Σάββατο 10 Απριλίου 2010

Συνετρίβη το αεροσκάφος του πoλωνού προέδρου

Σοκαρισμένοι είναι η κοινή γνώμη από το θάνατο του προεδρικού ζεύγους της Πολωνίας, όταν το αεροσκάφος τύπου Τουπόλεφ 154 συνετρίβη λίγο πριν την προσγείωσή του στο Σμόλενσκ της Ρωσίας. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι και οι 132 επιβαίνοντες είνα...
νεκροί. Αιτία της πτώσης του αεροσκάφους, όπως όλα δείχνουν, είναι οι δύσκολες καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στην περιοχή αλλά και η άρνηση του πιλότου να ακολουθήσει τις οδηγίες των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας.
Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, ο πιλότος αρνήθηκε να προσγειώσει το αεροσκάφος στη Μόσχα, όπως αρχικά του ζήτησαν οι Ρώσοι ελεγκτές. Ο πιλότος έκανε τέσσερις επαναλαμβανόμενες προσπάθειες προκειμένου να κρατήσει στον αέρα το αεροσκάφος.
Δυστυχώς όμως, οι πυκνή ομίχλη που επικρατούσε στην περιοχή δεν επέτρεψε στον ίδιο να το προσγειώσει. Αντίθετα, το αεροσκάφος έπεσε πάνω σε δέντρα , συνετρίβη και στη συνέχεια έπιασε φωτιά. Οι επιβαίνοντες ταξίδευαν από τη Βαρσοβία προς τη Ρωσία προκειμένου να παραστούν στην 70η επέτειο από τη σφαγή στο Κατίν, όπου οι σοβιετικές στρατιωτικές δυνάμεις σκότωσαν χιλιάδες Πολωνούς. «Στο αεροσκάφος επέβαιναν εκτός από τον πρόεδρο και τη σύζυγό του, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού και ο υφυπουργός Εξωτερικών Αντρέι Κρέμερ, ο πρόεδρος της κεντρικής Πολωνικής τράπεζας» ανακοίνωσε ο Πιοτρ Πασκόφσκι εκπρόσωπος του πολωνικού υπουργείου Εξωτερικών.

πηγή-protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου