Δευτέρα 8 Μαρτίου 2010

Βρέθηκε η σορός του Τ. Παπαδόπουλου;

Ισχυρές δυνάμεις έχουν αποκλείσει το κοιμητήριο του Στροβόλου. Στο σημείο έσπευσαν η σύζυγός του και τα παιδιά του τέως προέδρου Τάσσου Παπαδόπουλου για να δουν από τα ρούχα εάν πρόκειται για τη σορό του Τάσσου Παπαδόπουλου.

πηγή-NewsIt.gr

Θεμελιώδες δικαίωμα το Διαδίκτυο για την πλειονότητα του κόσμου

Σχεδόν οκτώ στους δέκα ανθρώπους που συμμετείχαν σε έρευνα του BBC σε 26 χώρες θεωρούν θεμελιώδες δικαίωμα την πρόσβαση στον Παγκόσμιο Ιστό. Οι κυβερνήσεις «πρέπει να θεωρούν το Διαδίκτυο βασική υποδομή όπως τους δρόμους» σχολίασε εκπρόσωπος του ΟΗΕ.

Διαβάστε περισσότερα - http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=1114432&lngDtrID=252

Κλειστά τα σχολεία αύριο 9-3-10 στους Νομούς Κοζάνης, Φλώρινας, Γρεβενών και Καστοριάς

Το βιβλίο της εβδομάδας

Η γάτα μέσα μας
The cat inside

Συγγραφέας:  Burroughs William S.

Εκδότης:  Απόπειρα

Π. Κουκουλόπουλος: «Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι έχουν τελειώσει τα ψέματα, έχει λήξει ένα μοντέλο, του να ζούμε με δανεικά.»

Διαβάστε την συνέντευξη - http://news.ert.gr/el/ellada/synenteykseis-net-105-8/34103-p-koukoulopoulos-prepei-na-syneiditopoiisoume-oti-exoun-teleiosei-ta-psemata-exei-liksei-ena-montelo-tou-na-zoume-me-daneika

2,8 εκ ευρώ για την Αϊτή

Τα 2.800.000 ευρώ έφτασε η προσφορά των ελλήνων πολιτών στο κάλεσμα του ΣΚΑΪ και της UNICEF για να συγκεντρωθούν χρήματα για την ανακούφιση των πληγέντων της σεισμόπληκτης Αϊτής. Τα χρήματα συγκεντρώθηκαν τόσο κατά τη διάρκεια του ραδιοτηλεοπτικού Μαραθωνίου που διοργάνωσε ο ΣΚΑΪ στις 25 Ιανουαρίου όσο και από τις προσφορές των πολιτών που συνεχίστηκαν έως τις 26 Φεβρουαρίου.

πηγή-skai.gr

Χ. Κλίντον: Στηρίζουμε τα βήματα που κάνει η Ελλάδα

Η συνεργασία ΗΠΑ – Ε.Ε. για την αντιμετώπιση της κερδοσκοπίας είναι εξαιρετικής σπουδαιότητας υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στις κοινές του δηλώσεις με την Αμερικανίδα υπουργό Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον αμέσως μετά το τέλος της συνάντησής τους στην Ουάσιγνκτον.
Από την πλευρά της, η κ. Κλίντον συνεχάρη τον Ελληνα πρωθυπουργό για ό,τι κάνει στην τρέχουσα δύσκολη οικονομική συγκυρία.
«Ο Ελληνας πρωθυπουργός δεν ζήτησε κάτι από τις ΗΠΑ, υποστηρίζουμε τα βήματα που κάνει η Ελλάδα, συγχαίρουμε την κυβέρνηση για τα γρήγορα βήματα για τις αλλαγές που καλείται να εφαρμόσει δεδομένης της κατάστασης που κληρονόμησε», υπογράμμισε μεταξύ άλλων η Αμερικανίδα ΥΠΕΞ.

«Εργαζόμαστε από κοινού για την αντιμετώπιση των προβλημάτων… Εχουμε κοινές προκλήσεις να αντιμετωπίσουμε και μία εξ αυτών είναι η οικονομική πρόκληση», σημείωσε η κ. Κλίντον.

Παράλληλα, η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ χαρακτήρισε την Ελλάδα υπερπολύτιμο σύμμαχο ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον πρωθυπουργό για τη συνεισφορά της Ελλάδας στο Αφγανιστάν.

πηγή-naftemporiki.gr

Η ελληνική αγορά αντέχει μόνο λίγες υγιείς εφημερίδες



Μια παλιά συνέντευξη που μας δείχνει το μέλλον των εφημερίδων


Του Βασίλη Nέδου

Το μέλλον του Τύπου έχει απασχολήσει ουκ ολίγες φορές την τελευταία δεκαετία πολλούς, κυρίως τους άμεσα ενδιαφερόμενους, εκδότες και δημοσιογράφους. «Χρυσή» συνταγή για τη διάσωσή του δεν φαίνεται να υπάρχει, ωστόσο καλό είναι να ε
πισημαίνονται τουλάχιστον όσα έχουν διαπιστωθεί έως σήμερα. Εύκολες απαντήσεις -δυστυχώς- δεν υπάρχουν. Στη σκέψη των περισσοτέρων κυριαρχούν τα εξής ερωτήματα:

Τοπικά: Στο διαδίκτυο οι αναλύσεις για την ποιότητα του αέρα και του νερού στο νομό Κοζάνης

Τα αποτελέσματα αναλύσεων πόσιμου νερού κατά περιοχή και η ποιότητα της ατμόσφαιρας στο νομό Κοζάνης, είναι προσβάσιμα από κάθε πολίτη, μέσα από την ιστοσελίδα του Κέντρου Περιβάλλοντος. Το κέντρο εεπαναξιολογήθηκε πρόσφατα και θεωρείται διαπιστευμένο εργαστήριο, σύμφωνα με την πιστοποίηση ISO.

πηγή-enet.gr

Τσάμπιονς Λιγκ: Τέσσερα εισιτήρια ζητούν… κάτοχο

Η Άρσεναλ υποδέχεται την Τρίτη στο Λονδίνο την Πόρτο στη ρεβάνς του 2-1 του Ντραγκάο, ενώ η Φιορεντίνα την ίδια βραδιά φιλοξενεί την Μπάγερν στο «Αρτέμιο Φράνκι». Την Τετάρτη διασταυρώνουν τα ξίφη τους η Ρεάλ με τη Λιόν στη Μαδρίτη και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με τη Μίλαν στο «Ολντρ Τράφορντς» στις ρεβάνς της φάσης των «16».

πηγή-enet.gr

24ωρη απεργία της ΕΣΗΕΜ-Θ στις 11 Μαρτίου στη Θεσσαλονίκη

Εικοσιτετράωρη απεργία θα πραγματοποιήσει στις 11 Μαρτίου, η Ένωση Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης, στο πλαίσιο κινητοποίησης της ΓΣΕΕ.

πηγή-apogevmatini.gr

«Σανίδα σωτηρίας» για 100.000 επιχειρήσεις με χρέη

«Ένεση» ρευστότητας, ύψους 2 δισ. ευρώ, στην αγορά προκειμένου να μη βάλουν «λουκέτο» τουλάχιστον 100.000 επιχειρήσεις που βρίσκονται στο «κόκκινο», εξαιτίας των οφειλών τους σε ασφαλιστικά ταμεία, εφορία και προμηθευτές, προβλέπουν τα δύο νέα προγράμματα που προωθεί το Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας (ΥΠΟΙΑΝ).

Διαβάστε περισσότερα - http://www.agelioforos.gr/default.asp?pid=7&ct=1&artid=31493

Πολιτικός λόγος Αντ. Σαμαρά, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

 Διάγουμε ημέρες προτόγνωρης κρίσης, όπου καταρρέουν δικαιώματα μιας ολόκληρης γενιάς, καθώς και τα στερεότυπα μιας ολόκληρης κοινωνίας. καταρρέουν οι εμμονές μιας πολιτικής ελίτ, αλλά και το μοντέλο ανάπτυξης που βασίστηκε στην αναδιανομή δανεικών.
  Σημαντικό πολιτικό λόγο, στη Συνδιάσκεψη για τις Γυναίκες, ανέπτυξε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κος Αντ Σαμαράς, κάνοντας λόγο  για το τέλος αυτού που λέμε ως σήμερα "Μεταπολίτευση", και για τις πολιτικές ελίτ που δεν κατάφεραν για πολλά χρόνια να κάνουν πράξη τις προσδοκίες του ελληνικού λαού.

Διαβάστε περισσότερα - http://www.e-typos.com/content.aspx?cid=3244&catid=13

Δάνεια έως 25.000 ευρώ σε άνεργους

Πράσινο φως στη χορήγηση «μικροδανείων», έως 25.000 ευρώ σε ανέργους, προκειμένου να φτιάξουν τη δική τους μικρή επιχείρηση, άναψε το Συμβούλιο των Υπουργών Εργασίας και Κοινωνικών θεμάτων της ΕΕ από τις Βρυξέλλες. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, τα λεγόμενα «μικροδάνεια» θα δίδονται για τη δημιουργία μικρών επιχειρήσεων που θα απασχολούν κάτω από 10 εργαζομένους. Η βοήθεια απευθύνεται, κυρίως, σε αδύναμες ή ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, «ώστε να μπορέσουν να κάνουν ένα νέο ξεκίνημα», όπως τόνισε ο επίτροπος, αρμόδιος για θέματα απασχόλησης και κοινωνικών υποθέσεων, Λάζλο Αντόρ. Οι δανειολήπτες θα μπορούν να επωφεληθούν από ένα πρόγραμμα κατάρτισης και βοήθειας για τη σύσταση της επιχείρησής τους, μέσω του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου. Το συνολικό πακέτο των ευρωπαϊκών «μικροδανείων» ανέρχεται σε 100 εκατ. ευρώ για την περίοδο 2010-2013 και εκτιμάται ότι σε συνεργασία με διεθνή χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, όπως π.χ. η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων θα επενδυθούν πάνω από 500 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Επιτροπής, αναμένεται να χορηγηθούν περίπου 45 χιλιάδες μικροδάνεια μέσα σε μία οχταετία.

πηγή-zougla online.gr

Η G20 πρέπει να ηγηθεί τον αγώνα κατά της κερδοσκοπίας, λέει ο Γ.Παπανδρέου

Ο Γιώργος Παπανδρέου κάλεσε τις χώρες του G20 να ηγηθούν των προσπαθειών αντιμετώπισης της κερδοσκοπίας στις αγορές. Μιλώντας σε εκδήλωση του Ιδρύματος Brookings στην Ουάσινγκτον, ο πρωθυπουργός προειδοποίησε ότι αν δεν γίνει αυτό, θα μπορούσε να υπάρξει μια δεύτερη παγκόσμια χρηματοοικονομική κρίση.

Διαβάστε περισσότερα - http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=1114360&lngDtrID=244

Δικογραφία σε βάρος δέκα παιδιών στη Σπάρτη

Δικογραφία σε βάρος δέκα παιδιών 14 έως 17 ετών και τριών ενηλίκων 18,19 και 23 ετών σχηματίζει η Ασφάλεια Σπάρτης, για την εμπρηστική επίθεση σε κατάλυμα που διέμεναν δέκα οικονομικοί μετανάστες από το Μπαγκλαντές στη λακωνική πρωτεύουσα, που παραπέμπει σε ρατσιστική ενέργεια. Όλοι εκτός από τον 23χρονο είναι μαθητές.


πηγή-skai.gr

Προτεινόμενο κρασί

Τύπος: Τοπικός Οίνος Σιάτιστας Λευκός

Ποικιλία: Gewurztraminer , Ξινόμαυρο

Προσωπικότητα: Ανοικτό κιτρινοπράσινο χρώμα με αρώματα λουλουδιών, φρούτων που συνθέτουν ένα χαρακτηριστικό και ιδιαίτερο μπουκέτο. Πλούσιο και λιπαρό στο στόμα, ισσοροπημένο με μακρά επίγευση.

Τρία εκατ. ευρώ για ένα μπλε διαμάντι

Περισσότερα από τρία εκατομμύρια ευρώ αναμένεται να πωληθεί ένα σπάνιο μπλε διαμάντι, που θα βγει σε δημοπρασία από τον οίκο Σόθμπις, τον επόμενο μήνα. Το διαμάντι, 5,16 καρατίων με σχήμα αχλαδιού, ανήκει στη συλλογή με τα σπανιότερα κομμάτια στον κόσμο του οίκου De Beers. Η δημοπρασία θα γίνει στο Χονγκ Κονγκ στις 7 Απριλίου. Τα μπλε διαμάντια οφείλουν το χρώμα τους στην παρουσία βορίου κατά το σχηματισμό τους και είναι εξαιρετικά σπάνια. Τον περασμένο μήνα, ένα μπλε διαμάντι 7,03 καρατίων, πωλήθηκε έναντι 6,64 εκατ. ευρώ σε δημοπρασία.

πηγή-tanea.gr

Πόσο απελευθερωμένες είναι οι ελληνίδες στο σεξ;

Ένα διαφορετικό ρόλο από αυτό που πιστεύουν οι περισσότεροι διεκδικούν σήμερα οι Ελληνίδες στο σεξ, οι οποίες συμπεριφέρονται ούτε λίγο ούτε πολύ, όπως οι άνδρες «κυνηγοί» του έρωτα. Άκρως ενδιαφέροντα αλλά και αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία του Ανδρολογικού Ινστιτούτου και του Ινστιτούτου Σεξουαλικής Υγείας της Γυναίκας, το οποίο σε μεγάλη έρευνα σε 1.800 γυναίκες ηλικίας 34 έως 45 ετών, με τη μέθοδο του ερωτηματολογίου διαπιστώνει, ότι ένα ποσοστό που ξεπερνά το 40%, προτιμά τους μικρότερους σε ηλικία εραστές από αυτές. Μόλις το 28% επιλέγει συνομήλικους παρτενέρ και 27% μεγαλύτερους. Οι αριθμοί αποκτούν μεγαλύτερο ενδιαφέρον όταν η ερώτηση αφορά την απιστία, όπου το 64% των γυναικών δεν διστάζουν να πουν ότι είναι άπιστες. Περίπου οι μισές θα χώριζαν για την καριέρα τους, ενώ το 48% θα επέλεγε άλλο ερωτικό σύντροφο εάν δεν ήταν ικανοποιημένες από αυτόν που ήδη έχουν.

Διαβάστε περισσότερα - http://www.protothema.gr/health-and-life/article/?aid=62879

Deloitte: Πλουσιότερη ομάδα του κόσμου η Ρεάλ Μαδρίτης

Κορυφαία ομάδα του κόσμου με βάση τα έσοδα αναδείχτηκε για πέμπτη συνεχή χρονιά η Ρεάλ Μαδρίτης. Παράλληλα, έγινε η πρώτη ομάδα σε οποιοδήποτε άθλημα που καταφέρνει να ξεπεράσει τα €400 εκατ. σε έσοδα σε ένα μόνο χρόνο, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση “Football Money League” της Deloitte.

Διαβάστε περισσότερα - http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_08/03/2010_326974

Δραχμές ή Ευρώ;



Στο «χορό της λιτότητας» και η Πορτογαλία

Σειρά στα μέτρα λιτότητας παίρνει η Πορτογαλία, η οποία αποφάσισε να λάβει δραστικά μέτρα για συγκράτηση του διογκούμενου ελλείμματός της, την ώρα που οι πιέσεις προς την Ελλάδα στην αγορά ομολόγων χαλαρώνουν, αναφέρει το Reuters.

πηγή-naftemporiki.gr

Βάζουν "λουκέτο" τα ΤΕΙ

Η σύνοδος των προεδρείων των ΤΕΙ, που θα διεξαχθεί από την Τετάρτη έως την Παρασκευή στην πρωτεύουσα του νομού Φθιώτιδας, παρουσία της υπουργού Παιδείας Άννας Διαμαντοπούλου θα κληθεί να επαναβεβαιώσει την ομόφωνη απόφαση της συνόδου του Μεσολογγίου, η οποία έκανε λόγο για αναστολή λειτουργίας των ιδρυμάτων από την έναρξη του εαρινού εξαμήνου, αν δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία έκδοσης των εκκρεμούντων -για 26 χρόνια- προεδρικών διαταγμάτων για τα επαγγελματικά δικαιώματα των πτυχιούχων ΤΕΙ. Βέβαια όλα θα κριθούν και από τη στάση αλλά και τις ανακοινώσεις της κ. Διαμαντοπούλου, τις οποίες οι πρόεδροι αναμένουν με αγωνία. Άλλωστε εκκρεμεί και το θέμα του Εθνικού Πλαισίου Προσόντων, για το οποίο οι πρόεδροι θα διεκδικήσουν καλύτερους όρους για τους αποφοίτους τους. «Πιέζουμε, ώστε οι απόφοιτοί μας να ενταχθούν στη βαθμίδα 6 τετραετούς φοίτησης, όπως επιτάσσουν το σύνταγμα και οι νόμοι. Γενικότερα για το εθνικό πλαίσιο προσόντων θα τοποθετηθούν αρμόδιες επιτροπές», σχολίασε ο πρόεδρος του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Χαραλαμπίδης.

ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΕΣ ΚΑΙ ΒΑΣΗ 10

Παρά τις κατά καιρούς δηλώσεις της υπουργού Παιδείας πως «η βάση του 10 ήταν ένα αποσπασματικό μέτρο χωρίς επιστημονική τεκμηρίωση και ουσιαστική παιδαγωγική φιλοσοφία» αλλά και τις διαρροές στον Τύπο σχετικά με την κατάργησή της, επίσημη ανακοίνωση δεν υπήρξε. Η θεσμοθέτηση της βαθμολογικής βάσης από τη Μ. Γιαννάκου οδήγησε πολλά ΤΕΙ σε μαρασμό, αφού έμεναν κενές αρκετές θέσεις εισακτέων.
Γι’ αυτό και οι ηγεσίες των ΤΕΙ επιθυμούν την ανακατανομή των θέσεων εισακτέων, ώστε να ενισχυθούν τα ιδρύματα της περιφέρειας, αλλά και την τροποποίηση του νόμου περί μετεγγραφών. Επιπλέον οι πρόεδροι εμφανίζονται δυσαρεστημένοι με τα οικονομικά τους, καθώς οι χρηματοδοτήσεις τους είναι μειωμένες κατά 10%.

πηγή-makthes.gr

Βρέθηκε καρφί από την εποχή της Σταύρωσης του Χριστού

Ένα καρφί από την εποχή της Σταύρωσης του Χριστού, που το είχαν κρύψει οι Ναΐτες Ιππότες -που αναφέρονται στον Κώδικα Ντα Βίντσι- βρέθηκε σε ανασκαφή. Το ρωμαϊκό κειμήλιο, μήκους 10 εκατοστών, το οποίο ήταν τοποθετημένο μέσα σε ένα διακοσμημένο κουτί, βρέθηκε από αρχαιολόγους, που έκαναν ανασκαφή σε ένα οχυρό, που θεωρούν πως ανήκε στους Ιππότες του Ναού (Ναΐτες), στο μικρό νησί Ilheu de Pontinha, ανοιχτά της Μαδέρας.

Διαβάστε περισσότερα - http://news.pathfinder.gr/culture/news/616771.html

«Φρένο» στη συζήτηση του νομοσχεδίου για την επιλογή προϊσταμένων

Ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Ραγκούσης, απέσυρε τη συζήτηση του νομοσχεδίου για το σύστημα επιλογή προϊσταμένων στο Δημόσιο με τη διαδικασία του «κατεπείγοντος», από τη στιγμή που τα υπόλοιπα κόμματα δεν συμφωνούν, όπως εξήγησε στην αρμόδια επιτροπή.

Διαβάστε περισσότερα - http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=112050&cid=6

Mercedes SLS: Tο νέο "καυτό" αυτοκίνητο ασφαλείας στη F1



Η νέα SLS AMG αντικαθιστά την SL 63 AMG  στο ρόλο του αυτοκινήτου ασφαλείας της F1. Η Mercedes με τις πόρτες που ανοίγουν σα φτερά φορά τον V8 6.3lt που αποδίδει 180PS λιγότερα απ΄ τον κινητήρα που έχει η W01 το μονοθέσιο που οδηγεί ο Σουμάχερ.

πηγή-protothema.gr

Νομαρχία Αθηνών: Κλείσιμο σχολείων λόγω νέας γρίπης

Την παύση λειτουργίας του 5ου Νηπιαγωγείου Νέας Σμύρνης και του τμήματος Δ2 του 56ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών, από αύριο Τρίτη και για επτά ημέρες, αποφάσισε ο Νομάρχης Αθηνών Γιάννης Σγουρός, μετά την καταγραφή κρουσμάτων γρίπης Η1Ν1 και περιστατικών με συμπτώματα γριπώδους συνδρομής.

πηγή-naftemporiki.gr

Η σάουνα μειώνει την ανδρική γονιμότητα

Οι άνδρες που περνούν αρκετή ώρα στη σάουνα κινδυνεύουν να χάσουν μέρος της γονιμότητάς τους, υποστηρίζει ομάδα Ιταλών ερευνητών.

Διαβάστε περισσότερα - http://www.enet.gr/?i=news.el.ygeia&id=139251

Συλλαλητήριο κατά της βίας και του ρατσισμού στα Χανιά

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στο ρατσισμό και σε κάθε μορφής βία πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα στα Χανιά για την καταδίκη της επίθεσης που δέχθηκε 27χρονη εκπαιδευτικός από ακροδεξιούς. Εν τω μεταξύ, προκαταρκτική εξέταση διετάχθη στη Σπάρτη για εμπρησμό σε κατοικία μεταναστών. Αφορμή για το αντιρατσιστικό συλλαλητήριο ήταν η επίθεση σε βάρος εκπαιδευτικού στη Χαλέπα Χανίων. Αγνωστοι της χάραξαν με ξυράφι σβάστικες στο χέρι και το μπουφάν. Η φιλόλογος παραδίδει αφιλοκερδώς μαθήματα σε παιδιά μεταναστών.

πηγή-in.gr

Ο λιγνίτης το βασικό μας καύσιμο

"Ο λιγνίτης θα είναι το βασικό καύσιμο της χώρας για τα επόμενα 30 χρόνια" είπε ο υφυπουργός Ενέργειας Γιάννης Μανιάτης, σε ημερίδα του Τεχνικού Επιμελητηρίου για την ενέργεια.


πηγή-skai.gr

Σεισμός στην Πάτρα

Σεισμική δόνηση 4,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ έγινε αισθητή στις 15.13 στην Πάτρα και σε γειτονικές περιοχές. Δεν έχουν γίνει αναφορές για ζημιές.  Σύμφωνα με το Αστεροσκοπείο Αθηνών  το επίκεντρο της δόνησης είναι στην ακτογραμμή του δυτικού κορινθιακού κόλπου, 25 χιλιόμετρα ανατολικά της Ναυπάκτου. Μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο καθηγητής γεωλογίας Ευθύμιος Λέκκας εμφανίστηκε καθησυχαστικός και τόνισε ότι η περιοχή έχει έντονη σεισμικότητα, ενώ χαρακτήρισε το σεισμό "κοινό".
Τόνισε ότι το τελευταίο διάστημα έχουμε έντονη σεισμικότητα, αλλά υπογράμμισε ότι ο σεισμός στον πατραϊκό και γενικότερα οι σεισμοί σε Ευρώπη και Ασία δεν έχουν σχέση με τους μεγάλους σεισμούς της Αϊτής και της Χιλής.

πηγή-skai.gr

"Ψέμα η 11η Σεπτεμβρίου"

Ο Πρόεδρος του Ιράν, Μαχμούντ Αχμαντινεζάντ, χαρακτήρισε χθες τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 "χονδροειδή ψέματα" τα οποία χρησίμευσαν ως πρόσχημα για την αμερικανική εισβολή στο Αφγανιστάν, μετέδωσε το ιρανικό πρακτορείο IRNA.
Παράλληλα, υποστήριξε ότι οι αεροπορικές επιθέσεις εναντίον των Δίδυμων Πύργων ήταν ένα «περίπλοκο σενάριο και ενέργεια των υπηρεσιών πληροφοριών».
Ο Ιρανός Πρόεδρος επισκέπτεται σήμερα το Αφγανιστάν, μετά από πρόσκληση του Αφγανού ομολόγου του, Χαμίντ Καρζάι. Βασικό αντικείμενο των συνομιλιών είναι η διευθέτηση των προβλημάτων στη χώρα της κεντρικής Ασίας. Βασικό αντικείμενο των συνομιλιών είναι η διευθέτηση των προβλημάτων στη χώρα της κεντρικής Ασίας.

πηγή-adesmeytos.gr

ΕΡΙΚ ΚΑΝΤΟΝΑ «Το σινεμά μοιάζει με το ποδόσφαιρο»

 ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΖΟΥΜΠΟΥΛΑΚΗ

Ο εκρηκτικός ποδοσφαιριστής εγκατέλειψε τα γήπεδα στα 30 του χρόνια και αφοσιώθηκε με πάθος στον κινηματογράφο και στη μουσική. Στην τελευταία ταινία του βρετανού σκηνοθέτη Κεν Λόουτς πρωταγωνιστεί υποδυόμενος ουσιαστικά τον εαυτό του.

Διαβάστε περισσότερα -  http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=34&artId=318868&dt=07/03/2010

«Καλημέρα»: Η νέα διαφημιστική καμπάνια του ΕΟΤ

«Καλημέρα» είναι το σύνθημα της νέας διαφημιστικής καμπάνιας του ΕΟΤ για τη φετινή τουριστική χρονιά. Σε ειδική εκδήλωση που έλαβε χώρα σήμερα στο Ιδρυμα Μείζονος Ελληνισμού η υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Αντζελα Γκερέκου υπογράμμισε ότι για φέτος αποφασίστηκε να αξιοποιηθεί το ήδη υπάρχον υλικό, το οποίο αναδιαμορφώθηκε, ανανεώθηκε και προστέθηκε σε αυτό μια απλή και καθημερινή λέξη, το «Καλημέρα». Το δημιουργικό της φετινής καμπάνιας δεν είχε κόστος για τα ταμεία του ΕΟΤ γεγονός που χαιρετίστηκε και από τους φορείς του τουρισμού, με τον πρόεδρο του ΣΕΤΕ Νίκο Αγγελόπουλο να τονίζει ότι επιτέλους για πρώτη φορά υπάρχει συνεργασία του ιδιωτικού τομέα με την πολιτική ηγεσία στο σχεδιασμό της διαφημιστικής καμπάνιας.

πηγή-naftemporiki.gr

Πόλεμος ανακοινώσεων ΓΣΕΕ και ΣΥΡΙΖΑ για την επίθεση στον Παναγόπουλο


Πόλεμος έχει ξεσπάσει μεταξύ της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ) και του Συνασπισμού της Ριζοσπαστικής Αριστεράς (ΣΥΡΙΖΑ), με αφορμή την επίθεση που δέχτηκε την περασμένη Παρασκευή ο πρόεδρος ΓΣΕΕ, Γιάννης Παναγόπουλος, κατά τη διάρκεια του συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας. Σε ανακοίνωσή της, η ΓΣΕΕ επιρρίπτει ευθύνες στην συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ, Κομμουνιστική Οργάνωση Ελλάδας (ΚΟΕ), προκαλώντας την έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ. Αιχμές κατά του ΣΥΡΙΖΑ άφησε και ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Παπουτσής, ο οποίος, την Παρασκευή, σημείωσε πως «δεν έχει γίνει αντιληπτό αν ο πρόεδρος του Συνασπισμού και όλοι οι βουλευτές του έχουν καταδικάσει το λιντσάρισμα που δέχτηκε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ». Στην απάντησή της, η Κομουνιστική Οργάνωση Ελλάδας κάνει λόγο για «προβοκάτσια», την οποία «έστησαν» ο Χρήστος Παπουτσής και ο Άδωνις Γεωργιάδης του ΛαΟΣ, τους οποίους κατηγορεί πως θέλουν να στοχοποιήσουν την ΚΟΕ και κατ’ επέκταση τον ΣΥΡΙΖΑ για τα επεισόδια.

πηγή-tvxs.gr

Δηλώσεις του προέδρου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Νομινίκ Στρο

Με δηλώσεις τους ο πρόεδρος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κος Νομινίκ Στρο, επεσήμανε ότι το πρόβλημα της Ελλάδος, είναι μοναδικό, και δεν πρόκειται να επηρεάσει άλλες χώρες όπως η Ισπανία κια η πορτογαλία. "Το ελληνικό πρόβλημα θα λυθεί εντός της Ευρωπαικής Ένωσης, εμείς ως ΔΝΤ, έχουμε ήδη επεξεργασμένο πλάνο βοήθειας προς την Ελλάδα, αλλά πιστεύω ότι η Ευρώπη θα το λύσει εσωτερικά". Οι δηλώσεις του κου Νομινίκ Στρο, έγιναν, μετά τη δήλωση Σαρκοζί, ότι η αλληλευγγύη ανάμεσα στις χώρες της Ευρωζώνης, θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη.

πηγή-e-typos.gr

Πάνος Παναγιωτόπουλος

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Πάνος Παναγιωτόπουλος δήλωσε ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα τοποθετηθεί για τις επαφές του Γιώργου Παπανδρέου στο εξωτερικό μετά τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο των ΗΠΑ.
Ο κος. Παναγιωτόπουλος επεσήμανε ότι μετά τις συναντήσεις του κ. Παπανδρέου με τον Νικολά Σαρκοζί και την Άγκελα Μέρκελ, έγινε ξεκάθαρο ότι απομακρύνεται το ενδεχόμενο προσφυγής της χώρας μας στο ΔΝΤ. "Θέλουμε να χαιρετίσουμε ιδιαίτερα τις δηλώσεις του Γάλλου προέδρου Νικολά Σαρκοζί. Είναι δηλώσεις που ενισχύουν τους δεσμούς πολιτικής συνοχής μεταξύ των χωρών-μελών της ευρωζώνης και δίνουν την απαραίτητη εικόνα αλληλεγγύης, την οποία δεν έχει ανάγκη μόνο η Ελλάδα αλλά την έχουν ανάγκη όλοι", δήλωσε ο κ. Παπαγιωτόπουλος.

Διαβάστε περισσότερα - http://www.e-typos.com/content.aspx?cid=3182&catid=13

Η ιστορία του MTV

Τα μεσάνυχτα της 1ης Αυγούστου του 1981 έκανε την παρθενική του εκπομπή ένα καλωδιακό τηλεοπτικό κανάλι, διαφορετικό από τ' άλλα. Το όνομά του ΜΤV (Music Television) και έδρα του η Νέα Υόρκη. Μετέδιδε ακατάπαυστα μουσικά βίντεο και έμελλε, σχεδόν αμέσως, να αλλάξει τον τρόπο που βλέπουμε και ακούμε τη μουσική. Πρώτο του βίντεοκλιπ ήταν η ηλεκτροπόπ επιτυχία των Bangles «Video kill the radio star», τραγούδι με συμβολική σημασία.

Διαβάστε περισσότερα - http://www.sansimera.gr/articles/208

Κόσμος: Απεργιακές κινητοποιήσεις και στη Βρετανία

Περισσότεροι από 270 χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι στη Βρετανία προχωρούν σε 48ωρη απεργία, διαμαρτυρόμενοι για το ποσό των αποζημιώσεων στις απολύσεις των υπεράριθμων υπαλλήλων. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη κινητοποίηση των τελευταίων δύο δεκαετιών.

Διαβάστε περισσότερα - http://www.enet.gr/?i=news.el.kosmos&id=139198

Εικόνες από την χιονισμένη Κοζάνη

Μήνυση και αγωγή για συκοφαντική δυσφήμιση κατά τοπικής εφημερίδας από Νομαρχιακό Σύμβουλο του Ν. Κοζάνης


Τη μήνυση και αγωγή για συκοφαντική δυσφήμιση κατά τοπικής εφημερίδας από Νομαρχιακό Σύμβουλο του Ν. Κοζάνης πρέπει να αποδοκιμάσουν όλοι οι τοπικοί φορείς της Κοζάνης και όχι μόνο... Ο τύπος είναι ελεύθερος. Η λογοκρισία και κάθε άλλο προληπτικό μέτρο απαγορεύονται...Μην το ξεχνάμε

Κόσμος: Μπλόκο σε κοκαΐνη αξίας 30 εκατ. δολαρίων

Έναν τόνο κοκαΐνης, η αξία του οποίου ανέρχεται στα 30 εκατομμύρια δολάρια, εντόπισε η αστυνομία της Ισπανίας μέσα σε 110 δοχεία με κατεψυγμένο φρουτοπολτό. Η κοκαΐνη ήταν σε υγρή μορφή, διαλυμένη μέσα στον φρουτοπολτό και επρόκειτο να υποβληθεί σε χημική επεξεργασία, προκειμένου να στερεοποιηθεί και στη συνέχεια να… μοσχοπουληθεί.  Το φορτίο με την κοκαΐνη έφυγε από την Κολομβία στις 12 Δεκεμβρίου και έφτασε στην Ισπανία, όπου εντοπίστηκε τελικά σε βιομηχανική αποθήκη στη Ναβάρα, στη Βόρεια Ισπανία. Για την υπόθεση αυτή έχουν ήδη συλληφθεί και κρατούνται επτά άτομα.

πηγή-zougla online.gr

Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών στην Τουρκία

Στους 57 ανέρχονται μέχρι στιγμής οι νεκροί από το σεισμό 6 Ρίχτερ στην ανατολική επαρχία της Τουρκίας Ελαζίγκ. Σύμφωνα με το κέντρο διαχείρισης κρίσεων στην Άγκυρα υπάρχουν τουλάχιστον 100 τραυματίες σε τρία χωριά της επαρχίας. Στο χωριό Οκτσουλάρ, που αριθμεί 800 κατοίκους, περίπου 30 σπίτια -τα περισσότερα πλίνθινα, έχουν καταρρεύσει. Στην περιοχή μεταβαίνουν σωστικά συνεργεία και κλιμάκιο υπουργών της τουρκικής κυβέρνησης. Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ο καθηγητής γεωλογίας Ευθύμιος Λέκκας είπε ότι η συγκεκριμένη περιοχή δίνει ισχυρούς και επιφανειακούς σεισμούς αλλά ευτυχώς η περιοχή είναι αραιοκατοικημένη. Πρόσθεσε ότι δεν σχετίζονται με την τεκτονική πλάκα που προκαλεί τους σεισμούς στην Ελλάδα.

πηγή-skai.gr

Στη Καστοριά 20 εκατοστά χιόνι, στη Κρήτη καλοκαίρι

Στα λευκά ντύθηκε  και πάλι η κεντρική και βόρεια Ελλάδα, ενώ απαραίτητες είναι οι αντιολισθητικές αλυσίδες σε όλο το μήκος του ορεινού οδικού δικτύου. Στην υπόλοιπη χώρα επικρατεί κακοκαιρία, με βροχές, ισχυρούς ανέμους και θερμοκρασίες ιδιαίτερα χαμηλές, ενώ έντονο είναι και το φαινόμενο της λασποβροχής από την Αφρική. Το ύψος του  χιονιού στην πόλη της Καστοριάς  φθάνει τα 20 εκατοστά, ενώ στην περιφέρεια του νομού ξεπερνά ακόμη και το ένα μέτρο. Ωστόσο, στα νησιά  του Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και την  Κρήτη, ο υδράργυρος διατηρείται σε υψηλά επίπεδα.

Διαβάστε περισσότερα - http://www.hbnews.gr/permalink/27640.html
Έξι βραβεία Όσκαρ (Ταινίας, Σκηνοθεσίας, Πρωτότυπου Σεναρίου, Μοντάζ, Ήχου και Ηχητικών Εφέ) απέσπασε η θεωρούμενη ως "χαμηλού κόστους" ταινία "The Hurt Locker", που πραγματεύεται τον πόλεμο του Ιράκ μέσω της δράσης μίας αμερικανικής ομάδας εξουδετέρωσης ναρκών. Η Κάθριν Μπίγκελοου είναι η πρώτη γυναίκα σκηνοθέτης που τιμήθηκε με το χρυσό αγαλματίδιο, ενώ ήταν η μόλις τέταρτη γυναίκα που έχει προταθεί για τα βραβεία Όσκαρ. Στην ίδια κατηγορία αντιμετώπιζε στα φετινά Όσκαρ τον πρώην σύζυγό της, σκηνοθέτη της ταινίας "Avatar" Τζέιμς Κάμερον, που απέσπασε μόλις τρία. Το χρυσό αγαλματίδιο Α' ανδρικού ρόλου απονεμήθηκε στον Τζεφ Μπρίτζες, πρωταγωνιστή της ταινίας "Crazy Heart", ενώ το Α' γυναικείου ρόλου απονεμήθηκε στη Σάντρα Μπούλοκ, πρωταγωνίστρια της ταινίας "The Blind Side". Με όσκαρ Β' ανδρικού ρόλου τιμήθηκε ο Αυστριακός Κριστοφ Βαλτζ  για την ταινία "Άδοξη Μπάσταρδοι" και Β΄γυναικείου η Μονίκ για την πολυσυζητημένη ταινία ''Μονάκριβη''. Σε ό,τι αφορά το αριστείο που οι Αμερικανοί επιφυλάσσουν στην καλύτερη ξενόγλωσση ταινία, έκπληξη προκαλεί ότι δεν προτιμήθηκε η γερμανική "Λευκή Κορδέλα", αλλά η αργεντίνικη "Το μυστικό στα μάτια της": η ιστορία ενός εισαγγελέα που προσπαθεί να ανακαλύψει τον δράστη μιας παλιάς υπόθεσης βιασμούς μετά φόνου. Η ταινία "Ψηλά στον Ουρανό" πήρε το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας Κινουμένων Σχεδίων. Ένας Έλληνας έφυγε με το βραβείο ο Λουί Ψυχογιός για το υπέροχο ντοκιμαντέρ "The cove".

πηγή-ert.gr

Greenpeace: Υπό εξαφάνιση πολλοί θαλάσσιοι πληθυσμοί

 Τον κώδωνα του κινδύνου ως προς την προστασία του θαλάσσιου πλούτου κρούει η Greenpeace τονίζοντας πως τα ¾ «των ιχθυαποθεμάτων διεθνώς είναι υπεραλιευμένα και απειλούνται άμεσα, βρίσκονται στα όρια της κατάρρευσης ή έχουν ήδη εξαφανιστεί». Ανάμεσα σε αυτά ξεχωρίζουν ψάρια, όπως ο τόνος και ο μπακαλιάρος, οι πληθυσμοί των οποίων έχουν μειωθεί κατά 90%. Τα στοιχεία αυτά έχουν οδηγήσει τους επιστήμονες στην εκτίμηση ότι μέχρι τα μέσα του αιώνα τα ψάρια και τα θαλασσινά είναι πιθανό να εξαφανιστούν πλήρως από τις θάλασσες και συνεπώς από τη διατροφή μας.

Διαβάστε περισσότερα - http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1786754