Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010

Καμπάνες από σήμερα για το κάπνισμα.

Καμπάνες και πρόστιμα από σήμερα για το κάπνισμα το οποίο απαγορεύεται σε όλους τους κλειστούς δημόσιους και εργασιακούς χώρους, καθώς και σε χώρους εστίασης και ψυχαγωγίας. Ο Σεπτέμβριος, μήνας προσαρμογής για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου τελείωσε, ανοίγοντας για ακόμη μια φορά τη δημόσια συζήτηση γύρω από το θέμα του...

καπνού με τις υπέρ και τις κατά τοποθετήσεις να παίρνουν κοινωνικές, οικονομικές και ιδεολογικές προεκτάσεις, με τον νόμο να φαντάζει να μην εξασφαλίζει ακόμη την ειρηνική συνύπαρξη των αντιμαχόμενων μεριών.

«Η λογική μας είναι ότι θέλουμε ένα νέο πρότυπο κοινωνικής συμπεριφοράς, γι αυτό προχωρήσαμε στην καθολική απαγόρευση», τόνιζε η πρώην υπουργός Υγείας, κα Μ. Ξενογιαννακοπούλου, κατά τις πρώτες μέρες εφαρμογής του νόμου.

«Δεν πρόκειται να πατήσω σε μαγαζί που δεν μου επιτρέπεται το κάπνισμα, ακόμα και αν ήταν αγαπημένο μου στέκι ως τώρα. Δεν δίνω σε κανένα το δικαίωμα να με σώσει» απαντούσε λίγες μέρες μετά ο συνθέτης Θάνος Μικρούτσικος.

Και τα μέτωπα γύρω από την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου να παραμένουν, ακόμη και σήμερα, ανοικτά.

Μπαλκόνια, ταράτσες, ημιυπαίθριοι, διάδρομοι, κλιμακοστάσια και κλειστά γραφεία, κατά το Σεπτέμβριο, περίοδο χάριτος του νόμου, μετατράπηκαν σε καπνιστήρια σε δημόσιες υπηρεσίες, αλλά και σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, προκειμένου να βρεθεί μια μέση λύση.

πηγή-apogevmatini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου