Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

Μολυσμένος με ιό 1 στους 3 υπολογιστές στην Ε.Ε.

Από ιό προσβλήθηκε ο ηλεκτρονικός υπολογιστής του 31% των χρηστών του ίντερνετ στην Ε.Ε. και του 34% στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία Eurostat, με αφορμή την Ημέρα Ασφαλέστερου Διαδικτύου στις 8 Φεβρουαρίου.

Γκρουπ στο facebook υπέρ πολιτικών, κοινωνικών και οικονομικών μεταρρυθμίσεων

Ομάδα Σαουδαράβων ξεκίνησε εκστρατεία στο Facebook υπέρ της εφαρμογής πολιτικών, κοινωνικών και οικονομικών μεταρρυθμίσεων στη Σαουδική Αραβία, ζητώντας την εγκαθίδρυση συνταγματικής μοναρχίας. Η ομάδα, που αριθμεί περί τα 2.000 άτομα, τιτλοφορεί την εκστρατεία...

Εικόνες του κόσμου

Η 62η Διεθνής Έκθεση Παιχνιδιού
στη Νυρεμβέργη της Γερμανίας συγκέντρωσε περίπου 2700 εκθέτες από 63 χώρες προσφέροντας μία μοναδική ποικιλία προϊόντων. (EPA)

πηγή-kathimerini.gr

Σαν Σήμερα....

1692: Ένας γιατρός στο Σάλεμ της Μασαχουσέτης αποφαίνεται ότι τρία κορίτσια έχουν κυριευτεί από το Σατανά. Η διαπίστωση αυτή θα οδηγήσει αργότερα στο «Κυνήγι Μαγισσών του Σάλεμ», όπως έμεινε στην ιστορία.

1833: Με διάταγμα της αντιβασιλείας, η δραχμή αντικαθιστά ως νομισματική μονάδα τον φοίνικα.

1912: Ο Εμμανουήλ Αργυρόπουλος πραγματοποιεί την πρώτη πτήση στην Ελλάδα, με αεροπλάνο τύπου «Νιούπορτ» 50 ίππων. Την ίδια μέρα θα πετάξει για δεύτερη φορά, με συνεπιβάτη τον πρωθυπουργό Ελευθέριο Βενιζέλο.

Προβάδισμα 5,1% του ΠΑΣΟΚ έναντι της Νέας Δημοκρατίας

Προβάδισμα 5,1% του ΠΑΣΟΚ έναντι της Νέας Δημοκρατίας καταγράφει δημοσκόπηση της GPO για τον τηλεοπτικό σταθμό Mega, που παρουσιάστηκε στην εκπομπή «Ανατροπή». Αναλυτικά, σε ό,τι αφορά την πρόθεση ψήφου το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει ποσοστό 25,2% έναντι 20,1% της ΝΔ. Ακολουθούν το...

Η γελιογραφία της ημέρας

Το πρόχειρο φαγητό μειώνει το IQ των παιδιών

Η διατροφή με πρόχειρα και επεξεργασμένα τρόφιμα, γεμάτα λίπη και ζάχαρη, έχει αρνητικές επιπτώσεις όχι μόνο στη σωματική υγεία των παιδιών αλλά και στη νοημοσύνη τους. Σύμφωνα με νέα βρετανική έρευνα οι τροφές αυτές μειώνουν τη νοημοσύνη των παιδιών αυξάνοντας τις πιθανότητες όταν μεγαλώσουν ΄να έχουν κατά μέσο όρο ελαφρώς μικρότερο IQ.

Απρόσιτη παρέμεινε και φέτος η «εξωγήινη» λίμνη Βοστόκ της Ανταρκτικής

Στο παρά τρίχα απέτυχε η φετινή απόπειρα Ρώσων ερευνητών να φτάσουν την υπόγεια λίμνη Βοστόκ της Ανταρκτικής, ένα από τα τελευταία ανεξερεύνητα μέρη της Γης. Η λίμνη κρύβεται κάτω από τέσσερα χιλιόμετρα πάγου και πιστεύεται ότι παραμένει απομονωμένη από τον υπόλοιπο πλανήτη εδώ και τουλάχιστον 15 εκατομμύρια χρόνια.

Κοινοί φορτιστές για όλα τα κινητά μέσα στο 2011

Η Μπρίτζετ Κοσγκρέιβ, γενική διευθύντρια της Digitaleurope, η οποία είναι η μεγαλύτερη ένωση του ευρωπαϊκού κλάδου ψηφιακής τεχνολογίας, παρέδωσε την Τρίτη στον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και αρμόδιο για τη βιομηχανία και την επιχειρηματικότητα επίτροπο Αντόνιο Ταγιάνι δείγμα του κοινού φορτιστή κινητών τηλεφώνων, που θα είναι συμβατός με...

Η «Ιθάκη» του Καβάφη εμπνέει 30 εικαστικούς απ' όλο τον κόσμο

Η «Ιθάκη» του Κωνσταντίνου Καβάφη είναι η πηγή έμπνευσης για περισσότερους από 30 καλλιτέχνες, απ' όλο τον κόσμο, που συγκέντρωσαν τα έργα τους σε μια ξεχωριστή έκθεση στο Κέντρο Τεχνών «World Art Delft», στο Ντελφτ της Ολλανδίας. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 29 Απριλίου.

Τα τζάκια και οι ξυλόσομπες μολύνουν τον αέρα

Δύο νέες επιστημονικές έρευνες, μια ισπανική σχετικά με την επίπτωση που έχουν τα βενζινάδικα στο άμεσο περιβάλλον τους, ειδικά όταν βρίσκονται πολύ κοντά σε σπίτια σε αστικές περιοχές, και μια δανική σχετικά με την επιβάρυνση και ρύπανση των κλειστών χώρων όπου λειτουργούν τζάκια και ξυλόσομπες, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι...