Σάββατο 10 Απριλίου 2010

Εικόνες του κόσμου

Το Δημόσιο δεν πληρώνει τα χρέη του

Σε φαύλο κύκλο ελλειμμάτων, χρέους και ύφεσης κινδυνεύει να εισέλθει η ελληνική οικονομία, καθώς το Δημόσιο έχει παγώσει τις πληρωμές προκειμένου να περιορίσει τις δαπάνες. Υπολογίζεται ότι το Δημόσιο χρωστάει σε επιχειρήσεις άνω των 12 δισ. ευρώ. Αυτό με τη σειρά του επιδεινώνει την ύφεση, η οποία σε συνδυασμό με την αύξηση του πληθωρισμού δημιουργεί ασφυκτικές συνθήκες στην αγορά. Τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν την Παρασκευή είναι ενδεικτικά: ο πληθωρισμός εκτινάχθηκε στο 3,9% τον Μάρτιο, η βιομηχανική παραγωγή μειώθηκε 9,2% τον Φεβρουάριο, ενώ οι πρωτογενείς δαπάνες του κράτους μειώθηκαν το πρώτο τρίμηνο κατά 6,3%, έναντι ετήσιου στόχου 2,8%. Ωστόσο, η «μαύρη τρύπα» του προϋπολογισμού ανέρχεται στα 288 εκατ. ευρώ.

πηγή-kathimerini.gr

Προτεινόμενο κρασί

Το ATHANSSIADI ΕΡΥΘΡΟ είναι ένα κρασί που πίνεται ευχάριστα όλες τις ώρες και σε κάθε περίσταση, και εντυπωσιάζει με το κλασσικό άρωμα του και την γεύση του.

Η αλήθεια μιας φωτογραφίας

«Ο αρχηγός της Αστυνομίας εκτελεί ένα Βιετκόνγκ». Ίσως η πιο διάσημη φωτογραφία του Πολέμου στο Βιετνάμ, που φούντωσε το αντιπολεμικό κίνημα στις ΗΠΑ. Τραβήχτηκε την 1η Φεβρουαρίου 1968 στη Σαϊγκόν από τον φωτογράφο του πρακτορείου ειδήσεων Associated Press (AP), Έντι Άνταμς. Το περιστατικό αποτυπώθηκε και από την κάμερα του τηλεοπτικού δικτύου NBC. Στη φωτογραφία εικονίζεται ο αρχηγός της...

Ζωντάνεψε έφηβη της αρχαίας Αθήνας.

Στο Νέο Μουσείο της Ακρόπολης «ζωντάνεψε» το απόγευμα της Παρασκευής το 11χρονο κορίτσι που έζησε στην Αθήνα πριν από 2.500 χρόνια. Η «Μύρτις» μάς έδειξε το πρόσωπό της, χάρη στη σύγχρονη τεχνολογία, και από τις 15 Απριλίου θα περιμένει να μας συστηθεί στο Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας. Η ανάπλαση του προσώπου της, που ξεκίνησε στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και ολοκληρώθηκε στη Σουηδία, αποκάλυψε ένα κορίτσι με κοκκινωπά μαλλιά, καστανά μάτια, ίσια μύτη και ελαφρώς πεταχτά δόντια.  Το κρανίο της «Μύρτιδος» βρέθηκε σε...

Κίνα και Νεπάλ συμφώνησαν ότι το Έβερεστ έχει υψόμετρο 8.848 μέτρα

Μετά από μακρόχρονη διαμάχη σχετικά με το ύψος που έχει το ψηλότερο βουνό του κόσμου, η Κίνα αποδέχτηκε τελικά την άποψη του Νεπάλ και το όρος Έβερεστ επισήμως πλέον θεωρείται ότι έχει υψόμετρο 8.848 μέτρων. Οι Κινέζοι γεωλόγοι μέχρι σήμερα επέμεναν ότι το Έβερεστ, που βρίσκεται στα σύνορα των δύο χωρών, πρέπει να μετρείται με βάση το ύψος του ίδιου του βουνού, δηλαδή των πετρωμάτων του, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη το χιόνι από πάνω του. Με αυτή τη λογική, το Έβερεστ είναι...

Την επομένη της επιστροφής του ΑΝΥΠΕΞ από την Τουρκία, ξανάρχισαν οι παραβιάσεις

Η λιτότητα που χαρακτηρίζει μια στρατιωτική υπηρεσία, είναι στην περίπτωση πολύ διαφωτιστική. Αρκεί να ρίξει μια ματιά κανείς στην επίσημη ιστοσελίδα του ΓΕΕΘΑ, στην ενότητα "παραβιάσεις-παραβάσεις" και όσο αγαθός καλών προθέσεων να είναι, κάτι θα υποψιαστεί.
Στις 7 και 8 Απριλίου, ο έλληνας ΑΝΥΠΕΞ Δ. Δρούτσας, επισκέφθηκε την Τουρκία, είδε και...

Οι Έλληνες πρωταθλητές στο κόψιμο του τσιγάρου..

Όσο απίστευτο και αν ακούγεται  οι Ελληνες κατέχουν την πρώτη θέση στο κόψιμο του τσιγάρου στην Ευρώπη! Αν και βαρύτεροι καπνιστές, καταφέρνουν να κόψουν το κάπνισμα σε μεγαλύτερο ποσοστό από τους άλλους Ευρωπαίους. Πρόσφατη μελέτη που έγινε σε ευρωπαϊκά εξειδικευμένα κέντρα σε σύνολο 567 καπνιστών με συμμετοχή 10 ειδικών τμημάτων από την Ελλάδα, φάνηκε ότι παρ’ ότι οι Ελληνες καπνιστές κάπνιζαν περισσότερο και περισσότερα χρόνια και παρ’ ότι ήταν περισσότερο εξαρτημένοι, κατάφεραν σε μεγαλύτερο ποσοστό να κόψουν το κάπνισμα σε σύγκριση με καπνιστές των άλλων χωρών. Τα αποτελέσματα της μελέτης ανακοινώθηκαν...

Εbay: Δικαστήριο επέβαλε πρόστιμο στο διάσημο site

Πρόστιμο στο Ebay επέβαλε αυστριακό δικαστήριο επειδή δεν προστάτεψε πελάτη του. Ο λόγος για έναν Αυστριακό που αγόρασε το Σεπτέμβριο του 2007 ένα κιλό χρυσό, από την εταιρία ML Agentur, τον οποίο και δε παρέλαβε ποτέ. Μάλιστα η γερμανική εταιρία, που παλαιότερα είχε εμπλακεί σε απάτες, πλέον έχει χρεοκοπήσει, ενώ στο αμερικάνικο site είχε ταμπέλα αξιόπιστου πωλητή. Έτσι το αυστριακό δικαστήριο, θεωρώντας πως το Ebay γνώριζε το παρελθόν της ML Agentur και δεν έκανε τίποτα για να προστατέυσει τους πελάτες της, της επέβαλε πρόστιμο ύψους 16.463 ευρώ.

πηγή-i-live.gr

Τουλάχιστον 219 νεκροί από τις πλημμύρες στη Βραζιλία

Εξανεμίζονται οι ελπίδες για ανεύρευση επιζόντων στο Ρίο ντε Τζανέιρο, τη στιγμή που οι Βραζιλιάνοι διασώστες συνεχίζουν την απελπισμένη αναζήτηση για επιζώντες μέσα σε βουνά από λάσπη και συντρίμμια.
Πλέον εκφράζονται φόβοι ότι οι νεκροί από τις χειρότερες βροχές, πλημμύρες και κατολισθήσεις του τελευταίου μισού αιώνα στην μητροπολιτική περιοχή του Ρίου ντε Ζανέιρου θα ανέλθουν σε 400.
Αξιωματούχοι της υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας ανέφεραν αργά χθες ότι ο επίσημος απολογισμός ανέρχεται στους 219 νεκρούς.
Τα ακραία φαινόμενα ανάγκασαν εξάλλου...

Σκόπια: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά στο Γραφείο Συνδέσμου της Ελλάδας

Περίπου 150 άτομα πραγματοποίησαν το βράδυ συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά στο Γραφείο Συνδέσμου της Ελλάδας στα Σκόπια.
Ως οργανωτής της συγκέντρωσης εμφανίσθηκε ένας συνασπισμός «εθνικό-πατριωτικών οργανώσεων ».
Αφορμή για την συγκέντρωση αποτέλεσαν τα συνθήματα που ακούστηκαν στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου στην Αθήνα.
Οι συγκεντρωμένοι φώναξαν εθνικιστικά και υβριστικά για την Ελλάδα συνθήματα, ενώ...

Η γελοιογραφία της ημέρας

Η κρίση χτυπά τα μεταπτυχιακά

Στη δραστική περικοπή της χρηματοδότησης των προγραμμάτων μεταπτυχιακών σπουδών (ΠΜΣ) προχωρεί το υπουργείο Παιδείας, καθώς ανακοίνωσε ότι από το ερχόμενο ακαδημαϊκό έτος θα επιχορηγείται από τον τακτικό προϋπολογισμό μόνο ένα μονοτμηματικό μεταπτυχιακό ανά τμήμα.

Διαβάστε περισσότερα - http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11424&subid=2&pubid=11028967

Στα χέρια της τοπικής αυτοδιοίκησης ο «Καλλικράτης»

Σήμερα Σάββατο παραλαμβάνουν νομαρχίες, δήμοι και κοινότητες το σχέδιο «Καλλικράτης», με εξαίρεση το χωροταξικό. Στη δημοσιότητα θα δοθεί μέσα στις επόμενες 8 ημέρες. Σύμφωνα με τη διοικητική μεταρρύθμιση οι 56 νομαρχιακές αυτοδιοικήσεις που υπάρχουν σήμερα θα αντικατασταθούν από τις...

Όσοι πλήγωσαν την παράταξη είναι κομμένοι, το νέο μήνυμα του Αντ.Σαμαρά

Ένα ακόμα ξεκάθαρο μήνυμα στο εσωτερικό της ΝΔ έστειλε ο Αντώνης Σαμαράς μιλώντας στην προσυνεδριακή συνδιάσκεψη της Λάρισας.
«Όσοι πλήγωσαν την παράταξη δεν έχουν θέση σε αυτήν. Δεν έχουν θέση στη νέα μας πορεία. Είναι εκτός. Είναι κομμένοι» τόνισε, ενώ επανέλαβε ότι κινείται βάσει της ξεκάθαρης εντολής που έλαβε από τα 800 χιλιάδες μέλη της Νέας Δημοκρατίας που προσήλθαν στις εκλογές.
«Εγώ δεν θα απολογηθώ για κανέναν. Αλλά δεν θα μιλάμε μόνο για το παρελθόν. Δεν θα μείνουμε εγκλωβισμένοι στο παρελθόν.
Ξεκαθαρίζουμε το παρελθόν. Και στρεφόμαστε μπροστά» τόνισε χαρακτηριστικά.

πηγή-in.gr

Περίφραξη της Εγνατίας ζητά η «ΚΑΛΛΙΣΤΩ»

Ο ερχομός της άνοιξης και το ξύπνημα των αρκούδων από τη χειμερία νάρκη θέτει ξανά τη ζωή τους σε κίνδυνο. Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Περιβαλλοντική Οργάνωση για την Άγρια Ζωή και τη Φύση, «ΚΑΛΛΙΣΤΩ», με αφορμή ένα παρ’ ολίγον ατύχημα στο επαρχιακό οδικό δίκτυο του Δ.Δ. Φελλίου Γρεβενών, όταν μια μεγαλόσωμη αρκούδα που διέσχιζε το δρόμο ήρθε αντιμέτωπη με όχημα που κινούνταν με μεγάλη ταχύτητα. Ο οδηγός...

Στο διαδίκτυο οι κανόνες

Το Βατικανό ετοιμάζεται να αναρτήσει στην ιστοσελίδα του τις "κατευθυντήριες γραμμές" για την καταπολέμηση της παιδεραστίας στους κόλπους της Καθολικής Εκκλησίας, υποστηρίζει το ιταλικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ansa επικαλούμενο πηγές της Αγίας Έδρας. Η δημοσίευση των "αρχών" αυτών στο διαδίκτυο (στη διεύθυνση www.vatican.va) προβλέπεται να γίνει πολύ σύντομα, ενδεχομένως και την Δευτέρα. Η πληροφορία αυτή ωστόσο δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμη από το Βατικανό.

πηγή-ana-mpa.gr



  

Συνετρίβη το αεροσκάφος του πoλωνού προέδρου

Σοκαρισμένοι είναι η κοινή γνώμη από το θάνατο του προεδρικού ζεύγους της Πολωνίας, όταν το αεροσκάφος τύπου Τουπόλεφ 154 συνετρίβη λίγο πριν την προσγείωσή του στο Σμόλενσκ της Ρωσίας. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι και οι 132 επιβαίνοντες είνα...