Σάββατο 10 Απριλίου 2010

Τουλάχιστον 219 νεκροί από τις πλημμύρες στη Βραζιλία

Εξανεμίζονται οι ελπίδες για ανεύρευση επιζόντων στο Ρίο ντε Τζανέιρο, τη στιγμή που οι Βραζιλιάνοι διασώστες συνεχίζουν την απελπισμένη αναζήτηση για επιζώντες μέσα σε βουνά από λάσπη και συντρίμμια.
Πλέον εκφράζονται φόβοι ότι οι νεκροί από τις χειρότερες βροχές, πλημμύρες και κατολισθήσεις του τελευταίου μισού αιώνα στην μητροπολιτική περιοχή του Ρίου ντε Ζανέιρου θα ανέλθουν σε 400.
Αξιωματούχοι της υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας ανέφεραν αργά χθες ότι ο επίσημος απολογισμός ανέρχεται στους 219 νεκρούς.
Τα ακραία φαινόμενα ανάγκασαν εξάλλου...
περίπου 50.000 ανθρώπους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, είτε διότι υπέστησαν ζημιές είτε διότι κρίθηκαν επικίνδυνα λόγω της πιθανότητας να υπάρξουν και νέες πλημμύρες και κατολισθήσεις.
Σωστικά συνεργεία έχουν ανασύρει δεκάδες σορούς αφότου τμήμα ενός λόγου κατέρρευσε την Τετάρτη πάνω σε μια παραγκούπολη χτισμένη σε χωματερή στην πόλη Νιτερόι, θάβοντας ζωντανούς περίπου 200 ανθρώπους.
Η κυβέρνηση των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι προσφέρει βοήθεια 50 εκατ. δολαρίων για να αντιμετωπιστούν οι ανάγκες όσων έμειναν άστεγοι.

πηγή-naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου