Τετάρτη 10 Μαρτίου 2010

Βελγική η πρώτη τρισδιάστατη εφημερίδα της Ευρώπης

Η βελγική γαλλόφωνη εφημερίδα La Derniere Heure κυκλοφόρησε ένα φύλλο το οποίο θεωρείται η πρώτη 3D έκδοση εφημερίδας της Ευρώπης – η οποία συνοδεύεται με χαρτονένια γυαλιά 3D...
Όλες οι φωτογραφίες και οι διαφημίσεις στην ειδική έκδοση της La Derniere Heure έχουν εκτυπωθεί με τρισδιάστατη αποτύπωση, αλλά το κείμενο παραμένει συνηθισμένο. Η αρχισυνταξία της La Derniere Heure διευκρινίζει ωστόσο ότι δεν υπάρχουν περαιτέρω πλάνα για άλλες 3D εκδόσεις, λόγω του κόστους που κάτι τέτοιο συνεπάγεται. Γάλλοι κριτικοί χαιρέτισαν την «τολμηρή πρωτοβουλία» της βελγικής εφημερίδας αλλά το αποτέλεσμα θεωρείται ότι... απέχει μακράν από την τελειότητα.

«Τρισδιάσταση πρόκληση»

Ο αρχισυντάκτης Hubert Leclercq δηλώνει ότι χρειάστηκαν δυο ολόκληροι μήνες προετοιμασίας για την ειδική έκδοση, η οποία τυπώθηκε σε 115.000 αντίτυπα – αριθμός μεγαλύτερος από αυτός των συνηθισμένων εκδόσεων. «Ακούμε για το τρισδιάστατο σινεμά, την τηλεόραση και τα βιντεοπαιχνίδια, κι έτσι δοκιμάσαμε την πρόκληση» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP). Σύμφωνα με τη γαλλική έκδοση του περιοδικού πληροφορικής PC World, οι αναγνώστες θα έχουν καλύτερα αποτελέσματα αν κρατήσουν την εφημερίδα περί τα 50 εκατοστά μακριά από τα μάτια τους, σε καλά φωτισμένο χώρο. «Χρειάζονται λίγα λεπτά για να συνηθίσει κανείς τις τρισδιάστατες εικόνες» γράφει το PC World και σημειώνει ότι ορισμένες από τις εικόνες – ειδικά οι διαφημίσεις – είχαν καλή τρισδιάστατη απεικόνιση αλλά ότι άλλες ήταν θολές ή δύσκολες στο να εστιάσει κανείς.

πηγή-tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου