Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2010

ΠΑΟ μόνος στην κορυφή μέσω Πλατείας, νίκες για Ολυμπιακό, Αρη, Λεβαδειακό και Καβάλα

Με τον Τζιμπριλ Σισέ να... γιορτάζει με δύο γκολ την επιστροφή του στην Εθνική Γαλλίας, ο Παναθηναϊκός πέρασε από τη Ν. Σμύρνη με 2-0 επί του Πανιώνιου για την 24η αγωνιστική και επέστρεψε στην κορυφή. Νωρίτερα, ο Ολυμπιακός επικράτησε 2-0 του Ατρόμητου και έπιασε την πρώτη θέση, όμως, η ομάδα του Περιστερίου διαμαρτύρεται για πέναλτι στο 1-0. Επιστροφή στις νίκες για τον Αρη που επιβλήθηκε με 2-0 επί της Λάρισας. Ο Λεβαδειακός πήρε το ντέρμπι ουραγών με σκορ 4-1 κόντρα στον ΠΑΣ. «Διπλό» της Καβάλας με 3-1 επί του Πανθρακικού.

πηγή-in.gr

Το τραγούδι της ημέρας

Ήξερες ότι...

Για την κατασκευή του Empire State Building χρειάστηκαν πάνω από 10.000.000 τούβλα!

Ο ευτυχισμένος γάμος "διώχνει" το εγκεφαλικό

Ο ευτυχισμένος γάμος μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εγκεφαλικού για έναν άνδρα, ενώ ο αποτυχημένος αυξάνει  σημαντικά τα ποσοστά εμφάνισης εγκεφαλικού, σύμφωνα με μια νέα ισραηλινή επιστημονική έρευνα.

Διαβάστε περισσότερα - http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=16237&catid=5

Για σημαντικές αλλαγές στην εκπαίδευση μίλησε η Αν. Διαμαντοπούλου

Τα βραβεία της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας σε μαθητές από τα γυμνάσια και λύκεια της χώρας, έδωσε σήμερα η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου, σε ειδική εκδήλωση στην αίθουσα τελετών του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Η κ. Διαμαντοπούλου, συνεχάρη τους μαθητές που αρίστευσαν, τους δασκάλους και τους γονείς τους ενώ τόνισε ότι τα μαθηματικά είναι η βάση των επιστημών.
Επισήμανε ότι χρειάζονται σημαντικές αλλαγές στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, αλλά και ότι παρατηρούνται σοβαρά προβλήματα στην ύλη και στον τρόπο διδασκαλίας που ευνοεί την απομνημόνευση και δεν αναπτύσσει την κριτική ικανότητα των παιδιών.
Η υπουργός επανέλαβε ότι επίκεινται αλλαγές στα αναλυτικά προγράμματα, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «οι αλλαγές στην παιδεία δεν μπορεί να είναι πυροτέχνημα μιας μέρας».
Χαρακτήρισε ως «πρώτο μεγάλο στοίχημα» αυτές τις αλλαγές και κατέληξε λέγοντας ότι σε πρώτη φάση, ως το τέλος Μαΐου, θα έχει μπει η ύλη όλων των μαθημάτων στο διαδίκτυο. Σε δεύτερη φάση θα μπορεί ο μαθητής να θέτει ερωτήματα και να παίρνει απαντήσεις από τους καθηγητές του.

πηγή-kathimerini.gr

Πατήστε εδώ - Που πήγε η Ελλάδα του 2004;

Του Γιώργου Λακόπουλου

Η γελειογραφία της ημέρας

Η φαλαινοθηρία πληγή για το περιβάλλον!

Περισσότερους από 100 εκατομμύρια τόνους άνθρακα ενδέχεται να έχει απελευθερώσει στην ατμόσφαιρα ένας αιώνας φαλαινοθηρίας, όπως ανακοινώνουν οι επιστήμονες, οι οποίοι προειδοποιούν ότι το κυνήγι των φαλαινών ενδέχεται να αυξάνει την απελευθέρωση άνθρακα.

Οι φάλαινες αποθηκεύουν άνθρακα στα τεράστια σώματά τους, με αποτέλεσμα μεγάλο μέρος αυτού να απελευθερώνεται στην ατμόσφαιρα όταν θανατώνονται. Αμερικανοί επιστήμονες ανακοίνωσαν τους υπολογισμούς τους αναφορικά με την απελευθέρωση του άνθρακα που προκαλεί η φαλαινοθηρία, στο πλαίσιο της συνάντησης Ωκεανικών Επιστημών, στο Πόρτλαντ των ΗΠΑ, και τα αποτελέσματα δεν ήταν ενθαρρυντικά.
Ο δρ Άντριου Πέρσιγκ, του Πανεπιστημίου του Μέιν, περιέγραψε τις φάλαινες ως “δάση των ωκεανών”, και μαζί με τους συνεργάτες του από το Ερευνητικό Ινστιτούτο του Κόλπου του Μέιν υπολόγισε την ετήσια ικανότητα αποθήκευσης άνθρακα των φαλαινών, καθώς αυτές αναπτύσσονται.
Όπως τόνισε, “οι φάλαινες, όπως και κάθε ζώο ή φυτό στον πλανήτη, αποτελούνται από μεγάλο ποσοστό άνθρακα. Και όταν κανείς σκοτώνει και απομακρύνει μια φάλαινα από τον ωκεανό, τότε απομακρύνει άνθρακα από αυτό το αποθηκευτικό σύστημα και πιθανότατα τον απελευθερώνει στην ατμόσφαιρα”. Μάλιστα, όπως υπογράμμισε, κατά τα πρώτα χρόνια της φαλαινοθηρίας τα τεράστια θηλαστικά αποτελούσαν πηγή φωτιστικού ελαίου, με αποτέλεσμα ο άνθρακας να απελευθερώνεται απευθείας στην ατμόσφαιρα.

πηγή-makthes.gr

Οι οικονομίες της Αφρικής στη μέγγενη της κλιματικής αλλαγής

Η υποσαχάρια Αφρική αποτελεί την πιο πλούσια περιοχή του πλανήτη σε φυσικούς πόρους, όπως τα μεγάλα αποθέματα άνθρακα, πετρελαίου, φυσικού αερίου, υδάτινων πόρων, σιδήρου, διαμαντιών και ουρανίου καταδεικνύουν. Θλιβερή στατιστική για μια περιοχή που δικαίως χαρακτηρίζεται ως η «ήπειρος της φτώχειας».  Τα περίπου 600 εκατομμύρια ανθρώπων που ζουν στις 46 από τις πιο υπανάπτυκτες χώρες του πλανήτη αυτής της περιοχής, εκτός από την αναλγησία του ανεπτυγμένου κόσμου να τις βοηθήσουν ουσιαστικά, έχουν έναν επιπλέον λόγο να μην βλέπουν το μέλλον τους να βελτιώνεται: η κλιματική αλλαγή θα «χτυπήσει» πρώτα αυτούς, οι οποίοι ζουν σε διαρκή επαφή με τη φύση και η δυνατότητα να αντεπεξέλθουν στη μήνι της –την οποία την προκαλεί πάντα ο πλούσιος βορράς- είναι εκ των πραγμάτων ανύπαρκτη.

Διαβάστε περισσότερα -  http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=109429&cid=17

Θύματα τα παιδιά

Η σύγκρουση στο Αφγανιστάν στοίχισε τη ζωή περίπου 350 παιδιών το 2009, δήλωσε αυτήν την εβδομάδα η επιτετραμμένη του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ για τα παιδιά στις ένοπλες συρράξεις, Ραντίκα Κουμαρασουάμι. Από τα τουλάχιστον 346 παιδιά τα οποία έχασαν τη ζωή τους πέρυσι "131 [σκοτώθηκαν] από αεροπορικά πλήγματα, 22 από [επιχειρήσεις] έρευνας και εφόδου από τις ειδικές δυνάμεις· 128 σκοτώθηκαν από αντικυβερνητικά στοιχεία, από δολοφονίες και επιθέσεις αυτοκτονίας", δήλωσε η Κουμαρασουάμι στην διάρκεια επίσκεψής της στην Καμπούλ.

πηγή-ana-mpa.gr

Λίγη ιστορία δεν βλάπτει

Η επίθεση στο Περλ Χάρμπορ

Διαβάστε - http://www.sansimera.gr/articles/360

Έτοιμοι για θυσίες οι Έλληνες σύμφωνα με δημοσκόπηση

Έτοιμοι για θυσίες δηλώνουν οι πολίτες σύμφωνα με δημοσκόπηση της MRB για την εφημερίδα Real News, ενώ θεωρούν ανεπαρκή τα μέτρα της Κυβέρνησης. Ειδικότερα, το 58,7% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι θα δεχόταν να κάνει θυσίες για να ανακάμψει η χώρα και το 64,6% τάσσεται κατά των κινητοποιήσεων, ενώ το 53% εκτιμά ότι είναι ανεπαρκή τα μέτρα για την αντιμετώπιση του ελλείμματος, το 64,3% τα χαρακτηρίζει οικονομικά άδικα και το 73,9% επισημαίνει ότι απουσιάζει ο αναπτυξιακός χαρακτήρας.

πηγή-ert.gr

Φονική καταιγίδα "χτύπησε" Πορτογαλία, Ισπανία και Γαλλία

Μια ισχυρή καταιγίδα που έπληξε χθες Σάββατο την Πορτογαλία και αργότερα την Ισπανία και τη Γαλλία προκάλεσε το θάνατο δέκα ανθρώπων, και διέκοψε την ηλεκτροδότηση σε χιλιάδες νοικοκυριά.

Διαβάστε περισσότερα http://news.ert.gr/el/kosmos/eyropi/33847-foniki-kataigida-xtypise-portogalia-ispania-kai-gallia

Μαζική διαδήλωση στη Ρώμη κατά του Μπερλουσκόνι

Δεκάδες χιλιάδες Ιταλοί κατέκλυσαν χθες τους δρόμους της Ρώμης διαδηλώνοντας κατά του Σίλβιο Μπερλουσκόνι και της επιχειρούμενης μεταρρύθμισης του δικαστικού συστήματος.

«Αρκετά, ο νόμος είναι ίδιος για όλους», φώναζαν οι διαδηλωτές ζητώντας την παραίτηση του Καβαλιέρε.

Διαβάστε περισσότερα - http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=2&artId=4562611

Λουκέτα στην αγορά

Λουκέτα με... ονοματεπώνυμο από μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις που αδυνατούν να αποπληρώσουν τα χρέη τους αναμένουν το επόμενο διάστημα οι τράπεζες, προδιαγράφοντας έτσι το ζοφερό μέλλον της ελληνικής επιχειρηματικότητας.

Διαβάστε περισσότερα - http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11379&subid=2&pubid=10442958

Τουρκική φρεγάτα βόρεια της Ανδρου

Τουρκική φρεγάτα (τύπου πέρυ), μετά από δυτική πορεία στο Αιγαίο, κατευθύνθηκε με βόρεια πορεία σε θέση βορείως της Άνδρου. Παρακολουθείται διακριτικά από ελληνική πυραυλάκατο.

πηγή-naftemporiki.gr

Πρόταση του προέδρου της Βουλής για δημιουργία Ταμείου Στήριξης Ελλάδας

Πρόταση για δημιουργία Ταμείου Στήριξης της Ελλάδας, με την εθελοντική προσφορά και πολιτών της χώρας, αλλά και Ελλήνων της διασποράς, που αναζητούν τρόπους συμβολής τους στην προσπάθεια εξόδου της Ελλάδας από την πολύ δυσχερή θέση που έχει περιέλθει, διατύπωσε ο πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος.

πηγή-in.gr

Ο Σισέ κλήθηκε τελικά στην εθνική Γαλλίας για το φιλικό με την Ισπανία


Ο Λουί Σαχά μπορεί να στάθηκε άτυχος όμως ο Τζιμπρίλ Σισέ επιστρέφει στην εθνική Γαλλίας, καθώς ο Ρεϊμόντ Ντομενέκ αναγκάστηκε να τον καλέσει για το φιλικό με την Ισπανία, ύστερα από τον τραυματισμό του παίκτη της Εβερτον.

πηγή-in.gr

Μετρά τις πληγές της η Χιλή

Ξεπέρασαν τους 300 οι νεκροί και τα δύο εκατομμύρια οι πληγέντες

Ισχυροί μετασεισμοί συνεχίζουν να σημειώνονται στην κεντρική Χιλή, μετά τον ισχυρότατο σεισμό των 8,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που έπληξε το Σάββατο τη χώρα. Ξεπέρασαν τους 300 οι νεκροί και τα δύο εκατομμύρια οι πληγέντες. Περίπου 100 άνθρωποι βρίσκονται παγιδευμένοι στα ερείπια ενός κτηρίου στην πόλη Κονσεπσιόν, σύμφωνα με δηλώσεις του δημάρχου. Περίπου μισό εκατομμύριο σπίτια είναι ακατοίκητα, 1,5 εκατομμύρια σπίτια έχουν υποστεί ζημιές, ενώ συνεχείς είναι οι μετασεισμικές δονήσεις.

Διαβάστε περισσότερα - http://www.skai.gr/articles/news/world/%CE%9C%CE%B5%CF%84%CF%81%CE%AC%CF%84%CE%B9%CF%82%CF%80%CE%BB%CE%B7%CE%B3%CE%AD%CF%82%CF%84%CE%B7%CF%82%CE%B7%CE%A7%CE%B9%CE%BB%CE%AE/

Γαλλία: Δεν θα βγει η Ελλάδα από το ευρώ

Η υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, Κριστίν Λαγκάρντ, δήλωσε σήμερα ότι "δεν τίθεται θέμα εξόδου της Ελλάδας από τη ζώνη ευρώ" και διαβεβαίωσε ότι η χώρα αυτή "δε βρίσκεται σε αδιέξοδο".

πηγή-NewsIt.gr

Στην Αθήνα ο Όλι Ρεν

Την Αθήνα θα επισκεφτεί αύριο ο αρμόδιος για τις οικονομικές και νομισματικές υποθέσεις επίτροπος της ΕΕ, Όλι Ρεν. Όπως αναφέρεται και στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ο κ. Ρεν θα συζητήσει με τις ελληνικές Αρχές «τη σημερινή κατάσταση της ελληνικής οικονομίας και των δημοσίων οικονομικών».

πηγή-zougla online.gr

Στην ανυπαρξία ελέγχων οφείλεται η φοροδιαφυγή υποστηρίζουν οι Έλληνες

Οκτώ στους δέκα Έλληνες θεωρούν πως το φαινόμενο της φοροδιαφυγής οφείλεται στο γεγονός ότι υπάρχει μικρή πιθανότητα οι δράστες να εντοπιστούν από τις αρχές, αναφέρεται σε έρευνα του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας. Ακόμη ένας στους οκτώ έλληνες παραδέχεται ότι έχει κρύψει εισοδήματα από την εφορία στο παρελθόν ενώ ποσοστό 50% θεωρεί τη φοροδιαφυγή «λογική αντίδραση» σε ένα διεφθαρμένο κράτος.

πηγή-enet.gr

Η ευκαιρία του Αντώνη Σαμαρά

Tου Χρήστου Γιανναρά

Διαβάστε - http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_133_28/02/2010_392423