Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2010

OHE: «Σκευωρία των Αμερικανών η 11η Σεπτεμβρίου» είπε ο Αχμαντινετζάντ

«Αμερικανική πλεκτάνη» χαρακτήρισε την 11η Σεπτεμβρίου ο πρωθυπουργός του Ιράν Μαχμούτ Αχμαντινετζάντ μιλώντας στη γενική συνέλευση του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη. Η φράση του Ιρανού ηγέτη προκάλεσε την άμεσα αποχώρηση της αμερικανικής, αλλά και των ευρωπαϊκών αντιπροσωπειών από την αίθουσα.

Ο κ. Αχμαντινετζάντ παρέθετε τρεις θεωρίες για την 11η Σεπτεμβρίου. Η δεύτερη κατηγορούσε την αμερικανική κυβέρνηση ότι «οργάνωσε τις επιθέσεις», «για να ανορθώσει την παραπαίουσα αμερικανική οικονομία και να σώσει το σιωνιστικό καθεστώς του Ισραήλ».

Η Αμερικανοί αποχώρησαν αφού χαρακτήρισαν τις δηλώσεις Αχμαντινετζάντ ως «απεχθείς»: «αντί να αντιπροσωπεύσει την καλή θέληση του ιρανικού λαού, ο κ. Αχμαντινετζάντ επέλεξε για ακόμη μια φορά το ντελίριο γύρω από θεωρίες συνωμοσίας και τις αντισημιτικές δηλώσεις», υπογράμμισε ο εκπρόσωπος της αμερικανικής αντιπροσωπείας στον ΟΗΕ Mark Kornblau.

Ευρωπαίος διπλωμάτης είπε πως οι ευρωπαϊκές αντιπροσωπείας αποχώρησαν ως ένδειξη αλληλεγγύης στους Αμερικανούς.

Είναι η δεύτερη φορά που ο Ιρανός πρωθυπουργός αναφέρεται σε αμερικανική σκευωρία μετά τις δηλώσεις που είχε κάνει στο Κατάρ στις 11 Σεπτεμβρίου 2010.

πηγή-i-live.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου