Σάββατο 12 Μαρτίου 2011

Και αν η ελπίδα πεθαίνει;

Του Στέλιου Φούντογλου

Αγανάκτηση και οργή, μου προκαλούν τα τελευταία στοιχεία των ποσοστών της ανεργίας στη Δυτική Μακεδονία που αγγίζουν το 18%, για την ακρίβεια 17,7%. Τι και αν υπάρχει η περιβόητη ΔΕΗ, τι και αν τα λόγια των «φιλόδοξων» πολιτικών «σκεπάζουν» κάθε τόσο το άγχος των νέων και τους γεμίζουν με όνειρα και ελπίδες, «η ανεργία είναι η πανδημία της Δ. Μακεδονίας» και κανείς δεν μπορεί να διαφωνήσει σε αυτό…

"Opinion On Air"



Το τραγούδι της ημέρας Coldplay - In My Place

Σαν Σήμερα...

1911: Συλλαλητήριο για το γλωσσικό ματαιώνεται, έπειτα από αστυνομική απαγόρευση. Ο καθηγητής Μιστριώτης, υπέρμαχος της καθαρεύουσας, κατηγορείται για στάση.

1921: Ο ηγέτης της Οκτωβριανής Επανάστασης, Βλαντιμίρ Λένιν, ανακοινώνει τη νέα οικονομική πολιτική (ΝΕΠ), που επιτρέπει τη δραστηριοποίηση ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Η γελιογραφία της ημέρας

πηγή-ethnos.gr

Η Κατρίν Ντενέβ στην Ελλάδα

Η Γαλλίδα σταρ Κατρίν Ντενέβ έρχεται στην Ελλάδα για την παρουσίαση της τελευταίας ταινίας της με τίτλο «Potiche», που γύρισε με το σκηνοθέτη Φρανσουά Οζόν. Η ταινία θα προβληθεί στο πλαίσιο του 12ου Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου της Ελλάδας, που θα πραγματοποιηθεί από τις 31 Μαρτίου μέχρι και τις 8 Απριλίου, στις αίθουσες «Αττικόν», «Απόλλων» και την Ταινιοθήκη της Ελλάδας, στην Αθήνα.

Στρος Καν: «Εθνικό σπορ η φοροδιαφυγή στην Ελλάδα»

«Στην Ελλάδα υπάρχουν κάποιοι που δεν έχουν ψωμί να φάνε και άνθρωποι που ασκούν τη φοροδιαφυγή ως εθνικό σπορ»δηλώνει, μεταξύ άλλων, ο επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Nτομινίκ-Στρος Καν σε ντοκιμαντέρ που θα μεταδοθεί την Κυριακή στη Γαλλία από το Canal Plus.

Παγκόσμια Ημέρα κατά της Λογοκρισίας στο Διαδίκτυο

Η Παγκόσμια Ημέρα κατά της Λογοκρισίας στο Διαδίκτυο καθιερώθηκε το 2009 με πρωτοβουλία των «Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα» (RSF), μιας δημοσιογραφικής οργάνωσης με έδρα τη Γαλλία, ταγμένης στην υπεράσπιση της ελευθερίας της έκφρασης. Γιορτάζεται κάθε χρόνο στις...

2050: Στις πόλεις το 70% των κατοίκων της Γης

Οι μεγαλουπόλεις μοιάζουν ήδη ασφυκτικά γεμάτες θα γεμίσουν όμως ακόμη περισσότερο
Οι μεγαλουπόλεις μοιάζουν ήδη ασφυκτικά γεμάτες αλλά θα γεμίσουν ακόμη περισσότερο, αφού σύμφωνα με νέες προβλέψεις ειδικών μέχρι το 2050 το 70% του παγκόσμιου πληθυσμού θα κατοικεί σε αστικές περιοχές.

Εικόνες του κόσμου

Μία από τις δεκάδες κιθάρες του δημοφιλούς μουσικού Eric Clapton κρατάει η υπάλληλος του οίκου δημοπρασιών Bonhams ο οποίος θα δημοπρατήσει πάνω από 150 προσωπικά αντικείμενα του καλλιτέχνη.

πηγή-kathimerini.gr

Σεληνιακή περίγειος: Το φεγγάρι κοντά μας στις 19 Μαρτίου

Στις 19 Μαρτίου η Σελήνη αναμένεται να πλησιάσει τη Γη σε απόσταση μόλις 356.578 χλμ.

Πρόκειται για την κοντινότερη απόσταση μεταξύ των δύο ουράνιων σωμάτων από το 1992, χαρίζοντας έτσι στους ρομαντικούς μια εντυπωσιακή Πανσέληνο και στους αστρονόμους ένα σπάνιο φαινόμενο γνωστό ως "σεληνιακή περίγειος".

Ανακάλυψαν πως εξαφανίζεται ο φόβος και το άγχος!

Οι φιλόσοφοι φαίνεται ότι είχαν δίκιο. Όλα είναι θέμα ... μυαλού. Εκεί βρίσκεται και ο μηχανισμός που όχι απλά ρυθμίζει το φόβο και το άγχος, αλλά τα εξαφανίζει! Αμερικανοί επιστήμονες ανακάλυψαν ότι το λεγόμενο “κέντρο του φόβου” στο εγκέφαλο τελικά δεν είναι αυτό που τον πυροδοτεί, αλλά αυτό που τον καταπολεμά σε σημείο εξαφάνισης.

Προώθηση της κατανάλωσης φρούτων στα σχολεία

Σχέδιο προώθησης της κατανάλωσης φρούτων στους μαθητές των δημόσιων και ιδιωτικών δημοτικών σχολείων, θα εφαρμόσει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, όπως ενημερώνει ο αρμόδιος υφυπουργός, Ιωάννης Κουτσούκος, με έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή σε απάντηση σχετικής ερώτησης του ανεξάρτητου βουλευτή, Γιώργου Κοντογιάννη.

Ιαπωνία: διαδικτυακό εργαλείο για την αναζήτηση αγνοουμένων

Επειδή τα ιαπωνικά τηλεφωνικά δίκτυα αντιμετωπίζουν προβλήματα, το Διαδίκτυο αναλαμβάνει βασικό ρόλο στην προσπάθεια εντοπισμού ανθρώπων που έχουν εξαφανισθεί στην Ιαπωνία μετά το σεισμό που έπληξε τη χώρα, όπως διαβάζουμε στη «Le Monde».

Οι καταθέσεις των Ελλήνων στην Ελβετία

H ελληνική κυβέρνηση είχε προαναγγείλει πως έχει στα χέρια της cd με τα ονόματα των Ελλήνων καταθετών στην Ελβετία. Χθές  μέσω δηλώσεων του υφυπουργού Οικονομικών Δημήτρη Κουσελά στη Βουλή, έγινε γνωστό πως "οι καταθέσεις δεν είναι της τάξης των 600 δισ. ευρώ, όπως είχε φημολογηθεί, αφού στην πραγματικότητα δεν ξεπερνούν τα 280 δισ. ευρώ».

Πνευματικό άνθρωπο ζητώ....

Του Αναστάσιου Φούντογλου απο το greek-publius.blogspot.com

Την δική μας σιωπή των αμνών την καταλαβαίνω. Των πολιτών εννοώ. Ενοχλητική και δυσάρεστη μέν, κατανοητή και αναμενόμενη δε. Όποια οικονομική ανάλυση και να κάνεις άλλωστε, όσα άλλοθι και δικαιολογίες και να επιστρατεύσεις, αναφερόμενος στις μίζες, στην διαφθορά και στην κλοπή δημοσίου χρήματος αλλά και όσες ευφάνταστες λύσεις και αν ανακαλύψεις- απο την έντιμη...

Σε πρωτοπόρο της μηχανικής μάθησης στο φετινό «Νόμπελ των υπολογιστών»

Το Βραβείο Turing, γνωστό και ως «το Νόμπελ της επιστήμης των υπολογιστών», απονέμεται φέτος σε έναν καθηγητή του Χάρβαρντ, του οποίου το έργο έθεσε τα θεμέλια για τις μηχανές που μαθαίνουν και μιμούνται την ανθρώπινη σκέψη.

Παγκόσμιο σοκ για το «σεισμό – γίγαντα»

Ως το μεγαλύτερο που έχει «χτυπήσει» τη Β. Ιαπωνία τον τελευταίο αιώνα χαρακτηρίζεται από τους επιστήμονες το τσουνάμι που προκλήθηκε αμέσως μετά το σεισμό των 8,9 βαθμών που έπληξε το Β.Α τμήμα της χώρας, σε απόσταση 28 χιλιόμετρων από την ακτή.

Προκαταρκτική έρευνα για δημοσιεύματα περί χρεοκοπίας

Τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής έρευνας διέταξε η προϊσταμένη της εισαγγελίας πρωτοδικών Αθήνας, Ελένη Ράικου, μετά από αναρτήσεις στο διαδίκτυο στις οποίες, μεταξύ άλλων, αναφερόταν η επικείμενη χρεοκοπία της Ελλάδας.