Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

Βρέθηκε άγνωστος πίνακας του Μπρέγκελ

Ισπανοί συντηρητές έργων τέχνης ανακάλυψαν ένα άγνωστο μέχρι σήμερα αριστούργημα του Φλαμανδού ζωγράφου του 16ου αιώνα Πέτερ Μπρέγκελ του πρεσβύτερου. Μετά από πολλούς μήνες αποκατάστασης του πίνακα, οι ειδικοί αποκάλυψαν την υπογραφή του καλλιτέχνη.

Εικόνες του κόσμου

Η Συρία αναγνώρισε την ΠΓΔΜ με τη συνταγματική ονομασία

Διπλωματικές σχέσεις, υπό το λεγόμενο συνταγματικό όνομα της ΠΓΔΜ, σύναψαν την Πέμπτη στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, Δαμασκός και Σκόπια. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, το κοινό ανακοινωθέν για τη σύναψη διπλωματικών σχέσεων υπέγραψαν ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, Αντόνιο Μιλόσοσκι και ο Σύρος ομόλογός του, Ουαλίντ αλ Μουάλεμ.

Χιλιάδες ζωές «κοστίζει» η χρήση κινητού στο αυτοκίνητο

Η χρήση κινητού από τους οδηγούς και η αποστολή γραπτών μηνυμάτων στοίχισε τη ζωή σε 16.000 ανθρώπους μέσα σε μία εξαετία σύμφωνα με έρευνα. Οι οδηγοί που αφαιρούνται όταν οδηγούν επειδή μιλούν στο κινητό ή στέλνουν γραπτά μηνύματα προκάλεσαν το θάνατο περίπου 16.000 ανθρώπων κατά το διάστημα 2001-2007, ανακοίνωσαν χθες Πέμπτη Αμερικανοί ερευνητές.

Σαν Σήμερα(24-09-1948) Ο Σοϊχίρο Χόντα ίδρυσε την εταιρία Honda Motor Co.

Στις 24 Σεπτεμβρίου του 1948 o Ιάπωνας μηχανικός Σοϊχίρο Χόντα ίδρυσε την ομώνυμη αυτοκινητιστική  εταιρεία. Γιος ενός επισκευαστή ποδηλάτων, ο Χόντα έδειξε από πολύ μικρός την κλήση του στις μηχανές.

"Ο Ηλιος μπορεί να παραλύσει τη Γη το 2013"!

"Ο Ηλιος μπορεί να παραλύσει τη Γη το 2013", αποκάλυψε ο υπουργός Αμυνας της Βρετανίας Λίαμ Φοξ,  σε διεθνές συνέδριο για το πόσο τρωτά είναι τα ηλεκτρικά δίκτυα σε παγκόσμιο επίπεδο. Οπως ανέφερε ο υπουργός τα στοιχεία προέρχονται από  μια μελέτη της ΝΑSΑ σύμφωνα με την οποία το 2013 θα εκδηλωθεί μια πολύ ισχυρή ηλιακή καταιγίδα, η οποία θα «χτυπήσει» σφοδρά τη Γη.

F. Scott Fitzgerald: «Δείξτε μου έναν ήρωα και θα σας γράψω μια τραγωδία»

Σαν σήμερα γεννήθηκε ο Αμερικανός συγγραφέας Φράνσις Σκοτ Φιτζέραλντ (24 Σεπτεμβρίου 1896-21 Δεκεμβρίου 1940), ένας από τους κύριους εκπροσώπους της «Χαμένης Γενιάς» των Αμερικανών λογοτεχνών όπως την αποκάλεσε η Γερτρούδη Στάιν, όπου συγκαταλέγονται μεγάλα ονόματα της αμερικανικής πεζογραφίας, μεταξύ των οποίων και αυτά των Έρνεστ Χέμινγουει και Τζον Ντος Πάσος.

Η αλήθεια για τους Αραβες

Του Κώστα Γιαννακίδη από το protagon.gr

Η εικόνα που τείνει να σχηματιστεί έχει ως εξής: Υπογράψαμε ένα μνημόνιο  προβλέπει μία επένδυση 5 δισ ευρώ στο Ελληνικό με την πώληση εκτάσεων στους Αραβες που θα δημιουργήσουν κάτι σαν το Las Vegas της Μεσογείου. Ομως  δεν ισχύει κάτι τέτοιο.

«Φως» με εμφυτεύσιμα μικροτσίπ

Νέες τεχνικές που στοχεύουν στη βελτίωση της όρασης των ατόμων που πάσχουν από παθήσεις του αμφιβληστροειδούς και της ωχράς κηλίδας, αναμένεται να τεθούν σύντομα σε εφαρμογή. Με τις τεχνικές αυτές θα εμφυτεύεται στο μάτι μικροτσίπ ή τηλεσκοπικός ενδοφακός κι έτσι οι ασθενείς που έχουν χαμηλή όραση ή πάσχουν από ολική τύφλωση θα μπορούν να...

Η αντίδραση του Καραμανλή στην κλήτευση στην Εξεταστική

Δώδεκα λέξεις! Τόσες ακριβώς εκστόμισε χθες το πρωί ο τέως πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής όταν τον κάλεσε στο τηλέφωνο ο πρόεδρος της προανακριτικής επιτροπής που ερευνά την υπόθεση του Βατοπεδίου και βουλευτής Αρτας του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Τσιρώνης, μετά την απόφαση που πάρθηκε για κλήτευσή του ως μάρτυρα.

Θα συνεχίσουν τις εξορύξεις στον βορειοανατολικό Ατλαντικό

Απογοητευτικά είναι τα αποτελέσματα της συνόδου των μελών της Σύμβασης OSPAR για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος στον βορειοανατολικό Ατλαντικό. Ειδικότερα, οι χώρες του βορειοανατολικού Ατλαντικού απέρριψαν την πρόταση της Γερμανίας για γενική απαγόρευση εξορύξεων σε μεγάλα βάθη.

Facebook : Διεκόπη η σύνδεση για πολλές ώρες

Μετά το Twitter και το Facebook αντιμετώπισε προβλήματα με την σύνδεση. Πιο συγκεκριμένα, τις τελευταίες δύο ημέρες, χιλιάδες χρήστες του Facebook προσπαθούσαν μάταια να μπουν στο προφίλ τους, ενώ οι πιο τυχεροί κατάφερναν να μπουν, αλλά με ταχύτητες που ήταν υπερβολικά αργές.

Οι Ελληνες αναζητούν δουλειά στην Κύπρο

Η εργατική τάξη «δραπετεύει από τις οικονομικές δυσκολίες όπως το 1950» γράφει σε χθεσινό του τηλεγράφημα το Βloomberg και προσθέτει ότι όσοι δεν γνωρίζουν ξένες γλώσσες προτιμούν την Κύπρο.
Στηρίζεται σε στοιχεία που συλλέγουν γραφεία ευρέσεως εργασίας στη Λευκωσία και σε δηλώσεις χαμηλόβαθμων αξιωματούχων της κυπριακής κυβέρνησης. Παρ΄ ότι ο τίτλος προκαλεί εύλογα εντύπωση.

Βροχές και καταιγίδες το Σαββατοκύριακο

Βροχές στις περισσότερες περιοχές της χώρας και καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα του Αιγαίου, αναμένονται σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία τόσο αύριο όσο και την Κυριακή.

Τι αλλάζει στις εκλογές του 2010

Πολλά είναι αυτά που αλλάζουν στις αυτοδιοικητικές εκλογές που θα διεξαχθούν στις 7 και 14 Νοεμβρίου 2010.

Διαβάστε τις αλλαγές:

Η γελιογραφία της ημέρας

Δέκα χρόνια από τις εκλογές που οδήγησαν στην πτώση του Σλ.Μιλόσεβιτς

Δέκα χρόνια συμπληρώνονται την Παρασκευή από τις εκλογές που οδήγησαν στην πτώση του καθεστώτος Μιλόσεβιτς. Στις 24 Σεπτεμβρίου του 2000, στις εκλογές για την προεδρία της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γιουγκοσλαβίας, ο Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς, υποψήφιος του Σοσιαλιστικού Κόμματος (SPD) ηττήθηκε από τον Βόισλαβ Κοστούνιτσα, υποψήφιο της Ενωμένης Αντιπολίευσης (DOS).

Η κυβέρνηση στην παγίδα του μνημονίου

Του Γιώργου Κύρτσου από την citypress.gr

Με δική της ευθύνη η κυβέρνηση έχει πέσει σε μία οικονομική, πολιτική παγίδα, από την οποία είναι εξαιρετικά δύσκολο να βγει. Οι όροι που περιλαμβάνονται στο μνημόνιο  καθιστούν πρακτικά αδύνατη την πολιτική που περιγράφεται σε αυτό, ενώ είναι εξαιρετικά δύσκολο να εξασφαλίσει η Ελλάδα τη χρονική παράταση της λειτουργίας του μηχανισμού στήριξης.

Ενδεχόμενο νέων μέτρων κατά του καπνίσματος

Τεράστιες σοκαριστικές φωτογραφίες που θα καλύπτουν όλο το πακέτο των τσιγάρων και ενισχυμένη προβολή των ουσιών που προκαλούν εξάρτηση, είναι μερικές από τις προτάσεις στις οποίες προέβη την Παρασκευή η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για να ενισχυθεί ο αγώνας κατά του καπνίσματος στην ΕΕ.

Πυρηνικό εργοστάσιο απειλείται από Ιό;

Τον έλεγχο ορισμένων εγκαταστάσεων εργοστασίων, ακόμη και του πυρηνικού σταθμό του Μπουσέρ στο νότιο Ιράν, έχει ως στόχο να αναλάβει ένας νέος ιός ο οποίος πλήττει λογισμικό της Siemens, σύμφωνα με ειδικούς του τομέα της Πληροφορικής.

Ο χρόνος πάνω στη Γη είναι σχετικός

Ο χρόνος σε ένα ρολόι που βρίσκεται στο πάτωμα κυλάει πιο αργά σε σχέση με ένα ίδιο ρολόι που βρίσκεται πάνω σε μια σκάλα. Ο λόγος είναι διότι το ρολόι που βρίσκεται χαμηλότερα επηρεάζεται οριακά περισσότερο από την βαρύτητα. Αυτό συμβαίνει γιατί βρίσκεται πιο κοντά στην επιφάνειά της. Αντίθετα, ο χρόνος κυλάει πιο γρήγορα για το ρολόι που βρίσκεται πιο ψηλά.