Κυριακή 3 Απριλίου 2011

Εξοντωτικό πρόστιμο του ΕΣΡ στον Veto 91,0 fm


Το ΕΣΡ με απόφαση του βάζει διοικητική κύρωση ύψους  5.000 € στο Veto 91,0 fm γιατί ενώ είναι ''μη ενημερωτικό'' ραδιόφωνο, κάνει ''ενημέρωση''. Η απόφαση πάρθηκε κατά πλειοψηφία ενώ υπήρξε διαφορετική άποψη από την αντιπρόεδρο του ΕΣΡ ΛΙΝΑ ΑΛΕΞΙΟΥ και το μέλος Γ. ΣΤΕΦΑΝΑΚΗ, δηλαδή να υπάρξει μόνο ''σύσταση''. 

Στο δίκτυο είσαι αθάνατος


Του Κώστα Γιαννακίδη από το protagon.gr

O Γιάννης Διακογιάννης ήταν υπέροχος άνθρωπος και καλός δημοσιογράφος. Οταν πέθανε, το 2006, άφησε πίσω του αγάπη και συντριβή για την απώλεια. Αφησε και ένα blog. Mε μόνο μία καταχώρηση τριών λέξεων. La lucha continua. O αγώνας συνεχίζεται. Το έγραψε στις 01.28, το ξημέρωμα της 22ας Νοεμβρίου του 2006. Λίγες μέρες αργότερα πέθανε.

"Opinion On Air"

"Opinion On Air" @Veto 91FM...Every Weekend 16:00-18:00...Stay Tuned!

Το τραγούδι της ημέρας

Pearl Jam - Jeremy

Σαν σήμερα....

1834: Ο Κολοκοτρώνης και ο Πλαπούτας δικάζονται στο Ναύπλιο για εσχάτη προδοσία, επί Βαυαροκρατίας.

1896: Τελετή λήξης των πρώτων σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων στην Αθήνα.

1905: Ιδρύεται στο Μπουένος Άιρες η ποδοσφαιρική ομάδα της Μπόκα Τζούνιορς.

Greenpeace: «Πυρηνικές επενδύσεις» ύψους 175 δις από εκατό τράπεζες

Εκατό τράπεζες διέθεσαν χρήματα για την ενίσχυση της πυρηνικής βιομηχανίας την περίοδο 2000-2009, συμπληρώνοντας ποσό 175 δις ευρώ, σύμφωνα με τη Greenpeace. Η έρευνα παρουσιάστηκε στο πλαίσιο της νέας καμπάνιας «Nuclear Banks, No Thanks», με την οποία η οργάνωση ζητά να σταματήσουν οι πυρηνικές επενδύσεις.

Σε έναν χρόνο δοκιμή εμβολίου για το AIDS

Ένα εμβόλιο το οποίο μπορεί να «εξολοθρεύσει» τον ιό HIV του AIDS, είναι πιθανό να περάσει σε φάση κλινικών δοκιμών μέσα στον επόμενο χρόνο. Το αισιόδοξο νέο έρχεται από διεθνή ομάδα ειδικών η οποία αναφέρει ότι το εμβόλιο που ανέπτυξε έχει την ικανότητα να προσαρμόζεται στις μεταλλάξεις του ιού.

Εικόνες του κόσμου

«Αγαπημένη μου μαμά. Ελπίζω να ζείς. Είσαι καλά;» Αυτό έγραψε η μικρή Μανάμι Κον στο τετράδιό της, ένα μήνυμα στην μητέρα της που μαζί με τον πατέρα της και την αδελφή της, ακόμα αγνοούνται από τον φονικό σεισμό και το τσουνάμι της Ιαπωνίας.

Πουλούν βέρες και χρυσά δόντια για λίγα ευρώ!

Δεκάδες συμπολίτες μας οδηγεί στα καταστήματα αγοράς χρυσού η οικονομική κρίση καθώς απεγνωσμένοι για να εξασφαλίσουν τον «άρτο τον επιούσιο» δε διστάζουν να «σκοτώσουν» όσο αγαπημένα αντικείμενα όπως σταυρουδάκια, βέρες γάμου αλλά και χρυσά δόντια.

Οι Έλληνες αγοράζουν με μανία εξοχικά στην Τουρκία

Στην Ελλάδα πωλήσεις εξοχικών δεν γινονται ούτε για δείγμα λόγω της κρίσης όμως τηυν ίδια στιγμή πολλαπλασιάζονται οι Έλληνες που αγοράζουν σπίτια στη γειτονική χώρα και ιδίως στις περιοχές της Αττάλειας και στην Αλικαρνασσό.

Στατιστικά στοιχεία για το internet στην Ελλάδα δημοσιεύει η Google

Ενδιαφέροντα στατιστικά για τη χρήση του διαδικτύου στην Ελλάδα δημοσίευσε η Google Greece, στα πλαίσια εκδήλωσης που πραγματοποίησε για το Adsense πριν από μερικές μέρες στην Αθήνα. Πιο συγκεκριμένα, μερικά από τα πιο αξιοσημείωτα στοιχεία περιλαμβάνουν τα εξής...

Βρήκαν το μυστικό της μακροζωΐας

Το μυστικό της μακροζωΐας, αλλά και ένα όπλο κατά του Αλτσχάιμερ φαίνεται πως κρύβεται σε μία κίτρινη χρωστική ουσία, που ονομάζεται θειοφλαβίνη Τ. Την ανακάλυψη έκαναν ερευνητές από το αμερικανικό ινστιτούτο Μπακ για την Έρευνα πάνω στη Γήρανση.

Η γελιογραφία της ημέρας

Της Έφης Ξένου από tanea.gr

Γράμμα σε μπουκάλι βρήκε αποδέκτη 24 χρόνια μετά

Επειτα από 24 ολόκληρα χρόνια βρήκε αποδέκτη ένα γράμμα το οποίο είχε κλείσει σε ένα μπουκάλι ένας 5χρονος -τότε- και μαζί με τον πατέρα του το έριξαν στη Βαλτική θάλασσα. Πριν λίγες ημέρες έκανε βόλτα μαζί με τους γονείς του σε παραλία κοντά στο Καλίνινγκραντ, ο 13χρονος Ρώσος Ντανιήλ Κορότσικ, ο οποίος...

H Ευρώπη από το διάστημα μια ανέφελη μέρα του Μαρτίου

Στη δορυφορική εικόνα του ESA που εξασφάλισε με αποκλειστικότητα για την Ελλάδα το in.gr, οι χιονισμένες Άλπεις έρχονται σε αντίθεση με τις εκτάσεις γυμνών φυλλοβόλων δέντρων στην υπόλοιπη Κεντρική Ευρώπη. Καταλαμβάνοντας έκταση 200.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων (70.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα περισσότερο από την Ελλάδα), η διασημότερη οροσειρά της...

Ιαπωνία: Θα χρειαστούν μήνες για να σταματήσει η διαρροή ραδιενέργειας

Τα συνεργεία που συνεχίζουν την σκληρή μάχη για να αποτρέψουν μια πυρηνική καταστροφή στο εργοστάσιο της Φουκουσίμα, προσπάθησαν χωρίς επιτυχία να καλύψουν την Κυριακή τη ρωγμή, μήκους 20 εκατοστών, σε μια τάφρο απορροής από την οποία νερό μολυσμένο σε υψηλό ποσοστό με ραδιενέργεια χύνεται απευθείας στο Ειρηνικό Ωκεανό.

Υπνοβάτης... βιαστής ζητά αποφυλάκιση!

"Υπνοβάτης" ισχυρίζεται ότι ήταν ένας 25χρονος , όταν βίασε το 2006 , μια γυναίκα και για την πράξη του καταδικάστηκε αρχικά σε φυλάκιση 3,5 χρόνων και έχει κάνει έφεση κατά της απόφασης αυτής. Ο Γκάρι Κούλσον, που ήδη βρίσκεται στη φυλακή 312 μέρες θα έχει το δικαίωμα να ζητήσει πρόωρη αποφυλάκιση πριν τα Χριστούγεννα.