Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010

Yes we Can-nabis or not?

Σήμερα οι Καλιφορνέζοι καλούνται να ψηφίσουν και για την αποποινικοποίηση ή όχι της μαριχουάνας. Εαν η απόφασή τους είναι θετική τότε σύμφωνα με τον καθηγητή του Χάρβαρντ Τζέφρει Μίρον θα πράξουν πολύ σωστά αφού η νομιμοποίηση συμφέρει, λένε, και από οικονομικής άποψης.

Υπάρχει κάτι ακόμη που φαίνεται να λειτουργεί υπέρ των Δημοκρατικών. Και αυτό είναι ο ενθουσιασμός των νέων, φιλελεύθερων ψηφοφόρων της Καλιφόρνιας για τη νομιμοποίηση της...κάνναβης.

Η Κέιτι Σμιθ, εθελόντρια από την ομάδα «Yes on 19» που υποστηρίζει αυτό το μέτρο, πραγματοποιεί περιοδεία τις τελευταίες εβδομάδες μαζί με συναδέλφους της στα πανεπιστήμια, τα νυχτερινά κέντρα και τις αίθουσες συναυλιών για να αποσπάσει την υποστήριξη των νέων. Στο πλαίσιο αυτής της εκστρατείας της, πείθει ανθρώπους που δεν έχουν ψηφίσει μέχρι σήμερα να εγγραφούν στους εκλογικούς καταλόγους. Αν και οι άνθρωποι αυτοί δεν δηλώνουν τί θα ψηφίσουν, η Σμιθ πιστεύει ότι είναι τοποθετημένοι στην Αριστερά.

Ένα από τα συνθήματα αυτού του στρατοπέδου είναι το "Yes we Cannabis», παραλλαγή του "Yes we Can» που ήταν το βασικό σύνθημα της προεκλογικής εκστρατείας του Ομπάμα το 2008. «Αυτό που τους οδηγεί στην κάλπη είναι η πρόταση 19», επισημαίνει η Σμιθ. «Κι αφού πηγαίνουν να ψηφίσουν, γιατί να μη στηρίξουν και τους Δημοκρατικούς υποψήφιους;»

Τα στελέχη του Δημοκρατικού Κόμματος είναι τόσο ενθουσιασμένα με το φαινόμενο, ώστε εξετάζουν κατά πόσον η νομιμοποίηση της μαριχουάνας θα μπορούσε να φέρει στις κάλπες το 2012 τους νέους ψηφοφόρους και σε άλλες πολιτείες, όπως η Ουάσινγκτον, η Νεβάδα και το Κολοράντο.

πηγή-skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου