Πέμπτη 1 Απριλίου 2010

Πρωταπριλιά: Μια ημέρα αφιερωμένη στο γέλιο

Η Πρωταπριλιά έχει καθιερωθεί εθιμοτυπικά σε πολλές χώρες ως η ημέρα που επιδιδόμαστε σε φάρσες προς την οικογένειά μας, τους φίλους μας ή ...τους εχθρούς μας. Στόχος, να γελάσουμε, αλλά και να ντροπιάσουμε το άτομο κατά του οποίου στρέφεται η «αθώα» φάρσα.
H προέλευση του εθίμου της Πρωταπριλιάς είναι αβέβαιη, καθώς αρκετοί θεωρούν ότι συνδέεται με την αλλαγή των εποχών, ενώ άλλοι υποστηρίζουν ότι προέρχεται από την υιοθέτηση του νέου ημερολογίου.
Αρχαίοι λαοί, μεταξύ των οποίων οι Ρωμαίοι και οι Ινδοί, γιόρταζαν...

"Σήμερον κρεμάται επί ξύλου..."

“Σήμερον κρεμάται επί ξύλου ο εν ύδασι την γην κρεμάσας”, ψάλλει ο ιερέας την ώρα που περιφέρει τον εσταυρωμένο Ιησού στο ναό για την αναπαράσταση της σταύρωσης.
Είναι η στιγμή, όπου σε όλες τις εκκλησίες της χώρας θα σβήσουν τα φώτα. Η πομπή της σταύρωσης, υπό το αμυδρό φως των κεριών, θα κινηθεί με αργό και σταθερό ρυθμό προς το κέντρο των ναών, διαπερνώντας το πλήθος των πιστών. Το Θείο δράμα σχεδόν κορυφώνεται…

CERN.Ψάχνοντας για το Θεό…

Οι βάτραχοι προέβλεψαν τον σεισμό

Μπορεί να μην είναι τα ομορφότερα πλάσματα του πλανήτη, όπως αποδεικνύεται όμως για πρώτη φορά επιστημονικά έχουν ένα πολύτιμο χάρισμα: να προβλέπουν τους σεισμούς αρκετές ημέρες πριν. Ο λόγος για τα κοινά, ταπεινά βατράχια. Την περασμένη άνοιξη, η Ρέιτσελ Γκραντ από το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο του Μίλτον Κέινς και μια ομάδα ιταλών συναδέλφων της μελετούσαν την επίδραση του σεληνόφωτος στη συμπεριφορά των αμφιβίων. Κάθε βράδυ, λοιπόν, παρακολουθούσαν μια...

Κοζάνη: Σύλληψη αστυνομικού για οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος

Στις 23-03-2010 και ώρα 02.00΄, Αρχιφύλακας του Αστυνομικού Τμήματος Κοζάνης, ευρισκόμενος σε διατεταγμένη υπηρεσία, κατά τις ώρες 22.00΄-06.00΄ της 22/23-03-2010, οδηγώντας το υπηρεσιακό όχημα επέπεσε σε...

Στο δρόμο για την κατασκευή «βιονικού» ματιού

Παγκόσμια επιστημονική πρωτιά διεκδικούν οι ερευνητές του αυστραλιανού ινστιτούτου «Bionic Vision Australia», οι οποίοι ανακοίνωσαν ότι οι έρευνές τους για τη δημιουργία του βιονικού ματιού βρίσκονται στην τελική τους φάση και μέσα στα επόμενα τρία χρόνια θα προχωρήσουν στην εμφύτευσή του σε άνθρωπο.
Στο ερευνητικό προσωπικό του Ινστιτούτου, όπως γράφει ο "Νέος Κόσμος", συγκαταλέγεται και ο...

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΜΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

ΤΟΥ ΣΠΥΡΟΥ ΚΟΥΤΑΒΑ από το vetonews.gr
 
Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία. Η χθεσινή σιωπηρή διαμαρτυρία στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης των πολιτών της περιοχής , που ανταποκρίθηκαν στο προσκλητήριο μέσω του διαδικτύου με κεντρικό σύνθημα να λειτουργήσουν άμεσα όλα τα νοσοκομεία,  μας κάνει να ελπίζουμε ότι τα πάντα δεν είναι γκρίζα. Ας είμαστε ρεαλιστές. Τα πράγματα στο χώρο της υγείας δεν θα αλλάξουν σε μια νύκτα. Όμως ο άδικος χαμός του 14 μηνου βρέφους φαίνεται ότι λειτούργησε ως ηλεκτροσόκ, στην υπνηλία που έχει καθηλώσει μεγάλο μέρος του ενεργού πληθυσμού της περιοχής λόγω και της πρόσκαιρης ευμάρειας που προσφέρει το λογιστήριο της ΔΕΗ, αφύπνισε αρκετούς από τον καταναλωτικό «αυτισμό» της τελευταίας δεκαετίας, έκανε πολλούς πολίτες να σηκωθούν από τα café και τους καναπέδες και να σταθούν...

Η γελοιογραφία της ημέρας

Βοήθεια 5,3 δισ. στην Αϊτή

Ξεπέρασαν κατά πολύ τις προσδοκίες, οι προσφορές για οικονομική βοήθεια προς την σεισμόπληκτη Αϊτή. Οι χώρες – δωρητές που συμμετείχαν στη διάσκεψη του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, υποσχέθηκαν να δώσουν στην Αϊτή, 5,3 δισεκατομμύρια δολάρια, τα επόμενα δυο χρόνια ενώ μακροπρόθεσμα έχουν δεσμευτεί να χορηγήσουν βοήθεια ύψους 9 δισεκατομμυρίων. Την ικανοποίηση του εξέφρασε ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν, υπογραμμίζοντας ότι ο ΟΗΕ ήλπιζε να συγκεντρώσει δωρεές ύψους 3, δισεκατομμυρίων δολαρίων για τα προσεχή δυο χρόνια.

πηγή-ert.gr

«Καμπούλ» η πρωτεύουσα

Του Γιώργου Κύρτσου από citypress.gr 

Με το πέρασμα του χρόνου η Αθήνα αποκτά χαρακτηριστικά Καμπούλ. Συγκέντρωση παράνομων μεταναστών-προσφύγων, εκρηκτικές αντιθέσεις, κατάρρευση της κοινωνικής συνοχής, έξαρση της εγκληματικότητας, «τυφλές» βομβιστικές ενέργειες.
Από την ολυμπιακή αναβάθμιση της πρωτεύουσας, για την οποία δαπανήσαμε τεράστια ποσά και στηρίξαμε τις ελπίδες για δυναμική οικονομική ανάπτυξη, περάσαμε στην κατασπατάληση του εθνικού πλούτου και στη δραματική υποβάθμιση της Αθήνας. Αυτή η πορεία οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στους...

Φυλακή για κακή χρήση κρατικών αυτοκινήτων

Ποινικές και πειθαρχικές κυρώσεις περιμένουν τους οδηγούς και τους χρήστες κρατικών αυτοκινήτων σε περίπτωση διάπραξης σοβαρών παραβάσεων, όπως προβλέπεται στην εγκύκλιο του υπουργού Εσωτερικών, Γιάννη Ραγκούση. Αφορμή για την έκδοση της εγκυκλίου αποτέλεσαν αναφορές και καταγγελίες που υπέβαλαν πολίτες για μη τήρηση του Κ.Ο.Κ., μη χρήση ζώνης ασφαλείας, χρήση του υπηρεσιακού αυτοκινήτου από πρόσωπα που δεν το δικαιούνται, παράνομη στάθμευση και διανυκτέρευση σε μη ασφαλή και φυλασσόμενο δημόσιο χώρο και χρήση τους από υπηρεσιακούς παράγοντες για να τους μεταφέρουν από το σπίτι τους στην υπηρεσία ή και για προσωπικές ακόμα εξυπηρετήσεις των ιδίων και των οικογενειών τους κ.λ.π.

Οι οδηγοί κρατικών αυτοκινήτων πρέπει...

Άρχισε η έξοδος - Ανοίγουν τα Τέμπη

Μαζικά εγκαταλείπουν οι εκδρομείς τα μεγάλα αστικά κέντρα ενόψει των γιορτών του Πάσχα, ενώ σε ισχύ τίθενται τα μέτρα της Τροχαίας για τη διευκόλυνση των εκδρομέων. Από το «Ελευθέριος Βενιζέλος» έχουν προγραμματιστεί για τη Μεγάλη Πέμπτη 509 πτήσεις, με την πληρότητα στα αεροσκάφη να ξεπερνά το 70%. Εκατόν πενήντα έκτακτα δρομολόγια θα πραγματοποιήσουν τα ΚΤΕΛ από τον Κηφισό, ενώ 25 δρομολόγια θα πραγματοποιηθούν από το λιμάνι του Πειραιά για τα νησιά του Αιγαίου, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.  Στο 90% φτάνει η πληρότητα στις αμαξοστοιχίες του ΟΣΕ.
Στο μεταξύ...

Χιλιάδες μετατάξεις και απολύσεις φέρνει ο «Καλλικράτης»

Μόνο το μόνιμο προσωπικό θα παραμείνει στους Δήμους καθώς, όπως προβλέπει ο νέος διοικητικός χάρτης της χώρας, πάνω από 200.000 θα μεταταγούν υποχρεωτικά ή και θα απολυθούν, εξαιτίας της κατάργησης χιλιάδων ανενεργών και ζημιογόνων οργανισμών των σημερινών δήμων.
Η μεταρρύθμιση προβλέπεται να έχει ολοκληρωθεί ώς τις αρχές του νέου έτους, ενώ το σχέδιο «Καλλικράτης» θα δοθεί στη δημοσιότητα μετά το Πάσχα.
Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου ζήτησε από την ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών να ετοιμάσει...

Δεν αλλάζει όνομα η ΝΔ

Θέμα αλλαγής ονόματος της Νέας Δημοκρατίας δεν υφίσταται, όπως ξεκαθαρίζει η Ρηγίλλης, απαντώντας στις φήμες που φούντωσαν μετά την αναφορά του Δημήτρη Αβραμόπουλου, ότι στο πλαίσιο του προσυνεδριακού διαλόγου για τη ριζική ανανέωση του κόμματος όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά. Ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του 8ου Συνεδρίου της ΝΔ, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Alter, δήλωσε πως...