Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2010

Στα σκαριά το "Avatar 2";


Ο Καναδός σκηνοθέτης Τζέιμς Κάμερον, δημιουργός της υπερπαραγωγής "Avatar", δήλωσε στο CNN πως μπορεί να γυρίσει τη συνέχεια της ταινίας του που έσπασε όλα τα ρεκόρ του αμερικανικού box-office.
Σε ερώτηση αν θα υπάρξει "Avatar 2", ο Κάμερον είπε: "Ίσως τους αφήσω να με πείσουν, όμως πρώτα θα πρέπει να δούμε τις   εισπράξεις της ταινίας".
Μέχρι τώρα οι εισπράξεις έχουν φτάσει τα 2,05 δισεκατομμύρια δολάρια σε όλον τον κόσμο.
Ο καναδός σκηνοθέτης τόνισε πως δεν περίμενε αυτήν την επιτυχία. "Και όχι από ψεύτικη μετριοφροσύνη. Γνωρίζαμε ότι θα είναι μια εμπορική ταινία, αλλά δεν φανταζόμαστε ότι θα είχε ούτε τις μισές από τις εισπράξεις που έκανε", είπε.
"Για μένα υπάρχει ένα παρόμοιο μοντέλο ανάμεσα στον "Τιτανικό" και το "Avatar". Όχι ό,τι πρόκειται για παρόμοιες ταινίες, γιατί οι υποθέσεις τους είναι τελείως διαφορετικές, αλλά και στις δύο περιπτώσεις, ο κόσμος θέλει να βλέπει και να ξαναβλέπει την ταινία. Δημιουργείται ένα είδος συναισθηματικής σχέσης...", πρόσθεσε ο ίδιος.
Ο Κάμερον παραδέχτηκε πως το "Avatar" υποψήφιο για εννιά Όσκαρ, δεν ήταν μια εύκολη υπόθεση. "Ήμουν έτοιμος να βάλω ένα πιστόλι στο στόμα μου περίπου είκοσι φορές στη διάρκεια των γυρισμάτων. Όμως αυτό συμβαίνει όταν πειραματίζεσαι. Μπορεί να έχεις μια γενική ιδέα για το που θέλεις να πας, όμως με κανέναν τρόπο δεν μπορείς να προβλέψεις τις αλλαγές της κατάστασης", κατέληξε. 

 πηγή-www.ana-mpa.gr

"Πάγωσε" η Ουάσινγκτον


   Χιονοθύελλα έθαψε την αμερικανική πρωτεύουσα κάτω από μισό μέτρο χιόνι και έχει προκαλέσει παράλυση σε μεγάλο μέρος των ΗΠΑ, ενώ οι κάτοικοι περνούν δύσκολες ώρες αφού, εκτός των άλλων, χιλιάδες κατοικίες έχουν μείνει και χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.


πηγή-www.ana-mpa.gr

Η χιονισμένη Κοζάνη

ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ



Tasmin Archer - Sleeping Satellite


Ανθρώπινη αλυσίδα για "Καλλικράτη"

Βελβεντό Κοζάνης

Μία ανθρώπινη αλυσίδα θα σχηματίσουν την Δευτέρα οι δημότες του Βελβεντού επιδιώκοντας να περάσουν με αυτόν τον τρόπο το μήνυμα ότι δεν επιθυμούν την συνένωση τους με άλλον δήμο. Ο δήμαρχος Μανώλης Στεργίου δηλώνει κατηγορηματικά ότι ο δήμος θα πρέπει να μείνει ανεξάρτητος.

Η επανεμφάνιση της Ντόρας Μπακογιάννη


Δήλωση στήριξης στην κυβέρνηση, εν μέσω οικονομικής κρίσης, έκανε από την Κρήτη, όπου πραγματοποίησε τριήμερη περιοδεία, η Ντόρα Μπακογιάννη.

Κακή αναπνοή και χαλασμένα δόντια είχε ο Χίτλερ

Η έρευνα δείχνει πως ο Χίτλερ φοβόταν τους οδοντιάτρους και ήταν ευαίσθητος στον πόνο.
Ο Αδόλφος Χίτλερ είχε πιθανόν άσχημα χνώτα και χαλασμένα δόντια, σύμφωνα με μία γερμανίδα οδοντίατρο που μελέτησε το ιατρικό ιστορικό του ναζί δικτάτορα,αναφέρουν σημερινές πληροφορίες μέσων ενημέρωσης."Είναι πιθανό ότι ο Αδόλφος Χίτλερ να είχε πολύ άσχημη αναπνοή. Ετρωγε πολύ άσχημα και έπασχε από σήψη των δοντιών",παρατηρεί η οδοντίατρος Μενέβσε Ντέπρεμ-Χένεν στην κυριακάτικη έκδοση της εφημερίδας Bild. H oδοντογιατρός,όπως έγινε γνωστό,μελέτησε το οδοντιατρικό αρχείο του Χίτλερ προετοιμάζοντας το διδακτορικό της δίπλωμα που είχε τίτλο Οδοντίατρος του Διαβόλου. Οπως υποστηρίζει,από την ερευνα διαπιστώθηκε ότι ο δικτάτορας φοβόταν τους οδοντογιατρούς και ήταν "πολύ ευαίσθητος στο πόνο". Είχε φωνάξει τον προσωπικό του οδοντίατρο Γιοχάνες Μπλάσκε στην καγκελαρία Ράϊχ οκτώ φορές για μία θεραπεία απονεύρωσης που συνήθως γίνεται με μία η δύο επισκέψεις,ενώ-σύμφωνα πάντα με το ιατρικό ιστορικό-είχε αφαιρέσει ένα γομφίο.
Ο Μπλάσκε,στρατηγός των SS,είχε θεραπεύσει εκτός από τον Χίτλερ και άλλους σημαντικούς ναζί αξιωματούχους για πολλά χρόνια,αλλά τα αρχεία για τους ασθενείς του πιστεύεται ότι εξαφανίστηκαν πριν από πολύ καιρό,γράφει η Bild.

πηγή-www.NewsIt.gr

Ετσι θα ξεφύγουμε από τη χρεοκοπία

http://www.adesmeytos.gr/news.php?aid=7915

Μετράμε ήδη ένα εκατομμύριο ανέργους στην Ελλάδα

EURO 2012: Έυκολη κλήρωση για την Εθνική μας


Τον Σεπτέμβριο αρχίζουν οι προκριματικοί

Ούτε παραγγελία να την είχε η Εθνική Ελλάδος την κλήρωση των προκριματικών του EURO 2012 στη Βαρσοβία! Απέφυγε όλα τα μεγαθήρια του πρώτου γκρουπ (Ισπανούς, Ιταλούς, Γερμανούς, Άγγλους κλπ) από το οποίο της έπεσε η Κροατία. Μαζί με Ισραήλ, Λετονία, Γεωργία και Μάλτα θα είναι οι αντίπαλοι της Ελλάδας στην προσπάθεια της να προκριθεί στα τελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2012 που θα διοργανώσουν η Πολωνία και η Ουκρανία.

Παραμένουν στα μπλόκα οι αγρότες Θεσσαλίας και Μακεδονίας



Να παραμείνουν στα μπλόκα, αποφάσισαν πριν από λίγο, εκπρόσωποι αγροτών από μπλόκα της Μακεδονίας και της Θεσσαλίας (εκτός της Νίκαιας), μετά από πολύωρη σύσκεψη στον Τύρναβο.

Εκλέγουν νέο Πρόεδρο στην Ουκρανία

Τα δέντρα μεγαλώνουν πλέον γρηγορότερα λόγω της κλιματικής αλλαγής

  Τα δέντρα δεν φημίζονται για την ταχύτητά τους (μάλλον αποτελούν αιώνιο σύμβολο της αργής αλλά σταθερής ανάπτυξης), όμως μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα αποκαλύπτει ότι, λόγω κυρίως της κλιματικής αλλαγής, μεγαλώνουν πια πολύ πιο γρήγορα -για τα δικά τους δεδομένα! Η έρευνα διαπίστωσε ότι ο ρυθμός ανάπτυξής τους στο βόρειο ημισφαίριο είναι ο ταχύτερος των τελευταίων 225 ετών. Η έρευνα, που βασίστηκε σε μελέτες δασών στις ανατολικές ΗΠΑ για μια περίοδο 22 ετών, έγινε από ερευνητές υπό τον δασολόγο-οικολόγο Τζόφρεϊ Πάρκερ του Κέντρου Περιβαλλοντικών Ερευνών Σμιθσόνιαν και δημοσιεύτηκε στο περιοδικό "PNAS" της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών των ΗΠΑ, σύμφωνα με τη βρετανική "Ιντεπέντεντ". Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα περισσότερα δέντρα αναπτύσσονται δύο με τέσσερις φορές ταχύτερα από τις προβλέψεις των αναλυτών. Τα δέντρα έχουν επιταχύνει την ανάπτυξή τους πιθανότατα επειδή συσσωρεύεται περισσότερο διοξείδιο του άνθρακα στην ατμόσφαιρα και ανεβαίνει σιγά-σιγά η θερμοκρασία. Η μελέτη επίσης, επισημαίνει τη σημασία των δασών για να αντισταθμίσουν τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής. Σύμφωνα με την έρευνα, το δάσος παράγει δύο πλέον επιπρόσθετους τόνους ξυλείας ανά εκτάριο (3,04 τετραγωνικά μέτρα) ετησίως, ποσότητα που ισοδυναμεί με την εμφάνιση ενός νέου δέντρου διαμέτρου 70 εκατ. σε διάστημα ενός χρόνου. Οι ερευνητές υπολόγισαν ότι αν τα δέντρα σε όλη τη ζωή τους μεγάλωναν με το σημερινό ταχύτερο ρυθμό, τότε θα ήσαν σήμερα πολύ πιο μεγάλα. Επίσης εκτίμησαν ότι σε χρονικό διάστημα μιας 20ετίας το διοξείδιο του άνθρακα στον αέρα του δάσους έχει αυξηθεί περίπου κατά 12%. Η μέση θερμοκρασία έχει αυξηθεί 0,3 βαθμούς Κελσίου, ενώ η περίοδος ανάπτυξης του δέντρου έχει επιμηκυνθεί κατά σχεδόν οκτώ μέρες. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, και οι τρεις αυτοί λόγοι συνετέλεσαν, ώστε τα δέντρα να μεγαλώνουν πιο γρήγορα πια.  Η υψηλότερη συγκέντρωση ατμοσφαιρικού διοξειδίου και η επιμήκυνση των περιόδων ανάπτυξης μπορεί να λειτουργήσουν ευνοϊκά για τις γεωργικές καλλιέργειες σε αρκετά μέρη της Γης, κυρίως στο βόρειο ημισφαίριο.

πηγή-www.ana-mpa.gr

Καμία αύξηση στις τιμές των ποτών και του καφέ την περίοδο της Αποκριάς

KOZANH

Την απόφασή τους να μην αυξήσουν τις τιμές στα ποτά και τους καφέδες κατά τη διάρκεια της Αποκριάς ανακοίνωσαν το πρωί του Σαββάτου οι ιδιοκτήτες των καφέ και bar της Κοζάνης, κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησαν στα ΜΜΕ.

Είμαστε Έλληνες- τι κρίμα!

Του Γιώργου Λακόπουλου


«Η δυστυχία του να είσαι Έλληνας». Ήταν ο τίτλος από ένα βιβλίο του Νίκου Δήμου που έκανε θραύση στα πρώτα χρόνια της Μεταπολίτευσης. Υπήρχε μια ατάκα σ εκείνο το βιβλίο. «Ο Έλληνας βλέπει πάντα στον καθρέφτη του τον Μεγαλέξανδρο και ποτέ τον Καραγκιόζη». Επαληθεύτηκε πολλές φόρες αυτή η διαπίστωση. Και συνεχίζει να επαληθεύεται.
Για τρείς συνεχόμενες δεκαετίες, οι ιθαγενείς κάτοικοι αυτής της χώρας αρνούνται να παραδεχτούν ότι η συμμετοχή τους σε υπερεθνικούς οργανισμούς δεν είναι «τιμής ένεκεν». Δεν εντάχθηκαν για να τιμηθεί το μεγαλείο της ράτσας τους. Ήταν μια συμφωνία με εκατέρωθεν υποχρεώσεις. Ιδίως στην περίπτωση της Ευρωπαϊκής Ένωσης .
 Όταν εντάχθηκε η Ελλάδα η ΕΟΚ ήταν περισσότερο μια τελωνειακή ένωση. Η ένταξη οφείλεται περισσότερο στο πείσμα του Κωνσταντίνου Καραμανλή, παρά στη διορατικότητα των πολιτικών δυνάμεων και την ευθυκρισία του λαού. Το αντίθετο . Η πλειοψηφία δεν θα την ενέκρινε αν ετίθετο σε δημοψήφισμα. Μας έσωσε η «αντιδημοκρατική» επιμονή του Καραμανλή να μην το κάνει. Με την ανομολόγητη συγκατάθεση του Ανδρέα Παπανδρέου από ένα σημείο και πέρα.
 Από τότε η ΕΟΚ εξελίχθηκε. Με την ενιαία πράξη του 1986 με το Μάαστριχτ το 1992 με το Σύμφωνο Σταθερότητας το 1999 , η τελωνειακή ένωση μετατράπηκε σε χώρο με πολλά στοιχεία οικονομικής και πολιτικής ενότητας. Σ αυτή τη διαδρομή η Ελλάδα ως χώρα είχε θετική συμβολή. Άλλα οι Έλληνες , ως κοινωνία , είδαν μόνο μια κάνουλα που άρχισε να τρέχει «πακέτα», Με «εκιού» στην αρχή και «Ευρώ» στη συνέχεια. Το αντιμετώπιζαν με την έπαρση του Μεγαλέξανδρου. «Μας χρωστάνε τον πολιτισμό τους». Αλλά στο συλλογικό υποσυνείδητο υπήρχε η κουτοπονηριά του Καραγκιόζη . «Κουτόφραγκοι είναι, θα πληρώσουν»
 Εκτοτε στην Ελλάδα οι μετρήσεις καταγράφουν υψηλό βαθμό φιλοκοινοτικών αισθημάτων. Αλλά η χώρα είναι η τελευταία σε βαθμό αξιοποίησης των κοινοτικών πόρων. Για τριάντα χρόνια ζήσαμε εμείς καλά και οι δικοί μας καλύτερα. Και τώρα που η κάνουλα σιγά – σιγά κλείνει, αναδεικνύεται η δυστυχία αυτής της κοινωνίας. Δεν μπορεί να καταλάβει ότι κανείς δεν της οφείλει . Μια συμφωνία υπήρχε με τους ευρωπαίους. Με δικαιώματα και υποχρεώσεις. Τα δικαιώματα τα προεισπράξαμε. Για τις υποχρεώσεις τώρα γίνεται ταμείο. Και στη σημερινή Ευρώπη αποτελεί δυστυχία να λες ότι είσαι Έλληνας.

Υπάρχουν και οι καλές ειδήσεις....

http://tvxs.gr/news/%CE%9A%CE%B1%CE%BB%CE%AC%20%CE%BD%CE%AD%CE%B1

Σχέδιο «χειροπέδες» για επώνυμους φοροφυγάδες


Τον εντοπισμό και την παραδειγματική τιμωρία μεγάλων και επώνυμων φοροφυγάδων επιδιώκει αυτή την περίοδο η κυβέρνηση.

Στους 120 οι νεκροί από τη νέα γρίπη


Πρωτοσέλιδα εφημερίδων

http://news247.gr/Headlines.htm

Εξουσία που «αποδομεί» την κοινωνία

Του Χρήστου Γιανναρά