

Διαβάστε περισσότερα - http://www.ant1online.gr/Politics/Goverment/Pages/20103/0c7fb3f1-cb48-44c3-85b1-f0e7d9153c93.aspx

Κανονικά το νομοσχέδιο για τη δημόσια διοίκηση

Δεν θα ψηφισθεί με τη διαδικασία του κατεπειγόντως το νομοσχέδιο για τη δημόσια διοίκηση, καθώς ο αρμόδιος υπουργός Εσωτερικών κ. Ραγκούσης περισσότερες πληροφορίες αναγκάστηκε να αποσύρει τη διαδικασία μετά από παρέμβαση του πρώην προέδρου της Βουλής, Απόστολου Κακλαμάνη.

Διαβάστε περισσότερα - http://news.pathfinder.gr/greece/politics/616875.html

Δ. Αβραμόπουλος: Κρατά αποστάσεις από την σκληρή γραμμή της Ρηγίλλης για την οικονομία

Στη γραμμή της συναίνεσης έναντι της κυβέρνησης στο ζήτημα της αντιμετώπισης της κρίσης φαίνεται πως κινείται ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, λαμβάνοντας αποστάσεις από την σκληρή γραμμή της Ρηγίλλης.

Διαβάστε περισσότερα - http://news.pathfinder.gr/greece/politics/616941.html

OSCAR 2010: Πως ο «Δαυίδ» κατατρόπωσε το… «Avatar»!

Ακόμη δεν μπορούν να πιστέψουν άνθρωποι εντός και εκτός της βιομηχανίας του θεάματος πως κατάφερε το low budget με το τόσο δύσκολο θέμα «The Hurt Locker» να κατατροπώσει το επικό «Avatar». Η συζήτηση έχει «ανάψει» για τα καλά και οι απόψεις δίνουν και παίρνουν για τη νίκη του «The Hurt Locker», μίας ταινίας με έσοδα στο αμερικανικό box office 14,7 εκατομμύρια δολάρια. Το αντιπολεμικό δράμα της Κάθριν Μπίγκελοου δεν είναι απλά μία από τις φθηνότερες παραγωγές που έχουν βραβευθεί με το Οσκαρ καλύτερης ταινίας, κατέχει και το αρνητικό ρεκόρ για ταινία βραβευμένη με Οσκαρ με τα λιγότερα έσοδα στο εγχώριο box office.

πηγή-agelioforos.gr

Αντώνης Σαμαράς

«Όταν ο πρωθυπουργός διαπραγματεύεται για την Ελλάδα, είμαστε όλοι στο πλευρό του»

Είπε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, σε ομιλία του χθες το βράδυ σε εκδήλωση των γυναικών του κόμματος.

Αποδείξεις: Καταργείται η πλήρης και αναλυτική καταγραφή

Τέλος στο πρόβλημα της περίπλοκης διαδικασίας υποβολής των αποδείξεων στην Εφορία, προκειμένου  να κερδίσουν το αφορολόγητο, βάζει το υπουργείο Οικονομικών. Σε μία προσπάθεια να καθησυχάσει τις αντιδράσεις  των φορολογουμένων, η ηγεσία του  υπουργείου ανακοίνωσε ότι καταργείται  η πλήρης και αναλυτική καταγραφή  των φορολογικών στοιχείων της  κάθε απόδειξης – όπως είχε εξαγγελθεί αρχικά – και πλέον οι φορολογούμενοι θα συγκεντρώνουν αποδείξεις για  το 2010 και θα τις αποστέλλουν ταχυδρομικά  στην Εφορία που υπάγονται.

Διαβάστε περισσότερα - http://www.hbnews.gr/permalink/27738.html

Προβάδισμα ΠΑΣΟΚ μετά την ανακοίνωση των νέων μέτρων

Έξι στους δέκα πολίτες κρίνουν αρνητικά τα μέτρα που ανακοίνωσε την προηγούμενη εβδομάδα η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, που όμως προηγείται στην πρόθεση ψήφου κατά 10,7% της ΝΔ, σύμφωνα με έρευνα της GPO για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Mega. Στην ερώτηση πώς κρίνετε συνολικά τα μέτρα που ανακοινώθηκαν την Τετάρτη 3/3 ποσοστό 59,9% απαντά αρνητικά-μάλλον αρνητικά, ενώ το 39,1% απαντά θετικά μάλλον θετικά. Στο ερώτημα αν τα μέτρα είναι δίκαια, το 65,3% απαντά αρνητικά, έναντι 32,9% που θεωρεί δίκαια ή μάλλον δίκαια τα μέτρα. Στην ερώτηση ποιος κυρίως ευθύνεται για τη σημερινή κατάσταση της οικονομίας, το 20,9% απαντά η προηγούμενη κυβέρνηση της ΝΔ, το 10,8% οι προηγούμενες κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ μόλις το 4,3%, η παγκόσμια οικονομική κρίση και 2,4% η σημερινή κυβέρνηση, 8,6% επιρρίπτει την ευθύνη συνολικά στις προηγούμενες κυβερνήσεις, ενώ "όλοι μαζί" απαντά το 52,1%.

Πρόθεση ψήφου

ΠΑΣΟΚ 31,8%
ΝΔ 21,1%
ΚΚΕ 8,7%
ΛΑΟΣ 6,8%
ΣΥΡΙΖΑ 4,1%
(GPO για το MEGA)

Στο ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, ο Γιώργος Παπανδρέου προηγείται του Αντώνη Σαμαρά κατά 22,3 ποσοστιαίες μονάδες.

πηγή-ert.gr

Άγρια κερδοσκοπία στα καύσιμα

«Στα ύψη» έχει σκαρφαλώσει η τιμή της αμόλυβδης βενζίνης. Ήδη σε πολλές περιοχές της Ελλάδας πωλείται ακόμα και πάνω από 1,5 ευρώ το λίτρο, ενώ την ερχόμενη Δευτέρα θα υπάρξει και νέα αύξηση της τιμής, λόγω της αναπροσαρμογής του ΦΠΑ.

Διαβάστε περισσότερα - http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artid=4564331

louis vuitton

Γαλλική εταιρεία, που δραστηριοποιείται στο χώρο της υψηλής ραπτικής, των κοσμημάτων και των δερμάτινων αξεσουάρ πολυτελείας. Μια πανάκριβη τσάντα «Βιτόν» είναι το αντικείμενο του πόθου εκατομμυρίων γυναικών σε όλο τον κόσμο, σύμβολο κύρους και κοινωνικής καταξίωσης.

Διαβάστε περισσότερα - http://www.sansimera.gr/articles/418

Τυρί 1000 ευρώ το κιλό!

Τυρί, αξίας 1.000 ευρώ ανά κιλό, παράγεται στη μοναδική φάρμα παραγωγής προϊόντων από γάλα γαϊδάρας, στα Βαλκάνια, στο πάρκο Ζασάβιτσα, στην περιοχή Σρέμσκα Μιτρόβιτσα της Σερβίας.

Διαβάστε περισσότερα - http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11512&subid=2&pubid=10586963

CERN: Θα ρίξει «φως» στη σκοτεινή ύλη;

Τις άγνωστες πτυχές της μυστηριώδους σκοτεινής ύλης εκτιμάται ότι θα φωτίσει το πείραμα που βρίσκεται σε εξέλιξη στον επιταχυντή σωματιδίων στο CERN, σύμφωνα με χθεσινή δήλωση του υπεύθυνου του ερευνητικού κέντρου.
Στη διάρκεια συνέντευξης τύπου, ο Ρόλφ Ντίτερ Χόιερ δήλωσε ότι είναι πιθανό να προκύψουν στοιχεία ακόμη και άμεσα σχετικά με την ύλη, στη διάρκεια του πειράματος που φιλοδοξεί να αναπαράγει τις συνθήκες του Big Bang πριν από 13,7 εκατ. χρόνια.

Διαβάστε περισσότερα - http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1787478

Σεισμικές δονήσεις μεταξύ Εύβοιας και Σκοπέλου τα ξημερώματα της Τρίτης

Δύο σεισμικές δονήσεις σημειώθηκαν τα ξημερώματα της Τρίτης στην θαλάσσια περιοχή μεταξύ Εύβοιας και Σκοπέλου. Η πρώτη, που σημειώθηκε στις 04:00, ήταν μεγέθους 4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και η δεύτερη, που σημειώθηκε στις 04:55 ήταν μεγέθους 4,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

πηγή-in.gr

Κρίσιμο τετ α τετ Παπανδρέου-Ομπάμα στον Λευκό Οίκο

Με βασικό θέμα συζήτησης την οικονομική κρίση -όπως επιβεβαίωσε ο Λευκός Οίκος- και κυρίως τη δράση των κερδοσκόπων και το πρόβλημα δανεισμού της χώρας μας, συναντώνται το βράδυ της Τρίτης στην Ουάσινγκτον ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου και ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα.

πηγή-in.gr

Το χειρόγραφο της "Γενικής Θεωρίας της Σχετικότητας" του Αϊνστάιν

Το κοινό έχει την ευκαιρία να δει για πρώτη φορά στην ολότητά του το πρωτότυπο χειρόγραφο ενός κειμένου-ορόσημου για την επιστήμη, της "Γενικής Θεωρίας της Σχετικότητας" του Άλμπερτ Αϊνστάιν, σε έκθεση που διοργανώνει η Ακαδημία Επιστημών του Ισραήλ, στην Ιερουσαλήμ, με αφορμή την 50ή επέτειο από την ίδρυσή της.

πηγή-ana-mpa.gr

Η γελοιογραφία της ημέρας

Στοιχεία για ύποπτο αγώνα στη Σούπερ Λίγκα από ΟΥΕΦΑ


Φάκελο με στοιχεία για έναν ύποπτο αγώνα της Σούπερ Λίγκας και 5 στημένα παιχνίδια στην Β' εθνική, απέστειλε η ΟΥΕΦΑ στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, προκειμένου να εντοπισθούν οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση από τις αρμόδιες ελληνικές (αθλητικές, αστυνομικές και εισαγγελικές) αρχές.

πηγή-skai.gr

Απεργούν και οι δημοσιογράφοι της Ε.Σ.Π.Η.Τ. την Πέμπτη

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Περιοδικού - Ηλεκτρονικού Τύπου κηρύσσει 24ωρη απεργία την Πέμπτη 11 Μαρτίου 2010 από ώρα 06:00 π.μ. έως 06:00 π.μ. της Παρασκευής 12 Μαρτίου 2010, συμμετέχοντας στη Γενική Πανελλαδική Πανεργατική απεργία, σύμφωνα και με την απόφαση της Π.Ο.Ε.Σ.Υ.

πηγή-zougla online.gr

24άωρη απεργία των βενζινοπωλών την Πέμπτη 18 Μαρτίου

Εικοσιτετράωρο κλείσιμο των πρατηρίων καυσίμων για την άλλη Πέμπτη, 18 Μαρτίου αποφάσισε απόψε το ΔΣ της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών.

"Δεν είμαι σε καμία σύγκρουση με τον Σαμαρά"

«Δύσκολη σχέση, με μεγάλες διαφορές», χαρακτηρίζει η Ντόρα Μπακογιάννη τη σχέση της με τον Αντώνη Σαμαρά. Πάντως, διαψεύδει ότι βρίσκεται σε σύγκρουση με τον πρόεδρο της ΝΔ, όπως αναφέρουν επανειλημμένα και για δικούς τους λόγους διάφορα ΜΜΕ. Σε συνέντευξή της στο «ALTER» και το δημοσιογράφο Νίκο Χατζηνικολάου, η τ. υπουργός Εξωτερικών ουσιαστικά απέκλεισε το ενδεχόμενο δημιουργίας νέου κόμματος...

πηγή-adesmeytos.gr

Επιβεβαιώθηκε η ανεύρεση της σορού του Τάσσου Παπαδόπουλου

Η σορός που εντοπίστηκε χθες στο κοιμητήριο της Λευκωσίας ανήκει στον τέως πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Τάσσο Παπαδόπουλο, σύμφωνα με σημερινές δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου της Αστυνομίας, Μιχάλη Κατσουνωτού.

πηγή-enet.gr

Ρεκόρ για την 3D«Αλίκη» του Μπάρτον στις ΗΠΑ

Η νέα ταινία του Τιμ Μπάρτον «Η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων» έκανε ρεκόρ «ανοίγματος» στο box office της Βορείου Αμερικής για φιλμ 3D. Η ταινία συγκέντρωσε 116,3 εκατομμύρια δολάρια το πρώτο Σαββατοκύριακο προβολής του, ξεπερνώντας το ρεκόρ του «Avatar».
Το φιλμ σημείωσε και ένα άλλο ρεκόρ: έγινε η ταινία με το μεγαλύτερο άνοιγμα στο πρώτο τρίμηνο του έτους.
Θετικά λειτούργησε για την ταινία του Τιμ Μπάρτον το γεγονός ότι έλαβε πιστοποίηση ότι είναι κατάλληλο για παιδιά, παρά τις αντιρρήσεις που εξέφρασαν πολλοί στις ΗΠΑ επειδή στην ταινία εμφανίζεται μια... κάμπια που καπνίζει.

πηγή-tovima.gr

Απεργιακές κινητοποιήσεις ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ

Συμμετοχή στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ, μεθαύριο Πέμπτη, αποφάσισε η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, η οποία, επιπλέον, προαναγγέλλει «δυναμικές κινητοποιήσεις και ενέργειες τη Δευτέρα 15 Μαρτίου σε όλη τη χώρα», καθώς και 48ωρη απεργία στις 16 και 17 Μαρτίου.
Στις 17 Μαρτίου θα συνεδριάσει το ΔΣ της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ για να καθορίσει τις περαιτέρω ενέργειες του κλάδου.
Σε σχετική ανακοίνωση το συνδικάτο αναφέρει ότι «δεν θα γίνουμε αυτόχειρες, ούτε θα χειροκροτήσουμε την αφαίμαξη και την ακύρωση των κατακτήσεών μας».

πηγή-kathimerini.gr

Υποψήφιος δήμαρχος της Θεσσαλονίκης ο Γ. Μπουτάρης

Υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, με την παράταξη «Πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη», θα είναι ο Γιάννης Μπουτάρης, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος σε συνέντευξη Τύπου μαζί με τους άλλους δύο δημοτικούς συμβούλους της παράταξης, Παναγιώτη Αβραμόπουλο και Ανδρέα Κουράκη.

πηγή-kathimerini.gr