Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

Εκτός στόχων η Ελλάδα στις ΑΠΕ

Η Ελλάδα αδυνατεί να πιάσει τους στόχους στην παραγωγή ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές. Σύμφωνα με μελέτη της διαχειριστικής αρχής για την ενέργεια στην Ελλάδα, η ισχύς από τα αιολικά συστήματα ξεπέρασε μέχρι και φέτος τον Αύγουστο μόλις τα 960 Μεγαβάτ όταν οι στόχοι για την Ελλάδα το έτος 2014 είναι 4.000 Μεγαβάτ.

Christos Rafalides ένας Κοζανίτης στη New York



Επισκεφθείτε το site

Ρεαλιστικές φωτογραφίες τοπίων κατασκευασμένες με οικιακά υλικά!


Αυτές οι εκπληκτικές εικόνες διαφόρων τοπίων, θα μπορούσαν κάλλιστα να κοσμούν τις σελίδες στο περιοδικό National Geographic, εάν δεν ήταν στην πραγματικότητα μινιατούρες, κατασκευασμένες από διάφορα αντικείμενα και υλικά οικιακής χρήσης.

Ευρωπαϊκή Ημέρα Μετακινήσεων (Ευρωπαϊκή Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο)

Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο πρωτοξεκίνησε στη Γαλλία το 1998 και καθιερώθηκε σε πανευρωπαϊκή κλίμακα με απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής το 2000. Στον εορτασμό συμμετέχουν 1500 πόλεις της Ευρώπης και 4 του Καναδά.

Θαπατέρο: Η κρίση χρέους στην Ευρώπη έχει περάσει

Την πεποίθησή του ότι η κρίση χρέους στην Ισπανία και την Ευρώπη έχει τελειώσει εξέφρασε ο ισπανός πρωθυπουργός Χοσέ Λουΐς Ροντρίγκεθ Θαπατέρο, σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα στην Wall Street Journal.

Ζουν σε άθλιες συνθήκες

Ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι σε όλον τον κόσμο ζουν σε παραγκουπόλεις χωρίς καμία υποδομή, χωρίς υπηρεσίες, και εκτίθενται καθημερινά σε κάθε μορφής κίνδυνο και καταστροφή, κυρίως καταστροφές φυσικές και κλιματικές, ανακοίνωσε η Διεθνής Ομοσπονδία του Ερυθρού Σταυρού .

Ψηφίστηκε το ν/σ για τις μεταφορές

Νόμος του κράτους είναι το νομοσχέδιο για την απελευθέρωση των οδικών εμπορευματικών μεταφορών, μετά την υπερψήφισή του κατ' άρθρο και επί της αρχής, ενώ πραγματοποιήθηκε και κυβερνητική σύσκεψη στη Βουλή. Για κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους κάνουν λόγο οι...

Ασφαλιστικό: Το μέλλον προβλέπεται δυσοίωνο

Μπορεί  να ζητήθηκε αύξηση των ορίων ηλικίας και μείωση των συντάξεων, αλλά στο νέο Ασφαλιστικό, που θα οικοδομηθεί από το 2015 το κράτος δεν συμμετέχει στην χρηματοδότηση του!
Σύμφωνα με έκθεση της ΙΝΕ ΓΣΕΕ το μέλλον προβλέπεται δυσοίωνο.

Κυβέρνηση Ελβετίας Για πρώτη φορά πλειοψηφούν οι γυναίκες

Το ελβετικό κοινοβούλιο εξέλεξε σήμερα την σοσιαλιστή Σιμονέτα Σομαρούγκα στο Ομοσπονδιακό Συμβούλιο, ανεβάζοντας τον αριθμό των γυναικών στην επταμελή κυβέρνηση σε τέσσερις κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στην χώρα αυτή, μια από τις τελευταίες της Ευρώπης που παραχώρησε στις γυναίκες το δικαίωμα της ψήφου.

Mahatma Gandhi ..Οι επτά ρίζες τις βίας .

Παρ΄ όλο που θα έπρεπε να είναι και αυτονόητες αλλά και θεμελιώδεις αρχές της παιδείας και κάθε φορά διαπιστώνουμε την παρουσία τους πάντα καταστροφική στη ζωή των κοινωνιών, τις ξεχνάμε ή, το χειρότερο, ιδρύουμε θεσμούς και οι επτά αυτές ρίζες της βίας οργανώνουν και οργώνουν τη σάρκα, το πνεύμα και την ψυχή των ανθρώπων.

Eικόνες του κόσμου

Επισκέπτης περιεργάζεται το έργο τέχνης "Λευκή Ορχιδέα, 1963" του δημοφιλούς καλλιτέχνη Αρμάν (1928-2005) στο μουσείο σύγχρονης τέχνης "Κέντρο Πομπιντού" στο Παρίσι.(REUTERS)

πηγή-kathimerini.gr

Εντατικοποίηση των συνομιλιών στο Κυπριακό ζήτησε ο Μπαν Κι-μουν

Εντατικοποίηση των συνομιλιών στο Κυπριακό ζήτησε από τους ηγέτες των εμπλεκομένων μερών ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Μπαν Κι-μουν, στις συναντήσεις που είχε μαζί τους, στο περιθώριο των εργασιών της Συνόδου Κορυφής για τους Αναπτυξιακούς Στόχους της Χιλιετίας.

«Γουρούνι των μετόπισθεν» ο Χίτλερ σύμφωνα με συστρατιώτες του στον Ά Παγκόσμιο

Ως μοναχικός, άβουλος και αντικείμενο χλευασμού παρουσιάζεται ο Χίτλερ μέσα από γράμματα και ημερολόγια στρατιωτών που υπηρέτησαν μαζί του στο 16ο Βαυαρικό Σύνταγμα Εφέδρων Πεζικού «Λιστ» στον Ά Παγκόσμιο Πόλεμο, τα οποία δημοσιεύονται για πρώτη φορά σε βιβλίο. Κάποιοι μάλιστα τον χαρακτηρίζουν ως «γουρούνι των μετόπισθεν».

Οι άνεμοι χώρισαν την Ερυθρά Θάλασσα σύμφωνα με τους επιστήμονες

Μια νέα εκδοχή για τον διαχωρισμό της Ερυθράς Θάλασσας δίνουν οι επιστήμονες. Σύμφωνα με τη Βίβλο, η Ερυθρά Θάλασσα χωρίστηκε στα δυο για να περάσει ο Μωυσής με τους Ισραηλίτες, που διώκονταν από τους Αιγύπτιους.

Τρόπος βιοπορισμού

Του Γιώργου  Λακόπουλου από tanea.gr

Αβυσσος η ψυχή του βουλευτή. Το ίδιο και η δήλωσή του για το πόθεν έσχες. Οι περιουσιακές δηλώσεις άρχισαν ως προστασία της τιμής και της υπόληψης του πολιτικού κόσμου και πλέον είναι ολίγον κωμωδία. Στην εποχή της πληροφορικής συμπληρώνονται ιδιοχείρως και κατά βούληση από τον «ελεγχόμενο» και παραδίδονται σε... χαρτοκιβώτια.

Λίστα με τις πιο φερέγγυες ελληνικές επιχειρήσεις

Σε ένα νοσηρό επιχειρηματικό κλίμα όπου κυριαρχούν οι ανακοινώσεις για λουκέτα, για αιτήσεις υπαγωγής στο άρθρο 99, για αδυναμία πληρωμών και για δυσκολίες στην εξεύρεση κεφαλαίου κίνησης, η Ιcap Group δημοσιοποίησε κατάλογο με τις 326 ισχυρότερες επιχειρήσεις στην Ελλάδα που ξεχωρίζουν για τη συνέπεια στις χρηματοοικονομικές συναλλαγές τους.

Αύξηση εκλογικών τμημάτων εν όψει των εκλογών του Νοεμβρίου

Την αύξηση του αριθμού των εκλογικών τμημάτων και τον περιορισμό του προβλεπόμενου από την εκλογική νομοθεσία αριθμού των εκλογέων, για την καλύτερη διαδικασία ψηφοφορίας κατά τις προσεχείς περιφερειακές και δημοτικές εκλογές, ζητά με εγκύκλιό του ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης από τις περιφέρειες της χώρας.

Η γελιογραφία της ημέρας

Υψηλόβαθμος αξιωματούχος υπέρ της λειτουργίας της Χάλκης

Υπέρ της επαναλειτουργίας της θεολογικής σχολής της Χάλκης τάσσεται ο αντιπρόεδρος του τούρκικου κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης Χουσεϊν Τσελίκ με δηλώσεις του στη εφημερίδα Today Ζαμάν. Υποστηρίζει ότι...

Μνημόσυνο για το μνημόνιο

Του Γιώργου Κύρτσου από την citypress.gr

Κάθε μέρα που περνάει αποδεικνύεται στην πράξη ότι η πολιτική που περιέχεται στο πολυσυζητημένο μνημόνιο δημιουργεί περισσότερα προβλήματα από αυτά που λύνει.

ΟΑΕΔ: Αυξημένες οι απολύσεις τον Αύγουστο

Στα 569.222 άτομα φθάνουν οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ κατά το μήνα Αύγουστο. Ο αριθμός αυτός παρουσιάζει μια ελαφρά μείωση κατά -0,09% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα. Μια αντίστοιχα ελαφρά μείωση κατά -0,18% καταγράφεται σχετικά και με τους μακροχρόνια ανέργους.

Απεργία αύριο σε δήμους και νομαρχίες

Με προβλήματα θα λειτουργήσουν αύριο οι υπηρεσίες των δήμων και Νομαρχιών, μετά την προκήρυξη 24ωρης πανελλαδικής απεργίας που αποφάσισε σήμερα η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ, για αύριο 23 Σεπτεμβρίου, σε όλους τους ΟΤΑ και τις δημοτικές επιχειρήσεις, για τους εργαζόμενους με σχέση εργασίας ορισμένου χρόνου ή έργου και 4ωρης στάσης εργασίας από τις 7,30 π.μ. έως τις 11,30 π.μ. για το υπόλοιπο προσωπικό.