Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

Μποφίλιου Νατάσσα - Το αστέρι μου


Σαν Σήμερα..........


1905: Ο νεαρός φυσικός Άλμπερτ Αϊνστάιν δημοσιεύει την ειδική θεωρία της σχετικότητας.

1941: Ο Σούπερμαν κάνει το κινηματογραφικό του ντεμπούτο, στην ομώνυμη ταινία κινουμένων σχεδίων.

Κ.Βήτα - Χάρτινο Το Φεγγαράκι (Paper Moon)


Καιρός: «Πέφτει» κι άλλο η θερμοκρασία


Αίθριος θα είναι, σε γενικές γραμμές ο καιρός τις επόμενες μέρες με κάποια διαστήματα συννεφιάς και τοπικών βροχών, ενώ η θερμοκρασία θα φτάσει σε χαμηλότερα επίπεδα.

Πανάκριβα πωλούνται βενζίνη και diesel στην Ελλάδα


Επιμέλεια: Βασίλης Γ. Σαρημπαλίδης από την zougla.gr

Σταθερά ψηλά κινήθηκαν οι τιμές των καυσίμων στην Ελλάδα τον μήνα Σεπτέμβριο, σύμφωνα με τη σχετική έρευνα της ΕΛΠΑ. Στη χώρα μας η βενζίνη (με αριθμό οκτανίου  95) βρίσκεται σε σταθερές τιμές στο 1,657 €/λ ( 1.677 /€ λ τον περασμένο μήνα) και το diesel στο 1,451€/λ (από 1,461 €/λ  τον περασμένο μήνα αντίστοιχα).

Βαρκελώνη: Εν μέσω χιλιάδων «ολέ!» η τελευταία ταυρομαχία


Μετά από 600 χρόνια ιστορίας και ενόσω οι θεατές ζητωκραύγαζαν και οι ταύροι έδιναν μάχη για να ζήσουν, πραγματοποιήθηκε στη Βαρκελώνη η τελευταία της ταυρομαχία. Καθώς το θέαμα έχει απαγορευτεί στην Καταλονία με ισχύ από το...

Το ιταλικό χωριό που «έφυγε» από το ευρώ


Το γραφικό, προικισμένο από τη φύση, χωριό Φιλετίνο των 600 κατοίκων, στην καρδιά της Ιταλίας, αφού ανακηρύχθηκε πριγκιπάτο με δικό του νόμισμα, προκαλεί εκνευρισμό στη Ρώμη.

Συμφωνία του Λονδίνου: Η Ελλάδα και ακόμη 21 χώρες χάρισαν στη Γερμανία 50% των χρεών της


Οι δύο στους τρεις Γερμανούς δηλώνουν αντίθετοι στη χορήγηση περαιτέρω οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα για την αποφυγή της χρεοκοπίας, σύμφωνα με δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του Γερμανικού Πρακτορείου Ειδήσεων. 

Στην Αυστραλία αδελφές μου, στην Αυστραλία!


Η νέα Γη της Επαγγελίας φαίνεται πως είναι η Αυστραλία για τους απανταχού οικονομικούς μετανάστες, καθώς την ώρα που η οικονομική κρίση χτυπάει όλο και περισσότερες χώρες, η αυστραλιανή κυβέρνηση εξέδωσε...

Σοκ! Εκατοντάδες ελληνικές οικογένειες αφήνουν τα παιδιά σε ιδρύματα


Είναι σοκαριστική η διαπίστωσης έρευνας, που εκφράστηκε στο Συνέδριο του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου, σύμφωνα με την οποία αυξήθηκε κατακόρυφα ο αριθμός των νοικοκυριών, που ζητούν να αφήσουν τα παιδιά τους… σε ιδρύματα!

Λουδοβίκος των Ανωγείων - Σε άκουσα το βράδυ


Ελεγχόμενη πτώχευση της Ελλάδας και ανεξέλεγκτη πτώχευση των Ελλήνων σημαίνει το ''κούρεμα'' του χρέους κατά 50%


- Τι διαφορά θα δείτε στις τσέπες σας μετά το ''κούρεμα'' – Οι συνέπειες στις καταθέσεις, στις τράπεζες και στα ακίνητα
- Πόσο κοντά είμαστε στο ενδεχόμενο μείωσης του ελληνικού χρέους

Ανθεί η βιολογική γεωργία στη χώρα μας


Της Λινας Γιανναρου για την καθημερινή

Καμιά φορά χρειάζεται να περάσει χρόνος, να κάτσει ο κουρνιαχτός τού πρώτου ενθουσιασμού, να εμφανιστούν τα πρώτα προβλήματα και να επιλυθούν (ή... όχι), προκειμένου να εκτιμηθεί η πραγματική δυναμική ενός κλάδου.

Ακτινίδιο και ρόδι πολύτιμοι σύμμαχοι της υγείας μας


Πλούσια σε βιταμίνη C, κάλιο και φυτικές ίνες τα δύο αυτά φρούτα θωρακίζουν τον οργανισμό μας και μας χαρίζουν υγεία, ευεξία και λαμπερό δέρμα.

Monsieur Minimal - Πάστα Φλώρα


Mια χαρά αποδίδει το Μνημόνιο στην Πορτογαλία


Η κυβέρνηση της Πορτογαλίας αναθεώρησε χθες τις προβλέψεις της για την ανάπτυξη της χώρας, κάνοντας λόγο για συρρίκνωση του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος (ΑΕΠ) κατά...

Οι «κολλητοί» διώχνουν το στρες


Επιμέλεια: Ρούλα Τσουλέα από tanea.gr

Εάν νιώθετε πιεσμένοι, καλό είναι να μιλήσετε στον καλύτερό σας φίλο. Μια νέα μελέτη δείχνει πως η παρουσία του μπορεί να ελαττώσει το στρες σας και να σας κάνει να αισθανθείτε πολύ καλύτερα - όχι μόνο για ό,τι σας στρεσάρει, αλλά και για τον εαυτό σας.

Στροφή Ελλήνων προς τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας


Πρόθυμο να συμβάλλει στην εξάπλωση της χρήσης των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ), εμφανίζεται συντριπτικό ποσοστό των Ελλήνων, όπως προκύπτει από...

Sade - Stronger Than Pride (Quentin Harris Remix)


Οι ποδηλάτες στις πόλεις «κινδυνεύουν από την εισπνοή αιθάλης»


Οι ποδηλάτες στις μεγάλες πόλεις εμφανίζουν αυξημένα επίπεδα αιθάλης στους πνεύμονες και ενδέχεται να αντιμετωπίζουν υψηλότερο κίνδυνο αναπνευστικών προβλημάτων, προειδοποιούν ερευνητές στη Βρετανία.

Πέθανε η τιμημένη με Νόμπελ Ειρήνης Ουανγκάρι Μαατάι


Πέθανε σε νοσοκομείο του Ναϊρόμπι η κενυάτισσα οικολόγος Ουανγκάρι Μαατάι, που τιμήθηκε το 2004 με το Νόμπελ Ειρήνης για τη συνεισφορά της στον...

Πωλούνται οι μονάδες της ΔΕΗ σε Μεγαλόπολη και Αμύνταιο


Την πώληση δύο λιγνιτικών μονάδων στη ΔΕΗ προανήγγειλε σε συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Περιβάλλοντος Γ. Παπακωνσταντίνου.

Καλησπέρα σε όλους. Πάμε ειδησεογραφικά και μουσικά εδώ, στο opinion on air...........


Μέτρα θα έρθουν, δόση ποιος ξέρει…


Το κλίμα παραμένει βαρύ για την χώρα μας σε διεθνές επίπεδο και το ότι ουδείς εκ των δανειστών πείστηκε από τις διαβεβαιώσεις του υπουργού Οικονομικών κ. Ευάγγελου Βενιζέλου τις οποίες έδωσε στο πλαίσιο των συναντήσεων που είχε στην...