Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010

Εικόνες του κόσμου

Η πρωινή ομίχλη αγκαλιάζει τις Αλπεις σε μια συννεφιασμένη μέρα στο Μπερνμπόιρεν στη νότια Γερμανία. (AFP)

πηγή-kathimerini.gr

Ανακάλυψη πλανήτη που μοιάζει με τη Γη

Οι αστρονόμοι ανακάλυψαν έναν πλανήτη με μέγεθος παρόμοιο με της Γης και κλιματολογικές συνθήκες που θα τον καθιστούσαν δυνητικά κατοικήσιμο. Ο πλανήτης βρίσκεται σε τροχιά γύρω από το αστέρι «κόκκινος νάνος» με το όνομα Gliese 581 και απέχει 20 έτη φωτός από τη Γη.

Βρες σπίτι ή συγκάτοικο..χωρίς μεσίτες

Για πρώτη φορά δημιουργείται στην Ελλάδα site για εύρεση φοιτητικής κατοικίας με τόσες δυνατότητες και χωρίς μεσιτική προμήθεια. Στην ιστοσελίδα www.studenthouse.gr προβάλλονται τα οικονομικότερα ακίνητα προς ενοικίαση σε όλη την Ελλάδα, κι επιτρέπεται η άμεση επαφή του ενδιαφερόμενου ενοικιαστή με τον ιδιοκτήτη.

Καμπάνες από σήμερα για το κάπνισμα.

Καμπάνες και πρόστιμα από σήμερα για το κάπνισμα το οποίο απαγορεύεται σε όλους τους κλειστούς δημόσιους και εργασιακούς χώρους, καθώς και σε χώρους εστίασης και ψυχαγωγίας. Ο Σεπτέμβριος, μήνας προσαρμογής για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου τελείωσε, ανοίγοντας για ακόμη μια φορά τη δημόσια συζήτηση γύρω από το θέμα του...

Ο Μπιν Λάντεν ανησυχεί για την... κλιματική αλλαγή

Ο ηγέτης της Αλ Κάιντα Οσάμα Μπιν Λάντεν με νέο ηχογραφημένο μήνυμά του επέκρινε τις καθυστερήσεις στην επιχείρηση ανακούφισης των πληγέντων από τις πλημμύρες στο Πακιστάν και αναφέρθηκε στο ζήτημα της κλιματικής αλλαγής.

Οι Financial Times διαφωνούν με την περαίωση

Αντιδράσεις για την ψήφιση του νομοσχεδίου για την περαίωση, δεν προκλήθηκαν μόνο από τα κόμματα της αντιπολίτευσης και από μεμονωμένα μέλη του κυβερνώντος κόμματος, καθώς ακόμα και οι Financial Times διαφωνούν με την περαίωση, απ' ότι φαίνεται και σε δημοσίευμα τους.

Η γελιογραφία της ημέρας

Προσφυγή κατά των ΗΠΑ εξετάζει η Γουατεμάλα

Ο πρόεδρος της Γουατεμάλας, Άλβαρο Κολόμ, χαρακτήρισε την Παρασκευή "έγκλημα κατά της ανθρωπότητας" τα πειράματα που διεξήγαγαν οι Ηνωμένες Πολιτείες τη δεκαετία του 1940 σε βάρος κρατούμενων και ψυχασθενών τους οποίους μόλυναν σκόπιμα με σύφιλη και βλεννόρροια για να μελετήσουν την αποτελεσματικότητα της πενικιλίνης.

ΟΗΕ: Η μακρά ύφεση θα φέρει κοινωνική αναταραχή

Ο Διεθνής Οργανισμός Εργασίας (ILO) προειδοποίησε για την αυξανόμενη κοινωνική αναταραχή καθώς τώρα διαβλέπει πως η ανάκαμψη της παγκόσμιας απασχόλησης θα καθυστερήσει ως το 2015. Δηλαδή, δύο χρόνια αργότερα από τις αρχικές του εκτιμήσεις ότι η αγορά εργασίας θα ανέκαμπτε στα προ της κρίσης επίπεδα του 2013.

Τα ποτάμια της Γης σε κρίση

Οι οκτώ στους δέκα κατοίκους του πλανήτη δεν έχουν διασφαλισμένη πρόσβαση σε επαρκείς ποσότητες καθαρού γλυκού νερού καθώς οι ποταμοί του πλανήτη βρίσκονται σε κατάσταση κρίσης απειλητικών διαστάσεων. Αυτά είναι τα συμπεράσματα μελέτης που δημοσιεύεται στο τελευταίο τεύχος της αμερικανικής επιθεώρησης «Νature» με τίτλο «Τα ποτάμια σε κρίση».