Τετάρτη 10 Μαρτίου 2010

Ούτε το Πάσχα ανοίγουν τα Τέμπη

Του Φώτη Κουτσαμπάρη 

 Μιλώντας στη "Μ" ο υφυπουργός Υποδομών Γιάννης Μαγκριώτης ξεκαθάρισε ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα ληφθεί η απόφαση εάν θα ανοίξουν τα Τέμπη για τις γιορτές ή εάν θα δοθεί οριστικά ο δρόμος...
"Εν πάσει περιπτώσει, θα πρέπει να εξασφαλισθεί η ασφάλεια των διερχόμενων". είπε χαρακτηριστικά και ανέφερε ότι "μέχρι τώρα έχει γίνει πολύ καλή δουλειά".
Η ανάδοχος κατασκευαστική εταιρεία εργάζεται με γοργούς ρυθμούς για να παραδώσει όσο το δυνατόν γρηγορότερα το δρόμο σε κυκλοφορία και ήδη έχει απομακρυνθεί το 95% των επικίνδυνων βράχων. “Καταβάλλουμε υπεράνθρωπες προσπάθειες, για να δώσουμε το κομμάτι της κοιλάδας πάλι στην κυκλοφορία, αλλά οι εργασίες εξαρτώνται και από τις καιρικές συνθήκες”, αναφέρει στη “Μ” η κ. Ειρήνη Ζαβρίδου. “Εκείνο που μπορούμε να πούμε είναι πως πηγαίνουμε πολύ καλά με βάση το χρονοδιάγραμμα, εργάζεται περισσότερος κόσμος απ’ ό,τι προέβλεπε ο σχεδιασμός και προσπαθούμε να τελειώσουμε νωρίτερα”.
Όσον αφορά τις εκτιμήσεις ότι το τμήμα της κοιλάδας των Τεμπών θα μπορεί να δοθεί σε κυκλοφορία για λίγες ημέρες το Πάσχα, η κ. Ζαβρίδου απαντά ότι “επιδίωξή μας είναι να δώσουμε οριστικά το δρόμο στην κυκλοφορία. Πρέπει να καθαρίσουμε το βουνό σε ολόκληρο το μήκος των 3,5 χλμ. Για την ώρα δεν μπορούμε να απαντήσουμε εάν υπάρχει δυνατότητα να δοθεί με ασφάλεια για λίγες μέρες ο δρόμος σε κυκλοφορία”.

πηγή-makthes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου