Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

Η «Σφαγή του Αγίου Βαλεντίνου»

Δεκατέσσερις Φεβρουαρίου του 1929 οι άνδρες του Αλ Καπόνε εκτέλεσαν επτά αντίπαλους μαφιόζους σε μια αποθήκη στο Σικάγο. Το μακελειό έμεινε στην ιστορία ως η «Σφαγή του Αγίου Βαλεντίνου» και ένα από τα πιο διάσημα εγκλήματα του Ιταλού μαφιόζου.

Εικόνες του κόσμου

Πρωινή προπόνηση με καγιάκ στη λίμνη Annecy της ανατολικής Γαλλίας με φόντο τις πρώτες ακτίνες του ήλιου. (AFP)

πηγή-kathimerini.gr

Σαν Σήμερα....Ημέρα των Ερωτευμένων

Η Ημέρα των Ερωτευμένων είναι μία γιορτή, που ξεκίνησε δειλά - δειλά από την Αγγλία τον 17ο αιώνα, έχοντας χριστιανικές και ρωμαϊκές αναφορές. Στα μέσα Φεβρουαρίου ετιμάτο η μνήμη του Αγίου Βαλεντίνου, ενός μάρτυρα της Πίστης, ενώ οι Ρωμαίοι γιόρταζαν τα αισθησιακά «Λουπερκάλια».

Ισχυρό παυσίπονο ο έρωτας!

Την αναλγητική δράση του έρωτα υμνούν τώρα οι ερευνητές που απέδειξαν ότι αυτό το συναίσθημα μπορεί πράγματι να μειώσει τον πόνο και να δράσει σαν ναρκωτικό! Σύμφωνα με έρευνα του Stanford University και του State University of New York, ο έρωτας μπορεί να βάζει το χεράκι του σε περιοχές του εγκεφάλου μας με τρόπο ώστε να...

Δεν Πληρώνω.. το παράδειγμα κινήματος ανυπακοής στη Μεγ. Βρετανία

Γύρω στα τέλη της δεκαετίας του ’80, η κυβέρνηση θάτσερ στη βρετανία αποφάσισε να επιβάλλει ένα νέο φόρο στα νοικοκυριά, ο οποίος έμεινε με το όνομα poll tax. Πρακτικά το ποσό που αναλογούσε σε κάθε οικογένεια προέκυπτε από το πόσα άτομα έμεναν σε ένα σπίτι, χωρίς να λαμβάνεται υπόψιν το εισόδημά τους.

Ο Άγιος Βαλεντίνος «απειλεί» τα οικοσυστήματα της Κένυας

Η αυξημένη ζήτηση την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου για φτηνά τριαντάφυλλα από την Κένυα απειλεί το ευαίσθητο οικοσύστημα της χώρας και εντείνει ακόμα περισσότερο το πρόβλημα της ξηρασίας. Σύμφωνα με τον Δρ. David Harper, βιολόγο στο πανεπιστήμιο του Leicester, ο οποίος μελετά εδώ και 30 χρόνια τον υδροβιότοπο της λίμνης Naivasha, η αύξηση της ζήτησης για τριαντάφυλλα «στραγγίζει» τη λίμνη.

Ο Μουμπάρακ έφυγε, ο στρατός ήρθε

Μετά από 18 μέρες επιμονής του αιγυπτιακού λαού, ο πρόεδρος της Αιγύπτου Χόσνι Μουμπάρακ ανταποκρίθηκε στο αίτημά τους και παραιτήθηκε από την εξουσία. Η ανακοίνωση έγινε δια στόματος του αντιπροέδρου της χώρας Ομάρ Σουλεϊμάν, στην κρατική τηλεόραση.

Απονεμήθηκαν τα μουσικά βραβεία Grammy

Το αμερικανικό συγκρότημα Lady Antebellum είναι ο μεγάλος νικητής των φετινών βραβείων Grammy που απονεμήθηκαν την Κυριακή στο Λος Αντζελες.

Οι νικητές στις βασικές κατηγορίες:

Η γελιογραφία της ημέρας

H μικρή Ανάφη περνά από τη θέα του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού

Με αφορμή τα εγκαίνια της νέας πύλης του στην ελληνική γλώσσα, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος παρουσίασε μια φωτογραφία της Ανάφης όπως φαίνεται από το δωμάτιο με την καλύτερη θέα του κόσμου, το πανοραμικό παρατηρητήριο Cupola του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού.

Επιλέγοντας τρόφιμα «φιλικά προς το περιβάλλον»

Είναι βέβαιο ότι γνωρίζετε ότι πολλά τρόφιμα κάνουν κακό στην υγεία σας. Αλήθεια όμως, γνωρίζατε ότι πάρα πολλά τρόφιμα κάνουν κακό στο περιβάλλον; Σύμφωνα με σειρά εκθέσεων του προγράμματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης "Environmental Impact of Products" (EIPRO - «Επιπτώσεις των Προϊόντων στο Περιβάλλον»), οι εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου που προκύπτουν από την παραγωγή και την κατανάλωση τροφίμων ανέρχονται στο...

Δεύτερη μεγαλύτερη στον κόσμο η οικονομία της Κίνας

Στα τέλη του 2010, η ιαπωνική οικονομία άξιζε 5,5 τρισ. δολ., την ίδια στιγμή που η κινεζική έφθασε σε μία αξία 5,8 τρισ. δολ. αντίστοιχα. Η Ιαπωνία επλήγη από μία κάμψη των εξαγωγών και της καταναλωτικής ζήτησης, ενώ η Κίνα απόλαυσε ένα κατασκευαστικό μπουμ.

Σε θέση μάχης… οι εταιρίες κινητής τηλεφωνίας

Και εκεί που  οι περισσότεροι απολάμβαναν τη χειμωνιάτικη λιακάδα, με περαντζάδες στη Ράμπλα και τη Μπαρτσελονέτα, γλυκιές δόσεις τσούρος και γεμάτες γουλιές  ζεστής σοκολάτας -υμνώντας τους Ισπανούς θαλασσοπόρους που πρώτοι έφεραν στην Ευρώπη τους μαγικούς καρπούς του κακαόδεντρου, η ατμόσφαιρα μύρισε μπαρούτι!