Σάββατο 12 Μαρτίου 2011

Ιαπωνία: διαδικτυακό εργαλείο για την αναζήτηση αγνοουμένων

Επειδή τα ιαπωνικά τηλεφωνικά δίκτυα αντιμετωπίζουν προβλήματα, το Διαδίκτυο αναλαμβάνει βασικό ρόλο στην προσπάθεια εντοπισμού ανθρώπων που έχουν εξαφανισθεί στην Ιαπωνία μετά το σεισμό που έπληξε τη χώρα, όπως διαβάζουμε στη «Le Monde».
Το Japan Person Finder -εργαλείο που προωθείται από την Google- δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να αναφέρουν την κατάστασή τους αλλά και την κατάσταση δικών τους ανθρώπων που βρίσκονται εκεί.

Αυτή η βάση δεδομένων, στο http://japan.person-finder.appspot.com/, είναι διαθέσιμη στις οικογένειες και στα φιλικά πρόσωπα που δεν έχουν νέα των οικείων τους. Έτσι μπορούν να κάνουν μια αρχική έρευνα γράφοντας το όνομα του αγνοούμενου. Η σελίδα είναι διαθέσιμη και στα ιαπωνικά και στα αγγλικά.

Έχουν αναφερθεί ήδη 1200 αγνοούμενοι αλλά ο αριθμός αυξάνεται συνεχώς σε ρυθμό 200 ατόμων που αναζητούνται κάθε 5 λεπτά περίπου.

«Οι ιαπωνικές ακτές επλήγησαν την Παρασκευή 11 Μαρτίου από ένα μεγάλο τσουνάμι. Εσείς ή τα αγαπημένα σας πρόσωπα είστε στην Ιαπωνία, στα βορειανατολικά ή στην πρωτεύουσα; Πείτε μας την εξέλιξη της κατάστασης μετά το σεισμό και το τσουνάμι.»

πηγή-tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου