Τετάρτη 3 Μαρτίου 2010

Γ. Παπακωνσταντίνου

Μόνιμα τα μέτρα τουλάχιστον για όσο είμαστε σε επιτήρηση.  

Διαβάστε περισσότερα - http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&artid=318158&ct=32&dt=03/03/2010

Ανακαλούνται προληπτικά 547.000 αυτοκίνητα Nissan σε ολόκληρο τον κόσμο

Την ανάκληση, για προληπτικούς λόγους, 547.000 αυτοκινήτων της σε όλο τον κόσμο, και κυρίως στις ΗΠΑ, ανακοίνωσε η Nissan, λόγω προβλημάτων στα φρένα και στο μετρητή καυσίμων.



πηγή-adesmeytos.gr

ΑΚΥΚΛΟΦΟΡΗΤΑ CD ΚΑΙ VΙDΕΟGΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΖΙΜΙ ΧΕΝΤΡΙΞ

Κλείνουν 40 χρόνια από τον θάνατο του Τζίμι Χέντριξ και η επέτειος δεν θα περάσει απαρατήρητη. Τουναντίον. Ένα νέο επετειακό CD που θα κυκλοφορήσει στις 9 Μαρτίου θα φρεσκάρει τις αναμνήσεις μας. Μαζί και ένα ακυκλοφόρητο CD με παλιές στούντιο ηχογραφήσεις. Ενώ μια περιοδεία που οργανώνεται προς τιμήν του θα κάνει ακόμη πιο ζωντανό τον μύθο του. Τέλος, ένα καινούργιο videogame με τίτλο «Rock Βand» θα βάλει στο... παιχνίδι και τις νεώτερες γενιές.

πηγή-tanea.gr

Κλείνουν οι έδρες νεοελληνικών σπουδών

ΑΠΕΙΛΟΥΝΤΑΙ ΛΟΓΩ ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ

Κλονίζονται οι νεοελληνικές σπουδές σε ένα από τα προπύργιά τους, στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου, αλλά και σε πολλά ακόμη δυτικοευρωπαϊκά πανεπιστήμια. Οι περικοπές οδηγούν σε συρρίκνωση και τα ελληνικά δεν είναι πια της μόδας
Σε συρρίκνωση οδηγούνται οι νεοελληνικές σπουδές στο εξωτερικό. Από τις περίπου 185 έδρες που υπάρχουν σε πολλά πανεπιστήμια του κόσμου, αρκετές είναι υπό κατάργηση ή κινδυνεύουν να καταργηθούν. Οι πανεπιστημιακοί αναφέρουν πολλούς λόγους: περικοπές στα οικονομικά ακόμα και μεγάλων ξένων πανεπιστημίων, μείωση της σημασίας της ελληνικής γλώσσας σε ένα γενικότερο πλαίσιο συρρίκνωσης των ανθρωπιστικών σπουδών, η οικονομική - κυρίως, αλλά όχι μόνο- αδυναμία του ελληνικού κράτους να στηρίξει την ελληνική γλώσσα στο εξωτερικό.

Διαβάστε περισσότερα - http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&artid=4563152&ct=4

Ήξερες ότι...

Τουλάχιστον άλλοι 9.000.000 άνθρωποι έχουν γενέθλια την ίδια μέρα με εσένα.

Αντ. Σαμαράς: Το μίγμα μέτρων του ΠΑΣΟΚ παραλύει την οικονομία

Την αντίθεση της ΝΔ στα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση εξέφρασε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, σημειώνοντας πως το μίγμα που επελέγη παραλύει την οικονομία και τραυματίζει τον κοινωνικό ιστό. Πιο αναλυτικά, ο κ. Σαμαράς κατηγόρησε το κυβερνών κόμμα για καθυστέρηση στη λήψη μέτρων, τα οποία, όπως ανέφερε, αν είχαν ληφθεί νωρίτερα θα ήταν πιο ήπια. Επιπλέον, καταλόγισε στον Πρωθυπουργό φυγομαχία γιατί τα μέτρα δεν τα ανακοίνωσε ο ίδιος αλλά ο εκπρόσωπός του. «Τα μέτρα αυτά θα βαθύνουν την ύφεση» πρόσθεσε, εκτιμώντας πως αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα τόνωσης, η κυβέρνηση θα υποχρεωθεί σε νέες οδυνηρές για το λαό αποφάσεις.

πηγή-naftemporiki.gr

Συνελήφθη πιλότος που πετούσε για 13 χρόνια με πλαστή άδεια

Ένας Σουηδός πιλότος που πετούσε επί δεκατρία χρόνια με μια ψεύτικη άδεια, συνελήφθη στο αεροδρόμιο Schiphol του Άμστερνταμ ενώ ήταν έτοιμος να απογειώσει το αεροσκάφος του με προορισμό την Άγκυρα, δήλωσε σήμερα η ολλανδική αστυνομία. Ο πιλότος, ηλικίας 41 χρόνων, που ζει στο Μιλάνο, συνελήφθη την Τρίτη το βράδυ στο πιλοτήριο ενός Boeing 737 που ήταν έτοιμο να απογειωθεί με 101 επιβάτες, αναφέρει σε ανακοίνωση της η αστυνομία. Ο πιλότος παραδέχτηκε ότι έκανε πτήσεις τα τελευταία δεκατρία χρόνια με μια ψεύτική άδεια για αεροπορικές εταιρείες που λειτουργούν στο Βέλγιο, τη Βρετανία και την Ιταλία, και έχει κάνει κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου τουλάχιστον 10.000 ώρες πτήσης.

πηγή-kathimerini.gr

ΔΝΤ: «Πολύ ισχυρά τα νέα δημοσιονομικά μέτρα»

«Χαιρετίζουμε τα σημαντικά δημοσιονομικά μέτρα που ανακοινώθηκαν σήμερα από τις ελληνικές αρχές. Αποτελούν ένα σύνολο πολύ ισχυρών δημοσιονομικών μέτρων», ανέφερε σε δήλωσή του το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.


πηγή-enet.gr

Το χρέος έπρεπε να τιθασευτεί τις ημέρες των παχέων αγελάδων, λέει η Ντ.Μπακογιάννη

«Το πολιτικό έγκλημα, αν θέλετε, που διαπράχθηκε από το πολιτικό σύστημα της Ελλάδος ήταν ότι ποτέ δεν επιχειρήθηκε στις μέρες των παχέων αγελάδων να αντιμετωπισθούν τα τεράστια διαρθρωτικά προβλήματα της χώρας και να αναβαθμιστεί η ανταγωνιστικότητα, ώστε να μειωθεί το γιγάντιο χρέος» δήλωσε από την Κύπρο η Ντόρα Μπακογιάννη.

πηγή-in.gr

Ξεκίνησαν οι προσφορές για το Ταμείο Στήριξης της Ελλάδας

Αμεση ήταν η ανταπόκριση πολλών πολιτικών στη δημιουργία Ταμείου Στήριξης της Ελλάδας. Ανάμεσά τους ο Γ.Καρατζαφέρης, ο Ι.Βαρβιτσιώτης, η Θ.Τζάκρη, ο Αδ.Γεωργιάδης, ο Γ.Αλογοσκούφης, ο Γ.Γιακουμάτος και ο Κ.Τασούλας. Επίσης, η Νάνα Μούσχουρη παραιτήθηκε από τη σύνταξη της ευρωβουλευτού.

πηγή-in.gr

Στην πρώτη γραμμή η προστασία των δασών

Προτεραιότητα του υπουργείου Περιβάλλοντος είναι "η δημιουργία μίας σύγχρονης δασικής υπηρεσίας που να μπορεί να εξασφαλίσει την προστασία και διαχείριση του φυσικού πλούτου της χώρας μας, με πρώτο βήμα την αποτελεσματική ενσωμάτωση της Δασικής Υπηρεσίας στο 'φυσικό της σπίτι', δηλαδή στο Υπουργείο Περιβάλλοντος", τόνισε την Τετάρτη στο πλαίσιο εκδήλωσης του WWF Hellas η υπουργός Τίνα Μπιρμπίλη.

πηγή-skai.gr

Ο Κ. Παπούλιας επικεφαλής της εκστρατείας για το Ταμείο Στήριξης

Επικεφαλής της εκστρατείας για το Ταμείο Στήριξης της Ελλάδας για την κάλυψη του δημοσίου χρέους της χώρας τίθεται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, αποδεχόμενος την πρόταση του Πρόεδρου της Βουλής Φίλιππου Πετσάλνικου. Για τον σκοπό αυτό, θα ανοιχθεί ειδικός λογαριασμός στην Τράπεζα της Ελλάδος.

πηγή-skai.gr

Κόβονται οι επιδοτήσεις σε 170.000 αγρότες

Όσοι αγρότες εισπράττουν ως επιδότηση κάτω από 200 ευρώ τον χρόνο χάνουν αυτό το δικαίωμα, σύμφωνα με απόφαση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με βάση κοινοτικό κανονισμό. Στη ρύθμιση αυτή εμπίπτουν περίπου 170.000 αγρότες, οι οποίοι έχουν την επιλογή είτε να πουλήσουν τα δικαιώματά τους είτε ν' αγοράσουν δικαιώματα, ώστε να ξεπεράσουν το όριο των 200 ευρώ. Σε περίπτωση που δεν αντιμετωπιστεί το θέμα, τα δικαιώματα αυτά θα περιέλθουν στο εθνικό απόθεμα. Πράξεις αγοραπωλησίας δικαιωμάτων μπορούν να γίνουν μέχρι τις 15 Μαΐου 2010.

πηγή-zougla online.gr

Ήττα της Εθνικής κόντρα στη Σενεγάλη

Την ήττα με σκορ 2-0 γνώρισε από τη Σενεγάλη η εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου σε φιλικό αγώνα ενόψει του Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής, πραγματοποιώντας μια μόνο ευκαιρία σε ολόκληρο τον αγώνα.

πηγή-naftemporiki.gr

Η ιστορία του Αλκατράζ

Διαβάστε - http://www.sansimera.gr/articles/122

Έκτη η Ελλάδα στην κατάταξη διεθνούς σεισμικότητας


Τα πρωτεία έχει η Ιαπωνία και ακολουθούν η Δημοκρατία Βανουάτου ή Νέες Εβρίδες, το Περού, τα Νησιά του Σολομώντα και η Χιλή.
 Την έκτη θέση παγκοσμίως στη σεισμικότητα έχει η Ελλάδα που αν και κατέχει το 0,02 της επιφάνειας της Γης, απελευθερώνει το 2% της παγκόσμιας σεισμικής ενέργειας κάθε χρόνο και πλέον του 50% της ευρωπαϊκής. Το εντυπωσιακό αυτό στοιχείο επικαλέστηκε, ο υπεύθυνος πολιτικής προστασίας κεντρικής Μακεδονίας, κ. Κοκολάκης με αφορμή την εισήγησή του σε ημερίδα με θέμα «Σεισμοί: Πρόληψη και Προστασία» που θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα στο Δημοτικό Θέατρο Νεάπολης. Όπως σημείωσε ο κ. Κοκολάκης, η Ελλάδα έχει 157 ενεργά σεισμικά ρήγματα που έχουν δώσει 570 σεισμούς μεγαλύτερους των 6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Διαβάστε περισσότερα - http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_03/03/2010_326296

Δωρεά βιβλίων από τη Νομαρχία Θεσσαλονίκης

Τους πολίτες και ιδίως τα παιδιά επιχειρεί να φέρει σε επαφή με το βιβλίο η Νομαρχία Θεσσαλονίκης, εμπλουτίζοντας με 4.500 βιβλία τις βιβλιοθήκες των Δήμων και των πολιτιστικών συλλόγων του νομού. Ο νομάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη Μονή Λαζαριστών, προχώρησε σήμερα στη δωρεά των βιβλίων αυτών, τα οποία αποτελούν εκδόσεις της Νομαρχίας, του Κέντρου Πολιτισμού και του Κέντρου Μαύρης Θάλασσας.

πηγή-zougla online.gr

Τα διεθνή ΜΜΕ για τα έκτακτα μέτρα

Μετά την ανακοίνωση των νέων μέτρων της κυβέρνησης σήμερα το πρωί για τη μείωση του ελλείμματος, τα κυριότερα διεθνή μέσα ενημέρωσης δίνουν ρεπορτάζ και εκτεταμένο χώρο για το θέμα αυτό.

Διαβάστε τι λένε τα διεθνή μέσα για τα έκτακτα μέτρα - http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&artid=4563278&ct=1

Ήρωες και ηρωίδες στην Κοζάνη

Το «2ο Φεστιβάλ Αφήγησης και Τεχνών του Λόγου» συνδιοργανώνεται με το Ελληνικό Τμήμα της «Διεθνούς Αμνηστίας» και το «Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κοζάνης» με καλλιτεχνικό διευθυντή τον Γιάννη Καραχισαρίδη.

Διαβάστε περισσότερα - http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11380&subid=2&pubid=10492989

Ξανά σε λειτουργία ο επιταχυντής

Οι επιστήμονες του μεγαλύτερου επιταχυντή του κόσμου, στο CERN (Ευρωπαϊκό Κέντρο Πυρηνικής Ερευνας), στα γαλλο-ελβετικά σύνορα, έθεσαν ξανά σε λειτουργία μέσα στην Κυριακή το πανίσχυρο μηχάνημα που φιλοδοξεί να ανακαλύψει τα μυστικά του σύμπαντος. "Ο επιταχυντής ξεκίνησε και πάλι. Η πρώτη ακτίνα (πρωτονίων) για το 2010 κυκλοφόρησε και προς τις δύο κατευθύνσεις", δήλωσε το CERN σε ένα σύντομο μήνυμα (tweet) που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

Διαβάστε περισσότερα - http://news.ert.gr/el/epistimi/eidiseis/33868-ksana-se-leitourgia-o-epitaxyntis

Γ. Παναγόπουλος: Πληρώνουν και πάλι τα κορόιδα

Μονομερή και χωρίς κοινωνική δικαιοσύνη χαρακτήρισε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ τα νέα μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής. Ο κ. Γιάννης Παναγόπουλος μεταξύ άλλων υποστήριξε πως «για άλλη μία φορά τα κορόιδα πληρώνουν».

πηγή-naftemporiki.gr

Το παθητικό κάπνισμα κάνει ζημιά στις αρτηρίες 13χρονων παιδιών

Τα παιδιά 13 ετών που έχουν υποστεί το παθητικό κάπνισμα στο περιβάλλον τους, κυρίως εξαιτίας των γονιών τους, εμφανίζουν ορατές συνέπειες στο αίμα τους, καθώς οι αρτηρίες τους έχουν ήδη σημάδια αρτηριοσκλήρυνσης, σύμφωνα με μια νέα φινλανδική επιστημονική έρευνα. Η μελέτη δείχνει ότι η ζημιά στις αρτηρίες ξεκινά από την παιδική ηλικία και έχει προκαλέσει μετρήσιμη βλάβη όταν πια το παιδί φτάσει στην εφηβεία, αυξάνοντας έτσι τις πιθανότητες καρδιαγγειακής πάθησης, όταν θα ενηλικιωθεί.

πηγή-skai.gr

Η γελοιογραφία της ημέρας

Μέρκελ : Χαιρετίζω τα νέα μέτρα

Τα νέα μέτρα που αποφάσισε η ελληνική κυβέρνηση, χαιρέτισε σήμερα η Γερμανία.

 Όπως εκτίμησε ο εκπρόσωπος της καγκελαρίου Αγγελας Μέρκελ, το Βερολίνο είναι πεπεισμένο ότι τα νέα μέτρα θα βοηθήσουν να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη έναντι της Ελλάδας.

πηγή-NewsIt.gr

Alfa Romeo

Το Pandion

"Τορπιλίζει την εθνική ομοψυχία ο Γ. Παπανδρέου"

Για τορπιλισμό της εθνικής ομοψυχίας, που απαιτείται για την αντιμετώπιση της κρίσης, κατηγορεί τον Γιώργο Παπανδρέου ο επίτιμος πρόεδρος της Ν.Δ. Κωνσταντίνος Μητσοτάκης. «Η Ν.Δ. προσφέρεται να τον στηρίξει, αλλά αυτός τη φτύνει και τη διώχνει. Είναι μεγάλο λάθος του να επιτίθεται με αυτό το σχεδόν χυδαίο τρόπο κατά της Ν.Δ. Βλάπτει τη χώρα. Του κάνω έκκληση να αφήσει αυτό το τροπάριο», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, σε συνέντευξή του στο «Mega».

Διαβάστε περισσότερα - http://www.adesmeytos.gr/news.php?aid=8963

Η πιο εντυπωσιακή και λεπτομερής δορυφορική φωτογραφία της Γης

Η NASA έδωσε στη δημοσιότητα τις πιο λεπτομερείς και εντυπωσιακές δορυφορικές φωτογραφίες του πλανήτη μας, που έχουν ποτέ δημιουργηθεί. Πρόκειται για «σύνθετες» φωτογραφίες, που χρειάστηκαν μήνες για να παραχθούν.

πηγή-enet.gr

Με τον Σαρκοζί συναντάται στις 7 Μαρτίου ο Πρωθυπουργός

Το Παρίσι θα επισκεφθεί την Κυριακή 7 Μαρτίου ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου και θα έχει συνάντηση με τον Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί.
Η επίσκεψη του κ. Παπανδρέου στο Παρίσι θα γίνει δύο μέρες μετά τη συνάντησή του με τη Γερμανίδα καγκελάριο Αγκελα Μέρκελ και λίγο πριν από τη συνάντησή του με τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα στον Λευκό Οίκο.

πηγή-tovima.gr

Ανακοίνωσε τα νέα οικονομικά μέτρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Κατά 30% θα περικοπούν τα δώρα Πάσχα και Χριστουγέννων καθώς και το επίδομα αδείας για τους δημοσίους υπαλλήλους και τους εργαζόμενους στις ΔΕΚΟ, σύμφωνα με τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου μετά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου. Από τις περικοπές αυτές αναμένεται ότι θα υπάρξουν έσοδα περί τα 700 εκατομμύρια ευρώ. Συνολικά από τα μέτρα που ανακοινώθηκαν, η κυβέρνηση αναμένει επιπλέον εξοικονόμηση 4,8 δισ. ευρώ τα οποία θα προκύψουν κατά 50% από την επιβολή νέων φόρων και κατά 50% από την περιστολή δαπανών. Όσον αφορά την αύξηση του ΦΠΑ, αυτός θα αυξηθεί κατά μία μονάδα στο μικρό κλιμάκιο, από 4,5 στο 5%, από 9% στο 10%, και κατά 2 μονάδες στο μεγάλο κλιμάκιο που θα ανέλθει από το 19% στο 21%. Επίσης θα επιβληθεί φόρος 20% στα ποτά και τα τσιγάρα και θα υπάρξει αύξηση της τιμής της βενζίνης κατά 8 λεπτά και κατά 3 λεπτά στο πετρέλαιο κίνησης, ενώ το πετρέλαιο θέρμανσης θα παραμείνει στις ίδιες τιμές. Η περικοπή των επιδομάτων των μισθωτών από 10% που είχε αρχικά τεθεί θα ανέλθει στο 12%.

πηγή-kathimerini.gr