Τρίτη 18 Μαΐου 2010

Θέμα χρόνου η περικοπή 13ου και 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα

Η συμφωνία της Ελλάδας με την τρόικα της ΕΕ του ΔΝΤ και της ΕΚΤ, που διατήρησε τον 13ο και 14ο μισθό στον ιδιωτικό τομέα, φαίνεται ότι ήταν μία απόφαση για περιορισμένο χρονικό διάστημα, αφού η επίσημη τοποθέτηση του επικεφαλής του ΔΝΤ, δείχνει ότι είναι θέμα χρόνου να κοπούν οι δύο αυτοί μισθοί.

Διαβάστε περισσότερα - http://www.hbnews.gr/permalink/32776.html

Σε απεργιακό κλοιό η χώρα την Πέμπτη

Για μία ακόμη ημέρα παραλύει η χώρα την Πέμπτη από την εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία που κήρυξαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, αντιδρώντας στις ρυυθμίσεις για το ασφαλιστικό που έχει αποφασίσει η κυβέρνηση, στο πλαίσιο των οικονομικών μέτρων. Σύμφωνα με τα όσα έχουν ανακοινώσει οι κλάδοι, στην απεργία, θα συμμετάσχουν εργαζόμενοι στον ιδιωτικό και δημόσιο φορέα, στις ΔΕΚΟ και τις τράπεζες.

πηγή-ert.gr

Πιο έξυπνα τα παιδιά που λένε ψέματα από μικρά!


Tα νήπια που λένε ψέματα από νωρίς είναι πιθανότερο να τα καταφέρουν καλύτερα από τα άλλα αργότερα στη ζωή τους, υποστηρίζουν επιστήμονες. Διότι, εξηγούν, οι περίπλοκες εγκεφαλικές διεργασίες που πρέπει να γίνουν για να διατυπωθεί ένα ψέμα αποτελούν δείκτη πρώιμης ευφυΐας του παιδιού...

Εισπράχθηκαν τα 14,5 δισ.

H Ελλάδα εισέπραξε την πρώτη δόση των κοινοτικών δανείων ύψους 14,5 δισ. ευρώ που θα την βοηθήσουν να καλύψει τις τρέχουσες δανειακές της υποχρεώσεις.

Διαβάστε περισσότερα - http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11379&subid=2&pubid=12304946

Στις κάλπες προσέρχονται την Τετάρτη οι φοιτητές της χώρας

Με εκδηλώσεις στις σχολές όλες τις τελευταίες ημέρες οι φοιτητικές παρατάξεις επιχείρησαν να κεντρίσουν το ενδιαφέρον των φοιτητών για να προσέλθουν την Τετάρτη στις κάλπες.
Αν και οι φοιτητικές εκλογές γίνονται φέτος σε ιδιαίτερα φορτισμένο κοινωνικά κλίμα, ορισμένοι υποστηρίζουν ότι...

Σε 40 χρόνια δε θα υπάρχουν πλέον ψάρια

Ένα από τα πλέον εφιαλτικά σενάρια για τους ωκεανούς - που αφορά στην εξαφάνιση όλων των ψαριών - μπορεί να έχει γίνει πραγματικότητα μέχρι το 2050, εάν δεν ληφθούν μέτρα για δραστική αναδιάρθρωση της αλιευτικής βιομηχανίας, σύμφωνα με εμπειρογνώμονες του ΟΗΕ...

Την ερχόμενη εβδομάδα απεργούν τα ΜΜΕ

Με ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών απορρίπτει το νέο νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό και δηλώνει ότι θα ζητήσει από τις δημοσιογραφικές ενώσεις να απεργήσουν την ερχόμενη εβδομάδα και όχι την Πέμπτη, ώστε να είναι δυνατή η κάλυψη των κινητοποιήσεων.

πηγή-zougla.gr

«Σύννεφα» από Γερμανία και ΗΠΑ ζώνουν τη Google

Με επίσημες έρευνες - με απρόβλεπτες συνέπειες - από τις αρμόδιες Αρχές της Γερμανίας και των ΗΠΑ απειλείται η Google, σύμφωνα με τους «Φαϊνάνσιαλ Τάιμς», μετά την αποκάλυψη ότι είχε «κατά λάθος» υποκλέψει πλήθος ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων που είχαν στείλει πολλές χιλιάδες (αν όχι εκατομμύρια) ανύποπτοι χρήστες μέσω ασύρματων δικτύων σε διάφορες χώρες.

Διαβάστε περισσότερα - http://www.enet.gr/?i=news.el.episthmh-texnologia&id=163506

Πάνω από 250 δωρεάν online μαθήματα προσφέρουν κορυφαία πανεπιστήμια του κόσμου

Πάνω από 250 δωρεάν μαθήματα σε διαφορετικά αντικείμενα σπουδών προσφέρουν τα καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν απλά να «κατεβάσουν» στον υπολογιστή ή το Mp3 τους τις διαλέξεις, είτε σε μορφή αρχείου ήχου, είτε βίντεο...