Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

Στην Αυστραλία αδελφές μου, στην Αυστραλία!


Η νέα Γη της Επαγγελίας φαίνεται πως είναι η Αυστραλία για τους απανταχού οικονομικούς μετανάστες, καθώς την ώρα που η οικονομική κρίση χτυπάει όλο και περισσότερες χώρες, η αυστραλιανή κυβέρνηση εξέδωσε...
μια λίστα με χιλιάδες θέσεις εργασίας για συνολικά 183 επαγγέλματα.

Πιο συγκεκριμένα, το μεταναστευτικό πρόγραμμα της Αυστραλίας για το 2011-2012 προβλέπει παραχώρηση βίζας σε όσους ενδιαφέρονται να απασχοληθούν σε μία από τις συνολικά 185.000 θέσεις εργασίας, οι οποίες καθορίζονται ανάλογα με τις εργασιακές ανάγκες της χώρας.

Τα κριτήρια για την επιλογή των υποψηφίων είναι απλά. Να είναι κάτω των 50 ετών και να μιλούν καλά Αγγλικά. Σε όσους αιτούντες έχουν εξασφαλίσει προσφορά εργασίας από Αυστραλό εργοδότη θα δίνεται προτεραιότητα, ενώ δεν υπάρχουν ειδικές ρυθμίσεις για καμία εθνικότητα, συμπεριλαμβανομένων και των Ελλήνων.

Μεταξύ των επαγγελμάτων που συμπεριλαμβάνονται στη λίστα είναι εργαζόμενοι στο χώρο των κατασκευών (μηχανικοί, αρχιτέκτονες, πολιτικοί μηχανικοί, συγκολλητές, χτίστες, ξυλουργοί, τζαμάδες, υδραυλικοί, ηλεκτρολόγοι, ψυκτικοί), στο χώρο της υγείας (νοσοκόμοι, φαρμακοποιοί, τεχνολόγοι πυρηνικής ιατρικής, γιατροί πολλών ειδικοτήτων), μάνατζερ, λογιστές, γεωπόνοι και ψυχολόγοι.

Αναλυτικά η λίστα των επαγγελμάτων στη σελίδα http://www.immi.gov.au/skilled/_pdf/sol-schedule1-2.pdf

Πηγή-iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου