Κυριακή 12 Ιουνίου 2011

Καλό βράδυ σε όλους....


Τα smartphones ζημιώνουν τις πωλήσεις των PC

Τους πρώτους τρεις μήνες του έτους, πάνω από το μισό των 45 εκατ. κινητών τηλεφώνων που πουλήθηκαν στην ευρωπαϊκή ήπειρο ήταν «έξυπνα», είχαν δηλαδή ικανότητα περιήγησης στο Διαδίκτυο, επικοινωνίας μέσω...

Επιδεινώθηκε η ραδιενεργή μόλυνση από τη Φουκουσίμα

Η ραδιενεργή μόλυνση από τον κατεστραμμένο πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα επιδεινώθηκε, προειδοποίησε σήμερα η εταιρεία Tepco η οποία σε αναλύσεις που πραγματοποίησε στα ύδατα εντός του εδάφους εντόπισε...

Στην εξουσία για την εξουσία

Του Γιάννη Μαρίνου από tovima.gr

Ο εφιάλτης που ζούµε σήµερα δεν προέκυψε ξαφνικά.

Απλώς κάναµε ότι δεν ξέραµε, δεν το βλέπαµε, είχαµε κλείσει τα αφτιά µας· αρκεί να βολευόµαστε και να περνάµε καλά ο καθένας στον µικρόκοσµό του.

Η γελιογραφία της ημέρας...

Πέτρος Ζερβός από την enet.gr

Norah Jones - Chasing Pirates

Λιάνα Καννέλη: «Οι πλατείες ίσως γίνουν κολυμβήθρες του Σιλωάμ»

Συνέντευξη στον Φώτη Παπούλια από την enet.gr

«Σε πλατεία όπου τίθενται όροι για την απέκδυση του προσερχόμενου από κάθε πολιτική του θέση και ιδέα δεν είναι πλατιά και ανοιχτή πλατεία», ισχυρίζεται στη συνέντευξή της η Λιάνα Κανέλλη.

Μπορεί να απέχουμε λίγο από τα μικρόφωνα του veto91fm, αλλά παραμένουμε πάντα συντονισμένοι στην μεγάλη παρέα του “Opinion On Air”………..


Do you remember the first time?

Τζαζ, μέταλ, ροκ από το παρελθόν, indie του τώρα, μερικές κλασικές αξίες, λίγοι νεωτερισμοί και κοινή συνισταμένη η μείωση των τιμών. Το φετινό συναυλιακό καλοκαίρι θα είναι ξανά μεγάλο.

Σαν σήμερα....

1897: Ο Καρλ Έλσενερ λαμβάνει δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για τον πολυσουγιά, που αργότερα θα ονομαστεί «ελβετικός».

1913: Δημιουργείται το πρώτο καρτούν, στις ΗΠΑ. Ο Τζον Ράντολφ Μπρέι σκηνοθετεί την ταινία «Το όνειρο του καλλιτέχνη», στην οποία ένας σκύλος καταβροχθίζει συνεχώς λουκάνικα έως ότου στο τέλος εκρήγνυται.

Προσεχώς: µη κυβέρνηση!

Του Γιώργου Λακόπουλου από tanea.gr

ΕΧΕΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ της η κυβέρνηση, τώρα φηµολογείται ότι πάει να γίνει µη κυβέρνηση. Να ανασχηµατιστεί συµπεριλαµβάνοντας στη σύνθεσή της τεχνοκράτες. Πρόσωπα που βρίσκονται εκτός πολιτικής.

Παγκόσμια Ημέρα κατά της Παιδικής Εργασίας

Η Παγκόσμια Ημέρα κατά της Παιδικής Εργασίας καθιερώθηκε από τη Διεθνή Οργάνωση Εργασία με στόχο την καταπολέμηση της παιδικής εργασίας και πιο συγκεκριμένα τον περιορισμό της παράνομης διακίνησης παιδιών.

Υπουργείο Παιδείας προς ΑΕΙ-ΤΕΙ: Δεν έχουμε λεφτά, κάντε υποχωρήσεις

Στήριξη από την πανεπιστημιακή κοινότητα ζήτησε η υπουργός Παιδείας κυρία Αννα Διαμαντοπούλου κατά τη σημερινή της συνάντηση με τους εκπροσώπους των ομοσπονδιών καθηγητών πανεπιστημίων, ΤΕΙ και των ερευνητών της χώρας.

Εικόνες του κόσμου

Την ευωδιαστή σοδειά τους μαζεύουν οι αγρότες στην Βουλγαρία. Η χώρα κατά παράδοση είναι από τους μεγαλύτερους παραγωγούς αιθέριου ελαίου από τριαντάφυλλα, με εξαγωγή που φτάνει τα...

Παρατείνεται η «Περιέργεια» για την αποστολή της NASA στον Άρη

Νέα εμπόδια προέκυψαν στην κατασκευή του υπερσύγχρονου «ρόβερ» που ετοιμάζει η NASA για την εξερεύνηση του πλανήτη Άρη, ενόψει της προγραμματισμένης εκτόξευσης τον ερχόμενο Νοέμβριο.

Υποφέρετε από τα κουνούπια; Έρχεται η λύση

Όσοι είστε «γλυκοαίματοι» και υποφέρετε από τις επιθέσεις κουνουπιών τους καλοκαιρινούς μήνες, μπορείτε να κοιμάστε ήσυχοι γιατί οι επιστήμονες δουλεύουν για εσάς και σας βρήκαν τη λύση.

18χρονος χακερ που τρέλανε το FBI:"Δεν είμαι ιδιοφυία''

“Τα μεγαλοποιούν... Δεν είμαι δα και genius” λέει ο 18χρονος Αλέξανδρος από το Μπραχάμι που κατάφερε να τρελάνει την Interpol και το FBI με τις επιθέσεις που εξαπέλυσε σε ιστοσελίδες και συστήματα.

Ανταλλακτικά παζάρια σε περίοδο οικονομικής κρίσης

Το διάστημα της κρίσης στην Αργεντινή, αναπτύχθηκαν από το λαό εναλλακτικές μορφές οικονομίας, έξω από την, παρουσιαζόμενη ως αναπόφευκτη, καπιταλιστική γραμμή παραγωγής και κατανάλωσης, που βοήθησαν τον κόσμο να επιβιώσει.

Nα ξέρουμε τι θέλουμε

Tου Χρήστου Γιανναρά από την kathimerini.gr

Tα τεράστια πλήθη των «διαμαρτυρόμενων» πολιτών, που κατακλύζουν το κέντρο της πρωτεύουσας και τις πλατείες των μεγάλων αστικών κέντρων, μοιάζει να μην ξέρουν τι ακριβώς θέλουν. Σίγουρα είναι κοινή η οργισμένη αποδοκιμασία και η απαίτηση αποβολής από τον...

CSU: «Μεγάλη ευθύνη η ΝΔ για τη μιζέρια του χρέους»

Τα πυρά του επίτιμου προέδρου του συγκυβερνώντος κόμματος της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης CSU Βαυαρίας, Εντμουντ Στόιμπερ, δέχθηκε η Νέα Δημοκρατία για τη στάση της στην κρίση χρέους της Ελλάδας.

Συνελήφθησαν τρεις από τους Anonymous

Οι αστυνομικές αρχές της Ισπανίας συνέλαβαν 3 χάκερ που θεωρούνται ύποπτοι για την επίθεση στο δίκτυο της Sony, αλλά και για άλλες επιθέσεις σε όλο τον κόσμο. Εικάζεται ότι ανήκουν στην οργάνωση, πλέον, χάκερ Anonymous.

Αγανάκτησα με τους «Αγανακτισμένους»

Της Κλειώ Νικολάου από το aixmi.gr

Πλέον, είναι επιεικώς θλιβερό το θέαμα κάποιων χιλιάδων ανθρώπων, οι οποίοι κατεβαίνουν καθημερινά μπροστά στη Βουλή για να δηλώσουν «Αγανακτισμένοι» για την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα.

Ο κατάλογος μέτρων που ζητά η Τρόικα

Σύμφωνα με την Τρόικα, η ύφεση το 2010 ήταν χειρότερη από αυτή που είχε προβλεφθεί, φτάνοντας το 4,5%. Η συστολή αφορά κυρίως την εσωτερική ζήτηση ωστόσο διαπιστώνει πως υπάρχουν ενθαρρυντικές ενδείξεις, με σημαντικότερη την...

Μπαμπινιώτης: «Οι νέοι θα πληρώσουν ακριβά τα greeklish»

Τον κίνδυνο της «αποξένωσης» από την εικόνα των ελληνικών λέξεων, λόγω της αυξανόμενης χρήσης των «greeklish», επισήμανε ο καθηγητής της Γλωσσολογίας Γεώργιος Μπαμπινιώτης.

Ο πιο κοντός άνθρωπος στον κόσμο

Δώρο γενεθλίων ήταν για τον 18χρονο Junrey Balawing από τις Φιλιππίνες η θέση που κέρδισε στο βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες, ως ο κοντύτερος άνθρωπος στον κόσμο με ύψος μόλις 59,93 εκατοστά.

Πιθανή η ελληνική πτώχευση αν δεν εφαρμοστεί το Μνημόνιο, εκτιμά η Bundesbank

Ο νέος πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Κεντρικής Τράπεζας της Γερμανίας (Bundesbank), Γιενς Βάιντμαν, δεν αποκλείει την πτώχευση της Ελλάδας σε περίπτωση που η ελληνική κυβέρνηση δεν πιάσει τους στόχους του προγράμματος της τρόικας, ενώ...

Public Issue: Ανατροπές στο πολιτικό σκηνικό, προβάδισμα της ΝΔ

Ριζική ανατροπή του μεταπολιτευτικού πολιτικού σκηνικού, με συρρίκνωση της εκλογικής επιρροής των δύο μεγάλων κομμάτων και επτακομματική βουλή καταγράφει το μηνιαίο Βαρόμετρο της Public Issue που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του ΣΚΑΪ και της Καθημερινής.

Κύμα μετανάστευσης φοιτητών στο εξωτερικό

Ολοένα και περισσότεροι νέοι επιλέγουν το εξωτερικό για τις σπουδές τους, παρά την οικονομική κρίση που γονατίζει τα ελληνικά νοικοκυριά.

Χάκερς επιτέθηκαν στο ΔΝΤ

Μια «πολύ μεγάλη παραβίαση» των συστημάτων του Διεθνούς Νομισματικού ταμείου κατόρθωσαν να πετύχουν χάκερς. Σύμφωνα με την εφημερίδα, New York Times η επίθεση στους υπολογιστές του ΔΝΤ σημειώθηκε πρόσφατα και έχει προκαλέσει αναστάτωση στους κόλπους του.

Απώλειες 60-650 ευρώ ετησίως για μεσαία εισοδήματα

Με εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια θα δίνονται στο εξής οι φοροαπαλλαγές, κάτι που σημαίνει σημαντικό πρόσθετο φορολογικό βάρος χιλιάδων ευρώ για εκατομμύρια νοικοκυριά που δηλώνουν σχετικά υψηλά εισοδήματα.