Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2010

Πράσινο Δάνειο Κατοικίας από την Eurobank

Ο Όμιλος Eurobank EFG, συνεπής ως προς τον ισχυρό οικολογικό προσανατολισμό του, συνεχίζει να αναπτύσσει δραστηριότητα στην κατηγορία των «πράσινων» προϊόντων, με στόχο να συμβάλλει ουσιαστικά στην ποιοτική αναβάθμιση τόσο του περιβάλλοντος όσο και της ζωής των νοικοκυριών.

Σαν Σήμερα...

1905: Ο νεαρός φυσικός Άλμπερτ Αϊνστάιν δημοσιεύει την ειδική θεωρία της σχετικότητας.

1941: Ο Σούπερμαν κάνει το κινηματογραφικό του ντεμπούτο, στην ομώνυμη ταινία κινουμένων σχεδίων.

Ο Ντα Βίντσι είχε δίκιο: Φοιτητές, κατασκεύασαν αλλά και πέταξαν (για λίγα δευτ) το περίφημο ορνιθόπτερο που οραματίστηκε και σχεδίασε ο μέγας διανοητής και εφευρέτης

Ο Λεονάρντο Ντα Βίντσι δικαιώθηκε. Πολλούς αιώνες μετά το θάνατο του μεγάλου καλλιτέχνη και εφευρέτη της Αναγέννησης, Καναδοί φοιτητές κατάφεραν να φτιάξουν ένα αεροπλάνο χωρίς κινητήρα το οποίο πετά χτυπώντας τα φτερά του σαν πουλί, όπως το περίφημο "ορνιθόπτερο" που είχε σχεδιάσει εκείνος το 15ο αιώνα.

«Πεντάλογος» κατά της ντιζελοκίνησης από Greenpeace

Πέντε λόγους για τους οποίους δεν πρέπει να απελευθερωθεί η πετρελαιοκίνηση στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη παραθέτει το ελληνικό γραφείο της περιβαλλοντικής οργάνωσης Greenpeace με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα χωρίς αυτοκίνητο την Τετάρτη.

Το τσιγάρο ξανάρχετα

Από τη μια οι μαζικές αντιδράσεις επαγγελματιών, και από την άλλη η σαφέστατη στάση εμπορίου σε αρκετούς οικονομικούς τομείς φέρνουν πιθανότατα το μέγα ζητούμενο της καπνοαπαγόρευσης υπό επανεξέταση.

ΓΡ. ΨΑΡΙΑΝΟΣ "Οταν έβρεχε μυαλά η Αριστερά κρατούσε πολλές ομπρέλες"

Ρεπορτάζ του Λάμπρου Σταυρόπουλου από tovima.gr

Με έναν διαφορετικό πολιτικό λόγο για τα ελληνικά (προεκλογικά) δεδομένα ο υποψήφιος της Δημοκρατικής Αριστεράς για την Περιφέρεια Αττικής κ. Γρ. Ψαριανός καταθέτει τις απόψεις του για τις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές δίχως να διστάζει να δηλώνει ότι δεν έχουν δημοψηφισματικό
χαρακτήρα καθώς «δεν φταίει ούτε το μνημόνιο ούτε το ΔΝΤ ούτε η Ευρώπη ούτε ο Καλλικράτης ούτε ο Ικτίνος για το ότι είμαστε στην άκρη του γκρεμού».

Πολύτιμος θησαυρός για τους λάτρεις της τζαζ

The New York Times

Σύντομα προσιτή στο κοινό η κρυμμένη συλλογή του Ουίλιαμ Σάβορι με ηχογραφήσεις από τη δεκαετία του ’30. Για πολλές δεκαετίες, φίλοι και μελετητές της τζαζ μιλούσαν με δέος για την «Συλλογή Savory». Ηχογραφημένη από ραδιοφωνικές εκπομπές στα τέλη της δεκαετίας του ’30, από έναν μηχανικό ήχου που ονομαζόταν Ουίλιαμ Σάβορι, η συλλογή ήταν γνωστό ότι περιέχει ζωντανές ερμηνείες των πιο φημισμένων μουσικών της τζαζ.

ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΟΨΗ

Ταξιτζής στην Αβάνα... Αραγε αυτός μπορεί να κλείνει δρόμους και να διαμαρτύρεται για την απελευθέρωση;

πηγή-ethnos.gr

Είναι...47 εκατ. ετών

Η αρχαιότερη απολιθωμένη μαργαρίτα στον πλανήτη, που χρονολογείται σύμφωνα με τους ειδικούς πριν από 47 εκατομμύρια έτη, εντοπίστηκε κοντά στον οικισμό Μπάριλοχ, μέσα στην Παταγονία, ανακοίνωσε ο διευθυντής του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας της τοπικής λίμνης Γκουτιέρες, κ. Ροντόλφο Κορσολίνι.

Η Τουρκία γυρνάει την πλάτη στη Δύση

Η ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση δεν αντιμετωπίζεται «θετικά» από την πλειοψηφία των Τούρκων, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε το αμερικανικό ινστιτούτο German Marshall Fund και καταγράφει τις τάσεις της τουρκικής κοινής γνώμης έναντι της Ε.Ε. και των Η.Π.Α.

Η ΔΕΘ έδωσε ώθηση σε Σαμαρά και ΝΔ - Στις 7 μονάδες η διαφορά ΠΑΣΟΚ-ΝΔ

Η μάχη της ΔΕΘ ανέδειξε μεγάλο κερδισμένο τον Αντώνη Σαμαρά όπως δείχνει δημοσκόπηση που βλέπει την Κυριακή το φως της δημοσιότητας. Τι γίνεται στο μέτωπο των εκλογών για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Η παρουσία του Αντώνη Σαμαρά στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης τον έφερε ισοδύναμο με τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου στα μάτια των πολιτών όπως προκύπτει από...

Διαδήλωση στην Ιταλία κατά της Μαφίας

Χιλιάδες άνθρωποι έλαβαν μέρος σε διαδήλωση στην Ιταλική πόλη Ρέτζιο Καλάμπρια εκδηλώνοντας την οργή τους κατά της μαφίας. Η μαζική κινητοποίηση έγινε εναντίον της Ντρανγκέτα, της οργάνωσης του οργανωμένου εγκλήματος που θεωρείται η ισχυρότερη της μαφίας στην Καλαβρία.

πηγή-naftemporiki.gr

Θέμα μηνών ο εντοπισμός πλανήτη που θα μοιάζει με τη Γη

Θέμα μηνών είναι να εντοπιστεί ένας πλανήτης ίδιος σχεδόν με τη Γη,  υποστηρίζουν αμερικανοί επιστήμονες. Όπως λένε, με τον ρυθμό με τον οποίο προχωρεί η έρευνα και η ανακάλυψη πλανητών έξω από το ηλιακό μας σύστημα, είναι θέμα λίγων μηνών να εντοπιστεί και ένας πλανήτης με χαρακτηριστικά παρόμοια με αυτά της Γης

OHE: «Σκευωρία των Αμερικανών η 11η Σεπτεμβρίου» είπε ο Αχμαντινετζάντ

«Αμερικανική πλεκτάνη» χαρακτήρισε την 11η Σεπτεμβρίου ο πρωθυπουργός του Ιράν Μαχμούτ Αχμαντινετζάντ μιλώντας στη γενική συνέλευση του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη. Η φράση του Ιρανού ηγέτη προκάλεσε την άμεσα αποχώρηση της αμερικανικής, αλλά και των ευρωπαϊκών αντιπροσωπειών από την αίθουσα.

Γιατί κάηκαν στη Marfin

Της Calpicon Ltd από το protagon.gr

Το πόρισμα για την πυρκαγιά που οδήγησε στην τραγωδία της Marfin πριν από λίγους μήνες, από μόνο του είναι ένα όμορφο κείμενο που έρχεται να δικαιολογήσει εκ του ασφαλούς κάποια από τα αίτια της τραγωδίας. Αν όμως πάμε λίγο παραπέρα, αν ψάξουμε την ουσία του θέματος, θα δούμε ότι δυστυχώς και το συγκεκριμένο πόρισμα δεν είναι τίποτα παραπάνω από ένα ευχολόγιο για όλα όσα θα έπρεπε τυπικά να γίνουν, αντί να ασχολείται με αυτά πού επιβάλλετο να γίνουν.

“Ο Σαμαράς είπε την αρλούμπα της δεκαετίας”

Τη δική του απάντηση στο ερώτημα «πού πήγαν τα λεφτά» δίνει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος σε μια εκρηκτική συνέντευξη στο Βήμα της Κυριακής.
Ο κ. Πάγκαλος αναγνωρίζει ότι το ΠΑΣΟΚ δεν αντιστάθηκε στο αίτημα της κοινωνίας για διορισμούς, παρά τη δημιουργία του ΑΣΕΠ.

Η κάψουλα της σωτηρίας έφτασε πάνω από τους εγκλωβισμένους Χιλιανούς μεταλλωρύχους

Με ελπίδα και ανυπομονησία παρέλαβαν την Κυριακή τα σωστικά συνεργεία την πρώτη από τις τρεις κάψουλες που θα ανασύρει τους εγκλωβισμένους μεταλλωρύχους στη Χιλή ενώ το Νοέμβριο αναμένεται να έχει σκαφτεί η δίοδος που θα φτάσει στο σημείο που βρίσκονται οι 33 άνδρες.

Θα κριθεί από τον λαό

Του ΓΙΑΝΝΗ Λ.  ΠΟΛΙΤΗ από tanea.gr

Μπορώ να κατανοήσω πλήρως τη στρατηγική Σαμαρά για τις δημοτικές: επιχειρεί να χτίσει συμμαχίες με τα κόμματα της Αριστεράς για τον δεύτερο γύρο ώστε να συναντηθούν στις κάλπες όλοι όσοι διαφωνούν με το Μνημόνιο. Είναι η συγκρότηση του δεξιοαριστερού μετώπου εναντίον του Μνημονίου, το οποίο εάν λειτουργήσει θα επιφέρει κέρδη στη Ρηγίλλης.

Η γελιογραφία της ημέρας

Προναγγελία αλλαγών σε ΑΕΙ και ΤΕΙ από την Άννα Διαμαντοπούλου

Αλλαγές στη διοίκηση, αλά και στον τρόπο λειτουργίας των πανεπιστημίων προανήγγειλε η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, ανοίγοντας το διάλογο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση στους Δελφούς. Για τη σημερινή κατάσταση, είπε ότι «greek statistics» δεν υπάρχουν μόνο στην Οικονομία, αλλά και στην Παιδεία.

Απόρρητα έγγραφα "καίνε" την κυβέρνηση Μπους

Το επιτελείο του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους επεδίωξε, αμέσως μετά την είσοδό του στον Λευκό Οίκο, να βρει τρόπο για την ανατροπή του καθεστώτος του Σαντάμ Χουσέιν και για τη δικαιολόγηση ενός πολέμου στο Ιράκ, αποκαλύπτουν απόρρητα επίσημα έγγραφα που αποχαρακτηρίσθηκαν πρόσφατα.