Τετάρτη 10 Μαρτίου 2010

Δελφίνια και χελώνες ξεβράζονται νεκρά στον Παγασητικό

Τα στοιχεία που συνέλεξαν το Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας «Αρχιπέλαγος» αλλά και ο Σύλλογος για την προστασία της θαλάσσιας χελώνας «Αρχέλων» παρουσιάζουν μία κατάσταση τουλάχιστον λυπηρή...

Ψάχνουν γυναίκα στο… Άγιο Όρος

Μετά την Εξεταστική για Siemens σήμερα και η Επιτροπή για το Βατοπέδι έλαβε δίμηνη παράταση, κάτι που θα καθυστερήσει όλεσ τις υπόλοιπες υποθέσεις που περιμένουν να πάρουν τη σειρά τους. Η σύσταση Εξεταστικών Επιτροπών για τις υποθέσεις των δημοσιονομικών στοιχείων – «μαϊμού» της χώρας μας στις Βρυξέλλες, τα Ομόλογα, το θέμα COSMOTE – ΓΕΡΜΑΝΟΣ και το Χρηματιστήριο αναβάλλονται μέχρι νεωτέρας και σίγουρα μετά τον Μάιο οπότε και θα ολοκληρωθούν οι εργασίες των δύο εν εξελίξει επιτροπών. Σήμερα, στη συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής για το Βατοπέδι προέκυψε η είδηση για μια μυστηριώδη γυναίκας που εμπλέκεται στην υπόθεση, και είναι γνωστή μόνο με το μικρό της όνομα!. Πρόκειται για την «Χρυσούλα», τη γυναίκα που όπως αποκάλυψε νομικός της Κ.Ε.Δ. συνόδευε πάντα τον Μοναχό Αρσένιο στα γραφεία της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου.

Διαβάστε περισσότερα - http://www.hbnews.gr/permalink/27895.html

Κλειστή λόγω των απεργιών αύριο η διώρυγα της Κορίνθου

Κλειστή θα παραμείνει αύριο Πέμπτη, από τις 00.01 έως 24.00, η διώρυγα της Κορίνθου, λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων. Κατά τη διάρκεια της απεργίας θα επιτρέπεται η διέλευση μόνο σε πολεμικά πλοία.

πηγή-naftemporiki.gr

Ψηφιακά 1.000.000 βιβλία

Την ψηφιοποίηση ενός εκατομμυρίου βιβλίων από τις εθνικές βιβλιοθήκες της Ρώμης και της Φλωρεντίας συμφώνησαν το ιταλικό υπουργείο Πολιτισμού και η Google.

πηγή-zougla.gr

ΑΠΟΨΗ


Η Ελλάδα σε περίοδο κρίσης

Του Θάνου Βαλαή

    Η ελληνική οικονομία, για πρώτη ίσως φορά μετά από την μεταπολίτευση, βρίσκεται παγιδευμένη ανάμεσα στην οικονομική ύφεση και τη δημοσιονομική κατάρρευση. Αν δεν προχωρήσουμε σε ουσιαστικές αλλαγές, η οικονομία όχι μόνο κινδυνεύει να βυθιστεί σε μακρόχρονη στασιμότητα, μόνιμη απώλεια εισοδημάτων αλλά και σε υψηλή ανεργία, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την κοινωνική συνοχή...
   Το έλλειμμα και το χρέος των ελληνικών δημοσιονομικών της χώρας αυξάνεται και προβλέπεται να φτάσει σε ανησυχητικά επίπεδα.Το πρόβλημα για τη Ελλάδα δεν είναι το ύψος του ελλείμματος του προϋπολογισμού αλλά το πού κατευθύνεται αυτό το έλλειμμα και αν επιχειρεί να καλύψει πραγματικούς παραγωγικούς και κοινωνικούς σκοπούς.Ένα έλλειμμα που έχει μετατραπεί πλέον σε έλλειμμα αποδοτικότητας της ελληνικής οικονομίας αλλά και σε  παραγωγικό έλλειμμα,με αντίστοιχη περιθωριοποίηση βιομηχανικής και αγροτικής παραγωγής,πρώτα απ' όλα στους σύγχρονους τεχνολογικά τομείς,πράγμα που φανερώνει την έλλειψη ενδογενούς δυναμικής της οικονομίας, αφού η ανάπτυξη όλα τα προηγούμενα χρόνια στηρίχτηκε κυρίως στα αυξημένα δημόσια και ιδιωτικά χρέη.Το έλλειμμα και το χρέος των ελληνικών δημοσιονομικών αυξάνεται και προβλέπεται να φτάσει σε ανησυχητικά επίπεδα. σημειώνοντας υστέρηση σε τομείς της ανταγωνιστικότητας,ενώ παρουσιάζεται ταυτόχρονα υψηλός πληθωρισμός, ελλειμματικό ισοζύγιο, ελλιπής προστασία του ανταγωνισμού, δομική ανεπάρκεια του κράτους, και σίγουρα αφιλόξενο επενδυτικό περιβάλλον ως αιτία των ανυπέρβλητων γραφειοκρατικών διαδικασιών.
   Τώρα έχουμε ίσως την τελευταία ευκαιρία να προχωρήσουμε με μεγαλύτερη ταχύτητα και αποφασιστικότητα σε εκείνες τις μεταρρυθμίσεις που θα βάλουν την οικονομία μας σε μία νέα αναπτυξιακή τροχιά ευελπιστώντας σε ένα καλύτερο αύριο.......


Βαλαής Θάνος
Διπλ.Μηχανολόγος Μηχανικός

Υποψήφιο για Νόμπελ Ειρήνης το Ίντερνετ


Το Ιντερνετ είναι ανάμεσα στους 237 υποψήφιους για το φετεινό Νόμπελ Ειρήνης καθώς προτάθηκε από την ιταλική έκδοση του περιοδικού Wired και υποστηρίζεται από τον Νίκολς Νεγκροπόντε και την Ιρανή κάτοχος του Νόμπελ Ειρήνης για το 2003, Σιρίν Εντάμπι...

«Μεγάλος ασθενής» τα κτίρια στην Ελλάδα

Τα 3,7 εκατομμύρια φτάνουν τα θερμικά απροστάτευτα κτίρια στη χώρα μας, επειδή έχουν κατασκευαστεί πριν από το 1980, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε σήμερα ο πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής των Ελλήνων, Κώστας Καρτάλης.
Δεν είναι παράλογο, επομένως, το γεγονός ότι η Ελλάδα καταναλώνει για θέρμανση, τρεις φορές περισσότερη ενέργεια από τη Φινλανδία, ενώ η κατανάλωση είναι κατά 25% μεγαλύτερη από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Το πιο εντυπωσιακό στοιχείο είναι ότι με μία και μοναδική επέμβαση, όπως η θερμομόνωση, προκύπτει εξοικονόμηση ενέργειας ύψους 42%. Σύμφωνα με την ειδική γραμματέα Περιβάλλοντος, Μαργαρίτα Καραβασίλη, ενεργοβόρα είναι κυρίως τα δημόσια κτίρια, με τα περισσότερα από αυτά να έχουν ενοικιαστεί από το Δημόσιο για διάφορες χρήσεις.

πηγή-zougla.gr

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο Πέμπτη τα σχολεία στους Νομόυς Κοζάνης, Φλώρινας, Γρεβενών και Καστοριάς

Το αβγό προάγεται σε σούπερ τροφή

Το ταπεινό αβγό, το οποίο έχει κατά καιρούς κατηγορηθεί για πρόκληση προβλημάτων υγείας, όπως η αύξηση της χοληστερόλης, αποδεικνύεται τελικώς ότι αποτελεί υπερτροφή αφού βοηθά γενικώς στη διατήρηση της υγείας, ενώ μπορεί ακόμη και να συμβάλει στη μάχη ενάντια στην παχυσαρκία, σύμφωνα με νέα μελέτη. Βρετανοί διατροφολόγοι ανακάλυψαν ότι τα αβγά είναι μία από τις πιο υγιεινές και πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά τροφές και συνιστούν κατανάλωση τουλάχιστον ενός αβγού ημερησίως για καλή υγεία. Σύμφωνα με μελέτη τους που αναμένεται να δημοσιευθεί στο επιστημονικό έντυπο «Νutrition and Food Science», τα αβγά μπορούν να παίξουν σημαντικό ρόλο σε ό,τι αφορά τόσο τη διατήρηση της ισορροπίας του οργανισμού όσο και τη δίαιτα. Τα αποτελέσματα προέκυψαν έπειτα από ανάλυση 71 προηγούμενων μελετών που εξέταζαν τη διατροφική αξία των αβγών, καθώς και τον ρόλο που μπορούν να διαδραματίσουν στην απώλεια βάρους.

Διαβάστε περισσότερα - http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=33&artId=319401&dt=10/03/2010

Πυρά Σαμαρά κατά Ραγκούση στη Βουλή με αφορμή το νομοσχέδιο για τους μετανάστες


Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο Αντ.Σαμαράς, με αφορμή τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής του νομοσχεδίου για την ιθαγένεια των μεταναστών. Ο κ. Σαμαράς χαρακτήρισε το νομοσχέδιο επικίνδυνο και δεσμεύτηκε να το καταργήσει. Για έωλα επιχείρημα έκανε λόγο ο κ. Ραγκούσης.

Διαβάστε περισσότερα - http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=1115161&lngDtrID=244

Συνεχίζεται η χιονόπτωση στην Κοζάνη

Με πλειστηριασμό ακίνητης περιουσίας απειλούνται τα ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας

Συνολικά 14 ενοίκια χρωστούν τα ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, καθώς το παράρτημα στεγάζεται σε νοικιασμένο κτίριο.  Η ιδιοκτήτρια εταιρία του κτιρίου, που είναι η ΕΔΗΚΑ (Εκθετήριο Δημοπρατήριο Γούνας Καστοριάς) ζητά από το ΤΕΙ να συμμορφωθεί σε τελεσίδικες αποφάσεις των δικαστηρίων και να καταβάλλει το οφειλόμενο ποσό των περίπου 765.000 ευρώ...

Βελγική η πρώτη τρισδιάστατη εφημερίδα της Ευρώπης

Η βελγική γαλλόφωνη εφημερίδα La Derniere Heure κυκλοφόρησε ένα φύλλο το οποίο θεωρείται η πρώτη 3D έκδοση εφημερίδας της Ευρώπης – η οποία συνοδεύεται με χαρτονένια γυαλιά 3D...

Προτεινόμενο κρασί

Τύπος: Τοπικός Οίνος Δράμας  Ερυθρός

Ποικιλία: Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Merlot - Ωρίμανση σε βαρέλι

Προσωπικότητα: Βαθύ ρουμπινί χρώμα, έντονα αρώματα φρούτων και εξωτικών μπαχαρικών. Στρογγυλή, γενναιόδωρη γεύση & μεστό σώμα.

O Μάκης Βορίδης το Σάββατο 13/03/2010 στην Κοζάνη

Το Σάββατο 13/03/2010 και ώρα 19:30 στο ξενοδοχείο Αλιάκμονας, ο βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Μάκης Βορίδης θα μιλήσει για τις πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις της χώρας μας. Θα προηγηθεί συνέντευξη τύπου στα τοπικά Μ.Μ.Ε.

πηγή-kozan.gr

Καρικατούρες από τον Δημήτρη Γεωργοπάλη

Μετά την Ιταλία και η Τουρκία αναγγέλλει (για πολλοστή φορά) την κατασκευή δύο πυρηνικών εργοστασίων παραγωγής ενέργειας

Μετά τις ΗΠΑ, τη Γαλλία, την Ιταλία, που σχεδιάζουν μετά από 20 και πλέον χρόνια την κατασκευή νέων πυρηνικών μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, και η Τουρκία, υπογράφει την επόμενη εβδομάδα συμφωνία συνεργασίας με την Νότια Κορέα.
Η συμφωνία, προβλέπει την κατασκευή δύο πυρηνικών εργοστασίων παραγωγής ενέργειας, ένα στο Βορρά, στη Σινώπη και ένα στο νότιο τμήμα της χώρας στην Μερσίνη. Η Τουρκία, έχει επιχειρήσει και στο παρελθόν να κατασκευάσει πυρηνικές μονάδες, ωστόσο οι προσπάθειες αυτές δεν καρποφόρησαν.

πηγή-e-typos.gr

Ήξερες ότι...

Ο συντομότερος πόλεμος στην ιστορία ήταν ανάμεσα στη Ζανζιβάρη και τη Βρετανία το 1896. Η Ζανζιβάρη παραδόθηκε μετά από 38 λεπτά.

Θετικά «βλέπει» η ΝΔ τη συνάντηση Παπανδρέου - Ομπάμα

Θετική χαρακτηρίζει η Νέα Δημοκρατία την εξέλιξη της υπόθεσης της βίζας, ενώ ο Αντώνης Σαμαράς περισσότερες πληροφορίες ζήτησε πλήρη ενημέρωση από τον Γιώργο Παπανδρέου για τις συναντήσεις που είχε στο εξωτερικό.

πηγή-news.pathfinder.gr

Σεισμός 5 ρίχτερ στη Σερβία

Σεισμική δόνηση 5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε σήμερα στο Κόσοβο, όπως ανακοίνωσε το Σεισμολογικό Ινστιτούτο της Σερβίας. Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε κοντά στην πόλη Ζούμπιν Πότοκ, 15 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Μιτρόβιτσα. Μέχρι στιγμές δεν έχουν αναφερθεί θύματα ή ζημιές από τη σεισμική δόνηση.

πηγή-agelioforos.gr

Την Παρασκευή η ορκομωσία του Προέδρου της Δημοκρατίας

Την Παρασκευή 12 Μαρτίου 2010 στις 11.45 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας αναμένεται να προσέλθει στο Ελληνικό Κοινοβούλιο για να ορκισθεί ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής για τη δεύτερη θητεία του.

πηγή-apogevmatini.gr

Αναδρομικά αυξημένοι λογαριασμοί ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ και τηλεφωνίας

Οι λογαριασμοί που θα εκδοθούν μετά τις 15 Μαρτίου, και  αφορούν περίοδο πριν την αύξηση του ΦΠΑ, για ΔΕΚΟ όπως η ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ , συνδρομητική τηλεόραση, σταθερό και κινητό τηλέφωνο κλπ οι καταναλωτές θα πληρώσουν αυξημένο λογαριασμό, λόγω αναδρομικής εφαρμογής του νέου αυξημένου ΦΠΑ. Σε χθεσινή εξαιρετικά επείγουσα εγκύκλιο που απέστειλε ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου προς όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών, αναγράφεται ότι «οι αυξημένοι συντελεστές ισχύουν από τις 15 Μαρτίου 2010. Κατά συνέπεια, σε οποιοδήποτε στοιχείο εκδίδεται με ημερομηνία έκδοσης από 15.3.10 και μετά ο ΦΠΑ θα υπολογίζεται με τους νέους αυξημένους συντελεστές.

πηγή-hbnews.gr

Ούτε το Πάσχα ανοίγουν τα Τέμπη

Του Φώτη Κουτσαμπάρη 

 Μιλώντας στη "Μ" ο υφυπουργός Υποδομών Γιάννης Μαγκριώτης ξεκαθάρισε ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα ληφθεί η απόφαση εάν θα ανοίξουν τα Τέμπη για τις γιορτές ή εάν θα δοθεί οριστικά ο δρόμος...

Η ιστορία του Τσάμπιονς Λιγκ

Το Τσάμπιονς Λιγκ (Champions League) είναι η σπουδαιότερη διασυλλογική ποδοσφαιρική διοργάνωση του πλανήτη, που προσφέρει κύροςστους ποδοσφαιριστές και παχυλά έσοδα στις ομάδες. Διεξάγεται στην Ευρώπη, υπό την αιγίδα της ΟΥΕΦΑ, από την περίοδο 1955 - 1956 με την ονομασία Κύπελλο Πρωταθλητριών Ομάδων Ευρώπης. Από το 1991 πήρε τη σημερινή της ονομασία...

Ένα ακόμα βήμα για το "Τζουράσικ Παρκ"

Ένα ακόμα βήμα για να γίνει πραγματικότητα κάποια στιγμή το σενάριο του "Τζουράσικ Παρκ", έκαναν Aυστραλοί επιστήμονες, οι οποίοι, για πρώτη φορά στον κόσμο, κατάφεραν να αποσπάσουν και να απομονώσουν DNA από τα απολιθωμένα τσόφλια αυγού εξαφανισμένων σήμερα πουλιών, όπως το γιγάντιο "μόα" και το "πουλί-ελέφαντας", που έζησαν πριν από πολλές χιλιάδες χρόνια. Το επίτευγμα αυτό αποτελεί σημαντική πρόοδο στην προσπάθεια να ανακατασκευαστεί το γονιδίωμα εξαφανισμένων ειδών, αν και οι επιστήμονες προειδοποιούν ότι πως κάτι τέτοιο δεν σημαίνει κατ' ανάγκην ότι είναι δυνατό -ή επιθυμητό- να "ξαναζωντανέψει" στην εποχή μας ένα προ πολλού χαμένο ζώο, όπως είχε συμβεί στο βιβλίο του Μάικλ Κράιτον και στην ομώνυμη ταινία του Στίβεν Σπίλμπεργκ.

πηγή-ert.gr

Σε θερμό κλίμα η συνάντηση Παπανδρέου-Ομπάμα

Ιδιαίτερα ικανοποιημένη εμφανίζεται η ελληνική πλευρά μετά τη συνάντηση που είχε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου με τον Αμερικανό Πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα.

Διαβάστε περισσότερα - http://news.ert.gr/el/ellada/politiki/34184-se-thermo-klima-i-synantisi-papandreou-ompama

Λοβέρδος: Κατηγορηματικό όχι στην περικοπή μισθών στον ιδιωτικό τομέα

Σε «ακριτομυθίες εξωθεσμικών παραγόντων, εκτός πολιτικής ζωής, με έντονη επιρροή στα μέσα ενημέρωσης», απέδωσε ο υπουργός Εργασίας, Ανδρέας Λοβέρδος, τη φημολογία για επέκταση και στον ιδιωτικό τομέα των περικοπών στον 13ο και τον 14ο μισθό.

πηγή-tanea.gr

Κλίντον: «Θα κάνω ό,τι μπορώ για την Ελλάδα»

«Εγώ θα κάνω ό,τι μπορώ για να βοηθήσω. Νομίζω ότι ο πρωθυπουργός και η κυβέρνησή του έχουν κάνει πολύ καλή δουλειά, σε μια πολύ δύσκολη κατάσταση, την οποία μπορούν να ξεπεράσουν και κανείς δεν πρέπει να στοιχηματίσει εναντίον τους».

Συλλήψεις για πειρατεία μέσω Διαδικτύου

Στη σύλληψη έξι ατόμων για παραβίαση των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας μέσω Διαδικτύου προχώρησε η αστυνομία, μετά από συντονισμένη επιχείρηση σε Αθήνα, Λάρισα, Πέλλα και Θεσσαλονίκη. Όπως διαπιστώθηκε, όλοι τους συνδέονταν στην ιστοσελίδα www.gamato.info είτε ως διαχειριστές (MODERATOR) και προέβαιναν στον διαμοιρασμό ψηφιακών αρχείων (τραγούδια, ταινίες, παιχνίδια) είτε ως επίσημα μέλη (VIP member) και προέβαιναν εξίσου στο διαμοιρασμό ψηφιακών αρχείων (τραγούδια, ταινίες, παιχνίδια).

Διαβάστε περισσότερα - http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1788111

Τέλος στην κακοποίηση των ζώων

Τέλος στην κακοποίηση των ζώων, στις απαράδεκτες συνθήκες διαβίωσης των αδέσποτων και στην ατιμωρησία των υπεύθυνων δεσμεύεται να βάλει η ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. Κατά τη συνάντησή της με εκπροσώπους της Πανελλήνιας Φιλοζωικής Ομοσπονδίας, η Κατερίνα Μπατζελή ενημερώθηκε για τα προβλήματα και δεσμεύτηκε να θέσει σε άμεση εφαρμογή ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης.

πηγή-skai.gr

Η γελοιογραφία της ημέρας

Κόσμος: «Σε ελεύθερη πτώση» η δημοφιλία του Μπερλουσκόνι

Στα πιο χαμηλά επίπεδα βρίσκεται η υποστήριξη προς το πρόσωπο του Ιταλού πρωθυπουργού, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, αφότου άρχισε την τρίτη πρωθυπουργική θητεία του, το 2008, σύμφωνα με τα αποτελέσματα δημοσκόπησης που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα. Η δημοσκόπηση της εταιρείας Ipr Merketing πραγματοποιήθηκε για την αριστερή εφημερίδα «Λα Ρεπούμπλικα» εν όψει των περιφερειακών εκλογών που θα διεξαχθούν στις 28 και 29 Μαρτίου. Μόνο 44% των ερωτηθέντων απάντησε ότι έχει εμπιστοσύνη στον Μπερλουσκόνι, ποσοστό μικρότερο κατά δύο μονάδες σε σχέση με τη δημοσκόπηση του προηγούμενου μήνα. Η υποστήριξη προς το κόμμα του Μπερλουσκόνι «Λαός της Ελευθερίας» μειώθηκε επίσης στο 43%, που είναι επίσης το χαμηλότερο επίπεδο που έχει φθάσει, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Ipr.

πηγή-zougla.gr

Παραλύει αύριο πάλι η Ελλάδα

Παραλύει αύριο ο δημόσιος τομέας λόγω της 24ωρης γενικής απεργίας των συνδικάτων. Η Ελλάδα μπαίνει στο «γύψο» για δεύτερη φορά μέσα σε διάστημα 11 ημερών (η προηγούμενη απεργία ήταν στις 24/2), καθώς τα σκληρά μέτρα της κυβέρνησης πυροδοτούν θύελλα αντιδράσεων στο Δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Διαβάστε περισσότερα - http://www.adesmeytos.gr/news.php?aid=9301

Έρχονται νέα πακέτα μέτρων

Ισχυρότερη ύφεση θα πλήξει την Ελλάδα το 2010 σύμφωνα με έκθεση που έστειλε το υπουργείο Οικονομικών στις Βρυξέλλες και στην οποία καταγράφονται αναλυτικά όλα τα μέτρα που ήδη έχουν θεσπισθεί, αλλά και αναλαμβάνονται σαφείς δεσμεύσεις για θέσπιση πρόσθετων πακέτων φέτος και για τα επόμενα χρόνια.

Διαβάστε περισσότερα - http://www.enet.gr/?i=news.el.oikonomia&id=140192

Τέλος η βίζα για ΗΠΑ σε 30 μέρες

Η Αμερικανίδα υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας Τζάνετ Ναπολιτάνο, ανακοίνωσε ότι η Ελλάδα εντάσσεται στο Πρόγραμμα Απαλλαγής από Βίζα, σε περίπου 30 ημέρες από σήμερα.

«Η απόφαση αυτή αποτελεί ιστορικό σταθμό που καταδεικνύει την ισχυρή και στερεή σχέση μεταξύ Ηνωμένων Πολιτειών και Ελλάδας. Η κατάργηση της βίζας θα διευκολύνει στο μέλλον πολλούς Ελληνες πολίτες να ταξιδεύουν στις Ηνωμένες Πολιτείες και θα ενδυναμώσει τους μακροχρόνιους οικογενειακούς, εκπαιδευτικούς, κοινωνικούς και επιχειρηματικούς δεσμούς μεταξύ των δύο χωρών», αναφέρει ανακοίνωση της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα.

πηγή-kathimerini.gr

“Τέλειωσε η κρίση για την Ελλάδα” λέει ο Ρομάνο Πρόντι

"Η κρίση στην Ελλάδα έχει ολοκληρωθεί", δήλωσε ο πρώην προέδρος της Κομισιόν Ρομάνο Πρόντι, σε συνέντευξή του στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg. Ο οποίος εμφανίστηκε εξαιρετικά αισιόδοξος όχι μόνο για τις προοπτικές της χώρας μας, αλλά και για το σύνολο της Ευρωζώνης.

πηγή-protothema.gr