Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2010

opinion on air

Αθάνατες ελληνικές πυγολαμπίδες....

Του Αναστάσιου Φούντογλου από το greek-publius.blogspot.com

Περνώντας χθές έξω απο το εκθεσιακό κέντρο των Κοίλων, οπου μιλούσε ο πρωθυπουργός, σε μια κατα τ΄ άλλα εντυπωσιακή  προεκλογική συγκέντρωση κομματικών παραγόντων, πράσινων φιλάθλων  και αυτοδιοικητικών υποψηφίων, αναρωτήθηκα  τί τύπος ανθρώπου είναι τελικά αυτός ο ερμος ο ψηφοφόρος που συνειδητά επιλέγει μια τέτοια κρύα νύχτα του κοζανίτικου φθινοπώρου να παραστεί σε μια κομματική φιέστα και να παίξει για μια φορά ακόμα τον άχαρο ρόλο του γραφικού κλακαδόρου.

Σαν Σήμερα...

451: Ολοκληρώνεται η Οικουμενική Σύνοδος της Χαλκηδόνας. Καθόρισε το ορθόδοξο δόγμα σχετικά με τις δύο φύσεις του Χριστού και καταδίκασε τον Μονοφυσιτισμό.

1755: Καταστροφικός σεισμός πλήττει την Πορτογαλία, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 90.000 άνθρωποι ή το 1/3 του πληθυσμού της χώρας.

Εικόνες του κόσμου

Μια ομιχλώδης ανατολή σ΄ένα ράντσο στο Κεντάκι των ΗΠΑ με το κοπάδι των βοοειδών να λούζεται από τις πρώτες αχτίδες του ήλιου. (AP )

πηγή-kathimerini.gr

Ισραήλ: Θεωρεί απειλή κατά της ασφάλειας την Google Earth και το iPhone

Διαδικτυακές υπηρεσίες, όπως το Google Earth και έξυπνες συσκευές όπως το iPhone επιτρέπουν σε ομάδες εξτρεμιστών να συλλέγουν πληροφορίες που μέχρι σήμερα ήταν διαθέσιμες μόνο σε κατασκόπους, δήλωσε ο διευθυντής της ισραηλινής υπηρεσίας εσωτερικής ασφάλειας.

Μικροσκοπικό ανθρώπινο συκώτι «γέννησε» εργαστήριο στις ΗΠΑ

Αμερικανοί επιστήμονες κατάφεραν για να δημιουργήσουν μικροσκοπικό ανθρώπινο συκώτι στο εργαστήριο με τη βοήθεια βλαστικών κυττάρων. Σύμφωνα με τους επιστήμονες το επίτευγμα αυτό δίνει ελπίδες για περισσότερες και εξατομικευμένες μεταμοσχεύσεις οργάνων στο μέλλον, ενώ παράλληλα προσφέρει νέες δυνατότητες πειραμάτων για την ανάπτυξη καλύτερων φαρμάκων για τις παθήσεις του ήπατος.

Νορβηγία ..η πιο ευημερούσα χώρα στον κόσμο.

Η Νορβηγία είναι και εφέτος για δεύτερη συνεχή χρονιά η πιο ευημερούσα χώρα στον πλανήτη, σύμφωνα με τον Δείκτη Ευημερίας του βρετανικού Legatum Ιnstitute για το 2010. Ακολουθούν στη δεύτερη και τρίτη θέση άλλες δύο σκανδιναβικές χώρες, Δανία και Φινλανδία, ενώ οι ΗΠΑ...

Φωτοβολταικά: 20.000 αιτήσεις στη ΔΕΗ

Μέχρι τα τέλη του μήνα θα έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο σχετικά με τη εγκατάσταση των φωτοβολταικών, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος». Με τις αιτήσεις στη ΔΕΗ να φτάνουν ήδη τις 20.000, το ΥΠΕΚΑ δεσμεύθηκε να ολοκληρώσει το ξεκαθάρισμα μέχρι το τέλος του Νοεμβρίου, αφού προηγουμένως αποτυπωθεί το δυναμικό απορρόφησης των δικτύων ανά νομό και περιφέρεια.

Άνω-κάτω έκανε το ΔΝΤ τη Ρουμανία.

Οι ειδικοί του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) ζήτησαν από το υπουργείο Αγροτικής Οικονομίας και Ανάπτυξης, την απαλοιφή από τον προϋπολογισμό του, των επιδοτήσεων πετρελαίου προς τους αγρότες, για το 2011. Παράλληλα, η υπόδειξη αυτή του ΔΝΤ συνοδεύεται με αντίστοιχη υπόδειξη για την καταβολή των επιχορηγήσεων προς τους κτηνοτρόφους, από ευρωπαϊκά κονδύλια.

Daily Telegraph: Συμφέρει την Ελλάδα η ελεγχόμενη χρεοκοπία

Yπέρ της ελεγχόμενης χρεοκοπίας τάσσεται για την Ελλάδα η βρετανική εφημερίδα DailyTelegraph, σε συνέχεια της  πρότασης της Γερμανίδας καγκελάριου Μέρκελ  για την ανάγκη να μοιραστούν οι  κάτοχοι κρατικών ομολόγων τα βάρη μιας πιθανής μελλοντικής διάσωσης.

Κλειστά τα σχολεία 5 κ' 8 Νοεμβρίου λόγω των εκλογών

Κλειστά θα παραμείνουν την Παρασκευή 5 και τη Δευτέρα 8 Νοεμβρίου όλα τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, λόγω της διενέργειας των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών της 7ης Νοεμβρίου, σύμφωνα με εγκύκλιο που έστειλε σε όλα τα σχολεία, το Υπουργείο Παιδείας.

Μηχανή αναζήτησης με… «ανθρώπινο άγγιγμα»

Μια «ανθρωποκεντρική» μηχανή αναζήτησης, που μπλοκάρει τα άσχετα αποτελέσματα και δίνει αμέσως στο χρήστη τις πληροφορίες που ζητά, υποστηρίζει ότι δημιούργησε μια μικρή εταιρεία της Silicon Valley.

Η γελιογραφία της ημέρας

Το αλκοόλ «πιο επικίνδυνο από την ηρωίνη και την κοκαΐνη»

Αν κανείς εξετάσει τις επιπτώσεις των καταχρήσεων όχι μόνο στην υγεία αλλά και στην κοινωνία ως σύνολο, το αλκοόλ είναι πιο επιζήμιο ακόμα και από τα σκληρότερα παράνομα ναρκωτικά, καταλήγει ανεξάρτητη βρετανική μελέτη.

Ρουμπίνι: «θέμα χρόνου η πτώχευση της Ελλάδας»

Σε συνέντευξή του στο οικονομικό περιοδικό «Capital» ο διεθνούς φήμης οικονομολόγος-αναλυτής επισημαίνει ότι «η πτώχευση της Ελλάδας είναι θέμα χρόνου»,  καθώς στην περίπτωση της Ελλάδας, όπως λέει χαρακτηριστικά, «τα δεδομένα μιλούν μια πολύ καθαρή γλώσσα».

«Πράσινα» τέλη για όσους αγοράζουν Ι.Χ. από σήμερα

Τέλη κυκλοφορίας τα οποία θα υπολογίζονται βάσει των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα θα πληρώσουν για το 2011, όσοι αγοράσουν Ι.Χ. και μοτοσικλέτες από σήμερα και στο εξής. Δείτε πως θα υπολογίζονται για όλα τα Ι.Χ. της ελληνικής αγοράς στο εργαλείο του enet.gr.

Aston Martin One-77

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται οι δοκιμές της Aston Martin One-77, αφού η εταιρεία θέλει να είναι σίγουρη για το αυτοκίνητο που θα παραδώσει στους μόλις 77 εκλεκτούς πελάτες της, που πλήρωσαν για αυτήν το ποσό των 1,34 εκατομμυρίων ευρώ για να την αποκτήσουν.