Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

Η αντίδραση του Καραμανλή στην κλήτευση στην Εξεταστική

Δώδεκα λέξεις! Τόσες ακριβώς εκστόμισε χθες το πρωί ο τέως πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής όταν τον κάλεσε στο τηλέφωνο ο πρόεδρος της προανακριτικής επιτροπής που ερευνά την υπόθεση του Βατοπεδίου και βουλευτής Αρτας του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Τσιρώνης, μετά την απόφαση που πάρθηκε για κλήτευσή του ως μάρτυρα.

Το τηλεφώνημα έγινε στις 10.00 το πρωί. Ο τέως πρωθυπουργός ενημέρωσε τον κ. Τσιρώνη ότι προτίθεται να στείλει μια επιστολή την επόμενη εβδομάδα, απαντώντας με αυτό τον τρόπο στην προανακριτική επιτροπή. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο διάλογος ανάμεσα στους δύο άνδρες ήταν ο εξής:

Δ. Τσιρώνης: Καλημέρα κ. πρόεδρε.
Κ. Καραμανλής: Καλημέρα.
Δ. Τσιρώνης: Τι προτίθεστε να κάνετε;
Κ. Καραμανλής: Να στείλω μία επιστολή.
Δ. Τσιρώνης: Πότε σκοπεύετε να το κάνετε;
Κ. Καραμανλής: Κάποια στιγμή την άλλη εβδομάδα.
Δ. Τσιρώνης: Εχετε πρόβλημα να ενημερώσω τα μέσα μαζικής ενημέρωσης για τη συνομιλία μας;
Κ. Καραμανλής: Οχι κανένα.

Κάπου εκεί έκλεισαν το τηλέφωνο, αν και τα κόμματα της ελάσσονος αντιπολίτευσης εμμένουν στην αυτοπρόσωπη κλήτευση του μάρτυρα. Πάντως ο κ. Τσιρώνης ενημερώνοντας τους δημοσιογράφους είπε ότι το αίτημα αυτό δεν θα εξεταστεί από την επιτροπή, καθώς «είναι πολύ σημαντικό ότι ο πρώην πρωθυπουργός τιμά την επιτροπή, καθώς επέλεξε να μιλήσει για πρώτη φορά μετά τις εκλογές του 2009 σε αυτή. Ακόμα και μία σειρά να γράψει έχει τη σημασία του, ανεξάρτητα από το περιεχόμενο»!

Στην επιστολή του ο κ. Καραμανλής θα τονίζει ότι για την υπόθεση του Βατοπεδίου έχει απαντήσει και πως δεν έχει κάτι περισσότερο να προσθέσει, θα υπενθυμίσει πως η κυβέρνηση της Ν.Δ. ήταν εκείνη που αποφάσισε τη σύσταση της εξεταστικής για την επίμαχη υπόθεση και ότι έχουν προκύψει μόνο πολιτικές ευθύνες και όχι ποινικές.

πηγή-madata.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου