Τετάρτη 31 Μαρτίου 2010

Απαίτησαν σιωπηλά καλύτερη υγεία

Το δικαίωμά τους στην υγεία διεκδίκησαν μαζικά πολίτες από τους τέσσερις νομούς της δυτικής Μακεδονίας, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Νίκης, μπροστά από το δημαρχείο Κοζάνης.
Η σιωπηρή αυτή διαμαρτυρία με αίτημα την πλήρη λειτουργία των νοσοκομείων της δυτικής Μακεδονίας ξεκίνησε με πρωτοβουλία ενεργών πολιτών που κινητοποιήθηκαν μέσω της ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης facebook. Πάνω από 4.500 άτομα έχουν γίνει μέλη της διαδικτυακής ομάδας.
Η σταγόνα η οποία ξεχείλισε το ποτήρι ήταν...

Το τραγούδι της ημέρας

Νέοι διοικητές νοσοκομείων στην Δ. Μακεδονία

Τους διοικητές και τους αναπληρωτές διοικητές, όπου αυτοί προβλέπονται, νοσηλευτικών και προνοιακών ιδρυμάτων της Δ. Μακεδονίας,  ανακοίνωσε η υπουργός Υγείας, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

Διοικητής Κοζάνης Γ.Ν. Πτολεμαϊδας "Μποδοσάκειο" Μπούρτζου Αναστασία Ηλεκτρολόγος-Μηχανικός

Κοζάνης ΓΝ "Μαμάτσειο" Κίτσιου Νικόλαος, Γεωπόνος

Γρεβενών Γ.Ν. Γρεβενών Γαβρίδης Μιχάλης, Ηλεκτρολόγος-Μηχανικός

Φλώρινας Γ.Ν. Φλώρινας "Ελένη Θ. Δημητρίου" Γκώγκος Χρήστος, Γιατρός

Καστοριάς Γ.Ν. Καστοριάς Κατσίλης Σταύρος, Οικονομολόγος

πηγή-zougla.gr

Πατρίδα των ναρκωτικών το Αφγανιστάν

Το Αφγανιστάν, η πρώτη χώρα παγκοσμίως σε παραγωγή οπίου, είναι επίσης και η βασική παραγωγός κάνναβης, αφού ξεπερνά και το Μαρόκο, όπως ανακοίνωσε σήμερα το Γραφείο των Ηνωμένων Εθνών κατά των ναρκωτικών και του εγκλήματος (ONUDC).

πηγή-enet.gr

«ΣΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΟΙ ΔΗΜΟΙ ΤΟΥ Ν. ΚΟΖΑΝΗΣ»


Για οικονομικό αδιέξοδο των δήμων του Ν. Κοζάνης έκανε λόγο ο Πρόεδρος της ΤΕΔΚ Ν. Κοζάνης Σ. Ζαμανίδης σε συνέντευξη τύπου προς τα ΜΜΕ της περιοχής, σήμερα το πρωί. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κύριος Ζαμανίδης «πάνω από τους μισούς δήμους του Ν. Κοζάνης, αδυνατούν να πληρώσουν μισθούς και δώρο Πάσχα στους υπαλλήλους». Ο Πρόεδρος της ΤΕΔΚ επισήμανε ότι...

Με ανοιξιάτικο καιρό και καλές θερμοκρασίες η έξοδος των εκδρομέων του Πάσχα

Με ανοιξιάτικο καιρό θα γίνει η έξοδος των εκδρομέων του Πάσχα, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΜΥ. Μοναδική «παραφωνία» τη Μ.Τετάρτη και τη Μ.Παρασκευή οι τοπικές βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και βόρεια.
Ωστόσο, από τη...

Ήξερες ότι...

Ο Γκάντι δεν επέτρεψε στη σύζυγό του να πάρει πενικιλίνη για να σώσει τη ζωή της από την πνευμονία, αλλά ο ίδιος πήρε κινίνη για να σωθεί από την ελονοσία.

Gunbus 410-H μεγαλύτερη μοτοσυκλέτα του κόσμου

Με κόστος αγοράς 235.000 ευρώ , είναι ένα όνειρο για λίγους λάτρεις της μοτοσυκλέτας.Η Gunbus 410 ζυγίζει ... 700 κιλά , όσο και ένα αυτοκίνητο. Για να συνειδητοποιήσει κανείς το μέγεθος της , φτάνει να πούμε ότι οι ζάντες της , έχουν διάμετρο 38 ίντσες για την εμπρός και 41 για την πίσω!
Ιδρυτής της,  ο Clemens Leonhardt, πρώην τεχνικός αεροναυπηγικής του γερμανικού  οίκου Leonhardt,που έχει την έδρα του στο Baden-Wuerttemberg και  ειδικεύεται σε extreme κατασκευές, τόσο σε δίτροχα όσο και σε τετράτροχα οχήματα και έχει κάνει την εμφάνιση του  τα τελευταία χρόνια στο χώρο. Διαθέτει...

Καταδίκασε τη σφαγή

Το κοινοβούλιο της Σερβίας ψήφισε σήμερα μια απόφαση με την οποία καταδικάζει τη σφαγή περίπου 8.000 μουσουλμάνων στη Σρεμπρένιτσα τον Ιούλιο του 1995, μετά από πολλά χρόνια που οι Σέρβοι αρνούντο την ύπαρξη αυτού του γεγονότος. Η διακήρυξη με την οποία καταδικάζεται η σφαγή, αλλά δεν χαρακτηρίζεται γενοκτονία και ζητείται συγγνώμη από τις οικογένειες των θυμάτων υιοθετήθηκε κατά πλειοψηφία με 127 ψήφους στο σύνολο των 173 παρισταμένων βουλευτών. Η απόφαση υιοθετήθηκε μετά...

Παρέμβαση Γιώργου για τη 10χρονη Αφγανή

Μέσα σε 20 λεπτά και μετά την πρωτοβουλία-έκκληση που πήρε το ΘΕΜΑ, ο πρωθυπουργός ευαισθητοποιήθηκε άμεσα και επικοινώνησε με την υπουργό Υγείας στην οποία έδωσε εντολή να συγκληθεί άμεσα ιατρικό συμβούλιο για να εκτιμήσει την κατάσταση της άτυχης μικρής Αφγανής.
Ο Γ. Παπανδρέου ζήτησε από τη Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου να...

Ο Ερντογάν ζήτησε βοήθεια από τη Μέρκελ

Τη βοήθεια της Αγκελα Μέρκελ για τον απεγκλωβισμό της τουρκικής ενταξιακής διαδικασίας από τυχόν αδιέξοδο που θα δημιουργηθεί λόγω της Κύπρου ζήτησε ο Ταγίπ Ερντογάν χθες, δεύτερη και τελευταία ημέρα της επίσκεψης της καγκελαρίου στην Αγκυρα και την Κωνσταντινούπολη.

πηγή-kathimerini.gr

Εικόνες του κόσμου

Ρωσία: Είχαν 11 διαφορετικές ζώνες ώρας, τις περιορίζουν στις 9

Το Μεγάλο Σάββατο, η Ρωσία, κάνει ένα βήμα να φέρει ορισμένες επαρχίες της πιο "κοντά", περιορίζοντας σε 9 από 11 τις διαφορετικές ζώνες ώρας που έχει σήμερα στην επικράτειά της.
Η μεγαλύτερη σε έκταση χώρα του κόσμου, από το Σάββατο, θα φέρει θεωρητικά πιο κοντά κατά μία ώρα 5 επαρχίες της δύο στην Eυρώπη και τρεις στη Σιβηρία, σε μια προσπάθεια να απλουστεύσει λίγο τα πράγματα.
Σήμερα, υπάρχουν περιοχές που αν...

Κίνα: Δεκάδες εκατομμύρια άνθρωποι χωρίς πόσιμο νερό

Περισσότερα από 24 εκατομμύρια άνθρωποι στερούνται πόσιμου νερού στη νοτιο-δυτική Κίνα εξαιτίας της ξηρασίας, όπως ανακοίνωσε η κινεζική κυβέρνηση.
Η ξηρασία που πλήττει της επαρχίες Γιουνάν, Γκουιτζού, Σιτσουάν και την περιοχή του Γκουανγκσί, καθώς και τη μητρόπολη Τσονγκτσίνγκ, είναι η χειρότερη των τελευταίων ετών.
Σύμφωνα με τον Λιου Νινγκ...

Καρικατούρες από τον Δημήτρη Γεωργοπάλη

Νίκος Μπελογιάννης, ο άνθρωπος με το γαρύφαλλο

Στις 30 Μαρτίου 1952, στις 4.12 π.μ ο Νίκος Μπελογιάννης, με τρεις συντρόφους του - Καλούμενο, Αργυριάδη και Μπάτση -, στήνονται απέναντι από το εκτελεστικό απόσπασμα, στο Γουδί και εκτελούνται δια τυφεκισμού.
Ο Νίκος Μπελογιάννης γεννήθηκε στην Αμαλιάδα το 1915. Από παιδική ηλικία γαλουχήθηκε με τα ιδανικά του κομμουνισμού και από νωρίς, στα φοιτητικά του κιόλας χρόνια, στη Νομική Αθηνών, στοχοποιείται λόγω της πολιτικής του δράσης. Από το 1934 ο Μπελογιάννης είναι μέλος του...

Συμβουλές για την έξοδο του Πάσχα

Διαβάστε το - http://www.autotriti.gr/data/news/preview_news/95349.asp

Ομπάμα - Σαρκοζί: Κοινές προσπάθειες για οικονομική ανάκαμψη

Eντατικές και από κοινού προσπάθειες ανακοίνωσαν ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα και ο πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί, με στόχο την παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη. Όπως τόνισαν σε κοινή συνέντευξη Τύπου στο Λευκό Οίκο, αυτός ο στόχος συνεπάγεται την απόρριψη του εμπορικού προστατευτισμού.
Παράλληλα ο κ. Ομπάμα τόνισε ότι θα επιθυμούσε να δει τις συνομιλίες της Ντόχα για το εμπόριο, που εδώ και καιρό παρουσιάζουν στασιμότητα, να προοδεύουν, ενώ απεύθυνε έκκληση σε όλες τις πλευρές, για μια ισόρροπη συμφωνία που θα ανοίξει τις αγορές.

πηγή-ert.gr

Σεξουαλικώς μεταδιδόμενος ιός ενοχοποιείται για καρκίνους

Αυξάνεται σημαντικά ο αριθμός των καρκίνων στο κεφάλι και τον λαιμό που σχετίζονται με έναν ιό, ο οποίος μεταδίδεται με το στοματικό σεξ.
Τα στοιχεία προέκυψαν μετά από έρευνα Βρετανών επιστημόνων, οι οποίοι επισημαίνουν ότι οι νέοι θα ήταν καλό να εμβολιαστούν κατά του ιού.
Παρά το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια μειώθηκαν γενικότερα τα κρούσματα καρκίνου σε κεφάλι και λαιμό, παρατηρείται αύξηση ενός συγκεκριμένου τύπου, του οροφαρυγγικού καρκινώματος των πλακωδών κυττάρων που προκαλείται από συγκεκριμένα στελέχη του ιού των ανθρώπινων θηλωμάτων (HPV).
Σύμφωνα με τους επιστήμονες...

Ο Superman κατατρόπωσε τον Batman

Τον τίτλο του πιο ακριβοπληρωμένου κόμικ όλων των εποχών κατέκτησε το δεύτερο αντίγραφο με τις περιπέτειες του Superman της Action Comics. Ο Superman «πέταξε» ακόμα πιο ψηλά από τον άνθρωπο νυχτερίδα, καθώς ένας πλειοδότης έδωσε το ποσό του 1,5 εκατομμυρίου δολαρίων, για να το αποκτήσει, λίγες εβδομάδες μετά τη δημοπρασία του κόμικ του Batman, το οποίο πωλήθηκε έναντι του 1,075 εκατομμυρίου. Να θυμίσουμε ότι τον προηγούμενο μήνα το...

Η Κίνα ξεπέρασε τις ΗΠΑ στις επενδύσεις για την "πράσινη ενέργεια"

Η Κίνα ξεπέρασε για πρώτη φορά το 2009 τις ΗΠΑ στις επενδύσεις σε μορφές ενέργειας με χαμηλή έκλυση διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα, όπως η αιολική και η ηλιακή, σύμφωνα με έρευνα της Pew Charitable Trusts που δόθηκε στην δημοσιότητα την Πέμπτη...

Η γελοιογραφία της ημέρας

Ετοιμάζουν το ΔΝΤ για εμπλοκή στην Ελλάδα

Το ΔΝΤ συνεδριάζει εκτάκτως σήμερα, για να αποφασιστεί τι θα γίνει ώστε να στηριχθεί η Ελλάδα σε περίπτωση που χρειαστεί και που το ζητήσει.
Εδώ και αρκετά 24ωρα -παρά την τελική υιοθέτηση «μικτού σχεδίου» ΔΝΤ και Ευρώπης-, αρκετοί κορυφαίοι αξιωματούχοι της Γηραιάς Ηπείρου συνεχίζουν να βλέπουν διστακτικά πιθανή εμπλοκή του Ταμείου στα εσωτερικά της Ευρωζώνης. Οποιοδήποτε πακέτο για την Ελλάδα με τη συμμετοχή του ΔΝΤ «θα είναι πρόγραμμα του ΔΝΤ και, όπως συμβαίνει με κάθε χώρα, το ΔΝΤ θα καθορίσει τους όρους που θα της τεθούν» ανέφερε ο επικεφαλής του Ταμείου Ντομινίκ Στρος-Καν. Ο ίδιος, πάντως, υπογράμμισε ότι...

Σε τεντωμένο σχοινί οι σχέσεις Διαμαντοπούλου-Πανάρετου

Εύθραυστες όσο ποτέ είναι η ισορροπίες στο υπουργείο Παιδείας. Η τελευταία παρέμβαση του υφυπουργού Γιάννη Πανάρετου, αναφορικά με τη βάση του «10», προκάλεσε την οργή της υπουργού Αννας Διαμαντοπούλου, η οποία έθεσε το θέμα στο Υπουργικό Συμβούλιο, εξασφαλίζοντας τη στήριξη του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου.

πηγή-in.gr

Επίσκεψη Ευ. Βενιζέλου στη Ρωσία

Η ελληνορωσική αμυντική συνεργασία, καθώς και ζητήματα της διεθνούς ατζέντας, βρέθηκαν στο επίκεντρο της επίσκεψης που πραγματοποίησε ο υπουργός Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος στη Μόσχα και των συναντήσεων που είχε με το Ρώσο ομόλογό του Ανατόλι Σερντιουκόφ και άλλους εκπροσώπους της ρωσικής ηγεσίας.

Ο υπουργός Άμυνας διαβεβαίωσε ότι ο ελληνικός λαός μοιράζεται τη λύπη και την οργή του ρωσικού λαού και εξέφρασε την απόλυτη αλληλεγγύη του στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας και κατά κάθε πράξης βίας που στρέφεται κατά αθώων πολιτών. Κατέθεσε μάλιστα λουλούδια στη στάση του μετρό Λουμπλιάνκα, όπου βρήκαν το θάνατο 24 πολίτες κατά τη χθεσινή επίθεση αυτοκτονίας.

πηγή-naftemporiki.gr