Κυριακή 21 Μαρτίου 2010

Ήξερες ότι...

Τα στοιχεία του πληκτρολογίου της γραφομηχανής -και σήμερα των ηλεκτρονικών υπολογιστών- τοποθετήθηκαν μπερδεμένα από τον Christopher Latham το 1868 για να μπερδεύει τις γραμματείς και να μην μπλοκάρουν από την ταχύτητά τους τις μηχανές!

27η αγωνιστική στη Super League

Ο Ολυμπιακός επικράτησε με 1-0 του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ και ανέβηκε στη δεύτερη θέση, τέσσερις βαθμούς πίσω από τους «πράσινους», οι οποίοι παρά την ήττα τους έχουν ακόμα το πάνω χέρι στην διεκδίκηση του τίτλου. Και αυτό γιατί ο ΠΑΟΚ έμεινε στο -5 από την κορυφή, μετά την ήττα του στο ντέρμπι των «δικεφάλων» στην Τούμπα με 1-0 από την ΑΕΚ. Χωρίς ιδιαίτερες διαφοροποιήσεις στα δεδομένα της μάχης των πλέι οφ, αλλά και της «σωτηρίας», ολοκληρώθηκε η 27η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ. Ο ΠΑΣ Γιάννινα κέρδισε 1-0 τον Ατρόμητο, αλλά παράλληλα νίκησαν τόσο ο Λεβαδειακός με 2-0 του Πανθρακικού, όσο και η Ξάνθη με 2-0 του Αστέρα Τρίπολης. Ο Ηρακλής «καθάρισε» στο Ηράκλειο με 3-1 επί του Εργοτέλη που μπαίνει σε περιπέτεις. Στην «κούρσα» για τα πλέι οφ, είχαμε ισοπαλίες 1-1 στο Πανιώνιος - Αρης και 3-3 στο Καβάλα - Λάρισα.

Δείτε την Βαθμολογία...

«Υπέρ» της βοήθειας στην Ελλάδα ο Μπερλουσκόνι

«Η Ιταλία είναι απολύτως υπέρ της βοήθειας από την Ευρωπαϊκή Ένωση στην Ελλάδα», δήλωσε στο Reuters ο ιταλός πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Μιλώντας στο περιθώριο προεκλογικής συγκέντρωσης στην Μπολόνια, ο Ιταλός πρωθυπουργός σημείωσε ότι «ακόμη είναι πολύ νωρίς για να πούμε αν η ελληνική οικονομική κρίση θα βρεθεί στο επίκεντρο της Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε την Πέμπτη, στις Βρυξέλλες». «Δεν το έχουμε ακόμα συζητήσει αυτό», πρόσθεσε ο ιταλός πρωθυπουργός.

πηγή-tvxs.gr

Μ. Χρυσοχοΐδης: Η ολέθρια πολιτική της ΝΔ παράγει ακόμη αποτελέσματα

«Ο υπεύθυνος του Τομέα Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας θα έπρεπε να γνωρίζει ότι θαύματα δεν γίνονται. Η ολέθρια πολιτική που ακολούθησε το κόμμα του, όταν είχε τη διακυβέρνηση της χώρας, σε κάθε πεδίο κυβερνητικής πολιτικής, εξακολουθεί δυστυχώς να παράγει αποτελέσματα ακόμη και σήμερα». Τα παραπάνω δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, απαντώντας στον κ. Δένδια, ο οποίος χαρακτήρισε την Αθήνα «αφύλαχτη» πόλη μετά τις τρεις βομβιστικές επιθέσεις των δύο τελευταίων ημερών.

πηγή-naftemporiki.gr

Η ΠΑΣΚΕ αναδείχθηκε πρώτη δύναμη στη ΓΣΕΕ

Με την καταμέτρηση των ψηφοδελτίων για την εκλογή της νέας 45μελούς διοίκησης της ΓΣΕΕ και των οργάνων της ολοκληρώνεται το 34ο συνέδριο της Συνομοσπονδίας στη Χαλκιδική. Η ΠΑΣΚΕ αναδείχθηκε πρώτη δύναμη, αυξάνοντας κατά μία τις έδρες της στη διοίκηση.

πηγή-in.gr

Έξαλλος για τα ροζ παπούτσια ο Καπέλο

Η επιλογή του μεσοεπιθετικού της Εθνικής Αγγλίας, Τίο Γουόλκοτ να φορέσει ροζ παπούτσια, προκάλεσε την αντίδραση του Ιταλού τεχνικού. "Δε μπορώ να καταλάβω πως ένας παίκτης επιλέγει να αγωνιστεί στην Εθνική ομάδα της χώρας του με ροζ παπούτσια", φέρεται να είπε ο Φάμπιο Καπέλο, στα αποδυτήρια του φιλικού αγώνα, που είχε διεξαχθεί στις αρχές Μαρτίου.

πηγή-newsit.gr

Ελληνόφωνα δημοτικά ζητούν οι Πομάκοι

Την ίδρυση ελληνόφωνων δημόσιων δημοτικών σχολείων στην ορεινή Θράκη, ώστε τα παιδιά τους να διδάσκονται μόνο στην ελληνική γλώσσα, ζητούν μέσω του Πολιτιστικού Συλλόγου Ξάνθης οι Πομάκοι.

πηγή-enet.gr

Τοπικά: Συνελήφθη 23χρόνος για αποπλάνηση ανηλίκου

Mε την βαριά κατηγορία της αποπλάνησης ανηλίκου (ηλικίας 10 χρονών), συνελήφθη χθες (Σάββατο) το μεσημέρι 23χρονος Έλληνας, κάτοικος του τοπικού διαμερίσματος Βαθυλάκκου στο Δήμο Σερβίων. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του kozan.gr, ο 23χρονος παρέσυρε το ανήλικο αγοράκι σε ερημική τοποθεσία , κοντά σε αγρόκτημα στο δρόμο Βαθυλάκκου - Μεσιανής.


πηγή-kozan.gr

VW στην F1 μέσω Williams;

Σύμφωνα με τελευταία δημοσιεύματα στη Γερμανία, πολύ πιθανό είναι να έρθει μία σημαντική συνεργασία ανάμεσα στη Williams και τη Volkswagen. O ιδρυτής της ομάδος, Sir Frank Williams, ενδέχεται, μετά την πώληση του 20% στον Αυστριακό Toto Wolff να πουλήσει ένα ακόμα μερίδιο στη VW. «Είμαστε δυνατότεροι με έναν κατασκευαστή παρά ως ιδιωτική ομάδα. Δεν τίθεται.» φαίνεται να είπε ο 67χρονος Williams. «Και φυσικά έχουμε συγγένεια με τη Γερμανία. Θυμάμαι καλά που πηγαίναμε στους αγώνες με λεωφορεία VW και μερικές φορές κοιμόμασταν και σε αυτά.» πρόσθεσε. «Τα Γερμανικά αυτοκίνητα είναι εξαιρετικά. Με τη Mercedes, η Brawn κέρδισε τον τίτλο πέρυσι και η McLaren τον προηγούμενο χρόνο. Και τώρα αυτοί (Mercedes) βρίσκονται εκεί με τη δικιά τους ομάδα.»

Λέτε η Williams να είναι το παραθυράκι της Volkswagen στη Formula 1;

πηγή-autotriti.gr

Επένδυση ζωής ο ύπνος

Κάποτε ο ύπνος εθεωρείτο χαμένος χρόνος ή «μικρός θάνατος». Σήμερα, αξολογείται ως επένδυση ζωής, καθώς η έλλειψή του μπορεί να οδηγήσει ακόμη και στο θάνατο. Μελέτες έδειξαν ότι πειραματόζωα, που αναγκάστηκαν να μείνουν άυπνα επί 20 ημέρες, κατέληξαν. Η ανάγκη του οργανισμού για ύπνο, η οποία εκφράζεται με την υπνηλία, είναι αντίστοιχη της δίψας, ή της αίσθησης της πείνας, όταν λείπει η τροφή, ή το νερό.

Διαβάστε περισσότερα - http://www.ant1online.gr/Science/Health/Pages/20103/49dd1aa5-2c7c-4cdd-afee-77b5d9fae5d6.aspx

Επεισόδια στο ΟΑΚΑ πριν το ντέρμπι των «αιωνίων»

Άσχημα ξεκίνησε το ντέρμπι μεταξύ του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού στο Ολυμπιακό Στάδιο, καθώς κατά την άφιξη της αποστολής των «ερυθρολεύκων» στις 17:300 σημειώθηκαν έντονα επεισόδια στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου. Ομάδα χούλιγκαν εκτόξευσε πλήθος αντικειμένων στο πούλμαν που μετέφερε την ομάδα του Ολυμπιακού, ενώ όταν έγινε προσπάθεια από τις αστυνομικές δυνάμεις για να τους απωθήσουν, άρχισαν να εκτοξεύουν και προς αυτές αντικείμενα. Η κατάσταση ηρέμησε λίγα λεπτά αργότερα, αλλά η ατμόσφαιρα είναι ακόμα τεταμένη.

πηγή-naftemporiki.gr

«Υπερελαστικός σίδηρος» θα σώζει κτήρια και ασθενείς

Ερευνητές στην Ιαπωνία παρουσίασαν ένα «υπερελαστικό» κράμα σιδήρου που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί στον οπλισμό αντισεισμικών κτηρίων, καθώς και σε καθετήρες για ακόμα πιο λεπτές ιατρικές επεμβάσεις.. Το πρωτοποριακό κράμα που παρουσιάζεται στο περιοδικό Science διατηρεί τη «μνήμη» του σχήματός του, έχει δηλαδή την ιδιότητα να...

Σχολείο για μετανάστες στην Θεσσαλονίκη

Επίσκεψη σε σχολείο εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας σε μετανάστες, που λειτουργεί στον Δήμο Συκεών Θεσσαλονίκης, έκανε η υφυπουργός Εσωτερικών Θεοδώρα Τζάκρη και ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Σωκράτης Ξυνίδης, συνοδευόμενοι από τον δήμαρχο Σίμο Δανιηλίδη. Συναντήθηκαν με μετανάστες, που παρακολουθούν τα μαθήματα, και εκπαιδευτικούς, κι ενημερώθηκαν για τα αποτελέσματα της προσπάθειας. Τόσο η κ. Τζάκρη όσο και ο κ. Ξυνίδης επαίνεσαν την προσπάθεια....

Ντοκιμαντέρ για τα Γρεβενά

"Γρεβενά-Πρασίνου Χώρα" είναι ο τίτλος του ντοκιμαντέρ που γυρίστηκε από τον σκηνοθέτη Γιάννη Κουτσομύτη και προβλήθηκε χθες το βράδυ στο Κέντρο Πολιτισμού του Δήμου Γρεβενών.
Ο κινηματογραφικός φακός αποτυπώνει ανάγλυφα την περιοχή των Γρεβενών, καταγράφοντας τις φυσικές ομορφιές, τα αξιοθέατα και μνημεία, τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, τα έθιμα και παραδόσεις αλλά και τη σημερινή ανθρώπινη δημιουργία και δραστηριότητα.
Τη δημοσιογραφική επιμέλεια έχει η Σίσσυ Νίκα, ενώ τα γυρίσματα έγιναν μετά από πολλές επισκέψεις του σκηνοθέτη και του κινηματογραφικού συνεργείου στην περιοχή.

Διαβάστε περισσότερα - http://www.agelioforos.gr/default.asp?pid=7&ct=1&artid=33691

Δύο μήνες μετά το σεισμό η Αϊτή γέμισε... χιόνια

Ο δαίμων του τυπογραφείου χτύπησε και στην Αμερική. Δύο μήνες μετά το σεισμό στην Αϊτή, πρωτοσέλιδο της εφημερίδας The Seattle Times παρουσιάζει ρεπορτάζ της από τη σεισμόπληκτη χώρα συνοδεύοντάς το με μία φωτογραφία που δείχνει τη...χιονισμένη Αϊτή, παράδεισο του snowboard.

πηγή-tvxs.gr

Εικόνες του κόσμου

Προτεινόμενο κρασί

Πρασινοκίτρινο χρώμα με έντονο άρωμα βερίκοκου και μελιού, με νότες από κίτρο και λεμόνι, τα οποία παντρεύονται με την κοσμοπολίτικη ποικιλία Sauvignon και δίνουν ένα πλούσιο άρωμα εξωτικών φρούτων και ροδάκινου. Μία πλούσια, δροσερή και όμορφα ισορροπημένη γεύση, ευχάριστη οξύτητα και αρωματική επίγευση.

"Ντέρμπι" κορυφής

Το μεγάλο ντέρμπι των «αιωνίων αντιπάλων» στο Ολυμπιακό στάδιο μεταξύ του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού δεσπόζει από το πρόγραμμα της 27ης ημέρας του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκα. Η ομάδα της Αθήνας θέλει τη νίκη για να βρεθεί αγκαλιά με τον τίτλο. Μετά την ήττα από την Σταντάρ Λιέγης και τον αποκλεισμό από την Ευρώπη, όλοι πλέον ασχολούνται με το ντέρμπι κόντρα στον Ολυμπιακό, με πάθος νίκης ώστε να «κλειδώσει» ο φετινός τίτλος. Ο Νίκος Νιόπλιας δεν υπολογίζει...

Σπείραμε με την ψήφο μας αυτοκαταστροφή

Tου Χρήστου Γιανναρά

Τον πανικό δεν τον γεννάει η οικονομική χρεοκοπία, τον γεννάει η κυρίαρχη στη χώρα αλογία. Αλογία θα πει: να μη λειτουργεί στον δημόσιο βίο καμιά λογική. Αν οι νόμοι συνοψίζουν την κοινή λογική για κοινή προστασία, η αλογία είναι ταυτόσημη με την ανομία, την ανεμπόδιστη αυθαιρεσία. Ακυρώνει η αλογία κάθε ενδεχόμενο κοινής συν-εννόησης, κάθε θεσμική δυνατότητα επιβολής των νόμων. Εικόνα πόλης παραδομένης σε μανιακούς βανδάλους για πολλοστή, μέσα σε ένα χρόνο, φορά. Τσακισμένες βιτρίνες, θρυμματισμένες ορθομαρμαρώσεις, ο μόχθος του εμπορευόμενου και ο βιοπορισμός του μισθωτού κατεστραμμένοι...

Σύληση τάφων Κυπρίων αρχιερέων

Στην εξιχνίαση υπόθεσης σύλησης τάφων Κυπρίων αρχιερέων στο κοιμητήριο Αγίου Σπυρίδωνος στη Λευκωσία, προχωρεί η κυπριακή Αστυνομία. Η υπόθεση αφορά στη σύληση των τάφων των Αρχιεπισκόπων Κυρίλλου Β’, Κυρίλλου Γ’ και Σωφρονίου Γ’. Σύμφωνα με την Αστυνομία γύρω στις 03.30 το πρωί αστυνομική περίπολος αντιλήφθηκε ότι είχε ξεσπάσει πυρκαγιά σε σωρό από σκουπίδια, στον περίβολο του ιερού ναού. Κλήθηκε η πυροσβεστική, ενώ αστυνομικοί που πήγαν στη σκηνή για έρευνες διαπίστωσαν ότι...

Η ιστορία του καπνίσματος

Οι πρώτοι που ανακάλυψαν τις χαλαρωτικές ιδιότητες του καπνού ήταν οι Ινδιάνοι. Συνήθιζαν να καπνίζουν πίπα ή πούρο. Με την άφιξη των πρώτων ευρωπαίων στην αμερικανική ήπειρο τον 15ο αιώνα, η συνήθεια αυτή πέρασε στην Ευρώπη και κατόπιν εξαπλώθηκε βαθμιαία σ' όλο τον κόσμο. Από τότε ακόμα υπήρξαν και οι πρώτες αντιδράσεις. Το 1604 ο βασιλιάς της Αγγλίας Ιάκωβος Α' κατήγγειλε τη χρήση του καπνού...

Συνεχίζει να υφίσταται ο ιός της γρίπης Η1Ν1

Η "πανδημία" της γρίπης Η1Ν1 συνεχίζει να υφίσταται και ο αριθμός των θανάτων παγκοσμίως έχει φτάσει τους 16.813 από την ημέρα της εμφάνισης του ιού στα τέλη του Μαρτίου και στις αρχές Απριλίου του 2009, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ). Μέχρι τις 14 Μαρτίου ο ιός Η1Ν1 είχε εντοπιστεί σε 213 χώρες και περιοχές του Κόσμου και έχει προκαλέσει το θάνατο 100 ανθρώπων μέσα στην τελευταία εβδομάδα. Τα περισσότερα από τα θύματα καταγράφονται στο βόρειο ημισφαίριο.

πηγή-ert.gr

Το «μενού» Γιώργου με... τα 150 δισ. $

Μία πρώτη κίνηση για επενδύσεις Ελληνοαμερικανών εκατομμυριούχων στην Ελλάδα με στόχο την ενίσχυση της οικονομίας της ήταν το δείπνο που παρατέθηκε προς τιμή του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου στην Ουάσιγκτον, το βράδυ της 9ης Μαρτίου. Στη δεξίωση που προηγήθηκε του δείπνου συμμετείχε και ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον, ο οποίος ανακοίνωσε στον πρωθυπουργό την ετοιμότητά του να υποστηρίξει τη μάχη που δίνεται σ’ όλο τον κόσμο για να αλλάξει η εικόνα της Ελλάδας και να βοηθηθεί η οικονομία της. Το θέμα της αλλαγής της εικόνας της Ελλάδας συζήτησαν και οι ομογενείς με τον κ. Παπανδρέου και τους συνεργάτες του.

Διαβάστε περισσότερα - http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11378&subid=2&pubid=10752962

Νέες κινητοποιήσεις Βενζινοπωλών

Απόφαση με την οποία εξουσιοδοτείται το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδος να κηρύξει νέες κινητοποιήσεις, χωρίς να αποκλείεται η απεργία, έλαβε την Κυριακή η Γενική Συνέλευση του κλάδου που συνεδρίασε στην Αθήνα. Η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών θα καταθέσει αυτή την εβδομάδα τις απόψεις της για το φορολογικό νομοσχέδιο ενώ θα επιδιώξει και συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών. Υπενθυμίζεται ότι στην απεργία των βενζινοπωλών την περασμένη εβδομάδα παρατηρήθηκε ρήγμα στους κόλπους των πρατηριούχων, με την έτερη ομοσπονδία, την ΠΟΠΕΚ, να ανακοινώνει ότι δεν θα λάβει μέρος στο κλείσιμο των πρατηρίων δηλώνοντας ικανοποιημένη από τη στάση του υπουργείου Οικονομικών.

πηγή-in.gr

Κλιμακώνουν τις προκλήσεις οι Τούρκοι

Η τουρκική πολεμική αεροπορία κλιμακώνει τις προκλήσεις στο ανατολικό Αιγαίο, καθώς το πρωί της Κυριακής δύο τουρκικά F -16 επιχείρησαν να αναχαιτίσουν ελικόπτερο του λιμενικού εντός του εθνικού εναέριου χώρου. Πιο συγκεκριμένα, το ελικόπτερο πετούσε για λογαριασμό της FRONTEX βόρεια του Φαρμακονησίου, όταν τα τουρκικά μαχητικά το πλησίασαν σε απόσταση μόλις μισού ναυτικού μιλίου. Αμέσως τα τουρκικά F -16 αναχαιτίστηκαν από δύο ελληνικά Μιράζ. Κατά την αναχαίτισή τους, τα τουρκικά αεροσκάφη πέταξαν πάνω από το Φαρμακονήσι. Υπενθυμίζεται ότι ανάλογο περιστατικό σημειώθηκε και την Παρασκευή.

πηγή-skai.gr

Η γελοιογραφία της ημέρας

«Στενή σχέση» της Τουρκίας με την ΕΕ προτείνει η Μέρκελ

Μια εναλλακτική πρόταση στους όρους της σχέσης της Τουρκίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση αναμένεται να διατυπώσει η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, στο πλαίσιο της επικείμενης επίσκεψής της στην Τουρκία στα τέλη του Μαρτίου. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δηλώσεις της στο γερμανικό ραδιόφωνο, η Άνγκελα Μέρκελ θα προτείνει τη θέσπιση μιας «πολύ στενής σχέσης» της Τουρκίας με την ΕΕ, αντί της πλήρους ένταξής της σε αυτή, αφού δεν πληροί προς το παρόν όλες τις απαιτούμενες προϋποθέσεις. Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Γερμανία καταθέτει ανάλογες προτάσεις. Η Τουρκία όμως έχει κατ’ επανάληψη στο παρελθόν απορρίψει κάθε τέτοιου είδους «λύση», αφού επιθυμεί την πλήρη ένταξή της στην ΕΕ.

πηγή-zougla.gr

Έκρηξη ηφαιστείου στην Ισλανδία

Εξερράγη σήμερα τα ξημερώματα ανενεργό ηφαίστειο εδώ και 200 χρόνια, 120 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα της Ισλανδίας το Ρέυκιαβικ. Η έκρηξη έγινε κοντά στον παγετώνα Εϊαφιαλαϊοκουλ (Eyjafjallajoekull) προκαλώντας ρήγμα ενός χιλιομέτρου και στέλνοντας πίδακες λάβας εκατοντάδες μέτρα ψηλά. Οι αρχές απομάκρυναν εκατοντάδες κατοίκους από την περιοχή, ενώ ο εναέριος χώρος της Ισλανδίας έχει κλείσει.

πηγή-enet.gr

Στα χαρακώματα Αλογοσκούφης - Παπαθανασίου

Πυρά και υπονοούμενα ανταλλάσσουν οι υπουργοί Οικονομίας των κυβερνήσεων Καραμανλή, Γιώργος Αλογοσκούφης και Γιάννης Παπαθανασίου, μέσω των κυριακάτικων εφημερίδων. Αιτία της αντιπαράθεσης αποτελεί η σημερινή, δυσχερής κατάσταση της οικονομίας και οι ευθύνες που τους καταλογίζονται για τον δημοσιονομικό εκτροχιασμό της χώρας.

πηγή-enet.gr

«Αντισυνταγματική η φορολόγηση της Εκκλησίας»

Ως ανήθικη και αντισυνταγματική χαρακτηρίζει ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος τη φορολόγηση με 20% των όσων εισπράττει η Εκκλησία, ενώ προειδοποιεί με προσφυγή στα ελληνικά και ευρωπαϊκά δικαστήρια.

πηγή-kathimerini.gr