Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

Στροφή Ελλήνων προς τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας


Πρόθυμο να συμβάλλει στην εξάπλωση της χρήσης των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ), εμφανίζεται συντριπτικό ποσοστό των Ελλήνων, όπως προκύπτει από...
πανελλαδική έρευνα, που εκπονήθηκε στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.

Η έρευνα διεξήχθη από τον αναπληρωτή καθηγητή του Εργαστηρίου Περιβαλλοντικού & Eνεργειακού Σχεδιασμού Κτιρίων & Οικισμών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης Παναγιώτη Κοσμόπουλο και τα αποτελέσματά της παρουσιάστηκαν στο 16ο Διεθνές συμπόσιο για την περιβαλλοντική μόλυνση και τις επιπτώσεις της στη Μεσόγειο, που διοργανώνεται στα Ιωάννινα.

"Όπως προκύπτει, υπάρχει ένα εκπληκτικό ποσοστό της τάξης του 67,88%, που, παρά την οικονομική κρίση, δήλωσε ότι θα προσέφερε χρήματα, ανάλογα με την οικονομική του κατάσταση, προκειμένου να συμβάλει στην εξάπλωση των ΑΠΕ", ανέφερε στην παρουσίασή του στο Συμπόσιο ο Π. Κοσμόπουλος.

Σε ποσοστό 89,07% οι ερωτώμενοι στην έρευνα γνωρίζουν ότι η χρήση των ΑΠΕ μπορεί να βοηθήσει το οικογενειακό εισόδημα, όπως και την εθνική οικονομία, να απεξαρτηθούν από το εισαγόμενο πετρέλαιο και το φυσικό αέριο (ποσοστό 90,18%), αλλά και να συμβάλλει στη μείωση της περιβαλλοντικής μόλυνσης (95,81%).

πηγή-ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου