Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

Σε θέση μάχης… οι εταιρίες κινητής τηλεφωνίας

Και εκεί που  οι περισσότεροι απολάμβαναν τη χειμωνιάτικη λιακάδα, με περαντζάδες στη Ράμπλα και τη Μπαρτσελονέτα, γλυκιές δόσεις τσούρος και γεμάτες γουλιές  ζεστής σοκολάτας -υμνώντας τους Ισπανούς θαλασσοπόρους που πρώτοι έφεραν στην Ευρώπη τους μαγικούς καρπούς του κακαόδεντρου, η ατμόσφαιρα μύρισε μπαρούτι!

Μερικές ώρες πριν από την έναρξη του Παγκοσμίου Συνεδρίου Κινητής Τηλεφωνίας, τρεις μεγάλες εταιρείες πήραν θέσεις μάχης.

Την ώρα που  η Nokia επιχειρούσε να πείσει -κόντρα στην αντίδραση των χρηματιστηριακών αγορών- για τα άμεσα οφέλη που προσδοκά ότι θα έχει η σύμπραξή της με τη Microsoft, η Sony Ericsson μετέφερε το παιχνίδι σε γήπεδο όπου θεωρητικά έχει πλεονέκτημα, ενώ η Samsung παίζοντας κυριολεκτικά στις καθυστερήσεις, προκειμένου να προλάβουν όσοι έτρεχαν από τη μία εκδήλωση στην άλλη, έδειχνε ότι κάθε άλλο παρά είναι διατεθειμένη να παραδώσει τα όπλα στον γαλαξία της σύγκρουσης της με την Apple.

Δυο ημέρες μετά τις επίσημες ανακοινώσεις για τη συνεργασία με τη Microsoft, ο διευθύνων σύμβουλος της Nokia, Στέφεν Ελοπ, υπεραμύνθηκε της επιλογής του, τονίζοντας ότι η κίνηση αυτή θα προσφέρει δισεκατομμύρια προστιθέμενης αξίας στη φιλανδική εταιρεία, H Nokia είδε το 2010 τα μερίδια της στην αγορά να πιέζονται εκ νέου, τόσο από τη συνεχιζόμενη εμπορική επιτυχία του iPhone της Apple, όσο και από την εμπιστοσύνη των καταναλωτών σε άλλες συσκευές από το οικοσύστημα των Android, του λειτουργικού συστήματος της Google.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα της Τζο Χάρλοου, αντιπροέδρου και υπεύθυνης του τομέα των «έξυπνων» συσκευών, οι δυο εταιρείες εργάζονται από κοινού ώστε μέσα στις επόμενες ημέρες να ανακοινώσουν την ημερομηνία διάθεσης του πρώτου Nokia Windows τηλεφώνου. «Το αφεντικό, μου είπε ότι θα ήταν περισσότερο ευτυχισμένο αν αυτό συμβεί μέσα στο 2011», τόνισε η Χάρλοου.

Την ίδια ώρα  λίγα χιλιόμετρα πιο πέρα η Sony Ericsson παρουσίαζε τα νέα μοντέλα της σειράς Xperia, διατυμπανίζοντας την πρόθεσή της να γίνει ο μεγαλύτερος κατασκευαστής τηλεφώνων με Android. Προς το παρόν, πάντως, επέλεξε να μεταφέρει το παιχνίδι στο γήπεδο όπου το όνομα Sony συγκινεί κάθε παίκτη και υποψήφιο αγοραστή. Έτσι, το πρώτο και πολυαναμενόμενο κινητό τηλέφωνο-παιχνιδομηχανή παρουσιάστηκε στην Βαρκελώνη.

To Sony Ericsson Xperia Play αναμένεται σε κάποιες αγορές στα τέλη Μαρτίου, με προίκα 50 παιχνιδιών -για αρχή- και χειριστήρια της φιλοσοφίας του Playstation. Παράλληλα, ήρθαν στο φως το εντυπωσιακό Xperia arc, με οθόνη 4,2 ιντσών και τεχνολογία Mobile Bravia Engine, καθώς και τα neo και pro, με έμφαση στις καλύτερες λήψεις όταν οι συνθήκες φωτισμού δεν είναι ευνοϊκές και στην ταχύτερη γραπτή επικοινωνία, αντίστοιχα.

Αμέσως μετά τη σκυτάλη πήρε η Samsung, προκειμένου να δείξει ότι θα συνεχίσει να διεκδικεί μεγαλύτερο κομμάτι σε μια διαρκώς αναπτυσσόμενη αγορά. Το Galaxy Tab απέκτησε αδελφάκι με οθόνη 10,1 ιντσών, φόρεσε διπύρηνο επεξεργαστή, καλύτερη κάμερα (8 Mpixel) και θα μπορεί πλέον να δικτυωθεί σε υψηλότερες ταχύτητες (21 Mbps HSPA+). Θα κυκλοφορήσει με το Honeycomb, τη βελτιστοποιημένη για ταμπλέτες έκδοση 3.0 του Android. Από κοντά και το βελτιωμένο στα σημεία Galaxy S ΙΙ, ελπίζει να συνεχίσει την επιτυχημένη πορεία της πρώτης γενιάς, καθώς οι πωλήσεις έχουν ξεπεράσει τα δέκα εκατομμύρια συσκευές.

πηγή-protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου