Δευτέρα 5 Απριλίου 2010

Ματαιώθηκε η περιοδεία του Μπομπ Ντίλαν στην Ασία

Ματαιώθηκε η περιοδεία του Μπομπ Ντίλαν στην Ασία, μετά την άρνηση του υπουργείου Πολιτισμού της Κίνας να δώσει άδεια στον Αμερικανό καλλιτέχνη για τις συναυλίες του στη χώρα. Ο Μπομπ Ντίλαν επρόκειτο να πραγματοποιήσει συναυλίες στην...

Στο Βόρειο Πόλο με αερόστατο

Ο Γάλλος γιατρός κι εξερευνητής, Ζαν-Λουΐ Ετιέν, απογειώθηκε σήμερα το πρωί από το αρχιπέλαγος της Σπιτσβέργης στη Νορβηγία, για να φθάσει με αερόστατο στο Βόρειο Πόλο.
Υστερα από πτήση 3,5 χιλιάδων χλμ. διάρκειας σχεδόν 10 ημερών, το αερόστατο θα φθάσει στην Αλάσκα.
Χάρη στα επιστημονικά όργανα πάνω στο αερόστατο θα μετρηθούν με ακρίβεια: η περιεκτικότητα της ατμόσφαιρας σε όζον και σεδιοξείδιο του άνθρακα, καθώς επίσης και τα μαγνητικά πεδία.
Το 1999, με αερόστατο έγινε ο γύρος του πλανήτη μας με πλήρωμα τον Ελβετό Μπερτράν Πικάρ και τον Βρετανό Μπράϊαν Τζόουνς. Το 2002, το φιλόδοξο εγχείρημα επαναλήφθηκε από τον Αμερικανό Στηβ Φόσετ, μόνο του.

πηγή-naftemporiki.gr

Η γελοιογραφία της ημέρας

Μετά το Πάσχα η συζήτηση για τα κλειστά επαγγέλματα

Αμέσως μετά το Πάσχα αναμένεται να συγκροτηθεί διυπουργική επιτροπή, η οποία θα συζητήσει με τους κοινωνικούς εταίρους το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων. Σε πρώτη φάση, στο επίκεντρο βρίσκεται ο κλάδος των...

Κι άλλες δεσμεύσεις για τις εκπομπές αερίων

Συνολικά 75 χώρες δεσμεύθηκαν να μειώσουν ή να περιορίσουν την αύξηση των εκπομπών αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου, μέχρι το 2020, στο πλαίσιο της συμφωνίας της Κοπεγχάγης, ανακοίνωσε η Γραμματεία του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για την κλιματική αλλαγή. Επιπλέον, στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι...

Στον αέρα ο «Καλλικράτης»

«Νάρκη» στον Καλλικράτη βάζει απόφαση - βόμβα του Συμβουλίου της Επικρατείας που θεωρεί παράνομη και άκυρη τη μεταβίβαση κρατικών αρμοδιοτήτων, προς τους δήμους, αν δεν συνοδεύονται από τους απαραίτητους πόρους. Το γεγονός αυτό υποχρεώνει την κυβέρνηση να αναδιπλωθεί στο θέμα την ώρα που με περισσή βιασύνη προωθεί προς ψήφιση το πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαΐου το νομοσχέδιο που προβλέπει τη μείωση των 1.034 ΟΤΑ της χώρας σε περίπου 370.

πηγή-adesmeytos.gr

Φορτηγό-πλοίο προσάραξε στον μεγαλύτερο κοραλλιογενή ύφαλο του πλανήτη

Φορτηγό-πλοίο υπό κινεζική σημαία προσάραξε στο μεγαλύτερο και πλουσιότερο κοραλλιογενές οικοσύστημα του πλανήτη, τον αποκαλούμενο Μεγάλο Κοραλλιογενή Ύφαλο ή Great Barrier Reef, στην Αυστραλία. Όπως ανακοίνωσε σήμερα η πρωθυπουργός της πολιτειακής κυβέρνησης του Κουίνσλαντ, Anna Bligh, υπάρχει κίνδυνος το πλοίο να κοπεί στα δύο προκαλώντας ανυπολόγιστη καταστροφή στο οικοσύστημα που συγκαταλέγεται στα μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς.

πηγή-tvxs.gr