Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010

ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ...Η ΚΛΕΙΔΑΡΟΤΡΥΠΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ

Του Στέλιου Φούντογλου

Πριν από δέκα χρόνια το διαδίκτυο θεωρείτο μετά δυσκολίας νέο μέσο, ενώ το 2003 είχε διεισδύσει σε 700 εκατομμύρια νοικοκυριά στον κόσμο, προσφέροντας στους χρήστες τους έναν αμέτρητο όγκο πληροφοριών και μια συνεχή ροή ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Το διαδίκτυο αναπτύσσεται με τριπλάσια ταχύτητα από αυτήν της τηλεόρασης, με αποτέλεσμα σε μια δεκαετία να είναι το κυρίαρχο μέσο.

Εικόνες του κόσμου

Περίτεχνοι φωτεινοί κύκλοι στο σκοτάδι σχηματίζονται από τις μπάλες φωτιάς στα χέρια των έμπειρων χειριστών τους κατά τη διάρκεια επίδειξης στο Μινσκ της Λευκορωσίας.( EPA)

πηγή-kathimerini.gr

Σαν Σήμερα...

1789: Κατά τη διάρκεια της γαλλικής επανάστασης, εθνικοποιείται η περιουσία της γαλλικής εκκλησίας.

1823: Σε μήνυμά του στο Κογκρέσο, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζέιμς Μονρόε αναγνωρίζει το δικαίωμα των επαναστατημένων Ελλήνων στην ανεξαρτησία.

Η ικανότητα στην μπλόφα αποτυπώνεται στον εγκέφαλο

Αμερικανοί νευροεπιστήμονες κατάφεραν, για πρώτη φορά, να εντοπίσουν στον εγκέφαλο το νευρωνικό "ίχνος" της μπλόφας, δηλαδή της ικανότητας των ανθρώπων να προβάλλουν στους άλλους μια απατηλή εικόνα του εαυτού και των σκέψεών τους, με σκοπό να τους εξαπατήσουν.

Πολύ πίσω η Ελλάδα στο θέμα των μεταμοσχεύσεων

Υστερεί σημαντικά στις μεταμοσχεύσεις συμπαγών οργάνων η Ελλάδα, δείχνουν τα σχετικά στοιχεία για το 2009. Η διαθεσιμότητα των δοτών είναι περιορισμένη, ενώ διαπιστώνεται και υστέρηση στην αξιοποίηση των υπαρχόντων μοσχευμάτων στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Εχθρός του κρυολογήματος η τακτική σωματική άσκηση

Οι άνθρωποι που ασκούνται συχνά είναι πολύ λιγότερο πιθανό να κρυολογήσουν. Ακόμα όμως και αν κρυολογήσουν, τα συμπτώματά τους θα είναι πιο ελαφριά, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα. Οι ερευνητές του πολιτειακού Πανεπιστημίου των Απαλαχίων στη Β. Καρολίνα, υπό τον δρα Ντέιβιντ Νίμαν, που δημοσίευσαν τη σχετική εργασία στο βρετανικό περιοδικό για θέματα...

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο

Άρχισε η υποβολή αιτήσεων ηλεκτρονικά στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο και στην ιστοσελίδα www.eap.gr. Οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να παρακολουθήσουν τα προγράμματα του Ανοιχτού Πανεπιστημίου, μπορούν να υποβάλουν τις αιτήσεις τους ως τις 10 Δεκεμβρίου, με την υπόμνηση ότι αν κάποιος , υποβάλει περισσότερες από μία, οι επιπλέον αιτήσεις θα απορριφθούν.

Κόλπος Μεξικού: 40 δις. δολάρια το κόστος για τη ΒΡ

Αστρονομικό είναι το κόστος της πρωτοφανούς περιβαλλοντικής καταστροφής στον Κόλπο του Μεξικού για τη βρετανική πετρελαϊκή εταιρεία BP. Η ΒΡ εκτιμά πως το κόστος από την καταστροφή της θαλάσσιας πλατφόρμας εξόρυξης πετρελαίου Deepwater Horizon, θα φτάσει τα 40 δις., εξαιτίας επιπλέον προβλέψεων ύψους 7,7 δις. δολαρίων.

Ισλανδία : Φόβοι για νέα έκρηξη ηφαιστείου

Ανησυχία εκφράζουν οι επιστήμονες στην Ισλανδία, καθώς έξι μήνες μετά από το τεράστιο σύννεφο στάχτης από το ηφαίστειο Εϊαφιαλαϊόκουλ, υπάρχουν ενδείξεις για επικείμενη έκρηξη από ένα άλλο ηφαίστειο, το Γκρίμσβοθ, η οποία θα σηματοδοτήσει και μια νέα διακοπή της εναέριας κυκλοφορίας.

Ρώμη: Διαδήλωση κατά σεξουαλικής παρενόχλησης από ιερείς

Δεκάδες κακοποιημένα σεξουαλικά θύματα, από Καθολικούς ιερείς, ζήτησαν την Κυριακή, με ειρηνική πορεία στη Ρώμη, από τον Πάπα να αναλάβει σθεναρότερη δράση εναντίον των δραστών τέτοιων κακοποιήσεων.

Κάτι τρέχει...

Του Ι. Κ. Πρετεντέρη από tanea.gr

ΟΜΟΛΟΓΩ ότι έχω αρχίσει να µπερδεύοµαι. Κι είµαι βέβαιος πως αν παραθέσω απλώς τη σειρά των γεγονότων, θα µπερδευτείτε κι εσείς.

ΕΩΣ ΤΑ ΤΕΛΗ Σεπτεµβρίου µας έλεγαν ότι τα πράγµατα πάνε µια χαρά, ότι το έλλειµµα έχει συντριβεί και ότι όπου να είναι  ακόµη και µέσα στο 2011!  θα ξαναβγούµε να δανειστούµε στις αγορές.

Η γελιογραφία της ημέρας

Το ΔΝΤ εκμεταλλεύεται τις υψηλές τιμές και πωλεί χρυσό

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο επιταχύνει το πρόγραμμα πωλήσεων χρυσού που έχει ανακοινώσει, εκμεταλλευόμενο τις πολύ υψηλές τιμές του πολύτιμου μετάλλου, σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times.

Yes we Can-nabis or not?

Σήμερα οι Καλιφορνέζοι καλούνται να ψηφίσουν και για την αποποινικοποίηση ή όχι της μαριχουάνας. Εαν η απόφασή τους είναι θετική τότε σύμφωνα με τον καθηγητή του Χάρβαρντ Τζέφρει Μίρον θα πράξουν πολύ σωστά αφού η νομιμοποίηση συμφέρει, λένε, και από οικονομικής άποψης.

Οι τσούχτρες θα «τσιμπίσουν» τον καρκίνο

Φωσφορίζοντα κύτταρα από τσούχτρες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη διάγνωση καρκίνου κρυμμένου βαθιά μέσα στο ανθρώπινο σώμα, σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν επιστήμονες. Κατά τη διαδικασία χρησιμοποιείται η πράσινη φωσφορίζουσα πρωτεΐνη που κάνει τις τσούχτρες να λάμπουν στο σκοτάδι.

Εντυπωσιακή φωτογραφία του Ήλιου

Νέα φωτογραφία του Ήλιου παρουσιάζει με έναν μάλλον πρωτότυπο τρόπο την έντονη δραστηριότητα της άγριας ηλιακής ατμόσφαιρας. Η φωτογραφία τραβήχτηκε από τον 56χρονο Alan Friedman, ερασιτέχνη αστροφωτογράφο,  με ένα μόλις 14 ίντσες τηλεσκόπιο από το δωμάτιο του σπιτιού του.