Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

Σαν Σήμερα...

1813: Ο Μέγας Ναπολέων ηττάται από τις δυνάμεις του Έκτου Συνασπισμού (Πρωσία, Ρωσία, Μ. Βρετανία, Αυστρία, Σουηδία και Γερμανικά Κράτη) στη Μάχη της Λειψίας, την αποκληθείσα και Μάχη των Εθνών.

1863: Ο Γεώργιος Α' ορκίζεται Βασιλεύς των Ελλήνων ενώπιον της Εθνοσυνέλευσης.

Εικόνες του κόσμου

Φόβος και αγωνία για τις δυο εγκλωβισμένες βιετναμέζες στο πλημμυρισμένο σπίτι τους περιμένοντας το χέρι του διασώστη μετά τις καταστροφικές καταιγίδες που έπληξαν την επαρχία Χα Τιν στο Βιετνάμ. (AP)

πηγή-kathimerini.gr

ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ…

Του Στέλιου Φούντογλου

Μετά το 1992 άρχισε η ραγδαία εξάπλωση του διαδικτύου σε όλο τον κόσμο, με αποτέλεσμα την επικράτηση του ως το κορυφαίο μέσο επικοινωνίας, σε σχέση με τα παραδοσιακά μέσα. Το διαδίκτυο ξεκίνησε ως μια στρατιωτική εφαρμογή, πέρασε στον ακαδημαϊκό χώρο και γρήγορα εξελίχθηκε σε παγκόσμιο κοινωνικό φαινόμενο.

Οι άνθρωποι των σπηλαίων έτρωγαν ψωμί από πρωτόγονο αλεύρι

Η κουζίνα των ανθρώπων των σπηλαίων στην Παλαιολιθική Εποχή στην Ευρώπη ήταν τελικά πιο πλούσια απ΄ ό,τι πίστευαν μέχρι τώρα οι επιστήμονες. Υπολείμματα κόκκων αμύλου που βρέθηκαν πάνω σε πέτρες ηλικίας 30.000 που χρησιμοποιούνταν για άλεσμα, δείχνουν ότι...

Οι Έλληνες έχουν τους περισσότερους φίλους... στο Facebook

Έλληνες, Νορβηγοί και οι Μαλαισιανοί είναι οι κοινωνικοί του Facebook, αφού έχουν τους περισσότερους «φίλους» στη διάσημη ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, σύμφωνα με τα στοιχεία από έρευνα σε 46 χώρες και σε δείγμα 50.000 χρηστών του Ιnternet από την εταιρεία ΤΝS Ιnc.

Mία ανεύθυνη Βουλή

Του Τάσου Τέλλογλου από το protagon.gr

Στο πόρισμα της κυβερνητικής πλειοψηφίας για το Βατοπέδι, διατυπώνεται η άποψη ότι η παραπομπή των 5 υπουργών της ΝΔ  στο Ειδικό Δικαστήριο, γίνεται παρά το γεγονός ότι μπορεί να έχει επέλθει παραγραφή των αδικημάτων - κάτι το οποίο, κατά το Σύνταγμα, μόνη η Βουλή μπορεί να κρίνει.

ΙceCube: Το μεγάλο πείραμα των πάγων

Κρυµµένο στους πάγους της Ανταρκτικής, ένα γιγαντιαίο «τηλεσκόπιο», µέρος του δεκαετούς διεθνούς πειράµατος ΙceCube, µεταδίδει τα πρώτα σήµατα. Και οι επιστήµονες έχουν πλέον κάθε λόγο να αισιοδοξούν ότι θα φτάσουν στην πηγή των µυστήριων µικροσωµατιδίων που πιστεύεται ότι επηρεάζουν τον καιρό του πλανήτη.

“Δουλεύει″ το ηλεκτρονικό σύστημα διανομής συγγραμμάτων σε φοιτητές

Εγκαινιάστηκε το ηλεκτρονικό σύστημα διανομής συγγραμμάτων, με το όνομα “Εύδοξος” με αφορμή την έναρξη της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς, από το Υπουργείο Παιδείας, που έκρινε θετικό τον πρώτο απολογισμό της λειτουργίας του.

Αλλη πολιτική

Του Ι. Κ.  Πρετεντέρη από tanea.gr

ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ εδώ και καιρό ότι οι φετινοί δηµοσιονοµικοί στόχοι πολύ δύσκολα θα επιτευχθούν. Οµολογώ, όµως, ότι ουδείς περίµενε να πέσουµε έξω και στους... περυσινούς! Μια εξέλιξη η οποία υπονοµεύει ακόµη περισσότερο τη φετινή προσπάθεια.

Σε φωτοβολταϊκά και αιολικά πάρκα οι περισσότερες επενδύσεις

Αιολικά πάρκα και φωτοβολταϊκά  αποτέλεσαν την αιχμή των επενδύσεων σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας τους τελευταίους 12 μήνες, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε ο Διαχειριστής του Συστήματος Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΣΜΗΕ).

Μουσείο η αίθουσα της Δίκης της Νυρεμβέργης

Ως Μουσείο και χώρος ξενάγησης θα λειτουργεί σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Καθημερινή η δικαστική αίθουσα, όπου έγινε η  μετά το τέλος του Β’ Παγκόσμιου πολέμου η «Δίκη της Νυρεμβέργης».

Ακύρωσε πρόστιμο 76 εκατ. ευρώ που είχε επιβληθεί στη Vodafone

Έξι χρόνια μετά το σκάνδαλο των υποκλοπών, το Συμβούλιο της Επικρατείας με μια απόφαση- βόμβα ακύρωσε πρόστιμο 76 εκατομμυρίων ευρώ (25,6 δισεκατομμύρια δρχ.) που είχε επιβληθεί στη Vodafone από την Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ), καθώς έκρινε ότι...

10.000 νεκροί παίρνουν ακόμα συντάξεις από το ΙΚΑ

Δέκα χιλιάδες συντάξεις δικαιούχων που έχουν αποβιώσει εξακολουθούν να εισπράττονται από συγγενείς τους ενώ μεγάλος είναι ο αριθμός των διπλοσυνταξιούχων που μπορεί να παίρνουν δύο κατώτατες συντάξεις και, κατά συνέπεια, να εισπράττουν δύο φορές ΕΚΑΣ.

Δεν τροποποιείται και δεν αναστέλλεται ο αντικαπνιστικός νόμος

Δεν τροποποιείται ο αντικαπνιστικός νόμος, ούτε αναστέλλεται η εφαρμογή του, διευκρίνισε ο υφυπουργός Υγείας, Μιχάλης Τιμοσίδης στους εκπροσώπους της Ομοσπονδίας Εστιατορικών και συναφών επαγγελμάτων με τους οποίους συναντήθηκε το πρωί. Οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας, ζητούν την τροποποίηση του νόμου ή την αναστολή εφαρμογής του για 1-2 χρόνια για καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

πηγή-ert.gr

Στο δρόμο της Ιρλανδίας

Του Γιώργου Κύρτσου από την citypress.gr

Η Ελλάδα κινδυνεύει να εγκλωβιστεί σε μία πορεία οικονομικής και κοινωνικής πτώσης ανάλογη με εκείνη της Ιρλανδίας. Η ιρλανδική οικονομία, η άλλοτε «κέλτικη τίγρης», βρίσκεται αντιμέτωπη με τις συνέπειες της χρεοκοπίας των μεγάλων τραπεζών της χώρας.

Προσοχή στα «μολυσμένα» e-mails

Κατά 24% μειώθηκε ο αριθμός των μηνυμάτων spam που έλαβαν οι χρήστες του Ίντερνετ σε όλο τον κόσμο το δίμηνο Αυγούστου-Σεπτεμβρίου. Ωστόσο, την ίδια περίοδο σημειώθηκε ραγδαία αύξηση -κατά 111%- των μολυσμένων από ιούς μηνυμάτων.

Η γελιογραφία της ημέρας

Αποχωρεί από τη Microsoft ο διάδοχος του Μπιλ Γκέιτς

Ο Ρέι Όζι, επικεφαλής αρχιτεκτονικής λογισμικού στη Microsoft μετά την αποχώρηση του ιδρυτή της Μπιλ Γκέιτς, αποχωρεί από την εταιρεία για άγνωστο λόγο. Αυτό δημιουργεί ερωτήματα για την πορεία που θα ακολουθήσει ο κολοσσός του λογισμικού, δεδομένου ότι ο Όζι ήταν πρωτεργάτης του  «υπολογιστικού νέφους» (cloud computing).

Σε απεργιακό κλοιό η Γαλλία

Συγκρούσεις μεταξύ αστυνομικών και μαθητών σημειώθηκαν νωρίς το πρωί στο παρισινό προάστιο της Ναντέρ, ενώ συνεχίζονται οι απεργιακές κινητοποιήσεις στη Γαλλία σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης.

Προγράμματα 2,6 δισ. ευρώ για την ανεργία

Δεκαεπτά προγράμματα του ΟΑΕΔ, συνολικού κόστους 2,6 δισ. ευρώ, προωθεί η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της ανεργίας, όπως είπε ο πρωθυπουργός, στη σύσκεψη με τους κοινωνικούς εταίρους. Έθεσε ως προτεραιότητα τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής, χαρακτήρισε την ανεργία ως νούμερο ένα πρόβλημα και ζήτησε τη συνεργασία όλων για την αντιμετώπισή της.

Φήμες για παραίτηση του Βασιλιά των Βέλγων

Βρίθει δημοσιευμάτων ο βελγικός Τύπος σχετικά με την πιθανότητα ο Βασιλιάς των Βέλγων Αλβέρτος ΙΙ να υποβάλει την παραίτησή του από τον θρόνο. Ο 76 ετών μονάρχης παρουσιάζεται εξαιρετικά κουρασμένος από την πολιτική κρίση που ξέσπασε στο Βασίλειο το 2007 και το ενδεχόμενο να παραιτηθεί υπέρ του γιου του, Πρίγκιπα Φιλίπ παρουσιάζεται πιθανότερο από ποτέ.