Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010

Το δεύτερο θερμόμετρο καλοκαίρι ήταν το φετινό

Το δεύτερο θερμόμετρο καλοκαίρι, μετά από αυτό του 1998, ήταν το φετινό, σύμφωνα με το Science Daily. Η μέση παγκόσμια θερμοκρασία έφθασε τους 16,2 βαθμούς σε ξηρά και ωκεανούς, θερμοκρασία που είναι αυξημένη κατά 0,64 βαθμούς πάνω από τον μέσο όρο του 20ού αιώνα (15,6 βαθμοί Κελσίου).

Ρωσία To 1/3 των υιοθετημένων παιδιών γυρνούν στα ορφανοτροφεία λόγω οικονομικής κρίσης

Το ένα τρίτο των παιδιών που υιοθετήθηκαν τα τελευταία τρία χρόνια στη Ρωσία εστάλησαν πίσω στα ορφανοτροφεία λόγω της οικονομικής κρίσης, η οποία καθυστερεί την καταβολή των κρατικών επιδομάτων, έγινε γνωστό τη Δευτέρα από το ρωσικό Ταμείο για τα Παιδιά.

Εικόνες του κόσμου

Ο εικονιζόμενος τετράχρονος εν ονόματι Κ' Sean Bishop, κρατώντας μια αμερικάνικη σημαία, βρίσκεται στην αγκαλιά του πατριού του τη στιγμή που αποχωρεί από το νεκροταφείο. Εκεί έγινε η κηδεία του 25χρονου πατέρα του όταν πριν περίπου από μια εβδομάδα σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια επιχειρήσεων στο Αφγανιστάν. (AP Photo/The Republic, Joel Philippsen) MANDATORY CREDIT)

πηγή-kathimerini.gr

Αντιστάθηκε στο ΔΝΤ και στάθηκε στα πόδια του.. Το παράδειγμα του Μαλάουι

Θεωρείται μία εκ των φτωχότερων χωρών της Αφρικής. Το όνομά της υπήρξε επί σειρά ετών συνώνυμο του λιμού και του θανάτου από ασιτία και υποσιτισμό, ενώ το 14% των κατοίκων ηλικίας 15 έως 49 ετών είναι φορείς του ιού HIV. Οι πολύμηνες περίοδοι ανομβρίας στοίχιζαν καθημερινά έως το 2005 τη ζωή σε δεκάδες υποσιτισμένους κατοίκους του Μαλάουι, καθώς η χώρα ήταν αναγκασμένη να...

Η ήττα της περαίωσης

Του Τάσου Τέλλογλου από το protagon.gr

Λίγες μέρες- εβδομάδες μετά τον εκλογικό θρίαμβο του ΠΑΣΟΚ, πριν από 11 μήνες, ο νέος (τότε) υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου εμφανίστηκε σε μία επιτροπή της Βουλής. Εκεί ένας από τους προκατόχους του, κατά πληροφορίες ο βουλευτής Κιλκίς Γιώργος Φλωρίδης του εξήγησε ότι...

«Το μέλλον του κόσμου θα χτιστεί με την ευρυζωνικότητα»

Πρόσβαση στο διαδίκτυο με υψηλές ταχύτητες για τον μισό πληθυσμό της Γης επιθυμεί εντός της επόμενης πενταετίας ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών. Οι κυβερνήσεις του κόσμου οφείλουν να τοποθετήσουν την πρόσβαση στο διαδίκτυο στην κορυφή των προτεραιοτήτων τους, τόνισε ο Χαμαντού Τούρε, επικεφαλής της Διεθνούς Ένωσης Τηλεπικοινωνιών του ΟΗΕ.

Οι ευθύνες του κ. Παπανδρέου για την κρίση

Του Γιώργου Κύρτσου από την citypress.gr

Ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Σαμαράς παρουσίασε με άμεσο και αποτελεσματικό τρόπο τα λάθη και τις παραλείψεις της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ και της κυβέρνησης, που οδήγησαν την Ελλάδα στην «παγίδα» του μνημονίου.

Diaspora : Developers εντόπισαν κενά ασφαλείας

H πρώτη έκδοση του μιας νέα υπηρεσίας κοινωνικής δικτύωσης, η οποία υπόσχεται εμπειρία παρόμοια με αυτή του Facebook και ταυτόχρονα πλήρη έλεγχο των προσωπικών δεδομένων, το Diaspora κυκλοφόρησε πριν λίγες μέρες.

"Δεν θα σας εγκαταλείψουμε" μετά το 2013

Διαβεβαιώσεις ότι δεν θα εγκατελείψουν την Ελλάδα μετά το 2013 αν η χώρα ολοκληρώσει τις μεταρρυθμίσεις, αλλά δεν καταφέρει να ανακτήσει την εμπιστοσύνη της αγοράς, έδωσαν ΕΕ/ΔΝΤ/ΕΚΤ, όπως ανέφερε πηγή στο Reuters χθες.

 Επαφές Νίμιτς για το Σκοπιανό

Το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, θα τεθεί επί τάπητος το βράδυ στη συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Δρούτσα με τον ειδικό αντιπρόσωπο του ΓΓ του ΟΗΕ για Μάθιου Νιμιτς στα γραφεία της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της χώρας μας στον ΟΗΕ.

Φήμες για τηλέφωνο από το Facebook

Εντείνεται η φημολογία ότι το Facebook κατασκευάζει το δικό του κινητό τηλέφωνο. Η εταιρεία του Μαρκ Ζούκερμπεργκ διέψευσε τη φήμη, ωστόσο αναλυτές του χώρου της τεχνολογίας επιμένουν ότι το «Facebook phone» βρίσκεται ήδη στο στάδιο της παραγωγής.

Η γελιογραφία της ημέρας

Δεκαεννιάχρονη blogger φυλακισμένη εδώ και εννέα μήνες στη Συρία

Έκκληση για την άμεση αποφυλάκιση 19χρονης blogger που κρατείται εδώ και εννέα μήνες στη Συρία χωρίς να της έχουν απαγγελθεί κατηγορίες απηύθυνε τη Δευτέρα το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (HRW).

Online οι μετεγγραφές και τα συγγράμματα

Ηλεκτρονικά θα υποβάλλονται πλέον κάθε Οκτώβριο οι αιτήσεις για μετεγγραφές φοιτητών. Θα γίνονται σε ειδικό πληροφοριακό σύστημα του υπουργείου Παιδείας και στην περίπτωση που εντοπιστούν ψευδή στοιχεία ο φοιτητής θα χάνει το δικαίωμα μετεγγραφής και θα διαγράφεται και από το αρχικό Τμήμα εισαγωγής.

Στη δημοσιότητα το «πόθεν έσχες» των βουλευτών

Το πόθεν έσχες όλων των βουλευτών, συμπεριλαμβανομένων των πολιτικών αρχηγών, για τη χρήση του 2008, δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα. Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου δηλώνει εισοδήματα για το 2008 από την βουλευτική αποζημίωση 126.205 ευρώ  εκ των οποίων τα 72.269,74 αφορολόγητα.