Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010

Ο Μπιν Λάντεν ανησυχεί για την... κλιματική αλλαγή

Ο ηγέτης της Αλ Κάιντα Οσάμα Μπιν Λάντεν με νέο ηχογραφημένο μήνυμά του επέκρινε τις καθυστερήσεις στην επιχείρηση ανακούφισης των πληγέντων από τις πλημμύρες στο Πακιστάν και αναφέρθηκε στο ζήτημα της κλιματικής αλλαγής.

Καλεί μάλιστα τους μουσουλμάνους να συμβάλουν στη δημιουργία ενός νέου οργανισμού που θα μελετήσει τις ισλαμικές χώρες κοντά σε υδάτινες περιοχές, ώστε να αποτραπούν καταστροφικές πλημμύρες στο μέλλον.

«Εκατομμύρια παιδιά είναι έξω στη φύση χωρίς τα βασικά, χωρίς πόσιμο νερό» αναφέρει μεταξύ άλλων στο διάρκειας 11 λεπτών μήνυμα. «Η μεγάλη κλιματική αλλαγή επηρεάζει το έθνος μας και προκαλεί μεγάλες καταστροφές σε όλο τον ισλαμικό κόσμο. Δεν επαρκεί να επιμένουμε στις ίδιες προσπάθειες ανακούφισης, καθώς καθίσταται κρίσιμο να χορηγήσουμε σκηνές, τρόφιμα και φάρμακα».Ο ηγέτης της Αλ Κάιντα αναφέρει επίσης ότι ο αριθμός των θυμάτων της κλιματικής αλλαγής είναι μεγαλύτερος από τον αριθμό των θυμάτων πολέμου.

Σε αντίθεση με τον οργισμένο τόνο που χρησιμοποιεί στα προηγούμενα μηνύματά του, στο τελευταίο εμφανίζεται περισσότερο ψύχραιμος και δείχνει να ενδιαφέρεται έντονα για την ανθρωπιστική κρίση στο Πακιστάν. Σύμφωνα με τους ειδικούς, προφανώς προσπαθεί να διευρύνει τη βάση των υποστηρικτών του, παρουσιάζοντας την Αλ Κάιντα ως οργάνωση που προσπαθεί να λύσει προβλήματα.

Το προηγούμενο μήνυμα του Οσάμα Μπιν Λάντεν είχε δημοσιοποιηθεί στις 25 Μαρτίου. Η αυθεντικότητα του νέου μηνύματος δεν έχει επιβεβαιωθεί, ωστόσο ειδικοί επισημαίνουν ότι η φωνή που ακούγεται μοιάζει με αυτή του ηγέτη της Αλ Κάιντα.

πηγή-tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου