Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

Ψηφίστηκε το ν/σ για τις μεταφορές

Νόμος του κράτους είναι το νομοσχέδιο για την απελευθέρωση των οδικών εμπορευματικών μεταφορών, μετά την υπερψήφισή του κατ' άρθρο και επί της αρχής, ενώ πραγματοποιήθηκε και κυβερνητική σύσκεψη στη Βουλή. Για κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους κάνουν λόγο οι...

ιδιοκτήτες φορτηγών και βυτιοφόρων που αναμένεται να συνεδριάσουν απόψε, προκειμένου να αποφασίσουν την περαιτέρω στάση τους. Η κυκλοφορία γύρω από το Σύνταγμα έχει αποκατασταθεί. Ωστόσο, παραμένουν τα προβλήματα στις εθνικές οδούς, όπου δεκάδες φορτηγά βρίσκονται παραταγμένα.
 
Με ονομαστική ψηφοφορία

Κατά την ονομαστική ψηφοφορία επί της αρχής, που ζήτησε το ΛΑΟΣ, το νομοσχέδιο εγκρίθηκε με 83 "ναι" και 16 "όχι".

Κατά του νομοσχεδίου ψήφισε -εκτός από τους βουλευτές του ΚΚΕ, του ΛΑΟΣ και του ΣΥΡΙΖΑ- ο Πάνος Καμμένος, ζητώντας να καθορίζεται τουλάχιστον ρητά η εθνικότητα των εταιρειών που θα συσταθούν. «Δεν υπάρχει θέμα Καμμένου», δηλώνουν στελέχη της Ρηγίλλης.

Υπέρ του νομοσχεδίου ψήφισαν οι ανεξάρτητοι βουλευτές Ντόρα Μπακογιάννη, Σοφία Σακοράφα και Φώτης Κουβέλης.

Με 53 "ναι" και 46 "όχι" ψηφίστηκε στη συνέχεια το επίμαχο άρθρο 14, που προβλέπει το χρόνο της μεταβατικής περιόδου σε τρία χρόνια, μετά από ονομαστική ψηφοφορία που είχε ζητήσει η ΝΔ.
"Ό,τι είχαμε να χάσουμε"

Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων των ιδιοκτητών φορτηγών εξήγγειλε από το Σύνταγμα ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας τους, Γιώργος Τζωρτζάτος.

«Συνεχίζουμε δυνατά. Μετά το σημερινό φιάσκο και την απόφαση καρμανιόλα, ενημερώνουμε την πολιτεία με τον ίδιο ρυθμό και δεν σταματάμε. Ό,τι ήταν να χάσουμε, το χάσαμε» τόνισε.

Οι ιδιοκτήτες των φορτηγών σκοπεύουν να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους με αποκλεισμούς δρόμων σε όλη την Ελλάδα.

Μάλιστα, αργά το απόγευμα οι πρόεδροι των ομοσπονδιών των ιδιοκτητών φορτηγών και βυτιοφόρων ΔΧ θα συναντηθούν στα γραφεία της ομοσπονδίας στο κέντρο της Αθήνας, προκειμένου να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους.

Μέχρι αργά το μεσημέρι, κυκλοφοριακό χάος επικρατούσε στο κέντρο της πρωτεύουσας, καθώς κλειστοί ήταν όλοι οι δρόμοι γύρω από το Σύνταγμα.

Μικρής έντασης επεισόδιο σημειώθηκε στις 13.30, όταν ομάδα φορτηγατζήδων που βρίσκονταν στη συγκέντρωση έξω από τη Βουλή προσπάθησε να εισέλθει στον προαύλιο χώρο του κτηρίου, με αποτέλεσμα η αστυνομία να κάνει χρήση δακρυγόνων.

Μία ώρα αργότερα, περίπου στις 14.30, δύο φορτηγά εμφανίστηκαν στην Πλατεία Συντάγματος.

Οι ιδιοκτήτες φορτηγών έχουν δηλώσει αποφασισμένοι να κλείσουν τις εθνικές οδούς στα σημεία που βρίσκονται παραταγμένα τα οχήματά τους, στο Χαϊδάρι και τη Μεταμόρφωση.

Αυτή την ώρα, από μία λωρίδα διεξάγεται η κυκλοφορία στην εθνική Αθηνών-Κορίνθου, στο ύψος της Μαγούλας.

Οι αυτοκινητιστές έκλεισαν για μισή ώρα και τα δύο ρεύματα της Αθηνών-Λαμίας στο ύψος της Μεταμόρφωσης δημιουργώντας χάος, ενώ στα υπόλοιπα σημεία έχουν αφήσει ανοιχτή μόνο μια λωρίδα κυκλοφορίας.

Νωρίτερα, σε αποκλεισμό των εθνικών οδών αλλά και άλλων δρόμων προχώρησαν οι ιδιοκτήτες των φορτηγών ΔΧ.

πηγή-ert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου