Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2010

Το βιβλίο της εβδομάδας

 Πρέπει η πολιτική να γίνει ηθική;

 Μυριάμ Ρεβώ ντ` Αλλόν

Εκδ: Βιβλιοπωλείον της Εστίας 

"STOP" 172 φορέων για τα αιολικά πάρκα

Σοβαρές επιφυλάξεις για το νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής σχετικά με την ανάπτυξη των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) εκφράζουν 172 επιστημονικοί και περιβαλλοντικοί φορείς. Ζητούν να εξαιρεθούν από την εγκατάσταση αιολικών πάρκων περιοχές ευαίσθητες για την ανάπτυξη της ορνιθοπανίδας, βραχονησίδες, υγρότοποι, βουνά και σημεία που αποτελούν μεταναστευτικά περάσματα των πτηνών.

Διαβάστε περισσότερα - http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11900&subid=2&pubid=10332901

 

ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑ - Η ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΛΑΚΟΥΒΑΣ
























πηγή-Kozan.gr

Θέμα που θα είναι για καιρό στην επικαιρότητα

"Μια θάλασσα πετρέλαιο"

Με αφορμή την ερώτηση του Προέδρου του ΛΑΟΣ Γιώργου Καρατζαφέρη στην Βουλή, για το αν υπάρχουν κοιτάσματα πετρελαίου στο Αιγαίο.

Διαβάστε το - http://www.topontiki.gr/articles/view/3396

Παπανδρέου: «Θέλουμε στήριξη, όχι βοήθεια»

Ομιλία του πρωθυπουργού στο Λονδίνο στη Διάσκεψη για την Προοδευτική Διακυβέρνηση με θέμα «Στρατηγικές Ανάπτυξης μετά την κρίση».

«Η Ελλάδα δεν ζητά σχέδιο διάσωσης, ούτε θέλουμε χρήματα, έχουμε ένα προοδευτικό πρόγραμμα αλλαγών και θέλουμε υποστήριξη σε αυτό το πρόγραμμα και θα κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο, για να φτάσουμε στο στόχο μας», τόνισε ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, στην ομιλία του σε συνέδριο για την Παγκόσμια Διακυβέρνηση, στο Λονδίνο.

πηγή-kathimerini.gr

TΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΔΟΥΜΕ!

"Μόλις έκανα έρωτα.com"!

Ιστοσελίδα όπου με τη βοήθεια του google map σας δίνει τη δυνατότητα να  δηλώσετε που, πως και πότε κάνατε έρωτα αλλά να δείτε που, πότε και πως έκανε ...όλος ο κόσμος!

Δείτε την ιστοσελίδα - http://www.ijustmadelove.com/


πηγή-NewsIt.gr

 

ΑΠΟΨΗ

 ΒΕΛΒΕΝΤΟ


Μέτα το καινούργιο εγχείρημα της Κυβέρνησης με το σχέδιο "Καλλικράτης", αρκετοί δήμαρχοι στην περιοχή της Κοζάνης έχουν αρχίσει να νιώθουν ένα ταρακούνημα στις καρέκλες τους. Είναι πολύ φυσιολογικό ένα τόσο μικρό κράτος, να μην μπορεί να εφοδιάζει και να "ταϊζει" έναν τόσο μεγάλο αριθμό δήμων (1.034). Το θέμα της αυτοδιοίκησης είναι ένα ακόμα μελανό σημείο στο  παζλ της χαοτικής κατάστασης που βιώνει η Ελλάδα. Αν και δεν είναι ακριβής ο αριθμός των χρεών στους δήμους ολόκληρης της επικράτειας, το σχέδιο αυτό μας δείχνει με τον καλύτερο τρόπο ότι οι "κύριοι" δήμαρχοι, μάλλον δεν έκαναν καλά την δουλειά τους (βέβαια πάντα υπάρχουν και εξαιρέσεις). Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα δήμου προς μίμηση, είναι ο δήμος Βελβεντού. Ένας Δήμος με νοικοκυρεμένα οικονομικά (σε σχέση με άλλους δήμους) και αρκετά θετικά αυτοδιοικητικά στοιχεία. Ο δήμαρχος κύριος Μανόλης Στεργίου, αλλά και σύσσωμη οι κοινωνία του Βελβεντού, ζητάνε να παραμείνει ανεξάρτητος ο δήμος, και να μην ενωθεί με τον δήμο Σερβίων.  Είναι ευρέος γνωστο οτι ο δήμος Σερβίων είναι ένας από τους πιο καταχρεομένους δήμους της Ελλάδος. Έιναι κρίμα να την πληρώσουν άνθρωποι που τόσα χρόνια πολεμούσαν για έναν δυναμικό δήμο, και μέσα μικρό χρονικό διάστημα όλα να γκρεμίζονται στον βωμό των συμφερόντων. Το πιο λογικό είναι να καταργηθούν δήμοι που αιμοραγούν εδώ και πολλά χρόνια, και να ενισχυθούν οι υγιείς δήμοι. Αν τελικά οι φωνές των κατοίκων του Βελβεντού δεν εισακουστούν, τότε η πολιτεία θα υποπέσει σε ένα ακόμα σφάλμα. Το αιτημά τους είναι αναγκαίο για την ευρύτερη περιοχή, και όπως έλεγε ο φιλόσοφος Θαλής ο Μιλήσιος «Η ανάγκη επικρατεί πάνω απ’ όλα.» 

Τέλος το ποτό στο Μαρόκο;

Να απαγορεύσουν πλήρως τα οινοπνευματώδη ποτά επιθυμούν οι Αρχές της πόλης Φεζ στο Μαρόκο, την οποία επισκέπτονται πολλοί τουρίστες. Τα μπαρ και οι ντισκοτέκ που επιτρέπουν τα οινοπνευματώδη αναστατώνουν τόσο τους κατοίκους όσο και τους τουρίστες, δήλωσε σήμερα ο δήμαρχος Χαμίντ Σάμπατ και πρότεινε να γίνει η Φεζ «μια πόλη χωρίς αλκοόλ, όπως η Μέκκα ή η Ιερουσαλήμ».

πηγή-Zougla online.gr

Νέα Δημοκρατία

Νέος γραμματέας της ΚΟ ο Κώστας Τασούλας με 82 ψήφους υπέρ, πέντε λευκά και δύο άκυρα.

Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι....

Sweet Home Alabama
http://www.sansimera.gr/articles/300


"Το ΠΑΣΟΚ πάσχει από το σύνδρομο του Τιτανικού"

Μετωπική επίθεση στο ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε, από το βήμα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνης Σαμαράς, με αφορμή την πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την οικονομία. "Τα σημαντικά προβλήματα της οικονομίας οφείλονται στη διαχείριση του ΠΑΣΟΚ από το 1981 και μετά" δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ και πρόσθεσε ότι το "ΠΑ.ΣΟ.Κ πάσχει από το σύνδρομο του Τιτανικού".


πηγή-skai.gr

Επτά εκατομμύρια ευρώ ζημιώθηκε η Βουλγαρία από τις αγροτικές κινητοποιήσεις

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΕΛΛΑΔΑ vs AΓΓΛΙΑ 1-0

ΑΓΓΛΙΑ

'Οπως αποκαλύφθηκε τόσο το δημόσιο χρέος τους όσο και το ΑΕΠ είναι μεγαλύτερα από αυτά της Ελλάδας! Το βρετανικό χρέος έχει φτάσει στα ύψη, ενώ το έλλειμμα έχει φτάσει στο 12,8% ενώ της Ελλάδας είναι στο 12,7%! Τα βρετανικά πρωτοσέλιδα εξακολουθούν πάντως να παρουσιάζουν την Ελλάδα ως παράδειγμα προς αποφυγή.

πηγή-NewsIt.gr

"Δύσκολες αποφάσεις, προς όφελος της εκπαίδευσης"

Η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας είναι αποφασισμένη να λάβει δύσκολες αποφάσεις, οι οποίες όμως θα είναι προς όφελος της εκπαίδευσης και της χώρας, δήλωσε στο ΣΚΑΪ ο υφυπουργός Γιάννης Πανάρετος. Όπως είπε ο κ. Πανάρετος, "χρειαζόμαστε αμοιβαία εμπιστοσύνη με την εκπαιδευτική κοινότητα και θα δουν οι πολίτες διαφορετικές προσεγγίσεις που θα ικανοποιήσουν μόνο όσους κοιτούν μακριά".

πηγή-skai.gr

New York Times: «Ας μην βιαστεί η Ευρώπη να υπαγορεύσει σκληρά πρόσθετα μέτρα στην Ελλάδα»

 Πάλι καλά που ηρέμησαν...

Στην οικονομική κατάσταση της Ελλάδας επικεντρώνεται το σημερινό κύριο άρθρο των New York Times, όπου επισημαίνεται ότι: "Αν οι βραχυπρόθεσμοι στόχοι της ελληνικής κυβέρνησης δεν επιτευχθούν πλήρως τον επόμενο μήνα, η Ευρώπη δεν θα πρέπει να βιαστεί να υπαγορεύσει σκληρά πρόσθετα μέτρα". Όπως σημειώνεται: "Η Αθήνα χρειάζεται βαθιές και βιώσιμες οικονομικές μεταρρυθμίσεις και όχι ξαφνικό δημοσιονομικό στραγγαλισμό".

Διαβάστε περισσότερα - http://www.inews.gr/29/New-York-Times-as-min-viastei-i-evropi-na-ypagorefsei-sklira-prostheta-metra-stin-ellada.htm

Πατήστε εδώ -Το τέλος της σοβαρότητας

Του Γιώργου Λακόπουλου



Η γελοιογραφία της ημέρας

TΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

GRANDE GRUPPO O ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ 3-2 ΤΗΝ ΡΟΜΑ




                             

ΔΕΗ - ΑΙΣΙΟ ΤΕΛΟΣ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ. Όχι που δεν θα τους έπερναν...

Αίσιο τέλος στο θέμα των προσλήψεων φαίνεται ότι έχουμε καθώς, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του vetonews.gr, o υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου σε συνεννόηση με τα αρμόδια υπουργεία έκανε δεκτό το αίτημα για πρόσληψη όλων των επιτυχόντων του ΑΣΕΠ στην ΔΕΗ μέχρι και το καλοκαίρι του 2010. 

πηγή- VetoNews.gr

ΝΔ - Είκοσι τρία μέτρα για την οικονομία

Είκοσι τρία μέτρα άμεσης εφαρμογής που συνιστούν την πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για ρυθμίσεις-ανάσα για την οικονομία, παρουσίασε χθες το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Διαβάστε περισσότερα-http://www.ana-mpa.gr/anaweb/user/showplain?maindoc=8436623&maindocimg=8237390&service=7

Στον Λευκό Οίκο ο Δαλάι Λάμα

                                                                                              

Είναι καρκινογόνο το μαγείρεμα σε αέριο;

Νορβηγοί επιστήμονες από το πανεπιστήμιο Επιστημών και Τεχνολογίας στο Τρόντχαϊμ της Νορβηγίας συνέκριναν τις μεθόδους μαγειρέματος στο αέριο και στο ηλεκτρικό μάτι καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι το αέριο προκαλεί υψηλότερα επίπεδα καρκινογόνων καπνών. Μέτρησαν τον καπνό που παράγεται όταν ψήνονται 17 κομμάτια φιλέτου για 15 λεπτά το καθένα με τον τυπικό τρόπο μαγειρέματος δηλαδή με τη χρήση μαργαρίνης ή σογιέλαιου. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι εκλύονται περισσότερη ναφθαλίνη και αλδεΰδες όταν το φαγητό ψήνεται με αέριο.


πηγή-NewsIt.gr

ΝΔ - Αντιπολίτευση χωρίς ουσία

Αυτές τις μέρες όλοι παρακολουθούμε τις σοβαρές εξελίξεις που λαμβάνουν χώρα στην Ελλάδα.
Σε μια περίοδο όπου ο κ. Αντ. Σαμαράς προαναγγέλλει δυναμικότερη και πιο συντονισμένη αντιπολίτευση στην κυβέρνηση, τα στελέχη του κόμματος αποδεικνύουν με τις δημόσιες παρεμβάσεις τους ότι δεν υπάρχει κανένας συντονισμός και καμιά κεντρική κατεύθυνση. Το άγχος της προβολής βουλευτών που αναζητούν ακόμη ρόλο στη Ρηγίλλης, τους οδηγεί συχνά σε υπερβολές και άστοχες δηλώσεις που εκθέτουν την παράταξή τους και οπλίζουν με επιχειρήματα το ΠΑ.ΣΟ.Κ . Μάλλον η μόνη αντιπολιτευτική φωνή είναι αυτή του ΛΑΟΣ.

Οι βουλευτές γκρινιάζουν, αλλά η Εξεταστική προχωρεί

 Παρά τα χθεσινά "παράπονα" πρωτοκλασάτων στελεχών, η Κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει στη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την οικονομία.

Διανομή εφημερίδων για μια ζωή

Τον τίτλο του μακροβιότερου διανομέα εφημερίδων διεκδικεί ο Ted Ingram, ο οποίος για περισσότερα από 68 χρόνια «ενημερώνει» την τοπική κοινωνία του Dorset της Βρετανίας. Ο ηλικιωμένος πια Ted θυμάται το ξεκίνημά του. Κατά τη διάρκεια του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου το 1942 άρχισε με ένα ποδήλατο να μοιράζει εφημερίδες, μια δουλειά, η οποία τον σημάδεψε για μια ζωή…

πηγή-Zougla.gr

«Κλειδώνει» η αύξηση του ΦΠΑ και της φορολογίας καυσίμων

Σε αύξηση του συντελεστή ΦΠΑ και της φορολογίας των καυσίμων φέρεται αποφασισμένη να προχωρήσει η κυβέρνηση. Αν και τα μέτρα δεν έχουν εξειδικευθεί ακόμη, οι ανακοινώσεις αναμένονται έως τις 8 Μαρτίου και πάντως πριν από τη λήξη της «προθεσμίας» της 15ης Μαρτίου που έχουν δόσει οι Βρυξέλλες στην Ελλάδα προκειμένου να παρουσιάσει την πρώτη της έκθεση πεπραγμένων.

Διαβάστε περισσότερα - http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=1108069&lngDtrID=251

πηγή-in.gr

Ασφυξία στην αγορά λόγω τελωνειακών

Ασφυξία προκαλεί στην αγορά η απεργία των τελωνειακών, που θα συνεχιστεί έως την ερχόμενη Τετάρτη. Το 40% των πρατηρίων στα αστικά κέντρα και το 70% στην υπόλοιπη χώρα δεν έχουν πλέον αμόλυβδη βενζίνη.

Διαβάστε περισσότερα - http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_economyepix_100027_19/02/2010_391244